Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#841 keitaro

keitaro

19 Χρόνια Φαγούρα

• Members
  • 20 posts

Posted 22 June 2011 - 16:46

Πριν από καμιά ώρα τελείωσα το τέταρτο βιβλίο με τις ιστορίες Κάρτερ(η κατάθεση του Ράντολφ Κάρτερ,Η ονειρική αναζήτηση του άγνωστου Καντάθ,Το ασημένιο κλειδί,Από τις πύλες του ασημένιου κλειδιού) του Χ.Φ.Λαβκραφτ και ήταν ΑΘΛΙΑ!Ντάξει το είχα ακούσει ότι οι ιστορίες του που είναι έξω από το cthulhu mythos δεν έλεγαν και πολλά αλλά πραγματικά δεν περίμενα να είναι τόσο χάλια:blurah5:.Αποφύγετε!!!!

Edited by keitaro, 22 June 2011 - 17:26.

#842 Loveanime

Loveanime

Christina-sai.fan

• Members
  • 177 posts

Posted 22 June 2011 - 17:14

τελειωσα το " Μικρο ημερολογιο συνορων" του Γκασμέντ Καπλάνι μεσα σε 2 νυχτες πολυ ομορφο βιβλιο και τωρα αρχιζω "Τα σταφυλια της Οργης" του John Steinbeck και μετα ακολουθει το "1984" του George Orwell.

Edited by Loveanime, 24 June 2011 - 15:32.

Posted Image"When the Dogs wake up, you can once again start to hear the warbling of a demon.."

#843 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 24 June 2011 - 15:14

Λίγο άσχετο, αλλά κατάφερε κανένας από εδώ να προλάβει να μπει beta-tester στο σάιτ που ετοιμάζει η Ρόουλινγκ;
Της πήρε έξι χρόνια και έπρεπε να το κάνουν άλλοι πιο άσημοι από αυτήν πρώτα, μήνυσε τους πιο hardcore φαν της, αλλά τώρα πήρε το μήνυμα και δίνει περισσότερα στο κοινό της.
http://www.techdirt.com/articles/20110623/13155514828/six-years-later-jk-rowling-realizes-ebooks-are-good-idea-she-cuts-out-middleman.shtml

#844 Alpasar

Alpasar

Anime Newbie

• Members
  • 157 posts

Posted 25 June 2011 - 13:59

Ξεκίνησα να διαβάζω το Γράφοντας από τη Φυλακή (Όψεις της υποκειμενικότητας των πολιτικών κρατουμένων 1947- 1960), πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, αν φανταστείτε ότι δεν είχα ιδέα για το θέμα.
Επίσης ξαναδιαβάζω τα αφηγήματα του Πόε, ο άνθρωπος είναι απλά υπέροχος...
Posted Image

#845 keitaro

keitaro

19 Χρόνια Φαγούρα

• Members
  • 20 posts

Posted 29 June 2011 - 15:34

Επιτέλους τελείωσα το έγκλημα και τιμωρία του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και έγινε κατευθείαν ένα από τα αγαπημένα μου!Ειδικά η ψυχοσύνθεση και τα ηθικά διλήμματα των χαρακτήρων και κυρίως του πρωταγωνιστή ήταν το κάτι άλλο.Το μόνο παράπονο που έχω είναι στις τελευταίες 300 σελίδες που ήταν γεμάτες μακροσκελής διαλόγους,το νόημα των οποίων θα μπορούσε να συνοψιστεί σε 30-40 γραμμές.Δεν ξέρω μπορεί ο συγγραφέας να μην είχε αποφασίσει πωσ θα συνέχιζε την ιστορία,αλλά όπως και να χει το βιβλιο γενικά είναι τόσο τέλειο που απλά δεν σε νοιάζει!

Σειρά έχει το νυχτερινό δελτίο του Πέτρου Μάρκαρη(που έδινε το Βήμα της Κυριακής) και το τοστ-ζαμπόν του Μπουκόφσκι.Ελπίζω το δεύτερο να είναι τόσο μισογυνιστικό και κακογραμμένο όσο το ταχυδρομείο(του ίδιου συγγραφέα):himitsu:...

