Από ποιο βιβλίο είναι αυτό και σε ποιο ιδίωμα των αγγλικών; Ουαλικά ή Σκοτσέζικα;
Edit: Επειδή το google είναι φίλος μας, το να γράφεις λογοτεχνικά χρησιμοποιώντας δικές σου λέξεις μαζί με αγγλικά είναι δύσκολο, όποια γλώσσα κι αν μιλάς να το καταλάβεις (εκτός κι αν είσαι γλωσσολόγος ή μιλάς καμιά δεκαριά γλώσσες)
Νόμιζα πως θα σε διευκόλυνε το όνομα που αναφέρεται στο κείμενο:
Finnegan's Wake (Αγρύπνια για τον Φίνεγκαν) του James Joyce. Εκει που νομιζα πως ο Οδυσσέας του ήταν πανδύσκολος, νάσου και αυτό το βιβλίο που γίνεται πραγματικό αλαλούμ. Ωστόσο θεωρείται ο πρόδρομος του hypertext, μιας και κάθε φράση παραπέμπει σε μια άλλη στο κείμενο και χρησιμοποιεί λέξεις από όλες τις γλώσσες.
και μιας και αναφέρεστε σε δυσανάγνωστα και δυσνόητα βιβλία σας προτείνω ανεπιφύλαχτα το βιβλίο Ο Λύκος της Στέπας (Steppenwolf) του Herman Hesse.3 φορές προσπάθησα να το διαβάσω και τις 3 φορές το παράτησα στην μέση.
Εγώ το διάβασα στα Γερμανικά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και ήταν από τα αγαπημένα μου.Στα Ελληνικά το διάβασες; Μάλλον δεν θα είχε τότε καλή μετάφραση
Η αλήθεια είναι οτι σε όποιον λέω οτι διαβάζω Ντοστογιέφσκι και οτι μάλιστα είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας το παθαίνουν ένα μίνι σοκ και δεν καταλαβαίνω γιατί.Βασικά το Έγκλημα και Τιμωρία το είχα διαβάσει όταν ήμουν έκτη δημοτικού και μετά απο δύο χρόνια ξαναδιάβασα άλλο βιβλίο του Ντοστογιέφσκι επειδή είχα σοκαριστεί τόσο πολύ απο το γράψιμό του.Το Όνομα του Ρόδου είναι πραγματικά μπερδεμένο και δύσκολο.3 φορές έχω αποπειραθεί μέχρι στιγμής να το διαβάσω και δεν κατάφερα ούτε 10 σελίδες.Έτσι το αφήνω για αργότερα.
Απο Ντοστογιέφσκι όμως έχω πάρει με την σειρά τη βιβλιογραφία του και μέχρι στιγμής έχω διαβάσει 9 βιβλία του και μετά απο το βιβλίο που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου σκέφτομαι να ξεκινήσω τον Ηλίθιο ή να συνεχίσω τους Δαιμονισμένους γιατί είχα διαβάσει μόνο τον πρώτο τόμο.Να 'ναι καλά η βιβλιοθήκη της περιοχής μου που έχει σχεδόν τα πάντα
.Το μόνο βιβλίο του που διάβασα και πραγματικά έχασα πολύτιμες ώρες της ζωής μου είναι το "Χωριό Στεπαντζίκοβο".Μην το διαβάσετε.Φαίνεται ξεκάθαρα(σε σχέση με τα άλλα) ότι το έγραψε γιατί ήταν στριμωγμένος οικονομικά.
Εγώ μπορώ να πω πως περισσοτερο απο ολα τα έργα του μου αρεσε το "Οι Δαιμονισμένοι", αν και ενδεχομένως κάποιοι να το βρουν βαρετό, αλλα εκει είναι που ασχολείται ο Ντοστογιεφσκι περισσοτερο με το λόγο που άλλαξε τα πιστεύω του. Μονο διαβαζοντας αυτο το βιβλίο θα το καταλαβεις καλύτερα.
Και αν σου αρεσουν τα εργα του, διαβασε και τα εργα του φιλοσόφου Κίρκεγκωρ (Kierkegaard), Είναι από τα πρόσωπα απο τα οποια επηρρεαστηκε σιγουρα ο Ντοστογιεφσκι.