Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Είναι πτωτική ή ανοδική η πορεία των σύγχρονων anime;


  • Please log in to reply
150 replies to this topic

Poll: Κατάντια ή Εξέλιξη; (219 member(s) have cast votes)

Κατάντια ή Εξέλιξη;

  1. Κατάντια (9 votes [8.04%] - View)

    Percentage of vote: 8.04%

  2. Εξέλιξη (29 votes [25.89%] - View)

    Percentage of vote: 25.89%

  3. Σημάδια Κατάντιας (14 votes [12.50%] - View)

    Percentage of vote: 12.50%

  4. Σημάδια Εξέλιξης (14 votes [12.50%] - View)

    Percentage of vote: 12.50%

  5. Σταθερή Πορεία Με Πτωτικές Τάσεις (16 votes [14.29%] - View)

    Percentage of vote: 14.29%

  6. Voted Σταθερή Πορεία Με Ανοδικές Τάσεις (30 votes [26.79%] - View)

    Percentage of vote: 26.79%

Vote Guests cannot vote

#91 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 10 February 2012 - 00:09

Ισχυει, υπαρχουν αρκετες καλες σειρες σε ολα τα ειδη, ακομα και σε shounen...που ισος να νε και το πιο παρεξηγημενο ειδος, μιας κειναι για παιδια κυριως.Γενικως ομως το συγκεκριμενο 8εμα πιο πολυ αντικειμενο ειναι, μιας και εχει να κανει με τη αποψη του κα8ενα, εξαλου ποσες απτις υπεργνωστες σειρες εχουν καταληξει μαπες...και ποσες αγνωστες ή εστω λιγοτερο γνωστες εχουν αποδειχτει αριστουργηματα? εγω γενικα παντος ειμαι της αποψης, ευχαριστη να νε, αντε να χει και κανα καλο πλοτ/στορυ, καλα ειμαστε...ποιος ο λογος να κατακρινεις τη κα8ε σειρα, αναλογα με το ειδος της ή το στυλ της ακομα χειροτερα? καμια δεν ειναι τελεια στο κατω κατω xD
αυτο εχει να κανει και με το κινηματογραφο γενικα, οχι μονο με τα ανιματιον και ανιμε :P
フカフカ

#92 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 10 February 2012 - 00:26

Προσωπικά, το όλο θέμα με την "κρίση" της ποιότητας των anime τη βλέπω ως φυσικό επακόλουθο της (όποιας) μαζικοποίησης των anime (μέσα στα στενά όρια μαζικοποίησης που μπορούν να υποστούν τα anime, that is). Φυσικό είναι από τότε που τα μαθαίνει όλο και πιο πολύς κόσμος, τα studio να αλλάζουν και τις παραγωγές τους για να εκμεταλλευτούν το κέρδος. Και τί ζητάει ο πολύς κόσμος; Σίγουρα όχι τα πολύ... "βαθειά" πράγματα (τρόπος του λέγειν). Όχι, δεν έχει να κάνει με το gerne, τα σκουπίδια είναι σκουπίδια, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν κατατάσσονται, γυαλί, πλαστικό, ύφασμα.

Now, I'm not saying that all today's anime are garbage. Far from that. Απλά, άλλο να σκεφτείς τα μέσα '90 με τις αρχές '00 και ακόμα πιο πίσω, κι άλλη εικόνα έχεις όταν σκέφτεσαι το σήμερα. Σκουπίδια υπήρχαν και τότε όπως υπάρχουν και τώρα. Απλά, έχω την αίσθηση ότι σήμερα είναι πιο πολλά...

Μια άλλη αιτία αυτής της αίσθησης "πτώσης" νομίζω είναι η "ανακάλυψη" της ύπαρξης των tropes από το ευρύτερο κοινό, όπως και από τους δημιουργούς. Είναι δύσκολο να σε απορροφήσει μια ιστορία όταν αυτή βασίζεται στην ευρεία χρήση των tropes για να συνεχίσει, αλλά το κυριότερο, όταν μπορείς και αναγνωρίζεις το παραμικρό, το κατατάσσεις κάπου και λες "ναι, ναι, ξέρω, ξέρω..." I mean, how about you let go and watch, man?

