Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Bamboo Blade

fall 2007 comedy school sports

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 10 February 2009 - 13:47

AnimePaperscans_Bamboo-Blade_xan-1.jpg

Spoiler: Plot Summary


Βασισμένο πάνω στο πασίγνωστο (top 10 πωλήσεων για μερικά takounbon) στην Ιαπωνία ομώνυμο ongoing manga των Masahiro Totsuka και Aguri Igarashi, το Bamboo Blade του 2007-8 αποτελεί μια πολύ ευχάριστη και ξεκούραστη πρόταση θέασης για όλους τους comedy fans, η οποία είναι και αρκετά underrated σε σχέση με άλλες παρόμοιες ή και χειρότερες. Ειδικά τώρα τελευταία, που οι λέξεις βρακί και κωμωδία πάνε πακέτο στα anime λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης (όχι ότι έχουμε και πρόβλημα με τα βρακάκια, αλλά οι εξαιρέσεις λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός, μιας και οι εταιρίες ταμπουρώνονται γύρω από το otaku market)...

bambooblade_20_tama-chan_love.jpg



To bamboo blade έχει λίγο απ όλα, και για όλους. Αποτελεί μια από τις σειρές που ενώ έχουν μια σαφή θεματική προσέγγιση (kawai girls with swords strip fight till death victory grabs them..γκουχ..κάτι τέτοιο), είναι έτοιμες να την θυσιάσουν για χάρη της αρμονίας και της μετριοπάθειας, δίνοντας έτσι ένα πιο ολοκληρωμένο (αλλά μοιραία και λιγότερο οξύ) συνολικό συναίσθημα στον θεατή. Δυστυχώς τα πρώτα 2 επεισόδια δεν βοηθούν καθόλου σε αυτό, μιας και είναι πολύ μέτρια σε σχέση με το όργιο που έπεται, με αποτέλεσμα να έχουν διώξει αρκετό mainstream κόσμο (μαζί με αυτούς που τα sports anime δεν είναι το φόρτε τους). Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί η σειρά έχει αρκετά να δώσει στην συνέχεια, και προσωπικά κατάφερε να μου κολλήσει ένα ηλίθιο χαμόγελο μέχρι τέλους. Σε σημείο κράμπας. No really, πόναγε το σαγόνι μου μετά.

9-2-20096-04-30.png



Πολύ καλό χιούμορ που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα αναμενόμενα κλισέ των χαρακτήρων, καλή σκηνοθεσία από τον Hisashi Saito στην πρώτη του αντίστοιχη προσπάθεια ως series director, φοβερή επιμέλεια στον ήχο για το είδος της σειράς με ηχητικά εφέ που υποβοηθούν με τον καλύτερο τρόπο το slapstick στοιχείο της κωμωδίας, και καλές ερμηνείες από τις seiyuu, συνθέτουν ένα στιβαρό υπόβαθρο για την laid back υπόθεση που έχει η σειρά, χωρίς φανφάρες, υπερβολές και κενά. Το animation και το artwork βρίσκονται σε επίσης πολύ καλά επίπεδα (με βαριά έμφαση και στο chibi factor για το slapstick comedy), ειδικά αν σκεφτείς το σχετικά χαμηλό budget.

Αυτό που σου μένει όμως περισσότερο είναι οι χαρακτήρες της, που είναι απλά ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΙ. Από το ρεμάλι δάσκαλο kendo που σκέφτεται περισσότερο την κοιλιά παρά τους μαθητές του σε τρελαμένες otakus που βλέπουν το kendo ως προέκταση των mecha-fighting anime, από διχασμένες προσωπικότητες (το πρωί waifu το βράδυ εωσφόρος) μέχρι βελανιδοκέφαλους μορφονιούς, και από stalkers μέχρι happy go lucky στόκους, αυτή η σειρά απλά τους έχει όλους. And more...βάλε μέσα και το γεγονός πως οι περισσότερες γυναικείες υπάρξεις είναι kawaii σε βαθμό κακουργήματος, και το γλυκό είναι έτοιμο προς βρώσιν...^^

