Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#481 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 03 May 2010 - 14:05

Διαβασα το Για ποιον Χτυπα η Καμπανα απο Ernest Hemingway (φανταστικο βιβλιο,τοσο περιγραφικο, μιλαει για τον εμφυλιο πολεμο στην Ισπανια την εποχη του Φρανκο)

Και αρχισα χθες να διαβαζω το "Χωρις Οικογενεια"
επισης πολυ περιγραφικο βιβλιο, με αγγιζει παρα πολυ!!

Αυτα αυτον τον καιρο μιας και δεν εχω πολυ χρονο για κατι αλλο.

Tiger-stock-blog-header.jpg

#482 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

BtotheItotheG BANGGGGGGGG

• Members
  • 206 posts

Posted 03 May 2010 - 14:37

Εγω εδώ και 2-3 μήνες περνάω την φάση που διαβάζω μόνο βιβλία του Shakespeare!
Εχω ηδη διαβάσει το Μακμπεθ,τον Βασιλιά Ληρ,τον Αμλετ,τον Ιούλιο Καίσαρα,το Χειμωνίατικο Παραμύθι,Το ονειρο καλοκαιρινής νυχτός,τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα και τώρα διαβάζω την Τρυκιμία.
Τα πιο αγαπημένα μου είναι ο Άμλετ και ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα και ο Ιούλιος Καίσαρας.
Κανένας άλλος που να διαβάζει Shakespeare?

~Cowards die many times before their deaths,the valiant never taste of death but once~
Posted Image

..SiGn My KpOp PeTiToN..ANd LeTs mEeT In gReEcE..

Posted Image
*~AnImE AnD MuSiC OtAkU~*
Takeru and Maya are my husbands...Miyavi and Ruki are my boyfriends...

#483 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 03 May 2010 - 15:05

εμενα μου αρέσει το tempest αν και γενικά προτιμώ πολύ περισσότερο marlowe από εκείνη την εποχή

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#484 Serperoth

Serperoth

Auspicium melioris ævi

• Members
  • 202 posts

Posted 03 May 2010 - 15:45

Εγώ διάβαζα πριν από λίγο καιρό Shakespeare, αλλά τέλειωσα Macbeth και Midsummer Night's Dream και τώρα έχω μόνο τον Καίσαρα. Από 16 Μαΐου και μετά μάλλον θα ξαναρχίσω:)
Posted Image
Posted Image

When I'm Grandmaster, I will play faster...
They'll call me bonjwa, just like my name was Flash...

Σου'χουνε πει ΠΟΣΟ weird είσαι?

Honi soit qui mal y pense

#485 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

• Members
  • 206 posts

Posted 03 May 2010 - 16:09

Θα σου αρέσει είμαι σίγουρη καθώς είναι και το καλύτερο απο τα υπόλοιπα που έχεις διαβάσει!!
Όσο για τον Marlowe έχω διαβάσει μόνο το massacre at Paris αλλά και πάλι κατά την γνώμη μου ο Shakespeare είναι πολύ ανώτερος!!
Προτίνω(αφού σας αρέσουν τέτοιου στυλ βιβλία) του John Milton το Paradise Lost!Παλούκι βέβαια αλλά απίστευτο!:thatsit:
Posted Image

Posted Image

#486 FallenSpiritGR

FallenSpiritGR

~From Hell i came~

• Members
  • 248 posts

Posted 03 May 2010 - 17:23

εγώ μόλις τέλειωσα το αριστερό χέρι του χρηστού πολύ ωραίο βιβλίο με κάτι παΐδια σε ένα ορφανοτροφείο που γειώνονταν τα σοδομα και τα γομορα!!
Posted Image
Spoiler: AnimeList

#487 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 03 May 2010 - 17:36

Θα σου αρέσει είμαι σίγουρη καθώς είναι και το καλύτερο απο τα υπόλοιπα που έχεις διαβάσει!!
Όσο για τον Marlowe έχω διαβάσει μόνο το massacre at Paris αλλά και πάλι κατά την γνώμη μου ο Shakespeare είναι πολύ ανώτερος!!
Προτίνω(αφού σας αρέσουν τέτοιου στυλ βιβλία) του John Milton το Paradise Lost!Παλούκι βέβαια αλλά απίστευτο!:thatsit:

