Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άθεϊοι άνθρωποι. Αυτοί κατα βάθος είναι οι πιο θρησκευόμενοι άνθρωποι.
κάναμε λίγο πουτ@^@ρι0 τις έννοιες ε;

το μόνο κοινο που έχουν οι άθεοι με τους θρησκους ειναι ο δογματισμος. Ισως κατι τετοιο ηθελες να πεις.
Σοβαρά τώρα.
Πολύ ωραιο θρεντακι, με ένα ξεφυλλισμα πηρα αρκετές καλές ιδεες - αν και θα περιμενουν αρκετό καιρό τη σειρά τους, η λίστα ειναι γεμάτη.
Από κλασσικους που διάβασα τον τελευταίο καιρό με συγκινησε περισσοτερο ο
ξένος του
Καμύ, και
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα του
Μπουλγκάκοφ. Must read. Και μαλιστα να βρείτε την τρίτη έκδοση που ειναι τα πιο... παλιακά ελληνικά, γιατι εκεί γίνεται καλυτερη απόδοση. Εκτός αν ξέρετε ρωσικα, οπότε πάσο.
Γενικά γουστάρω το καλό χιουμορ που κανει ταυτόχρονα και οξεία κριτική. Από πιο άγριους
Μπουκοφσκι. Απο πιο "scifi"
douglas adams. Αλλά ο θεος ειναι ένας και λεγεται
Τομ Ρομπινς. Οποιος ενδιαφερεται ας ξεκινησει με
τρυποκάρυδο και μετά ας διαβάσει το
άρωμα του ονειρου. Αλλά όλα καλά είναι.
(για τον καραγκιόζη που ονομασε την ταινια
και οι καουμποησες "εχουν τα μπλουζ" αντί για "
μελαγχολούν", η κρεμάλα φαντάζει πολύ ανθρωπιστική λύση)
Ο
κοέλιο, μιας και αναφερθηκε πολλακις, καλός για να περάσει ευχαριστα μια αναμονή, χωρις σκεψεις και σκοτούρες, αντι να διαβάζεις καποιο ηλίθιο περιοδικό. Τον βρισκω τζαμπα και εχω ξεκοκαλισει περιπου τα μισα του, και μπορώ να πω οτι μονο η
μάγισσα του πορτομπέλο με εξεπληξε ευχαριστα.
Για κοέλιο εννοειται.
Από
Λένο Χρηστιδη εχω διαβάσει τα πάντα και εχει επηρρεάσει απίστευτα και τον τρόπο γραφής μου. Αυτός και ο
Κωστάκης Ανάν που έγραφε καθε μηνα ένα άρθρο στη βαβέλ, και πλέον έχει εκδωσει δύο ή τρεις συλλογές από αυτά (η μία λέγεται "
και ύστερα ήρθες και μ' έλυσες"). Τους χρωστάω πολλά, και ιδιαίτερα ο Χρηστίδης έχει το χάρισμα να καταστρατηγεί τους κανονες σύνταξης και να βγαζει ένα απιστευτο αποτέλεσμα.
Από
Λένο θα πρότεινα σε κάποιον να ξεκινήσει με το
Ψυχ και τα
Χαστουκόψαρα. Αλλά να μην ειναι σε μερος που αν αρχισει να γελάει ασταματητα θα έχει προβλημα.
Αν έπρεπε όμως να προτείνω ένα βιβλίο δε θα ήταν άλλο απο το
Μαγια, το νοημα της ζωής, του
Jostein Gaarder, συγγραφέα του
κοσμου της σοφίας και αλλων αριστουργηματων.
Ειλικρινα δεν έχω κατι καλύτερο. Ενα βιβλιο οπου μπερδευεται η ιστορια με τη θρησκεια, την ψυχολογια, τη φιλοσοφία και την εξελικτική βιολογια, το πραγματικό με το φανταστικο, σε έναν αγωνα να συγκλινουν το ένα στο άλλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα, με τραγικούς ήρωες, σε πλουσια, πλην όμως γλαφυρή γλώσσα, που μπορει να σκλαβωσει καποιον ακομα κι αν δεν έχει κανενα απολυτως ενδιαφέρον για όλα τα παραπάνω. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι όταν τελειώσει το βιβλιο, να έχεις καταλάβει το νοημα της ζωής, χωρίς όμως να μπορείς να το πεις σε καποιον άλλο! τι άλλο να θελω απο ένα βιβλίο;
Και να μην παραλειψω να διαφημισω και τον φιλαρακο μου τον
Λουκά Μεξη με την πολύ καλή πρώτη του προσπαθεια το
Shoebox, οπου θα βρει κανεις αφθονο γέλιο, ατέλειωτες εσωτερικές αναζητήσεις που λιγο ως πολύ έχουμε κάνει όλοι μας, ανατροπές, και τέλος πάντων αν καταλάβετε πως τελειωσαν 400 σελιδες σε λιγες ώρες να μου τρυπησετε τη μυτη.
Edited by Lord Leon, 22 October 2010 - 01:22.