Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 6 Ψήφοι

League of Legends (LoL)

• Please log in to reply
2948 replies to this topic

#1846 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2012 - 21:12

Lol zennith το κάνεις να ακούγεται είτε ότι η LeBlanc η ίδια είναι ηλίθια είτε ότι δεν έχει team ή ότι παίζει με μπαμπουϊνους απέναντι σε ένα super και εξαιρετικά συντονισμένο team. Σε αυτήν την περίπτωση όλα τα ap carries έχουν πρόβλημα και κανείς δεν μπορει να σηκώσει τέτοιο game μόνος του. Για να μην μείνω σε γενικότητες όμως εξηγούμαι.

Έστω ότι το αντίπαλο ad carry είναι καλά προστατευμένο το οποίο πολύ σωστά λες ότι γίνεται στις καλές ομάδες και το οποίο το δέχομαι. Θα υπάρχει ένα ap carry/disabler το οποίο θα μπορείς να κάνεις focus και ακόμη και στην περίπτωση που έχουν μπει μπροστά οι πιο δυνατοί μπορείς να λειτουργήσεις συνεργατικά με κάποιον teamate και να βγάλετε έναν παίκτη μέσα σε δευτερόπτα. Κάτι τέτοιο στις περισσότερες περιπτώσεις των ap carries θέλει να έχουν τρομερή υπεροχή σε level και kills για να συμβεί. Αν υπάρχει δυνατός disabler έχεις προνοήσει και αλλάζεις το build σου ανάλογα. Get a banshees save a life. Λές ότι τα cds της είναι μεγάλα. Εγώ θα πω όχι και τόσο. Σε αντιπαραβολή με την Αhri πχ που ανέφερες με το charm θα πω ότι έχει cd 12 secs ενώ το e της Lb 10 και έχει και μεγαλύτερη διάρκεια. Ακόμη και αν λάβουμε υπόψην ότι θέλει δύο δεύτερα για να πιάσει στο μεσοδιάστημα έχει και slow και μπορείς να απομακρυνθείς σε ένα σεβαστό range ενώ ο άλλος είναι ακόμη δεμένος. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε το γεγονός ότι έχει και το mute κάτι που ούτε η Ahri ούτε η Cass δεν έχουν ενώ το αντίστοιχο cc του anivia είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει.

Τα όσα λες για το roaming ισχύουν λίγο πολύ για όλους τους champions και θα πω αυτά τα οποία μου έχεις πει και εσύ σε ανάλογες περιπτώσεις. Πρέπει το ίδιο το lane να φροντίζει να είναι καθαρό από wards κατά πρώτο λόγο, για να διευκολύνει όχι την LB αλλά τον ίδιο τους τον Jungler πρώτα από όλα. Κατά δεύτερο λόγο όπως έχεις πει και εσύ στο παρελθόν ακόμη και assist να πάρει ένας από τους δύο σας είναι και χρηματικό και xp boost και τρίτο αλλά καθόλου αμελητέο επιτρέπει να ελέγξουν καλύτερα το lane τους. Αυτό το οποίο δέχομαι εντούτοις ότι αποτελεί πρόβλημα είναι το farming. Kαι το έχω δυο φορές προσωπικά γιατί δεν φαρμάρω σωστά to begin with. Αλλά παίρνει τόσα kills η LB που πραγματικά με ένα kage's lucky pick ισοβαθμίζει άνετα. Πρόσφατα είχα έναν απίστευτο Karthus απέναντι, που παίζει να ήταν από τους λίγους που αναιρούν τον χαρακτηρισμό " R champion" στον χαρακτήρα ο οποίος είχε farmarei τα κέρατά του και είχε και kills. Ε και πάλι ήταν 1,5 combo υπόθεση απέναντι σε μία underfarmed LB η οποία όμως είχε σκοτώσει ολο το αντίπαλο team από δύο φορές τον καθένα. Aνάλογα με το παιχνίδι που έχεις μπορείς να προσαρμόσεις και το build. Eίχα δει παλαιότερα LB με Warmongs η οποία κυριολεκτικά δεν επεφτε με τίποτα και είχε τρελό damage output.

