Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εξωτερικές επιρροές στο One piece (υποθετικές και μη)
Καταχωρήθηκε 05 Ιανουάριος 2011 - 12:57

Καταχωρήθηκε 05 Ιανουάριος 2011 - 13:04
Γιατί στο nick έχεις 1996 ενώ στο age γράφεις 20; Μήπως λες ψέματα;
Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2011 - 05:19
-Όλη η ιστορία στο Drum Kingdom θυμίζει τον Άη-Βασίλη. Ο Roundolf-Chopper όπως είπατε νωρίτερα, το έλκηθρο, κατεβαίνει μια φορά στο τόσο και φέρνει δώρα-θεραπεία (άλλο που τα πληρώνουν).
Κάπου στο one piece wiki είχε μια λίστα με τις μυθολογικές επιρροές που έχει η σειρά (τώρα δεν την βρίσκω). Όχι όλες, μιας και η ίδια η σελίδα έλεγε ότι είναι πάρα πολλές, αλλά είχε αρκετές...
Και μόλις διάβασα από εκεί ότι
-Το όνομα Blue Fan από τους Kuja Pirates προέρχεται από ένα λουλούδι της οικογένειας Scaevola!!
-Επίσης η "κηδεία" του Going Mery είναι αυτή που είχαν και έκαναν οι Vikings!!

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2011 - 15:03
Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 17:57
οπως ο χαρρυ καταλαβαινε τι ελεγαν τα ερπετα χωρις να το συνηδητοποιησει ομως.... ετσι και ο λουφφυ καταλαβαινε τι ελεγε ο δρακοσ στην σεαζον πριν μπουν στην μεγαλη γραμμη..... δεν εχουμε δει τον λουφφυ να μιλαει με αλλα ζωα αλλα με τον δρακο αυτον καταλαβαινε τα παντα!και οταν τον ρωτουσαν "πως τον καταλαβαινεις"? αυτος απαντουσε "somehow"
αρα αυτο που πιστευω ειναι οτι οι "D" μπορουν να μιλουν με δρακους αλλα αυτο ειναι κατι το οποιο δεν ειναι γνωστο γιατι οπως τονισε ο οντα στα επεισοδια αυτα ειναι πολυυυυυυυυυυυυυυυ σπανιο να δει κανεις δρακο στο ο.π. ...... εχω αρχισει να αναρωτιεμαι μηπως d= dragon ή κατι τετοιο....τωρα με οσα εχω μαθει ειμαι σιγουρος οτι η γενια τους εχει σχεση με δρακους. και σκεφτειτε απλα αυτο π σας λεω ο λουφφυ μονο καταλαβαινε ακριβως τι ελεγε ο δρακος κατι που δεν κανει με κανενα αλλο ζωο,,,,, και μην μου πειτε "ρε ετσι το εγγραψε ο οντα" γιατι δν παιζει.... οπως εχουμε δει , οτιδηποτε κανει ο οντα εχει καποιο νοημα παρακατω (εως πολυυυυυ παρακατω ---> βλ. ace με την βιβλικαρτα) . και δεν ειναι και χακι... (μην τρελαθουμε κιολας!..γνωριζουμε οτι ο λουφφυ αρχισε να χρησιμοποιει χακι πολυ πολυ πολυ παρακατω)
αυτα XD
"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."
Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 18:10
θα'ταν πολυ ενδιαφερονεπιδραση εχει απο το harry potter:
οπως ο χαρρυ καταλαβαινε τι ελεγαν τα ερπετα χωρις να το συνηδητοποιησει ομως.... ετσι και ο λουφφυ καταλαβαινε τι ελεγε ο δρακοσ στην σεαζον πριν μπουν στην μεγαλη γραμμη..... δεν εχουμε δει τον λουφφυ να μιλαει με αλλα ζωα αλλα με τον δρακο αυτον καταλαβαινε τα παντα!και οταν τον ρωτουσαν "πως τον καταλαβαινεις"? αυτος απαντουσε "somehow"
αρα αυτο που πιστευω ειναι οτι οι "D" μπορουν να μιλουν με δρακους αλλα αυτο ειναι κατι το οποιο δεν ειναι γνωστο γιατι οπως τονισε ο οντα στα επεισοδια αυτα ειναι πολυυυυυυυυυυυυυυυ σπανιο να δει κανεις δρακο στο ο.π. ...... εχω αρχισει να αναρωτιεμαι μηπως d= dragon ή κατι τετοιο....τωρα με οσα εχω μαθει ειμαι σιγουρος οτι η γενια τους εχει σχεση με δρακους. και σκεφτειτε απλα αυτο π σας λεω ο λουφφυ μονο καταλαβαινε ακριβως τι ελεγε ο δρακος κατι που δεν κανει με κανενα αλλο ζωο,,,,, και μην μου πειτε "ρε ετσι το εγγραψε ο οντα" γιατι δν παιζει.... οπως εχουμε δει , οτιδηποτε κανει ο οντα εχει καποιο νοημα παρακατω (εως πολυυυυυ παρακατω ---> βλ. ace με την βιβλικαρτα) . και δεν ειναι και χακι... (μην τρελαθουμε κιολας!..γνωριζουμε οτι ο λουφφυ αρχισε να χρησιμοποιει χακι πολυ πολυ πολυ παρακατω)
αυτα XD
Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 18:22
θα'ταν πολυ ενδιαφερον
Spoiler:
ηταν φιλλερ?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zem@c: 15 Ιανουάριος 2011 - 19:10
"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."
Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 18:42
Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 18:49
οποιος εφταιξε αυτο το topic einai noobas επειδη οι ιδιοι δημιουργοι του ΔραγονοΠετρα (μεταφραση στα ελληνικα lol!!!) εφτιαξαν to onepiece αν και οχοι μονοι μπηκαν και καινουργιοι αρτιστες
ΔραγονοΠετρα? Dragonrock??

