Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πάτρα Otaku meetings
Posted 23 September 2011 - 12:53
Btw, είμαι καινούργιο μέλος εδώ αλλα οχι καινούργιος στα anime.Ασχολούμε χρόνια με τα anime και συγκεκριμένα σαν encoder(για ενα απο τα καλήτερα ξένα site του είδους του).Απο εδω ξέρω μόνο την Geutella(γνωριστήκαμε στο anime-greek πριν κανα μήνα και απο εκει έμαθα για τα happenings).Εδώ ήρθα τυχαία ψάχνοντας τα αρχικα επεισόδεια one piece με ελληνικούς υπότιτλους για έναν φίλο μου(μιας και το έφερε η συζήτηση εχει κανείς καμια ιδέα για αυτό?) και απο οτι φαίνεται είμουν τυχερός.
Αυτά για εμένα,αρκετά μονοπόλησα την ώρα σας,καλώς σασ γνώρισα και εύχομαι να τα πούμε και απο κοντά...
Posted 23 September 2011 - 17:08
Τεσπα, η ιδέα είναι να μην μαζευόμαστε πάντα οι ίδιοι και τόσο να μας γνωρίσουν και να γνωρίσουμε καινούρια άτομα όσο και άτομα που μόλις εισέρχονται στο χώρο των άνιμε να μάθουν περισσότερα και να μάθουμε και εμείς από αυτούς
Τώρα για το μέρος, δεδομένου του αμφίβολου καιρού και την έλλειψη μεταφορικού μέσου η πλαζ βγαίνει εκτός. ΤΕΙ δεν βολεύει για πολλούς. Οπότε μας μένει θεατράκι ή πλατεία Ψηλών Αλωνίων.
walkerf1 όλοι οι καλοί χωράνε (και οι κακοί απλά δεν το λέμε παραέξω) οπότε θα περιμένουμε να σε γνωρίσουμε!

Posted 23 September 2011 - 17:57
Τώρα, για τον χώρο, οι περισσότεροι στο facebook λένε καλύτερα να επιστρέψουμε Νεον ως συνήθως. (Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι σπάνια μπαίνουν anime.gr, είτε επειδή δεν έχουν λογαριασμό, είτε επειδή το να κοιτάξουν μία απλή δημοσίευση στο facebook είναι πιο εύκολο). Samu, αυτό που λες για τα νέα μέλη δεν ισχύει και τόσο. Όσοι δεν έρχονται είναι είτε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων, είτε επειδή απλά δεν θέλουν να έρθουν σε τέτοιου είδους συναντήσεις, που δεν ξέρουν τι/ποιος/πως. Ο χώρος δεν παίζει ρόλο, έχω καλέσει πολλά άτομα τα οποία δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Απλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον.
Τώρα πλέον έχουμε γίνει μία παρέα, η οποία όλο και μεγαλώνει και δέχεται καινούργιο κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες κινήσεις για την προσέλκυσή τους. Τον σκοπό του το club τον έχει πετύχει με τις συναντήσεις, τις προβολές και τις cosplay φωτογραφήσεις.
Σε ανοιχτό χώρο θα μπορούσε να γίνει meeting το καλοκαίρι, αλλά είμαστε πολλά άτομα και η επικοινωνία μεταξύ μας θα είναι λίγο δύσκολη.
Ψηφίζω Σάββατο 1/10/11, στο Νεον
Posted 23 September 2011 - 20:03
Τώρα πλέον έχουμε γίνει μία παρέα, η οποία όλο και μεγαλώνει και δέχεται καινούργιο κόσμο, αλλά δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες κινήσεις για την προσέλκυσή τους. Τον σκοπό του το club τον έχει πετύχει με τις συναντήσεις, τις προβολές και τις cosplay φωτογραφήσεις.
Ε τότε ας μην κάνουμε ανακοινώσεις στο anime.gr και το facebook, έχουμε όλοι τα τηλέφωνα όλων να βγούμε για καφέ :/ Για τις προβολές δεν διαφωνώ (many many credits στους veg3ta και Hyuuga_Nikorasu). Για τις φωτογραφήσεις δεν ξέρω αρκετά, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω. Αλλά για τις συναντήσεις, το νόημα είναι να γνωρίσουμε και κάνα καινούργιο άτομο που ασχολείται, όχι να είμαστε συνέχεια οι ίδιοι.
Θα επιστρέψω και με πρόταση για άλλη καφετέρια γιατί όπως είπα το βαρέθηκα το Νέον (ΚΑΙ το Θεατράκι, την καφετέρια). Αλλά σκεφτείτε αυτά που έγραψα και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Posted 23 September 2011 - 21:41
Κατά συνέπεια υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να περάσω μια βόλτα.
Edited by Gilmaru, 23 September 2011 - 21:55.
Posted 23 September 2011 - 23:06