το paradiſe loſt είναι από τα καλύτερα μου, δεν είναι τόσο παλούκι όσο λες, αντίθετος δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γράψιμο του και το όλο ύφος, η Divina Commedia ήτανε πολύ πιο δύσκολη μέχρι και για εμενα που είναι γραμμένη στην γλώσσα μου :Ø

if you want to read Marlowe check Doctor Fauſtus

#488 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

• Members
  • 206 posts

Posted 03 May 2010 - 18:14

το paradiſe loſt είναι από τα καλύτερα μου, δεν είναι τόσο παλούκι όσο λες, αντίθετος δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γράψιμο του και το όλο ύφος, η Divina Commedia ήτανε πολύ πιο δύσκολη μέχρι και για εμενα που είναι γραμμένη στην γλώσσα μου :Ø

if you want to read Marlowe check Doctor Fauſtus

Δεν σου φάνηκε παλούκι?Τι να σου πω εγω δυσκολεύτηκα και ας έχω proficiency στα αγγλικά αλλά εντάξει το κατάφερα στο τέλος!Όσο για την Divine Comedy ακουστά την έχω και για να την προτίνεις και εσυ πρέπει να την διαβάσω σίγουρα αν και είμαι σίγουρη οτι θα δυσκολευτό άπειρα αλλά θα το παλέψω:thatsit:
Τέλος για το Doctor Fauſtus μπαίνει και αυτό στην λίστα αν και πρώτα εχω να τελιώσω τα άπαντα του Shakespeare(δεν παίζει να τα καταφέρω ποτέ!!)Τhanxx :ureshii:
Posted Image

Posted Image

#489 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 03 May 2010 - 18:18

όσον αφορά την divina commedia μην διαβάσεις με τίποτα την μετάφραση που έκανε στα ελληνικά ο Καζαντζάκης, έχει αλλάξει όλο το ύφος που είχε δώσει ο dante και το έχει κάνει να φαίνεται ανταρτικο

#490 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

• Members
  • 206 posts

Posted 03 May 2010 - 18:30

όσον αφορά την divina commedia μην διαβάσεις με τίποτα την μετάφραση που έκανε στα ελληνικά ο Καζαντζάκης, έχει αλλάξει όλο το ύφος που είχε δώσει ο dante και το έχει κάνει να φαίνεται ανταρτικο

Thanxx for the tip!:ureshii:(Εκτός βέβαια αν δεν καταλαβαίνω γρι οπότε θα αναγκαστώ:/)
Posted Image

Posted Image

#491 Aposutorosu

Aposutorosu

Anime Amateur

• Members
  • 93 posts

Posted 03 May 2010 - 20:12

εγώ μόλις τέλειωσα το αριστερό χέρι του χρηστού πολύ ωραίο βιβλίο με κάτι παΐδια σε ένα ορφανοτροφείο που γειώνονταν τα σοδομα και τα γομορα!!

μήπως εννοείς το αριστερό χέρι του θεού? γιατί αυτό το διάβασα πρόσφατα
Archimedes will be remembered when Aeschylus is forgotten, because languages die and mathematical ideas do not.
-G. H. Hardy

#492 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 May 2010 - 17:40

Εγω απο σαιξπηρ ειχα διαβασει μερικα, αλλα γενικα τα θεατρικα εργα προτιμω να τα βλεπω στο θεατρο παρα στο χαρτι.

Παντως το δυσκολοτερο βιβλιο που ειχα διαβασει ηταν ο dοcτορ fαusτus, αλλα του τομας μαν. Και αυτο επειδη το διαβασα στα γερμανικα. Απο τα πιο πολυπλευρα βιβλια και απο τα κορυφαια του 20ου αιωνα.

Τωρα χαρη στη πλουσια σχολικη βιβλιοθηκη που ειμαι μελος (δυστηχως ελαχιστοι μαθητες δανειζονται εξωσχολικα βιβλια ειτε λογοτεχνικα, ειτε επιστημονικα και τεχνης) προμηθευτηκα μερικα βιβλια. Μετα 'το κοκκινο και το μαυρο' και 'το μοναστηρι της παρμας' του στανταλ (αρκετα ενδιαφεροντα και καινοτομα για την εποχη τους),τωρα διαβαζω τη 'μανταμ μποβαρυ' του φλωμπερ. Σε καλη μεταφραση μπαμπη λυκουδη.το εργο που εγκαινιασε το ρεαλισμο στη λογοτεχνια,ενω επικρατουσε ο ρομαντισμος. Καθηλωτικο σε αρκετες σελιδες. Γενικα θα δανειστω απο κλασσικη γαλλικη λογοτεχνια (δυστηχως δεν βρηκα εργα του προυστ) που την ειχα αμελησει τοσα χρονια.

#493 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 05 May 2010 - 17:42

το faustus του mann είναι indeed παλικαρά αλλα πολύ ωραίο, το madame bovary δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου.

#494 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 05 May 2010 - 19:09

Doktor Faustus & Doctor Faustus = αξία. Προχωράω σιγά σιγά το Spring Snow του Yukio Mishima. Ακούω ότι το Runaway Horses είναι κλάσεις ανώτερο. Επίσης θέλω οπωσδήποτε να διαβάσω τα Confessions of a Mask και The Temple of the Golden Pavillion.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#495 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 May 2010 - 04:27

Παιδιά διαβάστε και τον Faustus του Marlowe είναι επίσης πολύ καλό βιβλίο!
Tadaka το Confessions of a Mask είναι θεϊκό βιβλίο, πιάσε και τον Yasunari Kawabata (ήταν πολύ στενός φίλος με τον Μishima + πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας), προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από όσους Ιάπωνες λογοτέχνες έχω διαβάσει

Posted Image