Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#136 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 18:59

[...]
ο Hegel ειναι ικανος να σου αλλαξει ολον τον τροπο σκεψης αν αφιερωσεις τον χρονο και την προσπαθεια να διαβασεις τα εργα του. Και του Spinoza τα εργα το ιδιο.
[...]

Συμφωφνω απολυτως. Βεβαια τα βιβλια για τα οποια μιλαμε χρειαζονται ενα α υποβαθρο στο χωρο της φιλοσοφιας, οποτε ισως θα ηταν καλυτερα καποιος να αρχισει απο παλιοτερα (προσωπικα, για αρχη στην ευρωπαϊκη φιλοσοφια προτεινω συγγραμματα του Descartes).

Επισης ενα βιβλιο που πιστευω μπορει να ανοιξει απιστευτα τους οριζοντες του για καποιον που το επιθυμει ειναι το Die Geburt der Tragoedie (η γεννηση της τραγωδιας) του Niezsche. Απειρα επιπεδα αντιληψης του εργου, που ειναι γενικοτερα της τραγωδιας, αλλα και της τεχνης ως συνολο. Και σαν δοκιμιο ειναι ασυλληπτα γραμμενο και δομημενο.:drink::Blissfull:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#137 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2008 - 08:14

Λοιπόν προτείνω σε όλους το Περσέπολις της Marjane Satrapi. Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της Satrapi, δοσμένη σε κόμικ, με αγάπη για την χώρα της και τον λαό της, με κριτικό μάτι γύρω από την Ισλαμική Επανάσταση, με πικρία μερικές φορές για την κατάσταση στο Ιράν. Το βιβλίο τελειώνει με την απόφασή της να φύγει για πάντα από το Ιράν μιας και δεν μπορούσε να ζήσει κάτω από ένα θεοκρατικό καθεστώς.

#138 Vash Zoro

Vash Zoro

20th century Boy

• Members
  • 603 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2008 - 06:19

10 Σελίδες so far αλλά έναν τίτλο δεν είδα. Tigana

Wtf? Μόνο σε μένα άρεσε?

#139 ghostdog

ghostdog

Καμένος στη μετάφραση...

• Members
  • 157 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2008 - 16:08

10 Σελίδες so far αλλά έναν τίτλο δεν είδα. Tigana
Wtf? Μόνο σε μένα άρεσε?

Αρχίζει εξαιρετικά αλλά μετά μου φάνηκε να ξεφουσκώνει, το δεύτερο βιβλίο το βρήκα αρκετά κατώτερο του πρώτου.

#140 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2008 - 10:25

Αν και μου αρέσει πολύ το διάβασμα, έχω διαβάσει ελάχιστα πράγματα. Ένας κύριος λόγος είναι ότι μετά από το διάβασμα για τη σχολή προτημούσα να ασχολιθώ με κάτι διαφορετικό. Μερικά που έχω διαβάσει και μου έρχονται στο μυαλό είναι:

Dan Brown
Deception Point (Δεν ξέρω πως το λένε στα ελληνικά)
Angels and Demons (Ιlluminati)
The Da Vinci Code

Νίκος Καββαδίας
Άπαντα (εκτός από τη Βάρδια)

Διάφοροι
Μυστική Ελλάδα (είναι κάποιες εκδόσεις - δεν θέλω να κάνω διαφήμηση- που ασχολούνται σοβαρά, όχι σε στυλ Λιακόπουλου/Γεωργιάδη)
Κρυπτοζωολογία
Μυστήρια του αρχαίου κόσμου

Έχω πολλά ακόμα, επειδή όταν δω κάτι και μου αρέσει το παίρνω, που περιμένουν να διαβαστούν εν καιρό...

#141 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2008 - 16:05

Λοιποοοον.... Εχω κατι να προτεινω, αλλα για τους afficionados.

Διαβαζω τωρα το Keep the Aspidistra Flying του ιδιοφυους Orwell. Αριστουργηματικο στυλ γραψιματος (nothing less expected from a master), χλευασμος του αστικου κατεστημενου και της αμορφωσιας που βασιλευει, και δηλητηριωδες english humour. Συγκεντρωνει ολες τις αρετες που θελει ενα βιβλιο για να προκαλεσει ευτυχισμενα ειρωνικα χαμογελα. Afficionados, rejoice!:kill4u:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#142 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2008 - 17:11

το ειχα διαβασει πριν χρονια ως μερος του George Orwell: The Complete Novels (Animal Farm, 1984, Burmese Days, Coming Up for Air, A Clergyman's Daughter)

να χε και τα Homage to Catalonia, The Road to Wigan Pier & Down & out in Paris & London θα ταν το ιδανικο αλλα ελπιζω να τα διαβασω αλλη φορα.

Περαν των 2 δημοφιλεστερων εργων του και τα αλλα ηταν εξισου δηκτικά.