9-2-20096-03-22.png



Φυσικά, δεν λείπουν και τα προβληματάκια, αν και θα έλεγα πως είναι δευτερεύοντα. Προοριζόμενο κυρίως για εφήβους (σε αντίθεση με το manga που κοιτάει περισσότερο το seinen segment), το BB δεν μπορεί να αφαιρέσει το ηθικοπλαστικό περιεχόμενο (καλωσορίσατε αγαπητές νεανίδες στην εφηβεία, ετοιμαστείτε ψυχολογικά για το εντυπωσιακό clusterfuck που θα φάτε στην αγαπημένη μας καπιταλιστική κοινωνία σε λίγα χρόνια που θα μεγαλώσετε. fight O!..suckers..) που υπάρχει και στο manga με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημεία που είναι εύκολο να προβλέψει ο θεατής την συνέχεια. Επίσης, σε αντίθεση με πολλές άλλες σειρές που βλέπουμε μια γραμμική χειροτέρευση του animation κυρίως λόγω των budget constraints, εδώ πέφτει ελαφρώς στο μέσον της σειράς, κάνοντας όμως ένα δυναμικό comeback στα τελευταία 5 επεισόδια. Επίσης, παρά το slice of life προσανατολισμό της η σειρά έχει μια μικρή κοιλιά τριών-τεσσάρων επεισοδίων, αναγκαία για να σκιαγραφήσει περισσότερο 2 νέους χαρακτήρες αλλά εμφανή σε σχέση με τα προηγούμενα και επόμενα κομμάτια του plot. Α...και το τέλος μας αφήνει (κλασικά για τέτοιες σειρές) με την κραυγή MOAR, πράγμα που θα αργήσει όμως κάπως λόγω του σημείου που βρίσκεται το manga τώρα...Τ_Τ

9-2-20096-06-54.png

Κλείνοντας, και μόνο το γεγονός πως κάθεσαι και βλέπεις ελαφρώς διαταραγμένες (βλ. καϊδια) παρθένες να κουνάνε ξύλινα σπαθιά κραυγάζοντας DOUUU-MENNN-KOTEEEEE-TSUKIIII!!! μέχρι τελικής πτώσεως (ή αγοράς ενός container HALLS- μαλακώνουν και γλυκαίνουν τον λαιμό) φτάνει για να το προτείνουμε. Αν σας αρέσουν οι laid back κωμωδίες, τα sports anime, τα chibi deformed και slapstick gags τότε think no more, go watch it you big sissies. Από τα underrated comedy anime του 2008, που αξίζουν μια ευκαιρία από τους fans του αυτού genre. Μην περιμένετε να δείτε κανένα kaiba φυσικά, μάλλον...kaηka είναι το αποτέλεσμα. Όχι ότι μας χαλάει κιόλας...XD

Του δίνουμε 504 στα 672 TSUKIIII!!!

Οι huzzah-doremi έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά, (αν με τα κλασσικά generalizations στην μετάφρασή τους φυσικά παρόντα).

Eπίσης, σας αφήνουμε με ένα 2 εκπαιδευτικά videακια για kendo προπόνηση, που ταιριάζουν απόλυτα στη σειρά...


Spoiler: Spoiler janai, Mindfuck da!
AnimePaperscans_Bamboo-Bladedd_w-2.jpg


Edited by Kai, 15 June 2017 - 14:46.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 10 February 2009 - 14:03

:riiight:πολύ καλό review!!
το bamboo blade είναι από τις σειρές που σε πολλά σημεία απλά πρέπει να πατήσεις pause για να γελάσεις με την ησυχία σου
προσωπικά η κύρια πλοκή με ψιλό-άφηνε αδιάφορη καθώς το έβλεπα, αλλά η σειρά είναι άκρως απολαυστική
και ο δάσκαλος είναι τόσο slob που είναι respect!