Καμιά φορά νοιώθω γριά όταν μιλάω για πιο παλιές εποχές και δε μου αρέσει. Για τα πάνω είμαι ένοχη, πάντως.

P.S. Αναρωτιέμαι μήπως περνάμε μεταβατικό στάδιο... τίποτα δε μπορεί να πουλάει για πάντα και είμαστε σε μια εποχή όπου τα studio "παλεύουν" μεταξύ του τί πουλάει vs τί θέλω να πω στο γυαλί/πανί/pixels.


/ramblings πριν πάω για ύπνο, μη με πάρετε πολύ σοβαρά... :P

Posted Image


#93 Akira17

Akira17

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 10 February 2012 - 03:49

Μήπως εκείνοι που βλέπουν τα anime να κατεβαίνουν σε ποιότητα κτλ θυμούνται anime που κάποτε ήταν δημοφιλή , και ο,τι κακά και να είχαν τότε έχουν ξεχαστεί σήμερα και τους φαίνονται υπέρτατα? Δηλαδή ναι, οκ το ranma 1/2 ήταν πολύ ωραίο ,αλλά και αυτό είχε τις αδυναμίες του! Τα νοσταλγούμε χωρίς να θυμόμαστε τα αρνητικά της εποχής.
Προσωπικά πιστεύω ότι τα anime προοδεύουν και εξελίσσονται ^.^ Είναι όμως και ανάλογα τον τομέα και τα γούστα αυτό. Nichijou, ao no exorcist , το Gintama που συνεχίζετε , το nabari no ou (που λάτρεψα) όλα αυτά δηλώνουν για μένα μία πρόοδο. Αν ψάξουμε τα anime της ιστορίας κάτι μου λέει οτι θα βρουμε περισσότερα ωραία από το 2005(τυχαία ημ.) και μετά παρά πριν. Τα περισσότερα που έχω δει κιόλας και με έχουν αφήσει περισσότερο έκπληκτη είναι πιο καινούρια.

Edited by Akira17, 10 February 2012 - 04:13.


#94 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

    Psychotic Madness

  • Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 10 February 2012 - 17:00

Σκεφτόμενος την βελτίωση όχι μόνο στο animation αλλά γενικά σε όλους τους τομείς λέω πως υπάρχει μια κάποια βελτίωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και όλα τέλεια διότι μερικές φορές παραγίνεται η βελτίωση και δεν βγαίνει τίποτα στο τέλος.
Posted Image

#95 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 10 February 2012 - 17:19

Μιας και δε σας πρόλαβα και τα περισσότερα τα έχετε πει, θα κάνω μόνο κάποιες παρατηρήσεις και θα φέρω κάποια παραδείγματα.

Προσωπικά, το όλο θέμα με την "κρίση" της ποιότητας των anime τη βλέπω ως φυσικό επακόλουθο της (όποιας) μαζικοποίησης των anime (μέσα στα στενά όρια μαζικοποίησης που μπορούν να υποστούν τα anime, that is). Φυσικό είναι από τότε που τα μαθαίνει όλο και πιο πολύς κόσμος, τα studio να αλλάζουν και τις παραγωγές τους για να εκμεταλλευτούν το κέρδος. Και τί ζητάει ο πολύς κόσμος; Σίγουρα όχι τα πολύ... "βαθειά" πράγματα (τρόπος του λέγειν). Όχι, δεν έχει να κάνει με το gerne, τα σκουπίδια είναι σκουπίδια, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν κατατάσσονται, γυαλί, πλαστικό, ύφασμα.

Now, I'm not saying that all today's anime are garbage. Far from that. Απλά, άλλο να σκεφτείς τα μέσα '90 με τις αρχές '00 και ακόμα πιο πίσω, κι άλλη εικόνα έχεις όταν σκέφτεσαι το σήμερα. Σκουπίδια υπήρχαν και τότε όπως υπάρχουν και τώρα. Απλά, έχω την αίσθηση ότι σήμερα είναι πιο πολλά...

