Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

The world of Stephen King


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#31 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 15 September 2012 - 14:13

Eίχα ψωνήσει το hearts in atlantis από την Αθήνα για έναν φίλο stephen-fanboy και πρόφτασα να διαβάσω καναδυό κεφάλαια καθώς κατέβαινα Ηράκλειο με το πλοίο. Είχε πάρα πολύ κατατοπιστικές και όμορφα γραμμένες περιγραφές, δηλαδή ακόμα κι ένα άτομο που δεν έχει ιδέα από Αμερική (πόσο μάλλον εκείνης της εποχής) μπορεί να φανταστεί ολόκληρο το σκηνικό με την παραμικρή λεπτομέρεια μέσα. Μόλις το τελειώσει θα του το σουφρώσω.

Επίσης κατι λίγο out of place για το dark tower (για όσους γνωρίζουν βιβλία και κόμιξ). Δανείστηκα τον πρώτο τόμο του comics adaption για να μην σκυλοβαριέμαι στο ταξίδι της επιστροφής, και διαβάζοντάς μου γεννήθηκε η εξής απορία: Είναι και το βιβλίο πνιγμένο σε αυτήν την συγκεκριμένη βαρβατίλα και σε τέτοιους αχεμ, όχι και τόσο συμπαθείς θυληκούς χαρακτήρες; Σε κάθε σελίδα που εμφανιζόταν ή αναφερόταν γυναίκα ένιωθα πάρα πολύ άσχημα.
Φταίει η Μάρβελ; Φταίει το ότι είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και από εκεί και πέρα βελτιώνεται η κατάσταση; Συνήθως η νταρκίλα από μόνη της δεν μου προκαλεί αποστροφή.


Μην ανησυχεις.Στη συνεχια μπαινουν στην ιστορια αρκετοι φυσιολογικοι χαρακτηρες χωρις ιχνος της βαρβατιλας του πρωτου βιβλιου.Ακομα και ο ρολαντ απο κλισε μοναχικος καουμποης μετατρεπετε στον αστειο σοφο παντογνωστη της παρεας και περνει πολλα ποιντ συμπαθιας.

Τωρα στο δευτερο βιβλιο μπαινει ενας καταπληκτικος γυναικιος χαρακτηρας και υπαρχει και ενας πολυ συμπαθης στο 4ο.Γενικα η υπολειπη σειρα απεχει ετη φωτος απο το πρωτο βιβλιο.(αν και και στο δευτερο ξεκιναει ετσι και θελει το χρονο του για να αποκτησει το στυλ των υπολειπων).

Keep reading :riiight:

Edited by Kalamaris, 15 September 2012 - 14:13.

sc5bab.jpg


#32 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 16 September 2012 - 03:13

Είναι χαρακτηριστικό του King αυτό, πίστεψέ με. Ακόμα και μια πόρνη που τυχαίνει να τη βάλει στην περιγραφή του, επειδή κάτι έκανε στην πλοκή, έτσι την εμφανίζει.

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στη Σουζάνα, αλλά εκεί να δεις. Η χαρά του τρελού και του ψυχολόγου :P

Δηλαδή γενικά υπάρχει αυτή η προκατάληψη ως προς το γυναικείο φύλο; Αναρωτιέμαι τι ψυχολογικά του έχουν αφήσει, και κρίμα μεγάλο, διότι γράφει πολύ όμορφα όταν το θέλει.
Τώρα που το λες, στο Hearts in atlantis μου φάνηκε αρκετά ψυχρή, ψιλοτσούλα και εγωίστρια η μαμά του μικρού, τόσο στις πράξεις της, όσο και στην περιγραφή τους. Αλλά εκεί ήταν ακόμα η αρχή, και είχα πετύχει και μια τρυφερή σκηνή με αγκαλίτσα οπότες είχα κάποιες προσδοκίες.