οτι και να πεις ειναι λιγο

#143 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Απρίλιος 2008 - 17:15

Cool, L. Λιγοι βιβλιοφιλοι μενουν πια.
Επικυρωνω εμφατικα για Burmese Days, Down and Out in Paris and London. Χμμμμ επεκτεινοντας τη συζητηση, το the complete Essays and Letters εχει αριστουργηματα μεσα. Δε χανεται!:)

btw, πρεπει να παω να το αγορασω τωρα. το δανειστηκα και δεν καταφερα να το καβαντζωσω......

Δημοσιευμένη  εικόνα

#144 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάιος 2008 - 01:07

''Περί Τυφλότητος'' του Ζόζε Σαραμαγκου. Εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου. Αρκετά σκληρό σε μερικά σημεία όμως.

#145 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Μάιος 2008 - 07:46

Αυτές τις μέρες διαβάζω ένα βιβλίο συλλογή με τα διηγήματα του Arthur C. Clarke. Περιέχει τα άπαντα διηγήματά του και γι'αυτό είναι κάπου 1000 σελίδες και με μικρή γραμματοσειρά.
"The Collected Stories of Arthur C. Clarke" από Gollancz SF.

#146 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάιος 2008 - 12:04

Robin Hobb-Liveship Traders trilogy
η μεσαια τριλογια απο μια σειρα 9 τομων, διαβαζεται ανετα μονη της. ναυτικο μυθιστορημα με ισχυρες δοσεις επικης φαντασιας. θα ελεγα οτι ειναι κατι παρομοιο με τους πειρατες της καραιβικης αλλα θα εθαβα το βιβλιο γιατι ειναι πολυ καλυτερο.

τώρα το είδα αυτό!:oo: η καλύτερη συγγραφέας fantasy, μακράν. ο κόσμος, η αισθητική, οι χαρακτήρες, η πλοκή, η πρόζα, όλα επιεικώς άρτια.
:nod::nod::nod:

απελπισμένη έκκληση: angela carter κανείς??? είμαι η μόνη??? :borednn9:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#147 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 21:06

εδω χρονο για τους κλασσικους δεν εχουμε καν.....

ειμαι ακομα σε βαθια νερα.

Οπου να'ναι τελειωνω τους Αδελφους Καραμαζοφ.
Ισως φταιει πως το διαβαζω απο την παλια αγγλικη μεταφραση της C.Garnett αλλα μετα τη μεση οπου γινεται η δολοφονια καπου χαλαει. Μου φαινεται καλοεμαθα στην ελληνικη μεταφραση του Αρη Αλεξανδρου.

Αλλα οπως και να εχει, δε θεωρειται αδικα απο τα κορυφαια βιβλια του 19ου αιωνα και το κορυφαιο του Ντοστογιεφσκι. Μερικα κεφαλαια ειναι αξεχαστα και βαθυστοχαστα.

Πιο πριν ειχα τελειωσει το The Yearling της Μ. Rawlings. Ειλικρινα τετοιο βιβλιο δεν εχω ξαναδιαβασει. Και αυτο σημειωσε τεραστια επιτυχια και μου φαινεται η ταινια Μπαμπι απο εκει εμπνευστηκε. Οποτε μπορω θα διαβασω και αλλες ιστοριες της συγγραφεος. Αριστα γραμμενο , περιγραφει τη δυσκολη ζωη μιας οικογενειας σε ενα απομωνομενο δασος της Φλοριντα στα 1870. Ο μικρος Jody βρισκει ενα μικρο ελαφι και το ονομαζει Flag. Το τελος ειναι ισως απο τα ποιο δραματικά. Αν σας αρεσουν βιβλια με θεματα τη φυση αυτο πρεπει να ειναι στις πρωτες επιλογες.

Μετα τους Καραμαζοφ, με τη λογοτεχνια θα ασχοληθω λιγοτερο. Σειρα εχει (και λογο του ΑΣΕΠ) ξανα η Κοινωνιολογια και η Παιδαγωγική.

#148 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2008 - 21:46

Διάβασα επίσης το Skulduddery Pleasant του Derek Landy, και τώρα διαβάζω και το δεύτερο της σειράς, Skulduggery Pleasant: Playing with Fire. Εφηβική λογοτεχνία σε στυλ Harry Potter, με καλό σενάριο, ευκολοδιάβαστο, με πολύ καλές περιγραφές στις μάχες. Ότι χρειάζομαι για διάλειμμα από τα Καθαρά Μαθηματικά που διαβάζω για το Open University.

#149 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 12:52

καλη επιτυχια. Τουλαχιστον διαβαζουμε με κλιματιστικο. Τι να πουν και οι φοιτητες που δινουν εξετασεις μεσα στη ζεστη χωρις οι ταξεις να εχουν κλιματισμο.....

#150 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2008 - 13:16

Ευχαριστώ. Ναι, τουλάχιστον στις τάξεις θα έπρεπε να έχει κλιματιστικό. Και ευτυχώς το μάθημα το δίνω στις 7 Οκτωβρίου και δεν θα έχει ζέστη, ούτε και κρύο.
Απλά μόλις γυρίσω από διακοπές τον Αύγουστο και όλο τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να κάνω μία αρκετά καλή επανάληψη.