To είχα δει παλίοτερα σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο στην Πανεπιστημίου, αλλά αμφιβάλλω ότι θα το έχουν ακόμα...Μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποιο βιβλίο για Παγκόσμια Μυθολογία;
Επίσης ψάχνω το Secret Diary of Laura Palmer αλλά έχει εξαντληθεί (ούτε το Amazon δεν το έχει!) αν ξέρει κάποιος που μπορώ να το βρω θα ήμουν υπόχρεος!
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
Posted 07 April 2009 - 09:53
Posted 25 April 2009 - 19:56
Tο βιβλιο τα σπαει απλα.. ωραιο χιουμορ, γαματα σκηνικα,απιστευτος προταγωνιστης
θα διαβασω και τα υπολοιπα της σειρας for sure...
Jim-Butcher.Com: Books - Dresden Files - Book 1
παρτε και μαι περιληψη του πρωτου βιβλιου..

I'd make the vampire cry.Great.I felt like a superhero. Harry Dresden,breaker of monsters' hearts.
Posted 25 April 2009 - 20:02
Tο βιβλιο τα σπαει απλα.. ωραιο χιουμορ, γαματα σκηνικα,απιστευτος προταγωνιστης
θα διαβασω και τα υπολοιπα της σειρας for sure...
Jim-Butcher.Com: Books - Dresden Files - Book 1
παρτε και μαι περιληψη του πρωτου βιβλιου..

I'd make the vampire cry.Great.I felt like a superhero. Harry Dresden,breaker of monsters' hearts.
Posted 25 April 2009 - 21:20

Angroid.gr Android à la Ελληνικά
Posted 28 April 2009 - 16:22
Απο τις καλυτερες δουλειες του Stephen King που εχω διαβασει αν και το τελος δεν μου αρεσε και τοσο πολυ,παντως ολη η σειρα αξιζει.εγώ παιδιά τέλειωσα το πρώτο βιβλίο απο τη σειρά Ο Μαύρος Πυργός του Stephen King και φαίνετε τρομερά ενδιαφέρον αν και λίγο παράξενο..6 books to go! μέχρι να φτάσει το επόμενο απο το Eshop διαβάζω για τα Bonzai
![]()
Posted 28 April 2009 - 16:38
και αυτή την εποχή διαβάζω τα:"ο άτλας του ουρανού" - ντέιβιντ μίτσελ[είναι σε μορφή ημερολογίου,ψιλοενδιαφέρον μέχρι στιγμής],"δράκουλας" - μπραμ στόκερ [κ αυτό σε μορφή ημερολογίου και ομολογώ δε με έχει ενθουσιάσει παρότι το θεωρούν πολύ καλό] και "τεχανού" - ούρσουλα λε γκεν [το 4ο βιβλίο του έπους της γαιοθάλασσας που το έψαχνα πολύ καιρό ^^ ]
"When you are in pain you can sleep.When you inflict pain you can never sleep" [f.m alchemist]
"Don't ask for it.Go out and win it.Do that and you will be rewarded!" [gurren lagann]
"The melody of reason will always play out the truth" [spiral]
Posted 28 April 2009 - 17:14
Πολύ καλό βιβλίο. Το πρώτο σοβαρό βιβλίο της σειράς. Όχι ότι δεν μου άρεσαν τα προηγούμενα, ήταν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά αυτό ειδικά και το επόμενο μου άρεσαν πολύ περισσότερο. Τα έγραψε εξάλλου με μεγάλη διαφορά χρόνων και φαίνεται η ωριμότητα στο γράψιμο.πρόσφατα διάβασα το " Ο νικητής είναι μόνος" του Πάολο Κοέλο [δεν περίμενα να τον δω να γράφει τόσο πολιτικοποιημένα ποτέ]
και αυτή την εποχή διαβάζω τα:"ο άτλας του ουρανού" - ντέιβιντ μίτσελ[είναι σε μορφή ημερολογίου,ψιλοενδιαφέρον μέχρι στιγμής],"δράκουλας" - μπραμ στόκερ [κ αυτό σε μορφή ημερολογίου και ομολογώ δε με έχει ενθουσιάσει παρότι το θεωρούν πολύ καλό] και "τεχανού" - ούρσουλα λε γκεν [το 4ο βιβλίο του έπους της γαιοθάλασσας που το έψαχνα πολύ καιρό ^^ ]
Τα άλλα που αναφέρεις δεν τα έχω διαβάσει, αλλά τον Κοέλο τον αποφεύγω μετά τον "Αλχημιστή" που κόντεψα να ξεράσω από την αισιοδοξία. Έχει πολλά χρόνια που το διάβασα αλλά αυτό που μου έμεινε είναι μια αίσθηση θυμού και το σλόγκαν του βιβλίου "Όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.":erk:Το πόσο με εκνεύριζε αυτό όσο προχωρούσε το βιβλίο, δεν φαντάζεστε.
Posted 28 April 2009 - 18:07
Πολύ καλό βιβλίο. Το πρώτο σοβαρό βιβλίο της σειράς. Όχι ότι δεν μου άρεσαν τα προηγούμενα, ήταν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά αυτό ειδικά και το επόμενο μου άρεσαν πολύ περισσότερο. Τα έγραψε εξάλλου με μεγάλη διαφορά χρόνων και φαίνεται η ωριμότητα στο γράψιμο.
Τα άλλα που αναφέρεις δεν τα έχω διαβάσει, αλλά τον Κοέλο τον αποφεύγω μετά τον "Αλχημιστή" που κόντεψα να ξεράσω από την αισιοδοξία. Έχει πολλά χρόνια που το διάβασα αλλά αυτό που μου έμεινε είναι μια αίσθηση θυμού και το σλόγκαν του βιβλίου "Όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.":erk:Το πόσο με εκνεύριζε αυτό όσο προχωρούσε το βιβλίο, δεν φαντάζεστε.
ο αλχημιστής είναι ένα αρκετά εμπορικό βιβλίο [λογικό,ήταν νέος συγγραφέας είχε ανάγκη από φήμη και λεφτά

έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία [εκτός από 2] κ θεωρώ ότι τα τελευταία βιβλία του είναι πολύ καλύτερα.πιο ώριμα,δουλεμένα και γενικά τώρα που δεν έχει κάτι να χάσει γράφει αυτά που πραγματικά θέλει.[γνώμη μου φυσικά]
το "Ο νικητης είναι μόνος" δείχνει μια σκληρή πραγματικότητα και δεν το βρίσκω καθόλου αισιόδοξο.φυσικά και έχει την απαραίτητη glamourιά,αλλά γενικά μου άρεσε.
εννοείται πως δεν το βάζω στο top 10 των αγαπημένων μ βιβλίων.ίσως ούτε καν στο top 30,αλλά για όσους θέλουν να ασχοληθούν με Κοέλο το συνιστώ

"When you are in pain you can sleep.When you inflict pain you can never sleep" [f.m alchemist]
"Don't ask for it.Go out and win it.Do that and you will be rewarded!" [gurren lagann]
"The melody of reason will always play out the truth" [spiral]
Posted 29 April 2009 - 11:42

Posted 29 April 2009 - 11:59
Επισης το γνωστο γιαπωνεζικο "το λαμπρο φεγγαρι" της Λιαν Χερν ειναι απλα ολα τα λεφτα!

Posted 29 April 2009 - 12:51
Η Τεχανού είναι αρκετά καλή μπορώ να πω, γενικά είμαι fan της Λε Γκεν οπότε για μένα όλα τα βιβλία της είναι πολύ καλά

