Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Θέλουν να απαγορεύσουν τα eroge και άλλα ROFL (κάπως ακατάλληλο για ανηλίκους)

• Please log in to reply
155 replies to this topic

#16 Kris

Kris

Anime Amateur

• Members
  • 88 posts

Posted 24 June 2009 - 14:03

Συμφωνώ με τον Ash!
Posted Image

#17 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 24 June 2009 - 14:06

Να απαγορευτούν;

Με τις ευλογίες μου, τέκνα μου.

Posted Image

#18 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 24 June 2009 - 14:11

Προσωπικα ουτε εχω παιξει ουτε προκειται να παιξω eroge, αλλα εντουτις συμφωνω με τον Red Pyramid περι του ποσο καταστροφικη μπορει να αποβει η συγκεκριμενη αποφαση (αν οντως γινει επισημη). Το μεγαλο ζητημα εδω δεν ειναι να φωναζουμε OMGKILLTHELOLIZLOVERZZZ!!!!111! αλλα να αναλογιστουμε μεχρι που μπορει να φτασει η λογοκρισια στα Ιαπωνικα videogames και κατ'επεκταση στα anime και manga (για να μην παω παραπερα). Ηδη εδω και αρκετο καιρο αφαιρουν τη βια απο διαφορα παιχνιδια ή απαγορευουν την εκδοση τιτλων αν δε γινουν πρωτα λιγοτερο βιαια, και τωρα εχουμε αυτο. Αν συνεχισουν ετσι τα πραγματα τι θα παιζουμε στο μελλον; Rabbit Kombat και Butterfly Gaiden?
Posted Image

#19 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 24 June 2009 - 14:12

Το πρόβλημα όσων ασχολούνται με αυτά είναι πως δεν τους παίρνει να βγουν να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους !
Posted Image

#20 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 24 June 2009 - 14:17

δάχτυλος ash μου μυρίζει για να το γυρίσουμε όλοι στα pokemon games... :nosey:

#21 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 24 June 2009 - 14:27

Δεν νομίζω ότι με πιάνεις. Παίζεις ένα παιχνίδι και παίρνεις ένα ρόλο. Είναι το ίδιο να είσαι Demon Slayer με το να είσαι βιαστής; Τόσο πολύ γουστάρεις δηλαδή; Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πάρω ένα ρόλο με τον οποίο διαφωνώ τόσο πολύ. Δεν ξέρω κατά πόσο άντρακλα σε κάνει το να φτιάχνεσαι στην ιδέα του βιασμού αθώων 2D κοριτσιών και των loli. Όχι ότι μου πέφτει λόγος, δικαίωμά σου να φτιάχνεσαι με 8χρονα κοριτσάκια, αλλά μην βγαίνεις από το σπίτι σου ατλιστ.

Άκου, η αλήθεια είναι δεν παίζω τέτοια παιχνίδια. Το πολύ HCG να κατεβάζω. Και επίσης δεν μου αρέσουνε ούτε εμένα αυτά που βιάζεις ή έχουνε πλοκάμια και φουτανάρια. Κάτι με ρομάνζα και το πολύ αποπλανήσεις μου αρέσουν σαν σενάρια.
Και έννοια σου, όσοι χικικομόρηδες τα παίζουνε κάτι τέτοια δεν βγαίνουνε από το σπίτι τους ποτέ ούτως ή άλλος.

Το ζήτημα (για το οποίο υπάρχει παρόμοιο τόπικ) είναι ότι η εξομοίωση -για το οτιδήποτε- δεν είναι ποινικό αδίκημα και δεν αποτελεί πράξη. Δεν είναι κανένα πραγματικό κορίτσι (ή αγόρι) που βιάζεται/βασανίζεται/κτλ σωματικά ή ψυχικά, όπως και στα παιχνίδια τρόμου δεν πεθαίνει πραγματικά κανείς. Το να απαγορευτεί λοιπόν κάτι τέτοιο όντως είναι ένα πρόβλημα, γιατί έτσι καταδικάζεται η τάση ή η σκέψη (πράγματα μή υλικά και μή μετρήσιμα) πέρα απο τη πράξη. Ας αναλογιστεί ο καθένας τι αντίκτυπο θα έχει η εφαρμογή μίας τέτοιας λογικής στη καθημερινή μας ζωή και ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Ναι, αυτό έλεγα κι εγώ. Μέχρι που κάποια που κάνει δικηγορική μου είπε ότι θα βγάλουνε νόμο που καταδικάζει κάθε αρτιστικό και καλλιτεχνικό κατασκεύασμα που αποσκοπεί συγκεκριμένα στην τεχνιτή ερωτική διέγερση κι ας μην περιλαμβάνει πραγματικούς ανθρώπους. Τρέχα γύρευε...