Ελλιπής η λογική σου στην πρώτη παράγραφο. Ναι, ισχύουν όσα είπες, αλλά αφού το κοινό αυξάνεται, αυξάνονται και συγκεκριμένες ομάδες κοινού που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα genres κτλ. Ένα από τα αποτελέσματα; Η noitaminA, που αν και πρόσφατα έχασε για λίγο το δρόμο της, συνήθως προβάλλει ενδιαφέρουσες δουλειές. Δύο άλλα; To Showa Monogatari που φτιάχτηκε για μεγάλο ηλικιακά κοινό και το Hyouge Mono, που κι αυτό φτιάχτηκε με σκοπό να ικανοποιήσει συγκεκριμένο κοινό. Και τα δύο ξεκίνησαν το 2011. Κανένα από τα δύο δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα πλήρως. Δεν είναι τόσο σύμπτωση, αλλά εδώ ανοίγει μια άλλη συζήτηση περί των fansub groups.

Όταν συγκρίνουμε παλαιές με νεότερες εποχές πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ένα έτος, δύο έτη, πενταετία και πάει λέγοντας. Άμα είναι να συγκρίνουμε όλα όσα θεωρούνται κλασικά και μας αρέσουν από παλιά με... γενικά τα τωρινά, η σύγκριση είναι άδικη δε βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα.
Τέτοιες συγκρίσεις βέβαια δεν είναι εύκολες, γιατί τα έτη (ειδικά) πριν το 2000, ήταν αδύνατο να τα ζήσεις από τόσο κοντά όσο μπορούμε τώρα, που έχουμε internet και μεταφράζονται σχεδόν τα πάντα.

Γενικά δε νομίζω ότι αν σου δώσω τα πέντε αγαπημένα μου anime της χρονιάς θα έχεις δει κάποιο. Δεν το λέω επειδή τα δικά μου αγαπημένα είναι τα καλύτερα που μπορείς να πετυχείς, αλλά επειδή δε νομίζω ότι έχεις ψαχτεί επαρκώς.

Ίσως ο τόνος μου ήταν περισσότερο προσωπικός από όσο θα προτιμούσα, αλλά όσα ήθελα να πω ήταν πιο γενικά, και είδα το post σου σαν αφορμή.

Θα φέρω τώρα κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα, τα οποία θεωρώ ενδεικτικά της θέσης μου. Επαναλαμβάνω ότι είναι παραδείγματα, δεν έχουν ιδιαίτερη αποδεικτική ισχύ.

Πάμε πολύ παλιά, στο πρώτο Macross του 1982-1983. Είναι μια σειρά που θεωρείται κλασική. Την είδα, και με διασκέδασε αρκετά ώστε να τη δω ολόκληρη.
Το Macross είναι επίσης μια αρκετά χαζή σειρά που πάσχει πολύ από άποψη πλοκής. Δε σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογη σε άλλους τομείς ή ότι αμφισβητώ κάτι περί της αποδοχής της. Απλά, μια σειρά με αυτήν την πλοκή σήμερα όχι μόνο δε θα θεωρούταν ποτέ κλασική, αλλά δε θα άρεζε και σε πολύ κόσμο.
Δεν ξέρω αν το παράδειγμα είναι άδικο επειδή πήγα πολύ παλιά, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ταινίες της δεκαετίας του 40 που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε πλοκή και χαρακτήρες από της σημερινές. Χωρίς να συγκρίνω την βιομηχανία του κινηματογράφου με αυτήν των anime το παραπάνω: ας πούμε ότι μιλάμε καθαρά για την πλοκή.