Ο Δράκουλας, που το είχα διαβάσει πριν κανένα χρόνο στα αγγλικά, είναι πολύ ανώτερος από την ταινία η οποία είναι σχετικά πιστή μεταφορά του βιβλίου. Το στυλ του ημερολογίου καθώς και τα αποσπάσματα εφημερίδας που έχει προσθέτουν μία δόση αληθοφάνειας και σε βάζουν καλύτερα στο χρόνο και το χώρο των γεγονότων.
Αυτήν τη στιγμή έχοντας ένα multitasking εγκεφαλικό βιβλιοπεριβάλλον διαβάζω τα εξής:
-Moving pictures + Feet of Clay του Terry Pratchett από τη σειρά του Discworld
(το Feet of Clayείναι πολύ καλύτερο από το Moving pictures)
-την Φωτιά της Κάθριν Νέβιλ
(η συνέχεια του 8 είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά κινείται στο ίδιο μοτίβο με το 8 κι επομένως είναι κι ένα κλικ κατώτερή του)
-The complete chronicles of Conan του Robert Howard
(ένα τεράστιο βιβλίο που μοιάζει με την Βίβλο, χοντρό μαύρο εξώφυλλο με χρυσά γράμματα, με αρκετά καλές, κλασσικές και μη, ιστορίες για τους λάτρεις του Fantasy)
-Τον Πύργο του Κάφκα
(δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί είμαι στην αρχή ακόμη)
-Η κόρη του βασιλιά των ξωτικών του Λόρδου Ντανσάνυ
(όμορφο παραμύθι με μαγευτικές εικόνες)
-Η επομενή μου αγορά: το τελευταίο μέρος της σειράς του Dune

ΥΓ: Επιτέλους mysticismlover διαβάζεις την Τεχανού

Edited by Bab, 29 April 2009 - 13:20.
Deadly masters VS Incompetent student
Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"
Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους
Posted 30 April 2009 - 09:37

Posted 30 April 2009 - 11:38
Leon η σειρα αξιζει εχε ομως υποψη σου οτι αποτελειται απο 7 βιβλια που ολα μαζι ξεπερνουν τις 4000 σελιδες ισως θα επρεπε να αρχισεις με κατι πιο ελαφρυ για αρχη για να δεις αν σου αρεσει.Η σειρά Dark Tower αξίζει; να την αρχίσω; Να αναφέρω πως δεν είμαι τρελός φαν των βιβλίων αλλά μ αρέσουν έτσι τα λίγο φαντασία-μυστήριο.
Εγω θα σου προτεινα το φυλακτο και το μαυρο σπητι(the talisman/black house)τα οποια εχουν γραφτει απο τον ιδιο συγραφεα σε συνεργασια με τον Peter Straub και συνδεονται εμεσα με τον κοσμο του μαυρου πυργου χωρις να απαιτειται αναγνωση των τελευταιων για να τα καταλαβεις,κοιταξε αυτα και μετα αν σου αρεσουν ριξε μια ματια και στο πυργο.
Posted 02 May 2009 - 02:08
Ωστοσο δυο βιβλια ποιο καινουργια ηταν αρκετα ενδιαφεροντα.
To Kill A Mockingbird της Lee Harper που κερδισε και βραβειο Πουλιτζερ, περιγραφει μια μικρη κοινωνια σε μια κωμοπολη της Αλαμπαμα του Μεσοπολεμου και πως δυο παιδια, ενα αγορι και ενα κοριτσι, αντιμετωπιζουν τα πραγματα οταν ο πατερας τους αναλαμβανει να υπερασπιστει στο δικαστηριο εναν Αφροαμερικανο που κατηγορηται για βιασμο λευκης. Ο αφηγητης ειναι το κοριτσι οταν ηταν 9 χρονων. Αρκετα καλο μυθιστορημα, θα το συνιστουσα σε ολους.
Το δευτερο ειναι το The Incredible Tide του Alexander Key. Σε αυτο βασιστηκε και η σειρα Future Boy Conan. Τελειως ασχετο το βιβλιο με τη σειρα. Θα με ενδιεφερε να διαβασω και αλλο εργο του, πχ Return to Witch Mountain Γενικα για 100 σελιδες αρκετα καλο συντομο διηγημα επιστημονικης φαντασιας. Φυσικα και το anime ειναι αριστουργημα αλλα το βιβλιο εχει αλλη μαγεια