Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#466 Ryuky

Ryuky

Indictee, The

• Members
  • 56 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 13:49

Να πω λοιπόν και εγώ το αγαπημένο μου, τον Ξένο του Καμύ...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Ryuky: 21 Απρίλιος 2011 - 20:58

#467 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

BtotheItotheG BANGGGGGGGG

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 14:21

:thatsit:Όλα του Σαμαράκη και ιδιαίτερα το Λάθος και το Ζητήτε Ελπίς!
Επίσης του Ξενόπουλου τα βιβλία μαρέσουν και ιδιαίτερα το Πλούσιοι και Φτωχοί!
Τα βιβλία και διηγήματα του Oscar Wild και ιδιαίτερα το The picture of Dorian Gray(Το συγκεκριμένο το είδα λόγο της πρόσφατης ταινίας αλλά δεν έχουν καμία σχεσή!)
Τέλος του Καμπουράκη το Μια σταγόνα Ιστορία(πολύ απολαυστικό βιβλίο!)
όπως και όλα του Dan Brown!
Αυτά απο μένα!
Δημοσιευμένη  εικόνα

..SiGn My KpOp PeTiToN..ANd LeTs mEeT In gReEcE..

Δημοσιευμένη  εικόνα
*~AnImE AnD MuSiC OtAkU~*
Takeru and Maya are my husbands...Miyavi and Ruki are my boyfriends...

#468 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2.491 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 15:56

John Ajvide Lindqvist, Let the Right One In (ή Let me In, όπως μεταφράστηκε στην Αμερική).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ένα βιβλίο με βρικόλακες της προκοπής. Η ταινία αξιόλογη αν και η αναμενόμενη Αμερικάνικη θα είναι πατάτα, αλλά ΧΑ, ποιός νοιάζεται, γοτθικός τρόμος με βρικόλακες! Καλογραμμένο, με αγωνία και σασπένς, όχι για όλους λόγω και θεματολογίας και ιδιαίτερα σκληρών σκηνών, αλλά από τα βιβλία που ευχαριστιέσαι. Μπάρτον στο ενήλικο, ένα πράμα.

Margaret Atwood, Surfacing. Το διαβάζω στα Αγγλικά και είναι πολύ "προσωπικό", μιας και κάθε γυναίκα στα 20+ που δεν έχει ιδέα πού πάει η ζωή της (καλή ώρα) θα αναγνωρίσει τον εαυτό της. Επίσης, από τα λίγα βιβλία γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο που δεν είναι fail.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#469 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 19:09

Διαβάζω ένα απίστευτο βιβλίο τελευταία που με έχει στείλει!! Είναι ψυχαναλυτική/παιδαγωγική ανάλυση των μύθων και των παραμυθιών με ιστορικές αναφορές για την εξέλιξη τους στην πορεία των αιώνων και τι σήμαιναν οι κάθε διαφοροποιήσεις που δέχτηκαν. Είναι απολαυστικά γραμμένο και κυλάει πολύ εύκολα χωρίς να μοιάζει με διατριβή. Ο τίτλος του είναι Psychanalyse des contes de fees, και στα αγγλικά νομίζω είναι The Uses of Enchantment meanings and importance of fairytales. Αν σας ενδιαφέρει έστω και ελάχιστα το θέμα θα σας συναρπάσει!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#470 DmJapan

DmJapan

音乐 , 音楽 , 음악

• Members
  • 95 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 19:22

Διαβάζω ένα απίστευτο βιβλίο τελευταία που με έχει στείλει!! Είναι ψυχαναλυτική/παιδαγωγική ανάλυση των μύθων και των παραμυθιών με ιστορικές αναφορές για την εξέλιξη τους στην πορεία των αιώνων και τι σήμαιναν οι κάθε διαφοροποιήσεις που δέχτηκαν. Είναι απολαυστικά γραμμένο και κυλάει πολύ εύκολα χωρίς να μοιάζει με διατριβή. Ο τίτλος του είναι Psychanalyse des contes de fees, και στα αγγλικά νομίζω είναι The Uses of Enchantment meanings and importance of fairytales. Αν σας ενδιαφέρει έστω και ελάχιστα το θέμα θα σας συναρπάσει!

Τελευταία, επειδή η κοπέλα μου και η κολλητή μου έπαθαν μια πόρωση να διαβάσουν τα αυθεντικά παραμύθια των Γκριμ, καταλαβαίνεις ότι βομβαρδίζομαι συνεχώς με τέτοιου είδους πληροφορίες....Oh well....
Επιτέλους για μια φορά θα μπορέσω να πω και κάτι άλλο εκτός από "Μάλιστααα" και "μμμμ" και θα τους το προτείνω. Χοχοχοχοχοχο! :ureshii:
Ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας την κατάλληλη στιγμή. :gotit:
Overclocked Remix
Promoting videogame music as a form of art.
Δημοσιευμένη  εικόνα

孤單時有人把你想念...