#846 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 01 July 2011 - 13:24

complete and illustrated(novels and short stories)SHERLOCK HOLMES!!Αγαπαω irene addler και ανιπομονω γιαα
Spoiler:

sc5bab.jpg

#847 SpeedFreak

SpeedFreak

bored of harem

• Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 01 July 2011 - 14:52

Το καλό με εμένα είναι ότι μόλις τελειώσω το διάβασμα ενός βιβλίου,κάθομαι και σημειώνω τις φράσεις που μου άρεσαν περισσότερο,ονόματα και φυσικά κάποιες λέξεις που τις συναντάω ίσως για πρώτη φορά...Έχει μεγάλο κέρδος,για αυτό και σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα

#848 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 03 July 2011 - 00:47

Λοιπόν επιτέλους κατάφερα να τελειώσω ένα βιβλίο με το οποίο έχω ιστορία 10 χρόνων!
Το Witches Abroad του Terry Pratchett. Πραγματικά αυτό το βιβλίο προσπαθώ να το διαβάσω μια 10ετία ακριβώς, και όλο κάτι συνέβαινε και το σταματούσα, ή το έχανα και το ξανα-αγόραζα, και ποτέ δεν είχα ξεπεράσει τις πρώτες 40 σελίδες. Επιτέλους το πήρα απόφαση, και πριν από λίγο γύρισα και την τελευταία σελίδα, και είμαι πανευτυχής!
Εννοείται ότι ήταν πάρα πολύ καλό, και τραγικά αστείο. Ακόμα και μέσα στη φούρια μου να το τελειώσω επιτέλους, δεν άντεξα, και κάθισα και ξαναδιάβασα κάποια κεφάλαια 2 και 3εις φορές, γιατί ήταν ξεκαρδιστικά.
Τώρα μου μένουν μόνο τα υπόλοιπα 5 βιβλία με μάγισσες από το Discworld!:hihi2:

... και το τοστ-ζαμπόν του Μπουκόφσκι.Ελπίζω το δεύτερο να είναι τόσο μισογυνιστικό και κακογραμμένο όσο το ταχυδρομείο(του ίδιου συγγραφέα)

Μια χαρά είναι το τοστ-ζαμπόν, ξεκινάει και από την παιδική του ηλικία, οπότε έχει και λιγότερο σεξ :P
Γενικά δεν είναι μισογύνης ο Μπουκόφσκι, μισάνθρωπος είναι.

Posted Image

#849 keitaro

keitaro

19 Χρόνια Φαγούρα

• Members
  • 20 posts

Posted 03 July 2011 - 01:14

Spoiler:

Βασικά μ@λ@κ@ς είναι αλλά για αυτό τον αγαπάμε τόσο πολύ:kakashithumbup:Πάντως μέχρις στιγμής αν και το βιβλίο αφηγείται τα παιδικά του χρόνια είναι πολύ πιο κάφρικο και σάπιο από όλα τα προηγούμενα μαζί!Ειδικά
Spoiler:

Από Prattchet τα βιβλία με μάγους είναι τα καλύτερα!Επίσης φοβερά είναι και αυτά με τον moist von lipwig(αν και μόνο 2:sadist:). Ελπίζω να τελειώσει με το discworld πριν τον φάει το αλτσχάιμερ και να μην έχουμε την κόρη του μετά να συνεχίζει της ιστορίες^^

#850 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 04 July 2011 - 16:18

on Discworld: τα βιβλία με τις μάγισσες είναι κ-ο-ρ-υ-φ-ή αλλά και τα βιβλία με τη Watch της Ανκ-Μορπόρκ είναι διασκεδαστικότατα. Μόλις τελείωσα το The last continent (τα διαβάζω με σειρά έκδοσης). Είναι μια ιστορία με τους ακαδημαϊκούς μάγους και τον ανεκδιήγητο Rincewind σε συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου με τους ίδιους πρωταγωνιστές (θα βρω τον τίτλο και θα κάνω edit αργότερα)(το interesting times πρέπει να είναι). Συμπαθητικό ήταν, ίσως λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά νταξ'...
Επίσης, διάβασα και το "Ο κρητικός λαβύρινθος". Εξετάζει την ύπαρξη ή όχι λαβυρινθικού κτίσματος στην Κρήτη και την γέννηση του μύθου του λαβύρινθου του Μινώταυρου. Ενδιαφέρον βιβλίο, αλλά για περιορισμένο αναγνωστικό κοινό με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.

