Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αμερικάνικες κωμωδίες VS Anime κωμωδίες


  • Please log in to reply
52 replies to this topic

Poll: Tι προτιμάτε ; (62 member(s) have cast votes)

Tι προτιμάτε ;

  1. Αμερικάνικες κωμωδίες (18 votes [29.03%] - View)

    Percentage of vote: 29.03%

  2. Anime κωμωδίες (19 votes [30.65%] - View)

    Percentage of vote: 30.65%

  3. Τα πάντα όλα, δεν έχω πρόβλημα (25 votes [40.32%] - View)

    Percentage of vote: 40.32%

Vote Guests cannot vote

#31 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 26 October 2009 - 15:03

με την ίδια λογική και το σαγιονάρα zetsubou sensei δεν είναι το ίδιο?


Πάμε άλλη μια.

Φυσικά και υπάρχουν άνιμε στο ίδιο στυλ, αλλά δεν είναι endless. Τα βλέπεις, γελάς, λέει την ιστορία, ΤΕΛΟΣ. Και φυσικά το σαγιονάρα δεν είναι έτσι. Περιέχει καυστική κοινωνική σάτιρα, έχει απίστευτα επεισόδια από άποψη δημιουργικότητας, σε κάθε καρέ παρουσιάζονται πολλά στοιχεία, έχεο δουλειά από πίσω. Δεν είναι απλά σκιτσάκια για να περνάει η ώρα. Ακόμα και οι χαρακτήρες εξελίσονται, μαθαίνουν, αλλάζουν. Και δεν είναι endless (θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει, αλλά ο χρόνος θα το δείξει αυτό). Η τελευταία σεζόν ούτε εμένα με τρέλανε, αλλά ειδικά η πρώτη και δεύτερη ήταν από τα καλύτερα άνιμε που έχω δει.

Ας ανοίξει κάποιος ένα θρεντ να το συζυτήσουμε όσο θέλεται, γιατί στην τρύπα δεχόμαστε πολλές παρεμβολές



#32 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 26 October 2009 - 15:41

Ας ανοίξει κάποιος ένα θρεντ να το συζυτήσουμε όσο θέλεται, γιατί στην τρύπα δεχόμαστε πολλές παρεμβολές


Done, και επιπλέον προστέθηκε Poll.


E5VV38U.jpg


#33 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 26 October 2009 - 16:55

Εγω προσωπικα λατρευω και το χιουμορ του gintama και αυτο των simpsons/family guy. Αλλα μου φαινεται περιεργο (απο οσο διαβασα στις πρωτες σελιδες) που μερικοι θεωρουν τα επικα dragon-blea-piece και gintaman κατωτερα απο τον την εξεταση προστατη του peter και το spiderpig του του homer.

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#34 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 26 October 2009 - 17:05

Όλοι εσείς που υποστηρίζετε το family guy, simpsons, southpark κλπ κλπ Αμερικάνικες κωμωδίες, έχετε δει επεισόδια από τις τελευταίες ή προτελευταίες σεζόν τους?
Δείχνουν πως το έχουν κουράσει μέχρι αηδίας το θέμα, είτε γιατί έχουν στερέψει από αστεία ή ιδέες για επεισόδια, είτε αναγκάστηκαν να ρίξουν το επίπεδο επειδή άκουσαν εξάψαλμο από τα κανάλια που προβάλλονται.