Posted Image


#3 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 10 February 2009 - 15:42

ειναι οπως ακριβως τα λεει το αφεντικο παραπανω.
οχι αριστουργημα, αλλα εξαιρετικη επιλογη για να περασεις πολυ ευχαριστα την ωρα σου.
οι χαρακτηρες αναπτυσσονται αξιοπρεπως, και μαλιστα, ολοι οι χαρακτηρες, με τον καθενα να εχει και ενα αστειο ( για τον θεατη ) κολημα/βιτσιο/βιδα.
το moe ξεχειλιζει απο παντου, το kawai ειναι over 9000, μαθαινεις και καναδυο απλα πραγματα για το kendo αν εισαι ασχετος.
τελος, το ζευγαρι Dan-kun/Miya-Miya ειναι απλα ανπαλεφταμπλ.
οντως, παθαινεις την κραμπουλα σου στην κατω σιαγονα απο το μονιμο χαμογελο.

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#4 Tamaki

Tamaki

    Anime Amateur

  • Members
  • 66 posts

Posted 10 February 2009 - 17:12

Μπράβο Dante! Καταπληκτικό review! :blingeye2:
Με κατενθουσίασε το anime,όντως γέλασα πάαααρα πολύ και η Tama-chan είναι από τους πιο αγαπημένους μου χαρακτήρες σε anime γενικότερα. Περιμένω το manga πως πως!
Μπράβο και για την επιλογή!
Έτσι θα το μάθουν περισσότεροι και ίσως όταν θα λέω ότι θέλω μια φιγούρα Tamaki να μην μου απαντάνε "αχ ο Tamaki από το Ouran (High School Host Club) είναι τόσο τέλειος" (δεν είναι :cry5:).
Spoiler:




#5 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 10 February 2009 - 17:18

Προσπάθησα να το δώ όταν μου το είχαν προτίνει παλιότερα αλλά για να είμαι ειλικρινής, χωρίς η σειρά να έχει κάτι το κακό δεν με άγγιξε οπότε και κάπου στο 6-8 (δε θυμάμαι ακριβώς) το έκανα drop. Ίσως φταίει βέβαια ότι συνήθως βλέπω πιο σκοτεινά πράγματα αλλά σε αυτό απλά δε μπορούσα να νιώσω κάποια συμπάθεια-δέσιμο με τους χαρακτήρες.

Το manga απο τα λίγα που τσέκαρα χάνει αρκετά (χωρίς τη μουσική και το animation αρκετά απο τα αστεία πέφτουν στο κενό.

Γενική εντύπωση ότι η σειρά είναι καλή αλλά πολύ χλιαρή. Ίσως τη συνεχίσω μία μέρα αλλά για την ώρα δύσκολο το βλέπω...
Posted Image

#6 Konata

Konata

    mukyu~

  • Members
  • 311 posts

Posted 11 February 2009 - 21:28

Από τα καλύτερα anime που έχουν περάσει. Απίθανη σειρούλα, με πολύ γέλιο και χαβαλέ, αλλά και υπέροχους χαρακτήρες. Had a really great time with Kirino and company :)

(sorry Tamaki-lovers, I'm a Kirino fanboy :S) :drink:

Posted Image
Posted Image

#7 kagemaru igano

kagemaru igano

    Anime Freak

  • Members
  • 424 posts

Posted 10 May 2009 - 15:09

ρε φιλε δεν ξερω γιατι αλλα του dan θελω να του σπασω την μουρη...ακους εκει να εχει γκομενα την maya...

#8 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 11 May 2009 - 04:47

kagemaru μην το λες αυτό, ο Dan είναι φάρος ελπίδας για όλους εμάς τους χοντρούς φλώρους, και απόδειξη πως....yes we can!...:hahaha:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.




Also tagged with one or more of these keywords: fall 2007, comedy, school, sports