#471 Yoruichi

Yoruichi

Phew!!!

• Members
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2010 - 17:44

Ξαναπήρα την τετραλογία τώρα, Οι Μύθοι Των Οτόρι, βγήκε και το τέταρτο βιβλίο που είναι μια ένωση γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι για να ολοκρηρωθεί αυτό το τέλειο έργο.

Η Βραχνή Φωνή του Ερωδιού
λέγεται.

Δεν το ηξερα οτι εχει βγει και τεταρτο!!:joyful: ΠΣΣΣΣ μου εδωσες τρομερη πληροφορια χεχε! Και εγω τα συνιστω τα βιβλια ανεπιφυλακτα!! Οσο για το Αντιο παλλακιδα μου, δεν ξερω αν το ξερεις αλλα εχει βγει και σε ταινια του Chen Kaige (Farewell My Concubine ή Ba wang bie ji ο κινεζικος τιτλος). Πολυ καλη, δεν εχω διαβασει το βιβλιο βεβαια αλλα η ταινια ειναι εξαιρετικη.

Εγω τιτλους δεν θα γραψω γιατι δεν ξερω ποτε θα τελειωσω :P Μερικοι ομως αγαπημενοι μου συγγραφεις ειναι οι εξης: Terry Pratchett, Ursulla Le Guin, Clive Barker, Douglas Adams, Lian Hearn, J.R.R Tolkien, Isaac Asimov, Norman Spinrad, Salman Rushdie, Μενελαος Λουντεμης, Νικος Καζαντακης, Uberto Eco, Paolo Coello, Patrick Ziskind, πφφφφ και αυτοι ειναι απλα μερικοι, φανταστειτε να εγραφα και καθε βιβλιο που εχω διαβασει απο τον καθε αγαπημενο συγγραφεα :P

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yoruichi: 01 Μάιος 2010 - 16:47
Lian Hearn correction

Δημοσιευμένη  εικόνα
"Quit calling me Ruler. You can call me something more normal. Like Yoruichi-san"

#472 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 13:34

Ξαναπήρα την τετραλογία τώρα, Οι Μύθοι Των Οτόρι, βγήκε και το τέταρτο βιβλίο που είναι μια ένωση γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι για να ολοκρηρωθεί αυτό το τέλειο έργο.

Η Βραχνή Φωνή του Ερωδιού
λέγεται.

Αλλά τα ξαναπήρα από την αρχή και καταλαβαίνω πόσο τέλεια είναι, γιατί τα είχα διαβάσει πιο παλία τα πρώτα 3, και προσωπικά τα συστείνω ανεπιφύλακτα.

Ενώ μου άρεσαν τα προηγούμενα βιβλία πολύ, με φυσικά το πρώτο να είναι το καλύτερο, το 4ο δεν το συστήνω σε κανέναν!
Ο μόνος λόγος που το τελειώνω είναι για να δω...
Spoiler:
Φυσικά δεν πρέπει να είμαι τόσο αρνητικός γιατί από όλο το βιβλίο των 700+ σελίδων αξίζει και κάτι...
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Deadly masters VS Incompetent student

Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"

Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους

#473 Serperoth

Serperoth

Auspicium melioris ævi

• Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 13:44

Πςςς
Αυτά είναι thread:)
Τώρα ξαναδιαβάζω το Do Androids Dream Of Electric Sheep? του Philip K. Dick. Πολύ ωραίο βιβλίο, με έναν πρωταγωνιστή ο οποίος αμφισβητεί μέχρι και τον εαυτό του (το όλο point του βιβλίου). Το προτείνω. Την ταινία (Blade Runner) 2 φορές προσπάθησα, δεν τα κατάφερα. Αν και έχει πολύ λίγη σχέση με το βιβλίο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

When I'm Grandmaster, I will play faster...
They'll call me bonjwa, just like my name was Flash...

Σου'χουνε πει ΠΟΣΟ weird είσαι?

Honi soit qui mal y pense

#474 Yoruichi

Yoruichi

Phew!!!