Θα συμφωνήσω απόλυτα για το Simpsons και το SouthPark (για το Family Guy δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς μόλις πρόσφατα το ξεκίνησα). Και οι δυο σειρές έχουν απίστευτο γέλιο αλλά μετά από τόσα πολλά επεισόδια όχι μόνο καταντούν κουραστικά και κατά καιρούς επαναλαμβανόμε αλλά χάνουν την φρεσκάδα και την μαγεία που είχαν αρχικά. Χαρακτηριστικά, τους Simpsons τους έχω παρατήσει τελείως (μιας κι ακόμα και τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται είναι παντελώς αδιάφορα και χωρίς την καφρίλα των παλιών επεισοδίων) κι από SouthPark βλέπω μονάχα κάποια επεισόδια που θα σατυρίζουν κάτι γνωστό κι επίκαιρο για την εποχή που προβλήθηκαν (όπως το WOW, το Wii, τα Pokemon, το Guitar Hero κ.α.). Το Family Guy αν και πρόσφατα το άρχισα και μου άφησε θετικές εντυπώσεις με βλέπω μετά από καιρό να το παρατάω κι αυτό (ειδικά αν λάβω υπόψην μου σχόλια άλλων μελών ότι χαλάει απίστευτα στην συνέχεια).

Γι' αυτό ψηφίζω anime κωμωδίες που και πιο εμπνευσμένα είναι, και μεγαλύτερη θεματολογία και ποικιλία υπάρχει και κυρίως είναι πιο απολαυστικά. Ακόμα κι όταν μια σειρά αποτελείται από πάρα πολλά επεισόδια (όπως το Urusei Yatsura που αποτελείται από 195 επεισόδια) μετά από λίγα χρόνια τελειώνει (το Urusei Yatsura κράτησε για 5 χρόνια) και δεν καταντάνε 20ετές σαπουνόπερες (όπως το Simpsons).

Eπιπλέον, σ' αντίθεση με τους anime fans που παρακολοθούν πολλές και διάφορες σειρές οι cartoon fans περιορίζονται σε 2-3 τρανταχτά ονόματα μονάχα χωρίς να ψαχτούν παραπέρα. Δεν ισχύει απόλυτα αυτό αλλά αυτό έχω προσέξει εγώ.

Το family guy ήταν αστείο με το ριζοσπαστικό χιούμορ του, μέχρι που άλλαξαν τον χαρακτήρα του Stewie, και καταφεύγουν πλέον σε σαχλά και άκυρα αστειάκια για να στηρίξουν όλο το επεισόδιο

Καλά, ριζοσπαστικό δεν θα το έλεγα καθώς δανείζεται αρκετά στοιχεία από τους Simpsons (καθόλου τυχαίο, αφού είναι από τον ίδιο δημιουργό) αλλά και πάλι είναι διασκεδαστικό. Αλλά ο κύριος λόγος που το βλέπω είναι για τα καμώματα του Stewie και τις εξυπνάδες του Brian. Aν χαλάει τόσο πολύ ο χαρακτήρας του Stewie τότε η σειρά χάνει το νόημά της για μένα και με βλέπω να το παρατάω στην συνέχεια (όπως έγινε και με τους Simpsons όπου ο Bart έχει γίνει πιο "καλούλης" συγκριτικά με παλιά).

Γενικά αν υπάρχει ένας λόγος που βλέπω που και που αμερικάνικες κωμωδίες είναι όταν θέλω να κάνω ένα μικρό break από τα anime καθώς διαφορετική νοοτροπία έχουν στο χιούμορ τους οι αμερικάνοι και διαφορετική οι ιάπωνες. Κι επειδή θέλω ποικιλία βλέπω κι απ' τα δύο.

#35 papadevil

papadevil

    Anime Freak

  • Members
  • 374 posts

Posted 26 October 2009 - 18:12

Έχω δει λίγο από τα υπογραμμισμένα και δεν μου άρεσαν. Ιδιαίτερα το δεύτερο είναι ηλίθιο, κακόγουστο, [ενοχλητικό, προσβλητικό και χαμηλού επιπέδου], και ό,τι άλλο. Απλά τρισάθλιο. Το School Rumble και Full Metal Panic (ειδικά Fumoffu) τα 'χω δει, και όντως είναι ξεκαρδιστικά.

