Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Casshern Sins

• Please log in to reply
117 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες; (25 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες;

1. Casshern (7 ψήφοι [28.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 28.00%

2. Lyuze (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 4.00%

3. Ringo (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 8.00%

4. Ohji (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

5. Friender (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

6. Luna (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

7. Braiking Boss (3 ψήφοι [12.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 12.00%

8. Dio (4 ψήφοι [16.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.00%

9. Leda (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

10. Dune (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

11. Akoes (0 ψήφοι [0.00%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 0.00%

12. Margo (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#106 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2010 - 10:23

Η σειρά αυτή νομίζω ότι είναι άνετα μια από τις καλύτερες περσινές. Από που να αρχίσω?

Οι χαρακτήρες είχαν ένα αρκετά παλιομοδίτικο σχέδιο, αλλά σε συνδυασμό με το καινούριο animation και την όλη ατμόσφαιρα είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Μου άρεσε πολύ ο Casshern, όπως επίσης ο Friender, ο Dio και η Leda. Τα τοπία ήταν παραπάνω από πανέμορφα. Στη μέση της σειράς άρχισα να τραβάω screenshots για wallpaper και είχα μαζέψει πάνω από ντουζίνα μέχρι το τέλος. Ουρανοί, λιβάδια, φαράγγια, όλα να κάθεσαι και να τα χαζεύεις.

Opening, ok στην αρχή το σιχάθηκα αλλά μετά από δυο τρεις φορές που το άκουσα το λάτρεψα. Τα endings χαριτωμένα, η μουσική ταίριαζε αλλά δε μου έμεινε κάποιο κομμάτι στη μνήμη.

Από την ιστορία,
Spoiler:

15fkk04.jpg

#107 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKamatero, Athens

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2010 - 12:02

Είχα δει την ταινία και την βρήκα εκπληκτική και λέω: "Δεν βλέπω και την σειρά;" Δυστυχώς έχασα τον χρόνο μου άδικα και είναι από τις λίγες σειρές που διέγραψα από τον σκληρό μου και δεν πρόκειται να τις ξαναδώ ποτέ. Και μερικοί το συγκρίνουν και με το Ergo Proxy; Αν άγγιζε έστω και στο ελάχιστο την ποιότητά του θα το είχα σε εκτίμηση.
Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#108 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2010 - 20:54

Αυτός γιατί δεν σκουριάζει; Επειδή είναι μάγκας;
φίλε μου Άνακιν λέγοντας κάτι τέτοιο,μου φανερώνει πως δεν το είδες και τόσο προσεχτικά όσο θα έπρεπε.αν το είχες κάνει δεν θα έλεγες κάτι τέτοιο
Αλλά το να βλέπω να τον κυνηγάνε για να τον φάνε
δηλαδή εσένα όταν σου λένε πως "τον φάγανε λάχανο" τι καταλαβαίνεις από αυτό?προσωπικά μιλώντας για εμένα ήταν και είναι ακόμα ένα από τα καλύτερα άνιμε που έχω δει.φυσικά η γνώμη σου είναι σεβαστή αλλά και πάλι θα σε συμβούλευα να το ξαναδείς.
Αν και πάλι δεν σου αρέσει,ε τότε θα φάω το καπέλο μου.. το λευκό.. και χωρίς σάλτσες

#109 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2010 - 21:37

Μωρε καλλιτεχνικως , ατμοσφαιρικως και μουσικως ηταν αψογο αλλα το σεναριο του ειναι σουρωτηρι και μαλιστα αδικαιολογητα εσκεμμενα αυτο.Ανεξηγητα του ανεξηγητου και οχι δεν ειναι το κλασσικο ''τροφη για σκεψη απο τη μερια του θεατη''.Αν το τελος ηταν πιο solid και δεν σου αφηνε το 99% του τι παιζοταν σε θεωριες για χερουβειμ και σεραφειμ, ναι θα ηταν αριστο anime.:8):
Δημοσιευμένη  εικόνα