Γενικά το high damage και mobility αλλά low survivability είναι ένα theme το οποίο έχουν πάρα πολλοί χαρακτήρες. Ακόμη και η Ahri που μου την έφερες σαν αντιπαράδειγμα στο πιο πρόσφατο nerf adjustement προς εκείνην την κατεύθυνση κινήθηκε. Σε κάθε χαρακτήρα αν feedaristeis σωστά στο early game μετά δύσκολα πέφτεις. Και να είσαι πιο πολύ early game champion σε καμία περίπτωση δεν καθίστασαι άχρηστος late game. Aκόμη και να χρειαστεί να βασιστείς σε άλλον στην περίπτωση που το υπόλοιπο game δεν σου βγήκε super αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις καμία συμβολή.

Γενικά το mentality για την LB μου θυμίζει λίγο πολύ την συζήτηση για τον Shaco που είχαμε κάτι σελίδες πιο πριν. Δεν ξέρω τι γίνεται στα πρωταθλήματα και την νοοτροπία των τρομερών pro αλλά θυμάμαι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό είχα πρόβλημα να πάρω Evelyn σε pick γιατί την θεωρούσαν σκουπιδι και ξαφνικά η ap evelyn κιόλας έγινε τρομερός Mid champion. Στο μέσο επίπεδο το οποίο βρίσκομαι με την μέση ικανότητά μου ως LB (δεν με θεωρώ pro στον champion γιατί έχω δει πραγματικά τρομαχτικές LB) δεν αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα στο παιχνίδι. Είναι όπως με την Diana. Όποτε θέλω να έχω σίγουρο game την παίρνω.

Oφείλω να πω πάντως ότι θα ήταν πολύ ωραίο να έχεις εσύ δίκιο και όχι εγώ, να το ακούσει η Riot και να της κάνει buff. Δεν θα με χάλαγε κα-θό-λου. XD

Πρώτον.Δεν την είπα ηλίθια.Την είπα weak σε σχέση με άλλα ap carries. Μην διαστρεβλώνεις τα λόγια μου. Ηλίθιος είναι ένας παίχτης που δεν χρειάζεται τρομερή προπόνηση για να μάθεις καλά π.χ. auto hitters.(αν και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άχρηστοι,έτσι ;)
Πολύ σωστά λοιπόν όλα όσα λες μέχρι το "banshees".Βεβαίως και μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον teamate ώστε να κρατήσει το αντίπαλο carry μέχρι να το φας.Αλλά το να αλλάξεις το gear σου για έναν παίχτη που θυσιάζει damage για mobility είναι μείον.Προτείνεις λοιπόν αλλαγή στο build για να μην θυσιάσεις το mobility σου.To να βγάλεις ένα banshee's όμως (ή έστω ένα quicksilver) σημαίνει ότι θα αφήσεις άλλα items πίσω.Συγκεκριμένα για το banshee's που έχει 2700 gold για να το βγάλεις χρειάζεσαι 10 λεπτά farm(80 creeps average) και δυο -τρία kills.Δεν μπορείς λοιπόν να είσαι ένα AP carry με μόνο ένα banshees sto 15-20.Ακούγεται τραγικό από την μεριά μου δεν ξέρω άμα συμφωνείς.Άλλοι παίχτες όπως η Ahri έχουν την υποδομή για να μην χρειαστούν τόσο πολύ ένα banshee's.Η συγκεκριμένη έχει αρκετά καλό survivability με την passive της.Επίσης με το r μπορεί να κάνει 3 w της LB (χωρίς να θυσιάσει το damage του spell ,κάτι το οποίο θα κάνει η LB στην αντίστοιχη περίπτωση). Όσο για το cc της ναι μεν έχει 2 sec μεγαλύτερο cd αλλά θα κάνει 2 sec deny όποιον παίχτη πιάσει kai όχι ένα απλό slow όπως η LB.(να σημειώσω ότι το missile του charm είναι πιο γρήγορο).Επίσης η Anivia δεν έχει μόνο το stun της(το οποίο δεν συμφωνώ πως είναι δύσκολο skillshot) ως cc αλλά και το W που μπορεί να αλλάξει όλο το team fight ως wide area block.(Χωρίς να σημειώσω το τρομερό AoE damage/slow της παίχτριας). Η LB όπως είπες έχει silence. Αλλά χρειάζεται δυο spell για να το κάνει αυτό και όχι ένα όπως έχουν και η Ahri και η Cassio και η Anivia ,με καλύτερο την ύλτι της Cassio (και το stun λειτουργεί ως silence).To latency που έχει το να castareis και τα δύο skill μαζί μου έχει τύχει να είναι άκρως μοιραίο.(είδα την ύλτι του veigar να σκάει στα μούτρα μου έχοντας αυτός φάει στο silence κανονικότατα αφού έφυγε η ulti πριν πεθάνω...και έμεινε με 1-5% life o gay).
Οσο αφορα το roaming.