5 αμερικάνικες κωμωδίες:
How I Met Your Mother, Big Bang Theory, Scrubs, The Simpsons, South Park,

Η κάθε μία μεθυσμένη είναι καλύτερη από το πιο αστείο επεισόδιο όλων αυτών που αναφέρεις μαζί! :Blissfull: (:P)


:wooi2::wooi2::wooi2::wooi2::wooi2:Πραγματικα τα σπανε !!!!!
Posted Image

#36 Kakashinote

Kakashinote

    .:: Yawn ::.

  • Members
  • 444 posts

Posted 26 October 2009 - 18:45

Το South park, έχει πάψει να βασίζεται σε κάποια ιδέα με την οποία βάζαν αστεία που κρατούσαν 20 λεπτά. ΔΕΝ έχω δει την τελευταία σεζόν για να κρίνω αν όντως είναι φοβερή, αλλά την 3-4-5 σεζόν δεν νομίζω πως θα μπορεί να τις αγγίξει.


ολα και ολα φιλε matu το south park συνεχιζει να τα σπαει ακομα πιστεψε με.
εγω ειμαι της αποψης οτι καθε τετοιο τηλεοπτικο προγραμμα εχει διαφορετικο αντικτυπο στο καθε ατομα. π.χ.: εμενα δεν μαρεσαν ποτε falmily guy, simpsons,και αλλα. δεν μπορω να καταλαβω γιατι τσακωνεστε και πανω απο ολα γιατι συκρινετε 2 διαφορετικες κουλτουρες και νοοτροπιες σε θεματα κωμωδιας. αφ'ενος εχουμε το αμερικανικο γνωστο σε ολους ανα τον κοσμο χιουμορ και απο την αλλη εχουμε το ιαπωνικο λιγο πιο ιδιαιτερο και πιο αγνωστο.σαφως και οι περισσοτεροι μας δεν μπορουμε να πιασουμε το ιαπωνικο χιουμορ γιατι δεν ειμαστε τοσο χωμενοι στην ιαπωνικη καθημερινοτητα, αλλα δεν θα επρεπε να τα κατακρινουμε και ολα. ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει σωνει και καλα να υπαρχει η τοσο μεγαλη αναπτυξη των χαρακτηρων σε southpark,simpsons,κλπ ενω (λογικα) υπαρχουν ανιμε που να μην εχουν μεγαλη αναπτυξη των χαρακτηρων(δεν εχω παραδειγμα αγια αυτο εβαλα το λογικα), ή υπαρχουν ανιμε που βγαινουν ασκοπα π.χ. το fmp:fumoffu (ενω οι σεζον1 και 2 ηταν respect αυτο ηταν τελειως σαχλο).
επαναλαμβανω, μην συγκρινετε διαφορετικους πολιτισμους και νοοτροπιες. και μην λετε α αυτο ειναι τελειο εκεινο ειναι αηδια. ειναι προσωπικη αποψη του καθενος μην μαλωνετε...:congrats:

αυτα τα ολιγα and now s***w you guys, im going home....

ps.:south park uber alles :P
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#37 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 posts

Posted 27 October 2009 - 20:48

Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη αυτου του thread η συγκριση αυτη ειναι(για μενα)λανθασμενη.
Εδω περα μιλαμε για δυο διαφορετικες κουλτουρες που η καθεμια εχει διαφορετικη αντιληψη για το χιουμορ και το τι ειναι αστειο οποτε για το ποια θεωρει καθενας καλυτερη ειναι τελειως υποκειμενικο θεμα.
Επισης το καλο χιουμορ δεν γνωριζει συνορα υπαρχουν και απο τις δυο πλευρες πολυ καλες σειρες και για ολα τα γουστα.
[SIGPIC]Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#38 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 27 October 2009 - 23:33

Καλά, ριζοσπαστικό δεν θα το έλεγα καθώς δανείζεται αρκετά στοιχεία από τους Simpsons (καθόλου τυχαίο, αφού είναι από τον ίδιο δημιουργό)