#22 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 24 June 2009 - 14:41

Σιγα βρε παιδιά μην γίνει και ο τρίτος παγκοσμιος πόλεμος μετα την απαγόρευση των eroge!O_o

Τι εχουν να κερδισουν δλδ αμα βγαλουν νομο που θα απαγορευει την "τεχνιτη ερωτικη διεγερση"? Μην βλεπετε ασυμμετρες απειλες παντου. Και όχι, δεν έχει προεκτάσεις η απαγορευση καποιων hardcore eroge. Ειπαμε να υπαρχει ελευθερία στην κοινωνία, αλλα ας σεβονται και 5-6 πολυ βασικες αρχες. Σιγα μην καταληξουμε να παιζουμε με τα στρουμφακια επειδη απαγορευσαν μερικα παιχνίδια τόσο αηδιαστικά που μερικές φορες μαλλον δεν τα χωράει ο νους...

Και στην τελικη δυστυχως δεν θα ισχυσει η απαγορευση. Τοσα πραγματα λενε οτι θα απαγορευσουν, πιανονται μερικοι απο 2-3 γραμμες σε δηλωσεις καποιου ανθρωπου και μιλανε για το τελος του κοσμου.(πεφτω και εγω στην παγιδα της υπερβολης, το παραδεχομαι :D)

Παντως η άποψή μου είναι ότι καλα κάνουνε και τα απαγορεύουνε, αν το κανουν δλδ.

#23 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 24 June 2009 - 14:44

Προσωπικα ουτε εχω παιξει ουτε προκειται να παιξω eroge, αλλα εντουτις συμφωνω με τον Red Pyramid περι του ποσο καταστροφικη μπορει να αποβει η συγκεκριμενη αποφαση (αν οντως γινει επισημη). Το μεγαλο ζητημα εδω δεν ειναι να φωναζουμε OMGKILLTHELOLIZLOVERZZZ!!!!111! αλλα να αναλογιστουμε μεχρι που μπορει να φτασει η λογοκρισια στα Ιαπωνικα videogames και κατ'επεκταση στα anime και manga (για να μην παω παραπερα). Ηδη εδω και αρκετο καιρο αφαιρουν τη βια απο διαφορα παιχνιδια ή απαγορευουν την εκδοση τιτλων αν δε γινουν πρωτα λιγοτερο βιαια, και τωρα εχουμε αυτο. Αν συνεχισουν ετσι τα πραγματα τι θα παιζουμε στο μελλον; Rabbit Kombat και Butterfly Gaiden?

Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Εγώ παρατηρώ αντιθέτως ότι πλέον βγαίνουν παιχνίδια όπως το MadWorld όλο και περισσότερο. :P Και αυτό είναι θετικό φυσικά. Η ένδειξη "18+" αναγράφεται ρητά στη συσκευασία. Η λογοκρισία δεν μπορεί να φτάσει τόσο μακρυά ώστε να απαγορευτεί κάθε παιχνίδι/anime/ταινία/έργο τέχνης με αίμα ή σεξ, κάτι τέτοιον είναι αδύνατο τον 21ο αιώνα. Άλλωστε ούτε εγώ προτείνω κάτι τέτοιο, και νομίζω ότι και αντικειμενικά δεν είναι σωστό, πόσο μάλλον δημοκρατικό. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να τεθούν και κάποια όρια που να διαχωρίζουν την ψυχαγωγία από την ψυχασθένεια... :wis:

Ελπίζω να καταφέρουν να μην υπερβάλουν.