Κάνουμε την ανακοίνωση και όσοι θέλουν έρχονται, το να αλλάξουμε τοποθεσία δεν θα βοηθήσει σε κάτι. Συνέχεια προσκαλώ καινούργιους, αλλά δεν εμφανίζονται.
Κάνεις πρόταση για άλλη καφετέρια, αλλά δεν προτείνεις κάποια συγκεκριμένη. Το Νεον μας βολεύει, και ήδη 6 άτομα έχουν δηλώσει σύμφωνοι στην πρόταση να ξαναπάμε εκεί.
Gilmaru, καλώς να μας έρθεις! Αν χρειαστείς βοήθεια/οδηγίες/ανταλλαγή αριθμών για να μην χαθείς ή αν δεν μας βρεις, απλά πες μας.
Posted 24 September 2011 - 01:30
Στο meeting λογικά θα έρθω,ανεξάρτητα τοποθεσίας.
Does this darkness have a name?
Posted 24 September 2011 - 07:18
Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, πιστεύω πως στόχος του club είναι να διευρύνεται και να απευθύνεται σε ολοένα και περισσότερο κόσμο και συγκεκριμένα κόσμο που αγαπάει τα anime/manga. Κακά τα ψέματα, τον τελευταίο αρκετό καιρό μαζευόμαστε κάθε φορά οι ίδιοι και οι ίδιοι. Σίγουρα όσοι είμαστε καιρό στο club είμαστε μια παρέα και εξαιτίας αυτού στην τελική, δε χρειαζόμαστε meeting του Patras otaku club του anime.gr για να κανονίσουμε να βρεθούμε για καφέ ή μπύρα, μπορούμε να το κανονίσουμε και μεταξύ μας από το τηλέφωνο. Τα meetings δε γίνονται για να συναντιόμαστε εμείς και εμείς. Με αυτή τη λογική στηρίζω οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να ανοιχτεί ακόμα περισσότερο το club, και στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας γίνονται τα διάφορα events όπως προβολές, cosplay, ανοιχτές συγκεντρώσεις, κλπ.
Επίσης ένα ζήτημα, αρκετά σοβαρό, είναι να μην ξεχνάμε την προέλευση αυτού του club. Το club δημιουργήθηκε από αυτή εδώ την anime κοινότητα, το anime.gr και αυτή είναι η έδρα του. Με αυτό εννοώ πως καλό μέσο ενημέρωσης μπορεί να είναι το facebook, το twitter και δεν ξέρω και εγώ ποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά όταν κάτι αφορά το club θεωρώ πως πρέπει να το συζητάμε εδώ μέσα. Στο facebook μπορεί απλώς να αναρτάται μια ανακοίνωση. Δυστυχώς όμως, βλέπω πως στα τελευταία meeting έγινε ακριβώς το αντίστροφο. Στο facebook έγινε όλη η κουβέντα του πότε, πού, ποιοι μπορούν, και μόλις κατέληξε κάπου, το anime.gr χρησίμευσε μόνο για την τελική ανακοίνωση. Πιστεύω πως αυτή τη φορά, με αφορμή την πρόταση του Aiorral, είναι πιο εποικοδομητικό να ανταλλάσσονται οι προτάσεις εδώ στο forum, μιας και όπως έχει ξαναειπωθεί, δεν έχουν όλοι facebook και ούτε είναι σωστό να δημιουργήσουν λογαριασμό για αυτόν τον λόγο. Με την παραπάνω παράγραφο δε θέλω να δημιουργήσω flame, απλώς εκφράζω την προσωπική μου άποψη σχετικά με το πώς πιστεύω πως θα έπρεπε να λειτουργεί το club.
Τώρα, σχετικά με το επερχόμενο meeting του Σαββάτου. Θα παρευρεθώ σίγουρα, ανεξαρτήτου τοποθεσίας, απλώς προτείνω αν ο καιρός είναι καλός, να το εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε ακόμα, και να κάνουμε ένα meeting σε ανοιχτό χώρο. Σε τέτοια περίπτωση προτείνω Θεατράκι στα σκαλάκια. Αν πάλι ο καιρός μας τα χαλάσει, μπορούμε να το κάνουμε σε καφετέρια. Προσωπικά εμένα δε με ενδιαφέρει τόσο το ποια καφετέρια, αρκεί να πληρεί κάποια βασικά στάνταρ σχετικά με τον χώρο. Και δεν είναι παράλογο κάποιοι να έχουν βαρεθεί το ΝΕΟΝ και το Θεατράκι (την καφετέρια), εντάξει σε όλα τα meetings εκεί πάμε, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να κάνουμε κάτι το διαφορετικό, εξάλλου στην Πάτρα είμαστε, δεν μπορεί, θα υπάρχει και κάτι άλλο. Οπότε αν κάποιος/α έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα μια καφετέρια, ας το ρίξει σαν πρόταση, ώστε μέχρι το Σάββατο να δούμε πού τελικά βολεύει τους περισσότερους.
Αυτά από μένα και gomen αν κούρασα με το σεντονάκι. ^^"
Posted 24 September 2011 - 10:35
Aπλα επειδη δημιουργειται συνεχως θεμα, να παρουμε μια αποφαση να τελειωνουμε.
Σχετικα με το θεμα τοποθεσιας, θα ελεγα να μην πεταμε αοριστα πραγματα...
Αν εχει καποιος κατι συγκεκριμενο να προτεινει, ας προτεινει.

