Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#586 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 08:47

Το έχω δει, δεν αποτελεί και το τρομερό τεκμήριο! Και για Λένον, Κομπέιν κουτουλου υπήρχαν θεωρίες συνωμοσίας πριν το ίντερνετς, αυτό όμως δεν τις κάνει έγκυρες.
Επίσης αυτό το "όλες τις πολιτικές.." δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστο. Πάντως επιμένω ότι ο όρος συνωμοσιολογικό δεν ταιριάζει, διότι απλά το βιβλίο μέσα δεν περιγράφει συνωμοσίες.
Anyway το κούρασα i know, i blame the coffee..

Δημοσιευμένη  εικόνα

#587 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 08:53

Ναι ακόμα και έτσι όμως παραμένει απλά ένας αστικός μύθος. Ναι σίγουρα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το όλο θέμα αλλά το βιβλίο αυτό καθε αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά. Το γεγονός ότι από τη δολοφονία του Λένον και μετά, επειδή τάχα μου ο δολοφόνος του πήγε μετά τη δολοφονία και άρχισε να το διαβάζει, άρχισε να δημιουργείται η θεωρία ότι το βιβλίο είναι ένας μηχανισμός ελέγχου, ένα triger ας πούμε για "κοιμισμένους" εκτελεστές δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο καθε αυτό. Κοινώς ακόμα και οι θεωρίες συνομωσίες που το περιβάλλουν δεν μιλάνε για το περιεχόμενο του αλλά κυρίως για την επίδραση του τίτλου στον εγκέφαλο ώστε να αφυπνηθεί.

Επομένως αυτό που μάλλον θέλει να σου πει η anelis και στο λέω και εγώ είναι ότι αν διαβάσεις το βιβλίο δεν θα το κάνεις επειδή υπάρχουν urban legends και conspiracy theories γιατί αυτά ουδεμία σχέση έχουν με το περιεχόμενο του.

xbJ3b2w.jpeg

#588 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2010 - 08:57

Το έχω δει, δεν αποτελεί και το τρομερό τεκμήριο! Και για Λένον, Κομπέιν κουτουλου υπήρχαν θεωρίες συνωμοσίας πριν το ίντερνετς, αυτό όμως δεν τις κάνει έγκυρες.
Επίσης αυτό το "όλες τις πολιτικές.." δεν μου φαίνεται και πολύ αξιόπιστο. Πάντως επιμένω ότι ο όρος συνωμοσιολογικό δεν ταιριάζει, διότι απλά το βιβλίο μέσα δεν περιγράφει συνωμοσίες.
Anyway το κούρασα i know, i blame the coffee..

Δεν είναι συνομωσιολογικό αναφορικά με το περιεχόμενο,απλά η ύπαρξη του σε αρκετές (εντάξει ίσως το σε όλες είναι τραβηγμένο) του έχει δώσει μια συνομοσιολογική διάσταση.
Η πιο κλασική ιδιότητα που αποδίδουν στο βιβλίο είναι ότι περιέχει ακολουθίες λέξεων που ενεργοποιούν διάφορους μηχανισμούς του μυαλού και ωθούν τον θύτη στις πράξεις του.
Και αυτό γιατί η CIA έχει κάνει από πριν πειράματα στον θύτη που αφορούν τον έλεγχο του μυαλού του.

Προφανώς και το παραπάνω ακούγεται τραβηγμένο ,αλλά ίσως κρύβει ψήγματα αλήθειας.

Edit: Νinja'd

#589 Alpasar

Alpasar

Anime Newbie

• Members
  • 157 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 22 Σεπτέμβριος 2010 - 09:37

Θέλω να διαβασω Edgar Allan Poe, στα ελληνικά και το μόνο που βρήκα να έχει μαζεμένα αρκετά κείμενά του είναι αυτό
Δημοσιευμένη  εικόνα
http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1531954&prid=786262&deid=0

Το 'χει διαβάσει κανείς;
Ξέρει κανείς αν είναι καλή η μετάφραση ή έχει να προτείνει κάποιο άλλο;:hmmm:
Ψάχνω κάποιο που αν ειναι δυνατόν να περιλαμβάνει όλο το έργο του.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#590 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Οκτώβριος 2010 - 04:14

Μάλλον καλό είναι. Υπάρχει και άλλο ένα που λέγεται νομίζω "Τα Άπαντα του Πόε". Κάπως έστι.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#591 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 02 Οκτώβριος 2010 - 11:05

Καλούτσικο είναι. Αν θες Πόε καλό είναι να πάρεις το The Raven. Από τα καλύτερα του. ;)

Tiger-stock-blog-header.jpg

#592 Alpasar

Alpasar

Anime Newbie

• Members
  • 157 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Οκτώβριος 2010 - 21:18

Τελικά το πήρα. Ευχαριστώ!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#593 Hamanu

Hamanu

Give sick

• Members
  • 229 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 04:41

*bumpbump*

Πολυ πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο του David Gemmel. Αν είστε λάτρεις της ηρωικής φαντασίας ίσως να τον έχετε ακουστά. Το βιβλίο λέγεται Echoes of the Great Song. Λοιπόν παίδες, είναι ίσως απο τα καλύτερα που έχει γραφτεί ποτέ. Δυστυχώς στο Ελλαδιστάν δεν ξέρω άν έχει καμία ελπίδα αλλά αμα το βρείτε με κάποιο τρόπο ΜΗΝ το αφήσετε να σας ξεφύγει.

Srsly.:smokingg:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#594 Omoikane

Omoikane

Victim of Random Injustice

• Members
  • 483 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 07:36

Τις τελευταιες μερες εχω φαει τρελο "σκαλωμα" με την τριλογια βιβλιων The Looking Glass Wars του Frank Beddor.Οι τιτλοι των βιβλιων ειναι: The Looking Glass Wars,Seeing Redd,ArchEnemy.