Να πω επίσης ότι, θεωρώντας "φέτος" το 2011, από τις 13 σειρές που έχω βαθμολογήσει με 10 όσα χρόνια βλέπω anime, τρεις (!) ήταν από πέρυσι (Tatami Galaxy, Ookiku Furikabutte: Natsu no Taikai-hen, Cross Game - οκ, αυτό ξεκίνησε το 2010), και άλλη μία από φέτος (Mawaru Penguindrum). Eπιπλέον, έχω δώσει 9 σε τέσσερις φετινές σειρές (Wandering Son, Kimi to Boku, Nichijou, Hunter X Hunter).

Μπορεί να παραπονιέμαι συχνά δηλαδή... αλλά παράπονο μεγάλο δεν έχω.

#96 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 February 2012 - 20:53

Δεν ξέρω σε τι αναφερόμαστε ακριβώς όταν λέμε "εξέλιξη" και "ανοδική πορεία", όπως και να'χει...

Γενικότερα τα anime (και ο κινηματογράφος) υπό μια οπτική είναι καταραμένη τέχνη επειδή χρειάζεσαι χρήματα πολλά για να φτιάξεις ένα anime, και αυτοί που σου δίνουν τα χρήματα δύσκολα θα στα δώσουν για να φτιάξεις κάτι διαφορετικό, κάτι που ξεφεύγει απ'την νόρμα κλπ. Δηλαδή τα anime μπορεί μεν σχετικά με παλιότερα να έχουν μεγαλύτερο κοινό τώρα - αλλά αυτό σημαίνει και αυξημένο ανταγωνισμό, άρα και αυξημένες απαιτήσεις για κομφορμισμό σε ορισμένα πρότυπα που είναι πιο εξασφαλισμένο πως θα κάνουν το προϊόν να πουλήσει στο συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό που έχει συνηθίσει να τα βλέπει. Επίσης, έχω την εντύπωση πως παλιά δεν είχαν κατασταλάξει τόσο πολύ σε συγκεκριμένες κατηγοριούλες όπως τώρα, και ως αποτέλεσμα αυτού η φαντασία είχε μεγαλύτερο περιθώριο να αναπνεύσει. Έτσι το βλέπω εγώ, χωρίς να έχω διαβάσει πάρα πολλά για το πως ακριβώς λειτουργούν τα animation studios στην Ιαπωνία.


οντως, αυτο που κανει τα παλιοτερα ανιμε ιδιαιτερα, ειναι πως φαινεται πολυ ευκολοτερα η προσωπικη πινελια του καθε ανιματερ. τωρα με τους υπολογιστες υπαρχει περισσοτερη ομογενοποιηση.

πχ για την επικη σειρα Lupin III υπαρχει επισης εκτενης και επικη αναλυση εδω με αναφορα στον καθε ανιματερ ξεχωριστα:

Anipages

επισης ειναι γνωστο πως το ταλεντο των Ιαπωνων ανιματερ, παρολο που υπαρχει, εχει μειωθει σε σχεση με το παρελθον. Οι ταλαντουχοι ανιματερ απορροφουνται απο την κερδοφορα βιομηχανια των βιντεοπαιχνιδιων, οπου αμοιβονται και καλυτερα. Μενουν ετσι οι οτακου ανιματερ, που δεν εχουν βγει απο το σπιτι τους να δουν τον κοσμο, ζωντας με τους γονεις τους οπως επισης δεν εχουν δει και πραγματικη γυναικα, να ζωγραφισουν τουλαχιστον σωστα τις αναλογιες.....Και ουτε τους ενδιαφερει να αλλαξουν, ας μενουν με τους γονεις και ας πληρωνονται με χαμηλο μισθο. Aπο την αλλη οι ταλαντουχοι ανιματερ που επιμενουν και μενουν στο χωρο των ανιμε, σκεφτονται και αυτοι πολλες φορες να τα βροντηξουν βλεποντας τετοιους συναδελφους και τις επικρατουσες συνθηκες και να πανε αλλου

Αλλα πιστευω πως αυτο που λειπει πλεον ειναι μια σωστη καθοδηγηση. Παλια ειχαμε την τηλεοραση και μας εδειχνε αυτη τις καλυτερες σειρες που υπηρχαν για διανομη.