Λέγοντας ριζοσπαστικό, εννοώ το επίπεδο που έχει το FG με τους Simpsons εφόσον πρόκειται για αντιγραφή (όπως είπες πολύ σωστά). Αυτό που ήθελαν να κάνουν (δική μου θεωρία!) ήταν να δημιουργήσουν μια unpoliticaly correct εκδοχή των Simpsons, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.
Επίσης, ΔΕΝ έχουν τον ίδιο δημιουργό, αλλά (νομίζω) προβάλλονται στο ίδιο δίκτυο (fox αν δεν κάνω λάθος). Στους simpsons ο δημιουργός είναι ο Mat Groening, και στο family guy ο Seth MacFarlane.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#39 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 28 October 2009 - 17:59

Srsly, η πιο σωστή άποψη είναι αυτη του Kakashinote μέχρι τώρα.

Ρε παιδια, αφου είναι 2 εντελως διαφορετικοί πολιτισμοι ο Αμερικανικός και ο Ιαπωνικός, πώς είναι δυνατόν να συγκριθούν σε απόλυτο επίπεδο? Πώς είναι δυνατόν να κατακρίνετε τη θεματολογία τους ενός και του άλλου? Είναι δυο διαφορετικά πραγματα, οσοι ειδικά εχουν πέσει με τα μουτρα να υποστηρίξουν τα ιαπωνικά είναι μάλλον υπερβολικά κουλτουριάρηδες και δήθεν μερικές φορές...
Είπαμε δεν μας αρεσει αυτο που αρέσει στις μάζες διότι είμαστε οι μονοι εξυπνοι και ξεχωριστοί, αλλα μην φτάνουμε και σε γραφικό επιπεδο...


ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι σε εμάς τους Ελληνες θα έπρεπε να αρέσουν περισσότερο οι αμερικάνικες κωμωδίες, απο τη στιγμη που οι πολιτισμοί μας είναι πολύ πιο όμοιοι. Με την ιαπωνία ΔΕΝ εχουμε σχεδον τίποτα κοινό. Απλως εμεις είμαστε μια μικρή ομαδα πληθυσμού που ασχολείται με αυτήν. Αν κάποιος ειναι Ιαπωνας ή ζει στην ιαπωνία πάω πασο.
Και πραγματικά είναι σχεδόν λυπηρό να σε κάνει να γελάς περισσότερο σατυρα της ιαπωνικής καθημερινότητας απο αυτή της αμερικανικής(και προφανως πιο κοντα στην ελληνική). Είτε ασχολείσαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ με την ιαπωνία (οχι απαραίτητα κακο, αλλα σιγουρα όχι καλο απο ένα σημειο και μετα) είτε εισαι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτος πραγματικότητας.

ΔΕΝ λεω ότι δεν μου αρέσουν οι ιαπωνικές κωμωδίες, αφου ιαπωνοβαρεμένο είμαι και εγώ. (λατρευω το gintama btw ^^) Απλως οι αμερικανικές με διασκεδάζουν περισσότερο. Ξερω 5 πραγματα για την ιαπωνική κουλτουρα, αλλα πολύ περισσότερα για την δυτική.

Οποιαδήποτε σειρά, αν την πιασεις απο τα μαλλια, θα καταντήσει αηδία. Αλλα δεν είναι λογικό απο μια σειρά να κρατησεις την τελειωμένη 493η σεζον, και όχι την επική 3-4-5η πχ.
Δλδ μια χλιαρη ιαπωνική σειρά 12 επεισοδίων είναι καλύτερη απο μια ΕΠΙΚΗ σειρά στις πρωτες 5 σεζον, που χαλαει στην 6η και την 7η?
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ...