Τέλος πάντων, εγώ μέχρι εδώ το συζητάω, αυτή είναι η άποψή μου, δεν έχω πολλά να προσθέσω επί του θέματος. :drink:

oR4yYRl.gif

#24 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 24 June 2009 - 14:52

Απο άλλο τόπικ και μιάς και ταιριάζουν σχετικά τα θέματα, αναπαράγω ένα ποστ του clampman17 το οποίο ήταν πράγματι πολύ καλό.

Δυστυχώς το θέμα εδώ είναι λίγο βαθύτερο. Οι τύποι που κίνησαν την διαδικασία βασίζονται πάνω στην νομοθεσία κατά της παιδοφιλίας. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους το να διαβάζεις μανγκα με παιδοφιλικό περιεχόμενο αποτελεί έγκλημα. Εφόσον τα άτομα που εμφανίζονται στο μανγκα μπορούν να θεωρηθούν ανήλικα, και εφόσον ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι η παιδοφιλία είναι ένα ΦΡΙΧΤΟ έγκλημα ο τύπος είναι ένοχος, σωστά?

Εδώ είναι το θέμα...Το μόνο που υπάρχει είναι μελάνι πάνω σε χαρτί. Κανένα ανήλικο άτομο δεν υπέστει οποιαδήποτε συμμετοχή στην δημιουργία του μανγκα, πόσο μάλλον βλάβη! Οτι "ανήθικο" υπάρχει είναι μέσα στο μυαλό του δημιουργού και ίσως και αυτού που το διαβάζει. Συνεπώς η ΣΚΕΨΗ είναι ποινικά κολλάσιμη...

Καλώς ήρθατε σε έναν γενναίο, νέο κόσμο!!!

:burningbe3:

απο

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=6197
Posted Image

#25 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 24 June 2009 - 14:59

Ναι οκ αλλά τι γίνεται όταν αυτό αποτελεί την αρχή της διαδρομής που καταλήγει σε πραγματική παιδική πορνογραφία;

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#26 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 24 June 2009 - 15:01

Η διαφορά της σκέψης από την πραγματικότητα δεν είναι και τόσο μεγάλη. Δεν είναι τυχαίο ότι όσα παιδία παρουσιάζουν κάποια αρρωστημένα ένστικτα σε μικρή ηλίκια συχνά καταλήγουν σε ιδρύματα.
Posted Image

#27 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 24 June 2009 - 15:01

Way to fail. All of you.

Το αν είναι ανήθικο είναι ένα θέμα. Το αν είναι παράνομο είναι ένα ΑΛΛΟ θέμα. Και το αν θα εκλείψει αυτό το είδος παιχνιδιών, εκεί δεν τίθεται καν θέμα, η απάντηση είναι ξερά κοφτά ΟΧΙ.

Δηλαδή, συγγνώμη ρε παιδιά.

Έχετε δει να έχει εκλείψει η παραγωγή και το εμπόριο κοκαΐνης στην Κολομβία;

Έχετε δει να έχει εκλείψει η εκπόρνευση φτωχών κοριτσιών στη Ρωσία;

Έχετε δει να έχει εκλείψει το εμπόριο οργάνων, πρακτικά οπουδήποτε;

Κι ενώ αυτά και άλλα τόσα κακά μαστίζουν τον κόσμο, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στο τι παίζει (για να την παίζει) ο κάθε κατεστραμμένος NEET που βγαίνει από το σπίτι του μία φορά το μήνα, για 5 λεπτά, μόνο και μόνο για να αγοράσει κι άλλο χαρτί υγείας;

Ρε δεν πάμε καλά λέω εγώ.

