Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Barbara: 10 Αύγουστος 2009 - 17:26
Καταχωρήθηκε 10 Αύγουστος 2009 - 12:41
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Barbara: 10 Αύγουστος 2009 - 17:26
Καταχωρήθηκε 12 Αύγουστος 2009 - 22:34
Καταχωρήθηκε 19 Αύγουστος 2009 - 13:46
Καταχωρήθηκε 21 Αύγουστος 2009 - 10:21
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 23 Αύγουστος 2009 - 21:51
Καταχωρήθηκε 25 Αύγουστος 2009 - 18:09
Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2009 - 00:42
Είδαμε εχθές το "Kids"
Ωραία ταινία. Πολύ ωραία, in fact. Και εφόσον κανείς δε πατάει πόδι στο thread μου "Ασιατικός Κινηματογράφος" θα τα γράψω εδώ...
Kids Japan, 2008
Ο Asato (Teppei-kun) κατέχει δυνάμεις τηλεκίνησης και μπορεί να μεταφέρει τραύματα άλλων στον εαυτό του. Σύντομα αυτό το μαθαίνει ένας άλλος νεαρός (Chiaki, εεε, Tamaki) και απο εκεί ξεκινάει η ιστορία.
Αν και υπάρχει το paranormal element, μη ξεγελαστείτε. Δε μιλάμε για καμμία ταινία δράσης ή μυστηρίου, αλλά για μια κοινωνική ταινία πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση. Μια ταινία για το πως μας επηρεάζει ο πόνος, τι εμπόδια μας βάζει μπροστά μας, αλλά και το πως η άρνησή του δεν θεραπεύει πάντα τις πληγές μας.
Πολύ συγκινητική ταινία για μια πραγματική φιλία που τελικά είναι αυτό που δίνει κουράγιο στους χαρακτήρες και τους βοηθάει να λύσουν τα προβλήματά τους.
Το cast πολύ καλό αν και λόγο χαρακτήρων δεν υπάρχουν τεράστιοι διάλογοι. Έχουμε έναν Tamaki Hiroshi που (όπως του ταιριάζει) φωνάζει και γκρινιάζει και γενικά κάνει τον tough guy που είναι κρυφοψυχόπονος, έναν Teppei που είναι γλύκας (μα είναι να τον ζουλίξεις μωουέεε) και συγκινεί και μία Kuriyama που επίσης βγάζει μια πολύ γλυκιά και πονεμένη εικόνα.
Η σκηνοθεσία της ταινίας επίσης είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη με καταπληκτικές τοποθεσίες, αλλά και φαινομενικά άσχημες που όμως κατάλληλα σκηνοθετημένες δείχνουν μια ξεχωριστή ομορφιά.
Μουσική επίσης top ποιότητα. 'Eνα πολύ καλό score, αλλά και 2-3 τραγουδάκια πολύ ωραία. Αυτό στους τίτλους τέλους είναι "Firefly~Boku Wa Ikiteiku" απο Noriyuki Makihara αν αναρωτηθεί κανείς όσο για εκείνο στη φάση με το λούνα πάρκ, λέγεται "Blue Skies, Happy Endings" και δυστυχώς έγινε για τη ταινία οπότε μόνο απο το ost βρίσκεται...
Γενικά τη προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Ίσως οι λιγότεροι ευαίσθητοι να μη πολυεντυπωσιαστούν, αλλά θεωρώ πως οι καταστάσεις που θίγει η ταινία είναι θλιβερές ανεξαρτήτως παρατηρητή.
Youtube Video
Και μιας που έχουμε πιάσει τον Tamaki, έχω δώρο για τις fangirl φίλες μου..
Στα προσεχώς για εμάς λοιπόν το "MW"
Βασισμένο στο ομώνυμο manga του Osamu Tezuka, το MW είναι μια σκοτεινή και διεστραμμένη ιστορία. Έχω διαβάσει τον πρώτο τόμο απο το manga και τραβάω τα μαλλιά μου. Ο Yuki (Tamaki) επέζησε απο κρίση που του προκάλεσε nerve gas (το MW) σα παιδί που όμως τον άφησε με πρόβλημα στον εγκέφαλο. Έχει χάσει κάθε αίσθηση σωστού και λάθους και κάθε συναίσθημα. Βιάζει, σκοτώνει και λεηλατεί χωρίς καμμία τύψη ή ενδιαφέρον για τις συνέπειες και σκοπεύει να κλέψει και να χρησιμοποιήσει το MW. O φίλος του, ιερέας Garai (Yamada Takayuki) που ξέρει τι άτομο είναι ο Yuki (και στο manga είναι μάλιστα εραστής του) βρίσκεται λοιπόν αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις.
Διάβασα κάπου οτι η ταινία επικεντρώνεται στη δράση αντί της αρρώστιας και του σκότους που επικρατεί στο manga και αγγίζει τα πιο βαθιά θέματα επιφανειακά. Δε μπορούμε να το δούμε ακόμη, άρα δε ξέρουμε, αλλά προσωπικά θα κρίνω η ίδια.
Προς το παρόν, έχει βγεί ένα special που είναι prequel της ταινίας με το όνομα "MW Chapter 0 - Akuma no Game" και έχει υποτιτλιστεί απο Querbeet. Το φορτώνω τώρα και θα πω εντυπώσεις όταν το δω. Λογικά το επόμενο σαββατοκύριακο.
Επίσης δε ξέρω αν θα έχουνε κρατήσει το yaoi element, αλλά αν κρίνω απο το trailer και τη κεντρική σελίδα, δε νομίζω να είναι μόνο μεταφορικά κολλητοί.
Youtube Video
P.S: Είναι η ιδέα μου ή ο Tamaki έχει γίνει εντελώς μούμια; Που να τον δείτε και στο Love Shuffle. Έλεος!
Καταχωρήθηκε 28 Αύγουστος 2009 - 18:14
Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2009 - 12:22
Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2009 - 23:06
Καταχωρήθηκε 24 Σεπτέμβριος 2009 - 20:51
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kirenahana: 24 Σεπτέμβριος 2009 - 22:23
Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2009 - 22:36
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2009 - 22:24
Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2009 - 12:01
Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 00:08
Goemon
Έτος παραγωγής:2009
Χώρα παραγωγής: Ιαπωνία
Σκηνοθέτης: Kazuaki Kirya
Cd1 http://www.megaupload.com/?d=52GH4ACX Cd2 http://www.megaupload.com/?d=2RRA0ZJH Subs: http://www.megaupload.com/?d=95TW2JL6