Και τέλος, ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ για character development. Απο πότε στην σάτυρα υπήρχε τέτοιο πράγμα? Αμα υπάρχει, τότε σίγουρα είναι άλλο είδος σειράς.
Παρουσιαζονται τα προβληματα μιας κοινωνιας. Αυτά δεν εχουν κάποια συγκεκριμένη πορεία. Συνηθως γίνονται χειρότερα να πω την αλήθεια. Οι χαρακτήρες ακολουθουν αυτη την πορεία, δεν αναπτυσσονται, δεν είναι ξεχωριστοί, απλως αντιπροσωπευουν κάποιες καταστάσεις.

Edited by samurai_pizza_dora, 28 October 2009 - 18:07.


#40 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 posts

Posted 28 October 2009 - 20:54

Srsly, η πιο σωστή άποψη είναι αυτη του Kakashinote μέχρι τώρα.

Ρε παιδια, αφου είναι 2 εντελως διαφορετικοί πολιτισμοι ο Αμερικανικός και ο Ιαπωνικός, πώς είναι δυνατόν να συγκριθούν σε απόλυτο επίπεδο? Πώς είναι δυνατόν να κατακρίνετε τη θεματολογία τους ενός και του άλλου? Είναι δυο διαφορετικά πραγματα, οσοι ειδικά εχουν πέσει με τα μουτρα να υποστηρίξουν τα ιαπωνικά είναι μάλλον υπερβολικά κουλτουριάρηδες και δήθεν μερικές φορές...
Είπαμε δεν μας αρεσει αυτο που αρέσει στις μάζες διότι είμαστε οι μονοι εξυπνοι και ξεχωριστοί, αλλα μην φτάνουμε και σε γραφικό επιπεδο...


ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι σε εμάς τους Ελληνες θα έπρεπε να αρέσουν περισσότερο οι αμερικάνικες κωμωδίες, απο τη στιγμη που οι πολιτισμοί μας είναι πολύ πιο όμοιοι. Με την ιαπωνία ΔΕΝ εχουμε σχεδον τίποτα κοινό. Απλως εμεις είμαστε μια μικρή ομαδα πληθυσμού που ασχολείται με αυτήν. Αν κάποιος ειναι Ιαπωνας ή ζει στην ιαπωνία πάω πασο.
Και πραγματικά είναι σχεδόν λυπηρό να σε κάνει να γελάς περισσότερο σατυρα της ιαπωνικής καθημερινότητας απο αυτή της αμερικανικής(και προφανως πιο κοντα στην ελληνική). Είτε ασχολείσαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ με την ιαπωνία (οχι απαραίτητα κακο, αλλα σιγουρα όχι καλο απο ένα σημειο και μετα) είτε εισαι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτος πραγματικότητας.

ΔΕΝ λεω ότι δεν μου αρέσουν οι ιαπωνικές κωμωδίες, αφου ιαπωνοβαρεμένο είμαι και εγώ. (λατρευω το gintama btw ^^) Απλως οι αμερικανικές με διασκεδάζουν περισσότερο. Ξερω 5 πραγματα για την ιαπωνική κουλτουρα, αλλα πολύ περισσότερα για την δυτική.

Οποιαδήποτε σειρά, αν την πιασεις απο τα μαλλια, θα καταντήσει αηδία. Αλλα δεν είναι λογικό απο μια σειρά να κρατησεις την τελειωμένη 493η σεζον, και όχι την επική 3-4-5η πχ.
Δλδ μια χλιαρη ιαπωνική σειρά 12 επεισοδίων είναι καλύτερη απο μια ΕΠΙΚΗ σειρά στις πρωτες 5 σεζον, που χαλαει στην 6η και την 7η?
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ...


Και τέλος, ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ για character development. Απο πότε στην σάτυρα υπήρχε τέτοιο πράγμα? Αμα υπάρχει, τότε σίγουρα είναι άλλο είδος σειράς.
Παρουσιαζονται τα προβληματα μιας κοινωνιας. Αυτά δεν εχουν κάποια συγκεκριμένη πορεία. Συνηθως γίνονται χειρότερα να πω την αλήθεια. Οι χαρακτήρες ακολουθουν αυτη την πορεία, δεν αναπτυσσονται, δεν είναι ξεχωριστοί, απλως αντιπροσωπευουν κάποιες καταστάσεις.