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.

Posted 24 September 2011 - 12:26
Now, to expand
Για την αλλαγή καφετέριας, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά δεν βλέπω κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Αν έχετε κάποια ιδέα, ευχαρίστως να την ακούσουμε. Για τον ανοιχτό χώρο, και πάλι προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, αν και πιθανών θα υπάρξει θέμα καιρού. Δεν πιστεύω, όμως, ότι θα βοηθήσει στην έλευση νέων μελών, διότι πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται σε τέτοιου είδους συναντήσεις. Αν γίνει κάτι στα πλαίσια party, όπως συζητήθηκε στην προηγούμενη συνάντηση στο Θεατράκι, τότε θα έρθει νέο αίμα. Αλλά αυτό θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι.
Τώρα, για το θέμα του facebook, ας μιλήσουμε με αριθμούς στο περίπου (για να μην υπάρξουν διαφωνίες σε περίπτωση λάθους στις ακριβής μετρήσεις). Τρία μέλη του club δεν έχουν λογαριασμό στο facebook και έχουν στο anime.gr. Πάνω από δέκα άτομα έχουν λογαριασμό στο facebook και βρίσκονται εκεί σε καθημερινή βάση, ενώ είτε δεν έχουν καν λογαριασμό στο anime.gr, είτε μπαίνουν σπάνια/ποτέ για οποιονδήποτε λόγο. Πιστεύω, όπως είπε ο MikamiTeru, ότι είμαστε το Patras Otaku Club, και όχι το Anime.gr Patras Otaku Club. Δεν έχει σημασία που γίνονται οι συζητήσεις, αφού ότι λέγετε και στα δύο site μεταφέρονται στο άλλο.
Posted 24 September 2011 - 13:32
Posted 24 September 2011 - 13:59
(Αφου ολοι οι καλοι κ οι κακοι χωρανε....

Υ.Γ.: The weather forecast (right now) για το Σαββατο ειναι 60% πιθανοτητα βροχης και 26 βαθμους Κελσιου
Υ.Γ.2: Εχετε αναφερει πουθενα την ωρα? Δεν νομιζω να την πηρε το ματακι μου... αλλα καθ'ότι γκαβο ποτε δεν ξερεις....
Edited by galexia, 24 September 2011 - 14:08.

Posted 24 September 2011 - 14:38
Σχετικά με το Facebook να πω απλώς κάτι τελευταίο, πάνω σε αυτό που είπε η DarkElf. Όντως δεν έχουν σημασία οι αριθμοί, και δεν είναι το ίδιο να φτιάχνεις λογαριασμό στο facebook με το να φτιάχνεις λογαριασμό στο anime.gr. Άλλο να λες σε κάποιον φτιάξε λογαριασμό σε ένα anime φόρουμ και άλλο να λες σε κάποιον πάνε φακελώσου στον μεγαλύτερο διαδικτυακό ρουφιάνο του κόσμου. Ξέρω άτομα από το club που έχουν συγκεκριμένο λόγο που δεν κάνουν account στο facebook και στην τελική πολύ καλά κάνουν. Πρέπει να σεβόμαστε όλα τα μέλη, και ας μην ξεχνάμε πως το anime.gr δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σε χρήστες χωρίς λογαριασμό να διαβάζουν το forum ως guests. Εξάλλου στην ερώτηση του Mikami "Ειμαστε το Patras Otaku Club, ή το Anime.gr Patras Otaku Club ?" Θεωρούσα ως αυτονόητο πως το Patras Otaku Club είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το anime.gr, γι' αυτό άλλωστε δε θέλω να απαξιωθεί ο ρόλος του forum και να περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.
@galexia
Θα χαρούμε πολύ να σε δούμε στο meeting, συνήθως η ώρα είναι στάνταρ στις 5:30 το απόγευμα. ^^
Posted 24 September 2011 - 15:20
Δεν μειώνουμε τον ρόλο του forum, απλά βοηθάμε και τους πολλούς που δεν είναι μέλη του. Δεν θα ανοίξουμε συζήτηση για τους λόγους που κάποιος δεν θέλει να ανοίξει λογαριασμό στο facebook και για το φακέλωμα. Και στο anime.gr δεν γίνονται συνέχεια ανακοινώσεις, οπότε το να μπαίνει κάποιος κάθε μέρα για να ελέγχει καταντάει βαρετό. Απλά εκεί γίνονται οι περισσότερες συζητήσεις επειδή είναι πιο εύκολο. Και στο anime.gr γίνονται συζητήσεις και ανακοινώσεις.
Posted 24 September 2011 - 15:24