Πολύ καλή η τακτική το roaming δεν λέω.Αλλά πρέπει να επιτύχει το gank για να ισχύει αυτό.(Ένα καλό warding απλά σου λέει όχι στο gank). Έπισης πρέπει να νικάς το lane σου για να το κάνεις αυτό.Άμα το κάνεις ακαταλόγιστα θα μείνεις πολύ πίσω σε farm και το αντίπαλο mid απλά θα σε περάσει στο lvl και στο farm.Μην ξεχνάς ότι το kill το παίρνει ένας,οπότε κάποιος από τους δύο σας (ανάλογα το lane που θα gankareis ) θα μείνει πίσω.

Δεν είπα ότι είναι αμελητέο αλλά ότι το να roamareis συνεχεια θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στο farming σου.Γι'αυτό πρέπει να το κάνεις όταν νικάς το lane σου.Το να κάνεις roam ενώ σε pusharei ο άλλος μάλλον θα σου στοιχίσει το tower στο πρώτο gank κιόλας.(5Χ150 gold στο αντίπαλο team,το οποίο διαλύει την αξία του kill και του assist που θα πάρετε)Γι αυτό και πρέπει να νικάς το lane σου ώστε να δώσεις το kill στον τυπά που βοήθησες και εσύ να μην έχεις χάσει ουσιαστικά τίποτα.
Μια εύκολή τακτική είναι να pushareis εντελώς το lane σου και μετά να φεύγεις για gank αφού έχεις το "opening" που έκανες.(Προσόχη σε αυτό το push γιατί αποτελείς γλυφιτζούρι για τον jungler όσο το κάνεις XD )
To θέμα με τα wards με τιμάει που το θυμάσαι γιατί παει να πει ότι η γκρίνια που σου έχω ρίξει δεν έχει πάει χαμένη(τουλάχιστον όλη :P ).Αν και σπάνια θα δεις κάποιον να κάνει counter ward πια γιατί πολλοί το θεωρούν σπατάλη αντί το ένα vision ward αντι για δύο sight ή κάποιο άλλο item.(πολλές φορές το κάνω και εγώ). Βέβαια άμα βρεις ένα τυπά που το κάνει πολύ ευχαρίστως και με όλοι την καλή θέληση να του δώσεις το lane με ένα successful gank.Στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό όμως καλό είναι το roam να γίνεται άκρως προσεκτικά.Γιατί μπορεί να σε δει ο αντίπαλος ganker ( που θα είναι και κοντά,για κακή μου τύχη ο γκαντέμης το παθαίνω συχνά) και το gank να γινει double death.
Το kage's ειναι καλό άντικείμενο σε αντίθεση με το deathfire's grasp.Πολλοί τύνουν να το φτιάχνουν για να έχουν και gold buff και μετά να το πουλάνε.Εγώ προσωπικά που μπορώ να φαρμάρω σχετικά καλα πια δεν το κάνω,αν και δεν είμαι αντίθετος.
Τώρα περνάς σε δύο παραδείγματα in game. Ενα με karthus και το άλλο με LB με warmogs.Χωρίς να σχολιάσω το δεύτερο γιατί προφανώς μιλας για τρομερα late game, κάτι το οποίο δεν θα δεις σε ranked,θα σταθω στο πρώτο.Ο Karthus που λες είναι από τους παίχτες που χαρακτηρίζονται ως "χαρτοπόλεμος"(που δικαιολογεί και την passive του).Λογικό να τον έσβησες αφού και μόνο το base damage του combo σου(άσχετα άμα είχες τον τρομερό άριθμό των 10 kill/3000 gold χωρίς τα assist) έφτανε να τον φάει (η να τον ρίξει κάτω του 80 % life).Βέβαια θέλω να μάθω τι έκανε αυτός ο παίχτης στα massives(πρέπει να μοιραζε damage ρε φίλε).
