Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 08:47
Επίσης αυτό το "όλες τις πολιτικές.." δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστο. Πάντως επιμένω ότι ο όρος συνωμοσιολογικό δεν ταιριάζει, διότι απλά το βιβλίο μέσα δεν περιγράφει συνωμοσίες.
Anyway το κούρασα i know, i blame the coffee..
Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 08:53
Επομένως αυτό που μάλλον θέλει να σου πει η anelis και στο λέω και εγώ είναι ότι αν διαβάσεις το βιβλίο δεν θα το κάνεις επειδή υπάρχουν urban legends και conspiracy theories γιατί αυτά ουδεμία σχέση έχουν με το περιεχόμενο του.
Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 08:57
Το έχω δει, δεν αποτελεί και το τρομερό τεκμήριο! Και για Λένον, Κομπέιν κουτουλου υπήρχαν θεωρίες συνωμοσίας πριν το ίντερνετς, αυτό όμως δεν τις κάνει έγκυρες.
Επίσης αυτό το "όλες τις πολιτικές.." δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστο. Πάντως επιμένω ότι ο όρος συνωμοσιολογικό δεν ταιριάζει, διότι απλά το βιβλίο μέσα δεν περιγράφει συνωμοσίες.
Anyway το κούρασα i know, i blame the coffee..
Δεν είναι συνομωσιολογικό αναφορικά με το περιεχόμενο,απλά η ύπαρξη του σε αρκετές (εντάξει ίσως το σε όλες είναι τραβηγμένο) του έχει δώσει μια συνομοσιολογική διάσταση.
Η πιο κλασική ιδιότητα που αποδίδουν στο βιβλίο είναι ότι περιέχει ακολουθίες λέξεων που ενεργοποιούν διάφορους μηχανισμούς του μυαλού και ωθούν τον θύτη στις πράξεις του.
Και αυτό γιατί η CIA έχει κάνει από πριν πειράματα στον θύτη που αφορούν τον έλεγχο του μυαλού του.
Προφανώς και το παραπάνω ακούγεται τραβηγμένο ,αλλά ίσως κρύβει ψήγματα αλήθειας.
Edit: Νinja'd
Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2010 - 09:37

http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1531954&prid=786262&deid=0
Το 'χει διαβάσει κανείς;
Ξέρει κανείς αν είναι καλή η μετάφραση ή έχει να προτείνει κάποιο άλλο;

Ψάχνω κάποιο που αν ειναι δυνατόν να περιλαμβάνει όλο το έργο του.
Καταχωρήθηκε 02 Οκτώβριος 2010 - 11:05

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 04:41
Πολυ πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο του David Gemmel. Αν είστε λάτρεις της ηρωικής φαντασίας ίσως να τον έχετε ακουστά. Το βιβλίο λέγεται Echoes of the Great Song. Λοιπόν παίδες, είναι ίσως απο τα καλύτερα που έχει γραφτεί ποτέ. Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν δεν ξέρω άν έχει καμία ελπίδα αλλά αμα το βρείτε με κάποιο τρόπο ΜΗΝ το αφήσετε να σας ξεφύγει.
Srsly.

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 07:36
Μια διαφορετικη,σκοτεινη εκδοχη των περιπετειων της Αλικης στην Χωρα των Θαυματων.Ειναι η ιστορια της πριγκιπισσας Alyss Heart στην μαχη της εναντιων της διαβολικης θειας της,Redd Heart.Μια ιστορια γεματη προδοσια,μισος,εκδικηση,αιματοχυσια.
Οι σελιδες "φευγουν" σαν νερο.Ουτε καταλαβα για ποτε τελειωσε το πρωτο βιβλιο.Αρκετα χρονια ειχε να με καθηλωσει σε τοσο μεγαλο βαθμο ενα μυθιστορημα φαντασιας.
P.s Λατρευουμε Hatter Madigan k Homburg Molly