Πρωτα απ'ολα το Dragonball το εφτιαξε ενας και οχι πολλοι.Δευτερον το One Piece το φτιαχνει αλλος και οχι αυτος που εφτιαξε το Dragonball. Και τριτον τι σχεση εχει αυτο που λες με το thread, ακομα και αν ισχυε....
Φιλικα
Ontopic
Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 19:04
και μην μου πειτε "ρε ετσι το εγγραψε ο οντα"
Θα σου πούμε "ρε έτσι δεν το έγγραψε ο οντα"....

Το συγκεκριμένο arc όντως ήταν filler. Κανονικά πάνε για λίγο Calm Belt, την κάνουν μόνοι τους (χωρίς φτερνίσματα King See κτλ) και πάνε Reverse Mountain. Πάντως γενικά δεν νομίζω να είναι στο στυλ του one piece να εμφανιστούν δράκοι. Τώρα ποτέ δεν ξέρεις. Τότε θα είχαμε τον Monkey Dragon Dragon!!

Και πάλι όμως, και για να γυρίσω και on topic, δεν νομίζω κάτι τέτοιο ακόμα και αν ισχύει να προέρχεται από το Harry Potter. Δεν μου έρχεται κάποιο παράδειγμα τώρα αλλά το ότι ένας χαρακτήρας ανακαλύπτει ένα ταλέντο του αργότερα στην ιστορία είναι πιο γενικό καιν δεν νομίζω να σημαίνει ότι έχει επιρροές από τη Rowling!!
ΥΓ: Για το ότι σκέφτεται πολύ μπροστά ο Oda σου έχω και ένα άλλο παράδειγμα που μου έκανε εντύπωση γιατί η διαφορά είναι τεράστια.