Τωρα φτανω στο σημειο να διαβαζω σχολια πως καποιος νομιζει πως απο εικονες που ειδε απο Galaxy Express, oτι η σειρα ειναι ecchi και ero. Kαποιος αλλος αγορασε τη σειρα Dirty Pair επειδη νομιζε πως ηταν yuri. Ημαρτον!

Edited by Petran79, 13 February 2012 - 09:27.


#97 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 19 February 2013 - 05:32

Mια ατάκα που έχω βαρεθεί ν' ακούω συχνά εδώ και χρόνια (κυρίως από άτομα που το παίζουν ειδικοί στα anime παρόλο που σχεδόν το 'χουν παρατήσει το χόμπυ κάνοντας εξαίρεση με δυό-τρεις mainstream σειρές) είναι ότι τα moe σκοτώνουν την anime βιομηχανία.

Κι ο κύριος λόγος που 'χω βαρεθεί να τ' ακούω είναι απλός: Παρόλο που τα moe ομολογουμένως είναι από τα κερδοφόρα και πιο εύκολα είδη στην παραγωγή αυτό δεν σταματά καθόλου τις εταιρείες ν' ασχολούνται σοβαρά με τα υπόλοιπα είδη καθώς όπως είναι αυτονόητο πρέπει να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα target groups. Η αγορά δεν αποτελείται μονάχα από otaku διψασμένα για moe, bishoujo, ecchi, hentai και τα συναφή βλέπετε κι ας αποτελεί το πιο loud κοινό. Επίσης, ακόμα κι αν τα moe αποτελούν εύκολο κέρδος για τις εταιρείες μην ξεχνάμε ότι το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παππάς. Πράγμα που σημαίνει ότι τόσο οι δημιουργοί anime όσο και το κοινό θα βαριόταν γρήγορα αν ασχολιόντουσταν μονάχα με moe όλη την ώρα (όσο φανατικό και να είναι το κοινό αυτό με moe) κι η αγορά θα συρρικνωνόταν εδώ και χρόνια. Για να το εμπεδώσετε καλύτερα δείτε το αντίστοιχα με τα videogames: Είναι σαν να λέει κάνεις ότι τα casual games σκοτώνουν την βιομηχανία των videogames επειδή πουλάνε τρελά κι αποτελούν εύκολο χρήμα αλλά αυτό δεν σταμάτησε ποτέ τις εταιρείες ν' ασχολούνται με core και hardcore games. Ειδάλλως η βιομηχανία videogames θα πάτωνε εδώ και χρόνια εξαιτίας του Wii και του DS, ο κόσμος δεν θ' αγόραζε PS3 και Xbox360 και δεν θ' ακούγαμε ανακοινώσεις για νέες κονσόλες από την Sony και την Microsoft αντίστοιχα.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ατάκα "τα moe σκοτώνουν την anime βιομηχανία" προέρχεται κυρίως από άτομα που μισούν το όλο είδος επειδή προσωπικά όχι μόνο δεν το βρίσκουν ελκυστικό αλλά το βρίσκουν και παντελώς ανούσιο και δίχως υψηλά στάνταρντς ποιότητας. Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στην μέση: ενώ ομολουμένως υπάρχουν αρκετά moe anime που είναι παντελώς ηλίθια, κοινότυπα και προχειροφτιαγμένα υπάρχουν κι αρκετά άλλα που είναι αρκετά έξυπνα, καλοφτιαγμένα και το κυριότερο βγάζουν άφθονο γέλιο και σου μένουν αξέχαστα για πάντα. Και για να είμαστε πιο δίκαιοι μην ξεχνάμε ότι κορεσμός υπάρχουν σε όλα τα είδη anime: τα shonen action, τα sci-fi, τα seinen drama, τα mecha...Όποιος ισχυριστεί τ' αντίθετο είναι τεράστιος ψεύτης, ειδικά στην κατηγορία των shonen action που για μένα λίγα είναι αυτά που έχουν κάνει την μεγάλη διαφορά κι όχι απλά να κάνουν τεράστια επιτυχία. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα μιας και προσωπικά είμαι πολύ δύσκολος και περίεργος με τα shonen anime και ακόμα και καλοφτιαγμένες, επιτυχημένες shonen σειρές με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Κι εκεί είναι που θέλω να καταλήξω: επειδή σε κάποια άτομα δεν άρεσουν τα moe δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και απαίσια όλα τους.