Οπώς είναι και στο πρώτο post λοιπόν,δεν διαφωνώ στο ότι ένα τρομακτικότατο burst damage.Δεν παύει όμως να είναι single targeted.Διαφωνώ λοιπόν στο κατα πόσο μπορεί να είναι χρήσιμη σε ένα balanced game(σε σχέση με άλλα ap carries πάντα). Τρανταχτό παραδειγμά ο ryze που με παρόμοιο gear έχει damage output παρόμοιο με της LB.Όμως εκεί που η LB θα φάει έναν παίχτη η Ryre θα έχει ρίξει όλο το team στο 50-30%.Υπερβολική διαφορά στο τελικό ποσό του damage. Πάρομοια κατάσταση και η cassiopeia και η anivia και η ahri σε λιγότερο βαθμό βέβαια έχοντας το μικρότερό damage οutput από όλους όσους ανέφερα μαζί με της LB(μπορεί να μην έγινε άχρηστη αλλά ομολογώ ότι το damagenerf της πόνεσε). Υπερβολική διαφορά στο τελικό ποσό του damage.
Επίσης διαφωνώ στο ότι το να είσαι πολύ early δεν σε καθιστά άχρηστο μετά.Έχει τύχει πολλές φορές παίζοντας alistar jungler ,o οποίος είναι ο πιό τρομερός ganker στο LoL να του έχω δώσει 2-3 kill σε κάθε lane και πολύ απλά περιμένοντας τους να διαλύσουν τα lane τους ...να κάνουν του κόσμου το feed από χαζομάρα και μετά να μην μπορώ να κάνω carry το game γιατί στα massive, μετά το combo μου πολύ απλά όλοι οι δικοί είχαν πεθάνει και εγώ δεν μπορούσα να φάω στην κυριολεξία κανέναν άντε να απασχολούσα λίγο κάποιο από τα αντίπαλα carry κάνοντάς το τα τρέχει να μου ξεφύγει.και η LB στο fight θα φάει έναν και μετά περιμένει όλη την δουλειά να την κάνουν οι υπόλοιποι.Στην ουσία λοιπόν το αν είσαι άχρηστος το καθορίζει από τα πόσα μπορείς να κάνεις μέσα στο massive.Αν λοιπόν εξαρτήσε σε τρομερό βαθμό από την ομάδα σου στο late mid και στο late game, αν δεν χαρακτηριστείς άχρηστος σίγουρα θα χαρακτήριστεις πολύ πιο ασύμμαντος από τους υπόλοιπους ως παίχτης.Και αυτό είναι το βασικό μειωνέκτημα σε παίκτες σαν την LB.Γιατί και η akali δεν έχει ένα από τα καλύτερα burst damage στο παιχνίδι.Αλλά δεν πάυει να είναι single target και ψωμάκι(αν και αντέχει περισσότερο από την LB)
To ότι δεν αντιμετωπίζεις τρομερά προβλήματα με μια LB έχει καταβάση το γεγονός ότι παίζεις unranked παιχνίδια.Τα normal άσχετα από ότι έχουν την πλάκα τους,μπορεί να ανατρέψουν πολλά δεδομένα γιατί τα teams είναι blind picks και η εμπειρία ανα παίχτη διαφέρει τρομακτικά πολύ.Αμα τα τελευταία 200 games που έχεις παίξει ήταν ranked θα έβλεπες ακριβώς πως μπορεί να καθορίστει όλο το game από τα picks και μόνο.
Και ως υστερόγραφο να πω πως η Diana δεν έχει καμια σχέση με την LB :D. Τρομερός παίχτης η Diana :lovulovu: !!!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από zennith666: 07 Νοέμβριος 2012 - 21:16