Edited by ma_foteini, 04 July 2011 - 23:37.
διορθώσεις

#851 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 July 2011 - 17:50

βασικα διαβαζω ενα βιβλιο απο μια κοπελα με την οποια αλληλογραφουσα παλια και μου ανακοινωσε πως εκδοθηκε ενα βιβλιο της μιας και ειχε επιτυχια στη χωρα της (Quebec). Γραφει στη περιληψη πως η συγγραφεας ειναι ειδικη στα βιντεοπαιχνιδια, στα ιαπωνικα κινουμενα σχεδια και στα κινουμενα σχεδια. To βιβλιο λαμβανει χωρο στο 19ο αιωνα και εξιστορει την ιστορια δυο γαλλο-καναδων διδυμων αγοριων, που γνωριζουν τον Χερμαν Μελβιλ και μια ιστορια γυρω απο το μυθικο βασιλειο των Cetacia (τιτλος του βιβλιου), οπου κυριαρχουσαν πλασματα που μεταμορφωθηκαν λογω περηφανιας σε φαλαινες, δελφινια και φυσητηρες και περιμενουν το Μεσσια τους. Κατι τετοιο τελος παντων.

Διαβαζω σιγα σιγα το βιβλιο μιας και ειναι στα Γαλλικα.

Μιας και της αρεσαν οι σειρες World Masterpiece Theater και τα βιβλια του 19ου αιωνα (Τom Sawyer, Huckleberry Finn, Jean Valjean, David Copperfield, Anne Shirley, Cedric Errol, Laura Ingalls, Gulliver, D'Artagnan, Frankenstein, Poil de carotte, Capitaine Nemo, Docteur Jekyll κα) το βιβλιο αυτο με εκφραζει απολυτα ως τωρα.

Αλλο πραγμα να ξερεις και να μιλας με τη συγγραφεα τελικα και αλλο να τα διαβαζεις ξερά.

#852 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 July 2011 - 19:55

on Discworld: τα βιβλία με τις μάγισσες είναι κ-ο-ρ-υ-φ-ή αλλά και τα βιβλία με τη Watch της Ανκ-Μορπόρκ είναι διασκεδαστικότατα. Μόλις τελείωσα το Carpe Jugulum (τα διαβάζω με σειρά έκδοσης). Είναι μια ιστορία με τους ακαδημαϊκούς μάγους και τον ανεκδιήγητο Rincewind σε συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου με τους ίδιους πρωταγωνιστές (θα βρω τον τίτλο και θα κάνω edit αργότερα). Συμπαθητικό ήταν, ίσως λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά νταξ'...

Κ εγώ μόλις παρήγγειλα όλα τα βιβλία με τις μάγισσες, κυρίως γιατί αγάπησα παθιασμένα την τρομερή Granny Weatherwax. Άμα τα τελειώσω με το καλό, θα έρθω για προτάσεις από άλλα βιβλία του discworld!

Posted Image

#853 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 04 July 2011 - 20:03

Διαβάζω το "Η Πόλη των Oστών" ("City of Bones") από Cassandra Clare για να το κάνω sporking ( έχω το κεφάλαιο 18 ).

ΑΛΛΟ TWILIGHT ΑΠΟ ΔΩ.

ΜΗ το διαβάσετε. Αφήστε την ομάδα μας να το πάθει για σας.

Posted Image

#854 Blacker_than dark

Blacker_than dark

chaotic evil

• Members
  • 295 posts

Posted 04 July 2011 - 20:09

μολις διαβασα το: Ο διαρrήκτης που είχε πάθος με τον Μπογκαρτ.
i liked it..

#855 endless_inspiration

endless_inspiration

Anime Professional

• Members
  • 535 posts

Posted 04 July 2011 - 20:58

μόλις τελείωσα το ''βοήθεια γειτόνοι'' της Κάτια Κισσονεργη το οποίο ήταν διασκεδαστικό μπορώ να πω! είναι και λίγες σελίδες οπότε το ξεπετάς γρήγορα.....
τώρα άρχησα το ''Οταν αγαπάς είναι για πάντα'' της μαρίας Τζιριτας το οποίο είναι αρκετά καλό μέχρι στιγμής(είναι αρκετές σελίδες).....έχω ένα προαίσθημα ότι θα γίνει χαμός στο τέλος της ιστορίας έτσι όπως έχουν μπλέξει τ μπούτια τους......

Posted Image
''Ολοι κάποτε σκοντάφτουμε.
Το τι κάνει κανείς μετά είναι αυτό που του φτιάχνει ή του καταστρέφει τη ζωή.
Η αξία του ανθρώπου φαίνεται στο τι κάνει μετά την πτώση''
Liza Unger, 'black out'