Στην αρχή του thread αναφέρθηκα για άτομα που έχουν σχεδόν παρατήσει το χόμπυ των anime αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζονται με μεγάλη αυτοπεποίθεση ότι 7 στις 10 σειρές είναι moe/ecchi/hentai κι ότι όλα τα καλά anime (κωμωδίες, δράσης, φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας κ.ο.κ.) βγήκαν τις παλιές εποχές που ασχολιόντουσταν φανατικά. Πράγμα τ' οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι φοράνε παρωπίδες λόγω νοσταλγίας (πράγμα διόλου ασυνήθιστο) και δεν κάθονται να ψαχτούν με νέες παραγωγές που αρκετές απ' αυτές είναι λιγότερο δημοφιλές αλλά είναι κορυφαίας ποιότητας και το κυριότερο δεν είναι moe. Aλλά αντί να ψαχτούν αρκούνται στο να βγάζουν συμπεράσματα για όλη την τωρινή βιομηχανία με βάση μερικές σειρές που συζυτιούνται παντού και συνεχώς κι ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες των shonen action και των moe. Eπιπλέον, παρόλο που έχουν νοσταλγία για τις παλιές εποχές anime ακόμα κι εκεί μένουν απλά με τις αναμνήσεις των σειρών που έχουν δει αντί να κάτσουν να ψάξουν και για άλλες σειρές της εποχής που δεν είναι τόσο γνωστές (κυρίως όσες δεν βγήκαν εκτός Ιαπωνίας) αλλά παρόλα αυτά είναι κορυφαίας ποιότητας και ιδιαίτερα αξιομνημόνευτες. Με δύο λόγια; Aντί να καταντούν γραφικοί με το να γκρινιάζουν διαρκώς για τις σημερινές, επιτυχημένες σειρές που δεν γουστάρουν καθόλου και που τις βρίσκουν υπερτιμημένες ας ψαχτούν παραπέρα για να βρουν σειρές που θα ικανοποιήσουν τα γούστα τους.

Aυτές είναι οι απόψεις μου για το θέμα. Ελπίζω να μην σας κούρασα με την έκταση του κειμένου. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο αυτό τ' οποίο αποτέλεσε μια βάση για το thread μου:
http://www.animenation.net/blog/2009/12/11/ask-john-why-do-americans-think-moe-is-killing-anime/
Kαι φυσικά τι πιο καλύτερος τρόπος για να κλείσω το post αυτό με την κλασσική αυτή εικόνα:
Posted Image

#98 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 19 February 2013 - 05:41

Μα τι να λέμε τώρα ρε παιδιά, εγώ αν το anime δεν είναι άσχημο δε το βλέπω!

Επίσης ότι έχει ανήλικο πρωταγωνιστή είναι shonenshit, τα shoujo είναι για κοριτσάκια, τα mecha είναι ολα πιουπιου και μετά τα 80s δεν αξίζει τίποτα!

Spoiler:

qzMHWHd.png


#99 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 19 February 2013 - 05:52

Επίσης ότι έχει ανήλικο πρωταγωνιστή είναι shonenshit

Μου φέρνεις στο μυαλό το καταπληκτικό shonen action Needless που έχει για πρωταγωνιστή ένα ηλίθιο, άχρηστο shota με onee-sama σύνδρομο που
Spoiler:
εν ονόματι Cruz ενώ ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο θεός ο Adam.