+1000
Συμφωνο απολυτα μαζι σου η συγκριση αυτη απλα δεν εχει βαση.
[SIGPIC]Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#41 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 October 2009 - 15:47

Τί ηλίθιο poll είναι αυτό; Συγκρίνετε comedy anime με αμερικάνικες live action κωμωδίες; -____-

Ή συγκρίνετε comedy anime με comedy cartoons, ή συγκρίνετε ιαπωνικές live action κωμωδίες με αμερικάνικες live action κωμωδίες.

What the shit.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#42 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 339 posts

Posted 31 October 2009 - 10:47

τα παντα ολα ρε παιδια τα παντα ολα!!!οπως λατρευω τον μπεντερ και τα καραγκιοζηλικια του(Futurama) η τον Λινγκ Λινκγ ετσι λατρευω και τις αστειες σκηνες στα ανιμ,απλα το χιουμορ στα αμερικανικα μετα απο καποια φαση γινεται βαρετο,ειδικα οταν τραβαει πολυ η σειρα και ξανα και ξανα βλεπουμε τα ιδια αστεια.....κατι που ισως δεν συναιβεη με του σιμσονς
κατι ασχετο

αλλα οι λατρεις του Gintama θα πρεπει να τσεκαρουν το Drawn Together
http://en.wikipedia.org/wiki/Drawn_Together
Posted Image

#43 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 31 October 2009 - 16:50

αλλα οι λατρεις του Gintama θα πρεπει να τσεκαρουν το Drawn Together
http://en.wikipedia.org/wiki/Drawn_Together


εντελώς άσχετα μεταξύ τους.

Όσο για την υπόλοιπη κουβέντα, περί ορέξεως... οι μόνοι κοινοί παράγοντες είναι η τηλεόραση και η διασκέδαση.

Posted Image


#44 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 05 November 2009 - 01:41

αμερικάνικες επειδή δεν χρειάζεται να εξηγώ το χιούμορ στους άλλους.
και επίσης δεν μπορώ να χαρώ μια καλή κωμωδία μόνη μου
και οι φίλοι μου δεν βλέπουν anime...

#45 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 19 November 2009 - 05:28

αμερικάνικες επειδή δεν χρειάζεται να εξηγώ το χιούμορ στους άλλους.

Α, ναι; Tότε γιατί τα μισά αστεία του Family Guy και Simpsons δεν τα 'χω καταλάβει καν; Aναφέρομαι κυρίως για αναφόρες στην αμερικάνικη κουλτούρα από παλιότερες εποχές (όπως παλιότερα σήριαλ ή διασημότητες) που μονάχα ένα άτομο που ζει στην αμερική θα τα καταλαβαίνει. Τουλάχιστον, στα anime γίνονται κατά κύριο λόγο αναφορές σε παλιότερα, κλασσικά anime ή videogames που όλοι μας λίγο-πολύ ξέρουμε έστω κι ονομαστικά (όπως το Hokuto no Ken που ακόμα κι αν δεν το 'χεις το 'χεις μάθει χάρη στις πάμπολλες αναφορές του σε διάφορα anime και videogames). Συν τ' ότι στα περισσότερα fansubs για anime γίνονται αναλυτικά σχόλια για τα αστεία και τις αναφορές.

Πάλι καλά που στο ελληνικό fansub του Family Guy σε ορισμένα σημεία προσαρμόζουν ανάλογα την μετάφραση για να καταλάβουμε καλύτερα τα αστεία (όπως σ' ένα σημείο που αναφέρεται ένα παλιό, ξεχασμένο αμερικάνικο κανάλι και στην ελληνική μετάφραση αντικαταστάθηκε με το TEMPO).