Όσο για τους καουμπόιδες, μόνο την Σουσάν my dear? Το μοναδικό θηλυκό που συμπάθησα εκεί μέσα ήταν η Μούχλα, η μεταλλαγμένη γάτα της μάγισσας. Η ψυχή μου σπάραζε κάθε φορά που άκουγα οποιοδήποτε άλλο γυναικείο όνομα (κάτσε να τις πάρω με την σειρά να βγάλω τον πόνο μου)
1. Ακριβώς όπως το λες, είχε μια πόρνη μέσα, και ναι, την είχε για να δείξει ότι ο πρωταγωνιστής ξέρει να χειρίζεται το εργαλείο του.
2. Μετά η μητέρα του. Κανένας άντρας δεν τρέφει τέτοιο μίσος για την γυναίκα που τον έφερε στην ζωή, ειδικά όταν εκείνη στενοχωριέται και τον παρακαλεί να την συγχωρέσει. Και χωρίς σοβαρό λόγο κιόλας, δεν έκανε κακό στον γιο της, απλά κεράτωσε τον αγαπημένο πατέρα του. Στο σημείο που της έλεγε "πάντοτε θα θυμάμαι τον πατέρα μου, αλλά εσένα θα προσπαθήσω να σε ξεχάσω" μου 'ρθε να πέσω στην θάλασσα.
3. Η γριά Ρέα με τα πεσμένα βυζιά. Ήταν ένα αποκρουστικό τέρας με όλα τα κλισέ μια τυπικής κακιάς μάγισσας που όλοι φοβόντουσαν.
4. Όλες οι άλλες κομπάρσες (η θεία της Σουσάν και η γυναίκα του δημάρχου). Ήταν σχεδόν τελείως άχρηστες στην πλοκή, απλά υπήρχαν για να μας κάνουν να συμπαθήσουμε μια παντελώς αντιπαθητική πρωταγωνίστρια. Άντε, και για να δείξουν πόσο ανίκανες και κατώτερες είναι οι γυναίκες στον κόσμο του μαύρου πύργου.
5. Και τέλος η Σουσάν. Ότι και να πω είναι λίγο, απλά δηλώνω η badass σκηνή της (που κανονικά με κάνουν να συμπαθώ τους θηλυκούς χαρακτήρες) με έκανε να την σιχαθώ ακόμα περισσότερο. I mean, σου πετάει "Αυτή είναι η δύναμη μιας ερωτευμένης γυναίκας", σε εκείνη την φάση όμως σκοτώνει τον παιδικό της φίλο, που σύμφωνα με τα δικά της λεγόμενα ήταν από τα καλά παιδιά του χωριού. Όλα αυτά πάντοτε για χάρη του γκόμενου εννοείται, μιας και η ίδια δεν έχει τίποτα που να θέλει. Α, και την σκότωσε χωρίς να την ξελασπώσει από το χάλι.
Όλα τα παρακάτω traits, συν έξτρα την πιο δυνατή αρνητική περιγραφή που θα μπορούσε να τους προσφέρει είναι που με έκαναν να νιώσω χάλια διαβάζοντάς το.
Πέρα από αυτά, οι γερές δόσεις πατριαρχίας δεν βοηθάνε, σε όλο το βιβλίο "πατέρα πατέρα πατέρα πατέρα πατέρα" "του γένους των Έλντ" και άλλα τέτοια, την μάνα ούτε για αναφορά.

Όμως όχι, δεν θα τα παρατήσω ακόμα!!! Όπως ανέφερε ο Καλαμάρης, διάβασα ότι βάζει αργότερα μια γερή action girl. Έχω πάρα πολλές αμφιβολίες για το αν θα μου αρέσει ή όχι από τον τρόπο που έχει παρουσιάσει όλες τις άλλες γυναίκες μέχρι στιγμής, αλλά δεν μπορώ να την σχολιάσω την στιγμή που δεν την γνωρίζω ακόμα. Προχωράμε και βλέπουμε λοιπόν, τζάμπα τα δανείζομαι εξάλλου :)

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#33 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 16 September 2012 - 21:30

Αααα για τα κομιξ λες?Τοτε σορυ απο γυναικες μην περιμενεις πολλα.

Ναι υπαρχει ενα action girl αλλα δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο.Ειναι το κλασσικο "strong independent woman" και οχι πολλα περισοτερα.Το γυναικιο αντιστοιχο της βαρβατιλας του ρολαντ.

sc5bab.jpg


#34 luffy1908

luffy1908

    Starting...

  • Members
  • 285 posts

Posted 08 December 2012 - 15:16

Πηγα και τσιμπησα τα pet sematary,ιστοριες του λυκοφωτος και salems lot.Οι νυχτες στον Εβρο η σε κανα νησι προβλεπονται μακρινες και βαρετες

#35 luffy1908

luffy1908

    Starting...

  • Members
  • 285 posts

Posted 04 March 2013 - 09:59

Μεταξυ των Ντουμα Κη,Ντολορες Κλεμπορν, Καρι και του θολου ποια 2 θεωρειται τα καλυτερα.Εχει πεσει πολυ διαβασμα στο θαλαμοφυλικι :P

#36 WillOfTheD

WillOfTheD

    α ου α

  • Members
  • 731 posts

Posted 29 March 2013 - 15:40

Εχοντας μολις τελειωσει το 7ο βιβλιο του Πυργου(πραγματικα καιρος ηταν εχω απο'το προηγουμενο καλοκαιρι που τραβιεμαι μ'αυτα τα ρημαδοβιβλια :P) θελω να αφησω και εγω καποια σχολια.

Spoiler:

Edited by WillOfTheD, 29 March 2013 - 15:41.