• Members
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 16:58

Εγω εχω καταπιαστει τωρα τελευταια με τα βιβλια του Δισκοκοσμου του Terry Pratchett, τα οποια ειναι νομιζω πανω απο 25 και εγω παιζει να εχω διαβασει τα 6-7. Το τελευταιο που διαβασα ηταν το Guards! Guards! και τωρα διαβαζω το Man at Arms. Ο τυπος ειναι απλα ξεκαρδιστικος, με απιστευτους χαρακτηρες και πλοκη στο καθε βιβλιο του και εναν ολοκληρο κοσμο να εξερευνησεις. Δεν βρισκω τιποτα κακο να πω για τον Pratchett, για μενα ο 1ος στο ειδος του στον κοσμο. Μονο που δεν θα βρειτε πολλα βιβλια του μεταφρασμενα στα ελληνικα, κατα την γνώμη μου, καλύτερα χεχε!

Ατακα του ιδιου: "I dont want to get a life, cause it feels as though Im trying to lead three already"
τα ρεστα μου χαχαχαχα :D
Δημοσιευμένη  εικόνα
"Quit calling me Ruler. You can call me something more normal. Like Yoruichi-san"

#475 Serperoth

Serperoth

Auspicium melioris ævi

• Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 19:34

Discworld είναι φοβερό. Εγώ μόνο το The Colour Of Magic έχω διαβάσει (ακόμα), αλλά είμαι τρελά ερωτευμένος. Το Good Omens που έχει γράψει με τον Gaiman είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ... Το προτείνω με χίλια.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

When I'm Grandmaster, I will play faster...
They'll call me bonjwa, just like my name was Flash...

Σου'χουνε πει ΠΟΣΟ weird είσαι?

Honi soit qui mal y pense

#476 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 Δημοσιεύσεις:
  • Location2.09km off the City Walls

Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 19:40

Yoruichi last time I checked, ήταν 39 βιβλία. Έχω διαβάσει περίπου 20. Το αγγλικό του χιούμορ και τα λογοπαίγνια είναι από τα μεγαλύτερα συν!
Έχει μια ακόμα πιο ωραία ατάκα σε κάποιο βιβλίο πιο μετά από εκείνα που έχεις διαβάσει, που λέει πάνω κάτω "ο Rincewind ξέρει να φωνάζει ότι πονάει σε 25 γλώσσες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί στην _τάδε_γλώσσα το AAArgghh σημαίνει Μου αρέσει, κι άλλο παρακαλώ!"

Και για να είμαι εντός θέματος, μόλις τελείωσα το Άρωμα Πάγου της Yoko Ogawa. Πολύ ωραία γραμμένο (μεταφρασμένο, εκφραστικά), σε βάζει στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών χωρίς δυσκολία - σχεδόν είναι ζωντανοί στα μάτια σου (ή τουλάχιστον με τη δική μου ζωηρή φαντασία!).

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ma_foteini: 03 Μάιος 2010 - 17:31
καταραμένα ορθογραφικά...γκρρρ...

#477 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 20:43

οπως ανεφερε και πανω το παιδι το 4ο βιβλιο δεν αξιζει με την καμια
ενω τα 3 ηταν αρκετα καλα (και συμφωνω το πρωτο καρυφαιο) το τεταρτο χαλα ολη την εικονα.. ειδε οτι πουλησαν τα αλλα 3 (στην αρχη τριλογια ελεγε θα ταν) και σου λεει δεν το εκμεταλευομαι? και η πλακα ειναι οτι οι κριτικες του ήταν καλες, για πολες μαχες ιντριγκες κλπ κλπ
ε λοιπον απο την αρχη σε εψινε για κατι καλο, αλλα η σαπουνοπερα συνεχιστηκε για πολες σελιδες, 500 σελιδες περιμενε ησουν να επαναλμβανει τα ιδια και τα ιδια για πραγματα που ηταν λογικο να συμβουν και συνεβεναν, κατα τη γνωμη μου ουτε το τελος (και η τελικη μαχη) αξιζε, καμια συγκριση με αυτα που περιμενα και με τα προηγουμενα βιβλια.
γνωμη μου μεινε στα 3 πρωτα και ασε τον ερωδιο γιατι θα σου χαλασει την τελικη εικονα,

αν και διαβαζα πολα βιβλια απο μικρος τον τελευταιο χρονο το εχω παρατησει το αθλημα λογο σχολειου-φροντηστηριου. απο τα τελευταια που διαβασα και προτεινω ειναι:
Ο αναρχικος των 2 κοσμων (ursula k le guin) <-- επιστημονικη φαντασια, κορυφαιο στο ειδος του και εξακολουθει να ειναι επικαιρο (και θα ναι για πολυ καιρο) αν και γραφτηκε το 60
Καρδιες στην ατλαντιδα (stephen king) <-- οχι δεν ειναι θριλερ, εχει γυριστει σε ταινια η οποια δειχνει μονο ενα μερος του βιβλιου (καλουτσικη ειναι), αρκετα καλο και προσεγμενο

#478 Bab

Bab

Shinpaku alliance!

• Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Μάιος 2010 - 17:22

Pratchett rulez!
LuTze rulez also (βλέπε κυρίως "Thief of time")!
Αν και η συνεργασία του με τον Geimman δεν ήταν και απόλυτα επιτυχημένη στο Good Omen είχε ένα καλό αποτέλεσμα. Πάντως κι ο Gaiman και ο Pratchett, ο καθένας στον τομέα του είναι πολύ καλοί!
Πριν λίγο καιρό τελείωσα τa "Moving Pictures" (όχι και πολύ καλό για Pratchett) και "Feet of clay" (πολύ καλό με τον Carott να δίνει τα ρέστα).

Όπως έχω ξαναπεί η Le Guin είναι απλά κορυφαία. Αν σου άρεσε ο "Αναρχικός των 2 κόσμων" διάβασε και το "Αριστερό χέρι του σκοταδιού", εξίσου καλό.

Από Frank Herbert αφού τελείωσα το Dune, με τα τελευταία βιβλία γραμμένα από τον γιο του με σημειώσεις του ιδίου να μην είναι φυσικά τόσο καλά αλλά να διαβάζονται ευχάριστα, διάβασα και "Το πείραμα Ντοσάντυ", το οποίο κι αυτό αν και γραμμένο πριν 30-40 χρόνια και το συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι εξαιρετικά επίκαιρο όσον αφορά το ανθρώπινο είδος.

Τώρα διαβάζω το "Σμήνος" και μπορώ να πω πως αν και είμαι ακόμα στην αρχή είναι αρκετά ενδιαφέρον αν και μου θυμίζει λιγάκι την σειρά "Surface".

Δημοσιευμένη  εικόνα

Deadly masters VS Incompetent student

Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"

Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους

#479 Yoruichi

Yoruichi

Phew!!!

• Members
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2010 - 11:34

O Carrot τα σπαει, οπως και οι υπολοιποι στην "βραδινη σκοπια" :P , αλλα αγαπω Granny Weatherwax και Nanny Ogg. Απλα πεθαινω!!! Και βασικα τωρα που το σκεφτομαι και ο Vetinari ειναι τρελο ατομακι. Και αν το σκεφτεις, γενικα οι χαρακτηρες ειναι ενας και ενας. Αυτο ειναι το τελειο με τον Pratchett, οτι περαν του αστειρευτου humor, οι χαρακτηρες του ειναι πολυ καλα δουλεμενοι, δεν χανουν πουθενα, ουτε ο ενας ριχνει τον αλλον.

Οσο για Ursulla Le Guin, απλα λατρευω!! Διαβαστε τον Μαγο του Αρχιπελαγους. Ειναι must :)
και μιας και λεω για Le Guin, να προτεινω μια ωραια τετραλογια που οταν τα διαβασα ειχα μια αισθηση απο Μαγο του Αρχιπελαγους, αλλα παρολα αυτα τα προτεινω γιατι ηταν πολυ ωραια βιβλια. Του Raymond E. Feist το The Riftwar Saga (ειναι 4 βιβλια, Ο Μαγος - The magician (αποτελειται απο 2 τομους), Το βοτανι της Μοραελιν - Silverthorn και Σκοταδι στο Σεθανον - A Darkness at Sethanon.
Επισης ολο το στορυ μου φανηκε σαν περιπετεια DnD (σαν συν το λεω), το εζησα δηλαδη χεχε :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#480 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2010 - 13:44

και μιας και λεω για Le Guin, να προτεινω μια ωραια τετραλογια που οταν τα διαβασα ειχα μια αισθηση απο Μαγο του Αρχιπελαγους, αλλα παρολα αυτα τα προτεινω γιατι ηταν πολυ ωραια βιβλια. Του Raymond E. Feist το The Riftwar Saga (ειναι 4 βιβλια, Ο Μαγος - The magician (αποτελειται απο 2 τομους), Το βοτανι της Μοραελιν - Silverthorn και Σκοταδι στο Σεθανον - A Darkness at Sethanon.
Επισης ολο το στορυ μου φανηκε σαν περιπετεια DnD (σαν συν το λεω), το εζησα δηλαδη χεχε :P

Aκόμα παλεύω να τελειώσω το Silverthorn. Oκ ο τύπος ότι θέλει γράφει. Χαρακτήρες όλοι κλασσικοί καλούληδες με αψόφηστο, μαγεία που κάνει τα πάντα αρκεί να προχωράει το σενάριο.