Να σας πω τι πρόκειται να συμβεί. Τώρα που όλα αυτά τα είδη παιχνιδιών είναι επισήμως απαγορευμένα, απλά δεν θα βγαίνουν πλέον από επίσημες, γνωστές στο χώρο εταιρίες. Θα συνεχίσουν όμως να βγαίνουν από doujin circles. Πίσω δε από ορισμένα από αυτά τα doujin circles πολύ πιθανόν να κρύβονται και ορισμένες από αυτές τις εταιρίες. Δηλαδή θα συνεχίσουν να τα βγάζουν, απλώς "ανεπίσημα". Και θα συνεχίσουν να τα πουλάνε, απλώς "κρυφά". Και οι NEETs θα συνεχίσουν να τα αγοράζουν, απλώς με "μαύρο χρήμα".

Όχι που θα εκλείψουν. Το χρήμα κινεί τον κόσμο, ξυπνήστε.

Είτε παίζετε τέτοια παιχνίδια, είτε όχι, η ζωή σας δεν πρόκειται να αλλάξει από αυτήν την απόφαση. Έτσι κι αλλιώς δεν τα αγοράζατε ποτέ αυτά τα παιχνίδια, πάντα τα κατεβάζατε, σωστά;

So pack your shit, folks, and move to a more meaningful thread.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#28 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 24 June 2009 - 15:06

Νταξ, αν αρχισουμε να μιλαμε για παραλογες δικες στην Αμερική, θα βρούμε και πιο τρελά πραγματα. Δεν ξερω σε τι εξυπηρετει η υπαρξη τοσο παραλογων υποθεσεων, αλλα δεν νομιζω να αποσκοπουν στην ποινικοποιηση καποιας πονηρης σκεψης. Δεν νομιζω δλδ να εχουν και καποιο οικονιμικο οφελος απο τέτοιο πραγμα... Ισως την προβολη καποιων δικαστων κλπ ως ηρωων στα ματια των συντηρητικων πολιτων.

Αρα δεν νομιζω να εχει τόσο βάθος το θέμα. Για το νομικο συστημα των ΗΠΑ βεβαια καλυτερα τα ξερουν οι δικηγοροι μας. :P

Οχι τπτ αλλο, αλλα αν συλλαβουν καποιον να μοιραζει ρατσιστικό υλικό θα αρχισει να επικαλείται το δικαίωμά του στην ελευθερια του λογου και λοιπα χαζα. Δλδ αν εφτιαχναν ενα παιχνίδι που μιλουσε για μια "υποθετική ομαδα" πληθυσμου που θα επρεπε να εξοντωθει, αλλα ολα ηταν ζωγραφισμένα και δεν αναφεροταν ονοματα θα ήταν ολα καλα!:oo: Αφου και σε εκεινη την περιπτωση κανενας δεν εβλαψε κανεναν, ολα ήταν στην φαντασια του δημιουργου... Ε ρε που χασαμε το νοημα της ελευθεριας... Δεν μιλαμε καν για ποινικοποιηση της διεστραμμενης σκεψης καποιου δημιουργου οταν καποιες ομαδες πληθυσμου θιγονται...-_-

Edited by samurai_pizza_dora, 24 June 2009 - 15:14.

#29 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 24 June 2009 - 15:08

Mr

Η διαφορά της σκέψης από την πραγματικότητα δεν είναι και τόσο μεγάλη.

is expecting the Spanish Inquisition...

Posted Image

Seriously man αν όσοι είχαν σκεφτεί να σκοτώσουν κάποιον το είχαν κάνει αυτή τη στιγμή θα είχαμε λιγοστέψει... σημαντικά...

Η ποινικοποίηση της σκέψης οδηγεί στο Μεγάλο Αδερφό και τον Torquemada...

Απλά στο θέμα παιδική πορνογραφία πιστεύετε ότι είναι τόσο μεγάλο το χάσμα μεταξύ αυτού που παίζει eroge με ανήλικα κάθε βδομάδα και του αντίστοιχου συλλέκτη live φωτογραφιών ανηλίκων;

Edited by Tadaka, 24 June 2009 - 15:14.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#30 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 24 June 2009 - 15:16

Mr is expecting the Spanish Inquisition...

Posted Image

you Sir are wrong! NOBODY EXPECTS THE SPANISH INQUISITION! ever...

1345977285497_zps066ae44a.jpg