Καταχωρήθηκε 15 Ιανουάριος 2011 - 19:08
Θα σου πούμε "ρε έτσι δεν το έγγραψε ο οντα"....
Το συγκεκριμένο arc όντως ήταν filler. Κανονικά πάνε για λίγο Calm Belt, την κάνουν μόνοι τους (χωρίς φτερνίσματα King See κτλ) και πάνε Reverse Mountain. Πάντως γενικά δεν νομίζω να είναι στο στυλ του one piece να εμφανιστούν δράκοι. Τώρα ποτέ δεν ξέρεις. Τότε θα είχαμε τον Monkey Dragon Dragon!!
Και πάλι όμως, και για να γυρίσω και on topic, δεν νομίζω κάτι τέτοιο ακόμα και αν ισχύει να προέρχεται από το Harry Potter. Δεν μου έρχεται κάποιο παράδειγμα τώρα αλλά το ότι ένας χαρακτήρας ανακαλύπτει ένα ταλέντο του αργότερα στην ιστορία είναι πιο γενικό καιν δεν νομίζω να σημαίνει ότι έχει επιρροές από τη Rowling!!
ΥΓ: Για το ότι σκέφτεται πολύ μπροστά ο Oda σου έχω και ένα άλλο παράδειγμα που μου έκανε εντύπωση γιατί η διαφορά είναι τεράστια.Spoiler: Manga Spoiler
ok.. αλλα γ@μωτο!ηταν τελεια θεωρια! φτου!

Καταχωρήθηκε 16 Ιανουάριος 2011 - 16:27
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από zoro77: 16 Ιανουάριος 2011 - 18:03
Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 21:34
Many real world items were the primary focus on certain characters and arcs.
Mythology
- Racism - During the Arlong Arc, the conflict between the Fishmen and Humans was a subject of the storyline, this later was expanded as newer tribes and cultures were introduced in the series with the main focus being the Sabaody Archipelago arc.
- War - Focused on during the Baroque Works saga, Skypiea arc and Whitebeard War Saga.
- Slavery - The Arlong Arc and the Sabaody Archipelago Arc are both known examples of slavery.
- Justice - Seen throughout the series, but primarily focused on during the Water 7 arc, Enies Lobby arc, and Whitebeard War saga.
- Dreams - Focused on throughout the series, particularly with the Straw Hat Pirates, however the Jaya arc in particular brought this most in the open.
- Heritage - Ace and Robin were targets for discrimination due to their parents. Another example is the fact that the World Nobles act superior to others due to their heritage.
- Censorship - Primarily the focus of the Ohara storyline, including Nico Robin.
- Status - It is focused on with the Straw Hat Pirates status as pirates, the World Government status as "world leaders", the marines status as "protectors of the world" and the World Nobles as well as Nobles thinking they have a higher status than everyone else.
Edit
The real world mythology seems to have played a great role in inspiring Oda to create One Piece. The same can be said for various other well known stories, books, and other known myths:
- Enel was a self-proclaimed god with the power of lightning which is quite similar to Zeus, king of the Olympian gods of ancient Greece.
- The Kuja pirates, consisted of females exclusively, seem to have many similarities to the Greek Amazons.
- The Kuja pirates' jolly roger features a skull with snakes replacing hair, which is an obvious reference to the Greek myth of "Medusa", the woman who had snakes instead of hair and who was able to petrify anyone who looked into her eyes. Of course, Boa Hancock fits the pattern perfectly.
- Sodom and Gomorrah, the two pets of the Franky Family, were named after the two cities mentioned in the Bible as places where people had no morals and was destroyed by God.
- Chopper's story, as well as the whole arc in which we met him, resembles the story of Rudolph the Red-Nosed Reindeer.
- Laboon and the whole incident with the Going Merry being swallowed was probably inspired by the story of Pinocchio.
- The names of the the Marine admirals (Aokiji, Akainu, and Kizaru) are known to have been taken out of a Japanese folklore, Momotaro. The three animals that followed Momotaro on his quest were the dog (inu), monkey (saru) and pheasant (kiji).
The list can go on forever.
- The Thriller Bark ark was clearly inspired by Tim Burton's Nightmare Before Christmas.
It is clear that Oda has taken inspiration from everything he sees around him; giving it his own very distinctive spin to make it that much more interesting.
Παντως οσοι διαβαζουν (ή και βλεπουν) One Piece εχουν προσεξει σιγουρα οτι ο Oda "has taken inspiration from everything he sees around him; giving it his own very distinctive spin to make it that much more interesting"
Devils don't ask favors from God
Καταχωρήθηκε 24 Ιανουάριος 2011 - 22:12

Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2011 - 16:46
επεισοδιο 79, country with no name
η γρια μαγισσα που κατεβαινει απο το βουνο μαλλον εχει κλεψει το ελκηθρο του αι βασιλη