Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Ryuky: 21 Απρίλιος 2011 - 20:58
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 13:49
Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 14:21

Επίσης του Ξενόπουλου τα βιβλία μαρέσουν και ιδιαίτερα το Πλούσιοι και Φτωχοί!
Τα βιβλία και διηγήματα του Oscar Wild και ιδιαίτερα το The picture of Dorian Gray(Το συγκεκριμένο το είδα λόγο της πρόσφατης ταινίας αλλά δεν έχουν καμία σχεσή!)
Τέλος του Καμπουράκη το Μια σταγόνα Ιστορία(πολύ απολαυστικό βιβλίο!)
όπως και όλα του Dan Brown!
Αυτά απο μένα!

..SiGn My KpOp PeTiToN..ANd LeTs mEeT In gReEcE..

*~AnImE AnD MuSiC OtAkU~*
Takeru and Maya are my husbands...Miyavi and Ruki are my boyfriends...
Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 15:56
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ένα βιβλίο με βρικόλακες της προκοπής. Η ταινία αξιόλογη αν και η αναμενόμενη Αμερικάνικη θα είναι πατάτα, αλλά ΧΑ, ποιός νοιάζεται, γοτθικός τρόμος με βρικόλακες! Καλογραμμένο, με αγωνία και σασπένς, όχι για όλους λόγω και θεματολογίας και ιδιαίτερα σκληρών σκηνών, αλλά από τα βιβλία που ευχαριστιέσαι. Μπάρτον στο ενήλικο, ένα πράμα.
Margaret Atwood, Surfacing. Το διαβάζω στα Αγγλικά και είναι πολύ "προσωπικό", μιας και κάθε γυναίκα στα 20+ που δεν έχει ιδέα πού πάει η ζωή της (καλή ώρα) θα αναγνωρίσει τον εαυτό της. Επίσης, από τα λίγα βιβλία γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο που δεν είναι fail.
Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 19:09
Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2010 - 19:22
Διαβάζω ένα απίστευτο βιβλίο τελευταία που με έχει στείλει!! Είναι ψυχαναλυτική/παιδαγωγική ανάλυση των μύθων και των παραμυθιών με ιστορικές αναφορές για την εξέλιξη τους στην πορεία των αιώνων και τι σήμαιναν οι κάθε διαφοροποιήσεις που δέχτηκαν. Είναι απολαυστικά γραμμένο και κυλάει πολύ εύκολα χωρίς να μοιάζει με διατριβή. Ο τίτλος του είναι Psychanalyse des contes de fees, και στα αγγλικά νομίζω είναι The Uses of Enchantment meanings and importance of fairytales. Αν σας ενδιαφέρει έστω και ελάχιστα το θέμα θα σας συναρπάσει!
Τελευταία, επειδή η κοπέλα μου και η κολλητή μου έπαθαν μια πόρωση να διαβάσουν τα αυθεντικά παραμύθια των Γκριμ, καταλαβαίνεις ότι βομβαρδίζομαι συνεχώς με τέτοιου είδους πληροφορίες....Oh well....
Επιτέλους για μια φορά θα μπορέσω να πω και κάτι άλλο εκτός από "Μάλιστααα" και "μμμμ" και θα τους το προτείνω. Χοχοχοχοχοχο!

Ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας την κατάλληλη στιγμή.

Καταχωρήθηκε 30 Απρίλιος 2010 - 17:44
Ξαναπήρα την τετραλογία τώρα, Οι Μύθοι Των Οτόρι, βγήκε και το τέταρτο βιβλίο που είναι μια ένωση γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι για να ολοκρηρωθεί αυτό το τέλειο έργο.
Η Βραχνή Φωνή του Ερωδιού λέγεται.
Δεν το ηξερα οτι εχει βγει και τεταρτο!!