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 08:14
Τις τελευταιες μερες εχω φαει τρελο "σκαλωμα" με την τριλογια βιβλιων The Looking Glass Wars του Frank Beddor.Οι τιτλοι των βιβλιων ειναι: The Looking Glass Wars,Seeing Redd,ArchEnemy.
Μια διαφορετικη,σκοτεινη εκδοχη των περιπετειων της Αλικης στην Χωρα των Θαυματων.Ειναι η ιστορια της πριγκιπισσας Alyss Heart στην μαχη της εναντιων της διαβολικης θειας της,Redd Heart.Μια ιστορια γεματη προδοσια,μισος,εκδικηση,αιματοχυσια.
Οι σελιδες "φευγουν" σαν νερο.Ουτε καταλαβα για ποτε τελειωσε το πρωτο βιβλιο.Αρκετα χρονια ειχε να με καθηλωσει σε τοσο μεγαλο βαθμο ενα μυθιστορημα φαντασιας.
P.s Λατρευουμε Hatter Madigan k Homburg Molly
Εγώ είχα διαβάσει το κόμικ (που ΤΑ ΣΠΑΕΙ), και είχα ακούσει λίγο από το audio book και από τότε είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να διαβάσω κάποτε και τα βιβλία.
Είναι καλό, ή απλά διαβάζεται γρήγορα και εύκολα;
Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 13:14
Εγώ είχα διαβάσει το κόμικ (που ΤΑ ΣΠΑΕΙ), και είχα ακούσει λίγο από το audio book και από τότε είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να διαβάσω κάποτε και τα βιβλία.
Είναι καλό, ή απλά διαβάζεται γρήγορα και εύκολα;
Κατ'εμε ειναι αρκετα καλη σειρα βιβλιων.Αμα αρεσκεσαι να διαβαζεις μυθιστορηματα φαντασιας κ αμα σου αρεσαν πραγματικα τα Alice's adventures in Wonderland & Through the looking glass,τοτε πιστευω οτι θα λατρεψεις το Looking Glass Wars.
Περιεχει αρκετα plot twists και οι περιγραφες των σκηνων μαχης ειναι αρκετα εντονες.Εκεινο το στοιχειο ομως που ειναι ακρως ενδιαφερον,ειναι ο τροπος με τον οποιο παρουσιαζονται οι κλασσικοι ηρωες του παραμυθιου.Το καλο ειναι οτι αρκετοι απο τους πρωταγωνιστες,κατα την διαρκεια της ιστοριας,μεγαλωνουν κ ωριμαζουν πραγμα που δεν το καθιστα βαρετο.
Σε γενικες γραμμες ειναι ευκολο στην αναγνωση,δεν κουραζει καθολου κ ο ρυθμος αναγνωσης εξαρταται αποκλειστικα απο το ποσο θα "βυθιστει" ο αναγνωστης στην μαγεια του.
Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 17:35

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 18:44
Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 18:47
anyways, σήμερα έφτασε το Sophie's World και το The Vikings in England. το πρώτο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον αλλα δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω μέχρι να το διαβάσω μιας και ετοιμάζω διαφορα projects, το δεύτερο όμως ήδη το άρχισα, είναι αρκετά δύσκολο μιας και αυτό είναι πανεπιστημιακού επιπεδου αλλα περιέχει άπειρα πράγματα για τους 2 αιώνες που οι vikings είχανε το control της αγγλίας. Σύγχρονος διαβάζω το 'the viking empires' από το πανεπιστήμιο τις οξφόρδης, είναι πολύ ενδιαφέρον
Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.
Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 18:50
--
Τώρα τελευταία διαβάζω μόνο βιβλία δοκιμιακού χαρακτήρα και γλωσσικής/γλωσσολογικής θεματολογίας (ακόμα και Μπαμπινιώτη, ναι).
Στο ράφι με περιμένουν τόσο ελληνική τόσο και ξένη λογοτεχνία, αλλά νομίζω θα περιμένουν κάμποσους μήνες ακόμα.