τα mecha είναι ολα πιουπιου

Ρομποτάκια πίου πίου παρακαλώ. :bleh:

#100 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 19 February 2013 - 10:22

Topics merged μιας και αφορούν πάνω κάτω το ίδιο θέμα.

xbJ3b2w.jpeg


#101 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 19 February 2013 - 10:31

Παραδειγματα moe φετινων σειρων:

-Shirokuma Cafe
-Space Brothers
-Ginga e Kickoff
-JoJos Bizarre Adventure
-Yuru Yuri S2
-Hyouka
-Smile Precure

Η ανυπαρξια κοινων χαρακτηριστικων στις απο πανω σειρες, περα απ τους αξιαγαπητους με διαφορετικο τροπο χαρακτηρες, οδηγει στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει moe ειδος.

Και οκ προφανως μιλας για σειρες που πονταρουν πολυ εκει (στους moe χαρακτηρες δηλαδη) αλλα και παλι αυτο μπορει να γινει με πετυχημενο η μη τροπο οπως και οτιδηποτε. Πχ καλες σειρες οπως Ichigo Mashimaro και Nichijou ειναι καλες επειδη ειναι εξυπνες, αστειες και εχουν τελειους χαρακτηρες. Το αν αυτους τους χαρακτηρες τους βρισκει καποιος moe ειναι δικο του θεμα,αν και θα ειχε πλακα να γινοταν αντικειμενικη/επιστημονικη αναλυση του τι κανει εναν χαρακτηρα moe,πολυπλοκο παντως οκ.Οι αποψεις διιστανται σε κατι Miu και Chinatsu παντως.

Επισης, κορεσμος δεν υπαρχει, βγηκαν πολλες καλες φετος και την περασμενη χρονια. Η τωρινη season ειναι λιγο ανυπαρκτη αλλα το συνηθιζουν οι χειμερινες ετσι κι αλλιως. Κατα τα αλλα δικιο εχεις για την καραμελα moe cancer killing the industry κλπ, ανθρωποι που δεν βλεπουν ανιμε τα λενε αυτα.

Edited by Hanzo, 19 February 2013 - 10:39.

Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#102 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 February 2013 - 10:38

Βασικα Hanzo η παραπανω λιστα οδηγει στο συμπέρασμα οτι εχεις περιεργα γουστα και αντιληψη για το moe :hahaha:
Οχι ενταξει αστειευομαι και ταλαβαινω τι θελεις να πεις και συμφωνω στο μεγαλυτερο μερος, νομιζω οτι συνηθως οταν αναφερουν τον όρο moe(shit) εννοουν το " cute girls doing cute things" trope. Στο οποιο οπως σε καθε πραγμα υπαρχουν καλα και λιγοτερο καλα δειγματα.

Aυτη και η επομενη season παντως δεν λενε και πολλα. >.<

#103 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 19 February 2013 - 11:48

η πτωση ειναι αναλογη των παιδιων ...και οσων ειναι ακομα παιδια που θελουν να βλεπουν αστειες φατσουλες και παιδικα κορμακια.
μοε και σου πα μου πες
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#104 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 19 February 2013 - 12:17

Όποιος αξιολογεί σειρές από το... είδος τους είναι τουλάχιστον ένα εκ των άσχετος και κομπλεξικός, συνήθως και τα δύο.

#105 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 19 February 2013 - 12:51

Εγώ πάντως τα τελευταία χρόνια μετράω αρκετές αξιόλογες σειρές.

Shinsekai Yori
Psycho Pass
Aoi Hana
Tiger & Bunny
Jojo's Bizzare Adventure
Hyouka
Tamako Market
Natsume Yuujinchou
Mouroyou no Hako

και σίγουρα υπάρχουν αρκετές ακόμα. Οπότε δεν βλέπω λόγο να έχω παράπονο για το που οδηγείται το είδος -ίσα ίσα, μάλλον έχω πρόβλημα να επιλέξω σε ποια σειρά να αφοσιωθώ με τόσο μεγάλη γκάμα επιλογών.
Posted Image