Εγω τιτλους δεν θα γραψω γιατι δεν ξερω ποτε θα τελειωσω

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Yoruichi: 01 Μάιος 2010 - 16:47
Lian Hearn correction

"Quit calling me Ruler. You can call me something more normal. Like Yoruichi-san"
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 13:34
Ξαναπήρα την τετραλογία τώρα, Οι Μύθοι Των Οτόρι, βγήκε και το τέταρτο βιβλίο που είναι μια ένωση γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι για να ολοκρηρωθεί αυτό το τέλειο έργο.
Η Βραχνή Φωνή του Ερωδιού λέγεται.
Αλλά τα ξαναπήρα από την αρχή και καταλαβαίνω πόσο τέλεια είναι, γιατί τα είχα διαβάσει πιο παλία τα πρώτα 3, και προσωπικά τα συστείνω ανεπιφύλακτα.
Ενώ μου άρεσαν τα προηγούμενα βιβλία πολύ, με φυσικά το πρώτο να είναι το καλύτερο, το 4ο δεν το συστήνω σε κανέναν!
Ο μόνος λόγος που το τελειώνω είναι για να δω...
Deadly masters VS Incompetent student
Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"
Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 13:44
Αυτά είναι thread:)
Τώρα ξαναδιαβάζω το Do Androids Dream Of Electric Sheep? του Philip K. Dick. Πολύ ωραίο βιβλίο, με έναν πρωταγωνιστή ο οποίος αμφισβητεί μέχρι και τον εαυτό του (το όλο point του βιβλίου). Το προτείνω. Την ταινία (Blade Runner) 2 φορές προσπάθησα, δεν τα κατάφερα. Αν και έχει πολύ λίγη σχέση με το βιβλίο.

When I'm Grandmaster, I will play faster...
They'll call me bonjwa, just like my name was Flash...
Σου'χουνε πει ΠΟΣΟ weird είσαι?
Honi soit qui mal y pense
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 16:58
Ατακα του ιδιου: "I dont want to get a life, cause it feels as though Im trying to lead three already"
τα ρεστα μου χαχαχαχα

"Quit calling me Ruler. You can call me something more normal. Like Yoruichi-san"
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 19:34

When I'm Grandmaster, I will play faster...
They'll call me bonjwa, just like my name was Flash...
Σου'χουνε πει ΠΟΣΟ weird είσαι?
Honi soit qui mal y pense
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 19:40
Έχει μια ακόμα πιο ωραία ατάκα σε κάποιο βιβλίο πιο μετά από εκείνα που έχεις διαβάσει, που λέει πάνω κάτω "ο Rincewind ξέρει να φωνάζει ότι πονάει σε 25 γλώσσες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί στην _τάδε_γλώσσα το AAArgghh σημαίνει Μου αρέσει, κι άλλο παρακαλώ!"
Και για να είμαι εντός θέματος, μόλις τελείωσα το Άρωμα Πάγου της Yoko Ogawa. Πολύ ωραία γραμμένο (μεταφρασμένο, εκφραστικά), σε βάζει στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών χωρίς δυσκολία - σχεδόν είναι ζωντανοί στα μάτια σου (ή τουλάχιστον με τη δική μου ζωηρή φαντασία!).
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ma_foteini: 03 Μάιος 2010 - 17:31
καταραμένα ορθογραφικά...γκρρρ...
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2010 - 20:43
ενω τα 3 ηταν αρκετα καλα (και συμφωνω το πρωτο καρυφαιο) το τεταρτο χαλα ολη την εικονα.. ειδε οτι πουλησαν τα αλλα 3 (στην αρχη τριλογια ελεγε θα ταν) και σου λεει δεν το εκμεταλευομαι? και η πλακα ειναι οτι οι κριτικες του ήταν καλες, για πολες μαχες ιντριγκες κλπ κλπ
ε λοιπον απο την αρχη σε εψινε για κατι καλο, αλλα η σαπουνοπερα συνεχιστηκε για πολες σελιδες, 500 σελιδες περιμενε ησουν να επαναλμβανει τα ιδια και τα ιδια για πραγματα που ηταν λογικο να συμβουν και συνεβεναν, κατα τη γνωμη μου ουτε το τελος (και η τελικη μαχη) αξιζε, καμια συγκριση με αυτα που περιμενα και με τα προηγουμενα βιβλια.
γνωμη μου μεινε στα 3 πρωτα και ασε τον ερωδιο γιατι θα σου χαλασει την τελικη εικονα,
αν και διαβαζα πολα βιβλια απο μικρος τον τελευταιο χρονο το εχω παρατησει το αθλημα λογο σχολειου-φροντηστηριου. απο τα τελευταια που διαβασα και προτεινω ειναι:
Ο αναρχικος των 2 κοσμων (ursula k le guin) <-- επιστημονικη φαντασια, κορυφαιο στο ειδος του και εξακολουθει να ειναι επικαιρο (και θα ναι για πολυ καιρο) αν και γραφτηκε το 60
Καρδιες στην ατλαντιδα (stephen king) <-- οχι δεν ειναι θριλερ, εχει γυριστει σε ταινια η οποια δειχνει μονο ενα μερος του βιβλιου (καλουτσικη ειναι), αρκετα καλο και προσεγμενο
Καταχωρήθηκε 02 Μάιος 2010 - 17:22
LuTze rulez also (βλέπε κυρίως "Thief of time")!
Αν και η συνεργασία του με τον Geimman δεν ήταν και απόλυτα επιτυχημένη στο Good Omen είχε ένα καλό αποτέλεσμα. Πάντως κι ο Gaiman και ο Pratchett, ο καθένας στον τομέα του είναι πολύ καλοί!
Πριν λίγο καιρό τελείωσα τa "Moving Pictures" (όχι και πολύ καλό για Pratchett) και "Feet of clay" (πολύ καλό με τον Carott να δίνει τα ρέστα).
Όπως έχω ξαναπεί η Le Guin είναι απλά κορυφαία. Αν σου άρεσε ο "Αναρχικός των 2 κόσμων" διάβασε και το "Αριστερό χέρι του σκοταδιού", εξίσου καλό.
Από Frank Herbert αφού τελείωσα το Dune, με τα τελευταία βιβλία γραμμένα από τον γιο του με σημειώσεις του ιδίου να μην είναι φυσικά τόσο καλά αλλά να διαβάζονται ευχάριστα, διάβασα και "Το πείραμα Ντοσάντυ", το οποίο κι αυτό αν και γραμμένο πριν 30-40 χρόνια και το συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι εξαιρετικά επίκαιρο όσον αφορά το ανθρώπινο είδος.
Τώρα διαβάζω το "Σμήνος" και μπορώ να πω πως αν και είμαι ακόμα στην αρχή είναι αρκετά ενδιαφέρον αν και μου θυμίζει λιγάκι την σειρά "Surface".
Deadly masters VS Incompetent student
Rule One: "Do not act incautiously when confronting a little bald wrinkly smiling man."
...
Rule Nineteen :"Remember Never to Forget Rule One. And always ask yourself: How come it was created in the first place?"
Links που προτείνω ανεπιφύλακτα: Δείτε anime online σε mobile συσκευές + Νόστιμες συνταγές για όλους
Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2010 - 11:34