Μια διαφορετικη,σκοτεινη εκδοχη των περιπετειων της Αλικης στην Χωρα των Θαυματων.Ειναι η ιστορια της πριγκιπισσας Alyss Heart στην μαχη της εναντιων της διαβολικης θειας της,Redd Heart.Μια ιστορια γεματη προδοσια,μισος,εκδικηση,αιματοχυσια.
Οι σελιδες "φευγουν" σαν νερο.Ουτε καταλαβα για ποτε τελειωσε το πρωτο βιβλιο.Αρκετα χρονια ειχε να με καθηλωσει σε τοσο μεγαλο βαθμο ενα μυθιστορημα φαντασιας.

P.s Λατρευουμε Hatter Madigan k Homburg Molly :awww:
"If life should treat you bad,don't get even,get mad."

#595 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 08:14

Τις τελευταιες μερες εχω φαει τρελο "σκαλωμα" με την τριλογια βιβλιων The Looking Glass Wars του Frank Beddor.Οι τιτλοι των βιβλιων ειναι: The Looking Glass Wars,Seeing Redd,ArchEnemy.

Μια διαφορετικη,σκοτεινη εκδοχη των περιπετειων της Αλικης στην Χωρα των Θαυματων.Ειναι η ιστορια της πριγκιπισσας Alyss Heart στην μαχη της εναντιων της διαβολικης θειας της,Redd Heart.Μια ιστορια γεματη προδοσια,μισος,εκδικηση,αιματοχυσια.
Οι σελιδες "φευγουν" σαν νερο.Ουτε καταλαβα για ποτε τελειωσε το πρωτο βιβλιο.Αρκετα χρονια ειχε να με καθηλωσει σε τοσο μεγαλο βαθμο ενα μυθιστορημα φαντασιας.

P.s Λατρευουμε Hatter Madigan k Homburg Molly :awww:

Εγώ είχα διαβάσει το κόμικ (που ΤΑ ΣΠΑΕΙ), και είχα ακούσει λίγο από το audio book και από τότε είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να διαβάσω κάποτε και τα βιβλία.
Είναι καλό, ή απλά διαβάζεται γρήγορα και εύκολα;

Δημοσιευμένη  εικόνα

#596 Omoikane

Omoikane

Victim of Random Injustice

• Members
  • 483 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 13:14

Εγώ είχα διαβάσει το κόμικ (που ΤΑ ΣΠΑΕΙ), και είχα ακούσει λίγο από το audio book και από τότε είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να διαβάσω κάποτε και τα βιβλία.
Είναι καλό, ή απλά διαβάζεται γρήγορα και εύκολα;

Κατ'εμε ειναι αρκετα καλη σειρα βιβλιων.Αμα αρεσκεσαι να διαβαζεις μυθιστορηματα φαντασιας κ αμα σου αρεσαν πραγματικα τα Alice's adventures in Wonderland & Through the looking glass,τοτε πιστευω οτι θα λατρεψεις το Looking Glass Wars.
Περιεχει αρκετα plot twists και οι περιγραφες των σκηνων μαχης ειναι αρκετα εντονες.Εκεινο το στοιχειο ομως που ειναι ακρως ενδιαφερον,ειναι ο τροπος με τον οποιο παρουσιαζονται οι κλασσικοι ηρωες του παραμυθιου.Το καλο ειναι οτι αρκετοι απο τους πρωταγωνιστες,κατα την διαρκεια της ιστοριας,μεγαλωνουν κ ωριμαζουν πραγμα που δεν το καθιστα βαρετο.
Σε γενικες γραμμες ειναι ευκολο στην αναγνωση,δεν κουραζει καθολου κ ο ρυθμος αναγνωσης εξαρταται αποκλειστικα απο το ποσο θα "βυθιστει" ο αναγνωστης στην μαγεια του.
"If life should treat you bad,don't get even,get mad."

#597 sotirissotiris

sotirissotiris

Anime Amateur

• Members
  • 64 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 17:35

εγω ειπα σε εναν φιλο μου στιν βιβλιοθικι απτο σχολειο βαλε μου ενα βιβλιο κριφα στιν τσαντα μου βαλε ομοσ ξεχασα να το βγαλο απτι τσα. και το γκαβατσοσα:hehehe:

#598 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 18:44

Αυτή είναι η μόνη σου επαφή με τα βιβλία δηλαδή;

Δημοσιευμένη  εικόνα

#599 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.136 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 18:47

sotirissotiriss can you please say that in greek cause i dont understand a thing?
anyways, σήμερα έφτασε το Sophie's World και το The Vikings in England. το πρώτο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον αλλα δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω μέχρι να το διαβάσω μιας και ετοιμάζω διαφορα projects, το δεύτερο όμως ήδη το άρχισα, είναι αρκετά δύσκολο μιας και αυτό είναι πανεπιστημιακού επιπεδου αλλα περιέχει άπειρα πράγματα για τους 2 αιώνες που οι vikings είχανε το control της αγγλίας. Σύγχρονος διαβάζω το 'the viking empires' από το πανεπιστήμιο τις οξφόρδης, είναι πολύ ενδιαφέρον

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#600 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1.002 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2010 - 18:50

Κάτι ερωτήσεις που κάνεις, Anelis...
--
Τώρα τελευταία διαβάζω μόνο βιβλία δοκιμιακού χαρακτήρα και γλωσσικής/γλωσσολογικής θεματολογίας (ακόμα και Μπαμπινιώτη, ναι).
Στο ράφι με περιμένουν τόσο ελληνική τόσο και ξένη λογοτεχνία, αλλά νομίζω θα περιμένουν κάμποσους μήνες ακόμα.