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1847 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2012 - 22:47

οταν δω leblanc στην ομαδα μου , η σκεψη μου παει σε εναν noob που ειδε καποτε εναν pro να παιζει αυτο το χαρακτηρα. βλεποντας τον αντιπαλο να παιρνει lb , θυμαμαι τον pro που πωρωσε την lb που ηταν στο team μου.
Κοντολογις. ΤΡΕΛΟ early και mid game ... στο late ομως θα χασει. ΓΤ?
Οταν θα μπει ενα τερας swain μεσα με 700 ap και λιγο tanky. κι ανοιξει zhonya. ο πονος που θα δεχτει το αντιπαλο team θα ειναι ..... ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ... η lb ειναι οπως κι ο σακος.... αν δεν τελειωσει το παιχνιδι ΠΟΛΥ νωρις ειτε σπαζοντας turrets ή το ηθικο των αντιπαλων... αμα προχωρησει το game πολυ , θα αρχισει να πεφτει. δεν ειναι το μοναδικο char που οσο περναει η ωρα μετα το 30 πεφτει , αλλα ειναι ενα απ αυτα.
Leave the drama for yo mama.

#1848 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 07 Νοέμβριος 2012 - 23:10

Μην με αντιγράφεις :P Έφτυσα αίμα για να διορθώσω τα λάθη ως δυσλεκτικός στην έκθεση πιο πάνω.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1849 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 01:07

χααχαχαχαχ δεν θελω να στο πω , αλλα δεν μπηκα καν στο κοπο να την διαβασω xD

#1850 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 01:10

Pfff παιδάκια.Δεν εκτιμάτε τους κόπους των μεγαλυτέρων σας .

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1851 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 01:45

Pfff παιδάκια.Δεν εκτιμάτε τους κόπους των μεγαλυτέρων σας .

i feel offended.
5x5 NOW!

#1852 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 01:51

Έλα μόνος στο δράκο για ένα βι ένα τώρα, αλλιώς 20 GLX θα περιμένουν αύριο έξω από το σπίτι σου

#1853 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 01:53

Έλα μόνος στο δράκο για ένα βι ένα τώρα, αλλιώς 20 GLX θα περιμένουν αύριο έξω από το σπίτι σου

αυτο μου το εχουν πει στο L2 !

#1854 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 01:56

Ναι αλλά σου έχουν πει και για τα άλλα 30 Crypton που θα τα ακολουθάνε;

#1855 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 01:58

Ναι αλλά σου έχουν πει και για τα άλλα 30 Crypton που θα τα ακολουθάνε;

οχι , μονο το που μενω και τα 20 μηχανακια ΜΗ προσδιορισμενης ρατσας.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ShadeSlayer: 08 Νοέμβριος 2012 - 02:00

#1856 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 02:01

Αμ, δεν τα ξέρει καλά ο άλλος φίλος, θα τον μαλώσω δεόντως.

Anyway, we are getting out of topic here. Nasus, why you so weak against AP Teemo?

#1857 ShadeSlayer

ShadeSlayer

Summoner's Rift

• Members
  • 24 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 02:02

Anyway, we are getting out of topic here. DARIYS, why you so weak against AP Teemo?

#1858 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 02:06

Anyway, we are getting out of topic here. Nasus and Darius, why you so weak against AP Teemo?

There, τώρα όλοι είναι ευτυχισμένοι

#1859 zennith666

zennith666

Oh boy,more trouble...

• Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthena

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 02:15

Γιατί πολύ απλά το παλιόteemo είναι εκνευριστικά καλό στο να γίνεται εκνευριστικό απέναντι στους melee bruiser.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1860 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Νοέμβριος 2012 - 02:16

I agree