Οσο για Ursulla Le Guin, απλα λατρευω!! Διαβαστε τον Μαγο του Αρχιπελαγους. Ειναι must

και μιας και λεω για Le Guin, να προτεινω μια ωραια τετραλογια που οταν τα διαβασα ειχα μια αισθηση απο Μαγο του Αρχιπελαγους, αλλα παρολα αυτα τα προτεινω γιατι ηταν πολυ ωραια βιβλια. Του Raymond E. Feist το The Riftwar Saga (ειναι 4 βιβλια, Ο Μαγος - The magician (αποτελειται απο 2 τομους), Το βοτανι της Μοραελιν - Silverthorn και Σκοταδι στο Σεθανον - A Darkness at Sethanon.
Επισης ολο το στορυ μου φανηκε σαν περιπετεια DnD (σαν συν το λεω), το εζησα δηλαδη χεχε

Καταχωρήθηκε 03 Μάιος 2010 - 13:44
Aκόμα παλεύω να τελειώσω το Silverthorn. Oκ ο τύπος ότι θέλει γράφει. Χαρακτήρες όλοι κλασσικοί καλούληδες με αψόφηστο, μαγεία που κάνει τα πάντα αρκεί να προχωράει το σενάριο.και μιας και λεω για Le Guin, να προτεινω μια ωραια τετραλογια που οταν τα διαβασα ειχα μια αισθηση απο Μαγο του Αρχιπελαγους, αλλα παρολα αυτα τα προτεινω γιατι ηταν πολυ ωραια βιβλια. Του Raymond E. Feist το The Riftwar Saga (ειναι 4 βιβλια, Ο Μαγος - The magician (αποτελειται απο 2 τομους), Το βοτανι της Μοραελιν - Silverthorn και Σκοταδι στο Σεθανον - A Darkness at Sethanon.
Επισης ολο το στορυ μου φανηκε σαν περιπετεια DnD (σαν συν το λεω), το εζησα δηλαδη χεχε