#110 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKamatero, Athens

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2010 - 22:37

Φίλε legeon δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, αλλά όπως είπες η γνώμη μου είναι σεβαστή, όπως και η δική σου και γενικά η γνώμη όλων των έλογων πλασμάτων. Φυσικά και δεν πρόκειται να ξαναδώ την σειρά (γι' αυτό και την διέγραψα προφανώς). Με την άποψη την δική μου θα συμφωνήσουν πολλοί, με το δικό σου μέρος επίσης θα ταγθούν εξίσου πολλοί που θα λένε ότι σφάλω και θα υπάρχουν άλλοι τόσοι που θα υποστηρίζουν απόψεις κι από τις δύο πλευρές.
Επίσης υπάρχουν αρκετοί που τα μόνα anime που έχουν δει είναι για παράδειγμα τα Sazae-san και Doraemon που είναι 4000 επεισόδια περίπου και τα δυο μαζί και σου λένε πόσο τέλεια είναι, αλλά φυσικά δεν θα μπορούσαν όλοι να καταναλώσουν τόσο χρόνο για να δουν αν έχουν δίκιο ή όχι. Συνεπώς στην άποψη μου ότι "δεν θα τα έβλεπα με τίποτα" θα ήμουν ένας αιρετικός γι'αυτούς και θα 'πρεπε να θυσιάσω κάτι μήνες από την ζωή μου για να τα δω; Δεν θέλω να βγω κι άλλο εκτός θέματος, απλά να ευχηθώ καλό τριήμερο σε όλους και να'στε καλά!
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#111 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Φεβρουάριος 2010 - 18:44

Την τελείωσα και εγώ τη σειρά. Τα production values είναι κορυφαία. (Εκτός από το animation που ότι χάνει σε κίνηση το αναπληρώνει με τις περίεργες γωνίες.) Τα πρώτα επεισόδια ήταν αρκετά αργά έως βαρετά και κάποιοι από τους χαρακτήρες που εμφανίζονταν για ένα επεισόδιο, μου φάνηκαν μονοδιάστατοι τελείως (αυτή που ήθελε να πολεμάει και η τύπισσα με την καμπάνα). Και το δράμα μου φάνηκε forced στην αρχή, γιατί πραγματικά δε δέθηκα με κανέναν από τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, ώστε να με ενδιαφέρει η κατάληξη τους. Ίσως δύο επεισόδια ανά χαρακτήρα να ήταν το ιδανικό για να μπορέσουμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα.
Σιγά σιγά, όμως μπήκα στο κλίμα και συνήθισα τον αργό ρυθμό. Από το πρώτο μισό τα καλύτερα επεισόδια ήταν αυτά με τον Margot και την τραγουδίστρια. Μου άρεσε πολύ όπως εξελίχθηκε η ιστορία και οι κεντρικοί ήρωες (kudos στη σειρά που κατάφερε να με κάνει να συμπαθήσω τον Casshern, που αρχικά μου ήταν αδιάφορος) και το μήνυμα που ήθελε να περάσει, αν και όπως είπε και ο Radagast, η σειρά στο έδινε στο πιάτο.
Spoiler:

Μάλλον Anakin δεν είδες όλη τη σειρά, γιατί όσα λες εξηγούνται αργότερα. Και εγώ ήμουν έτοιμος να την droppάρω (αδιάφορος main char και αδιάφοροι δευτερεύοντες chars) , αλλά το επεισόδιο 9 ήταν πολύ καλό, το artwork απίστευτο και είπα να τη συνεχίσω. Πραγματικά ανεβαίνει πολύ στο δεύτερο μισό.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από aboumonkey: 15 Φεβρουάριος 2010 - 18:49

#112 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Φεβρουάριος 2010 - 19:30

Spoiler:

Spoiler:

Παρακαλώ θα μπορούσε κάποιος mod να βάλει ένα poll με τους χαρακτήρες της σειράς? :blingeye2:

15fkk04.jpg

#113 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 15 Φεβρουάριος 2010 - 23:39

Poll added. :drink:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#114 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Φεβρουάριος 2010 - 00:26

Braiking Boss λεμε....τα σπασε ο τυπος....κριμα που τον περασανε στο ντουκου και δεν τον ανεπτυξαν καθολου και αυτος τελειως στο φλου....δυστυχως.Ο δευτερος καλυτερος ηταν και αυτος που ξεχναω το ονομα του τωρα, ο φυλακας της Λουνα,ο βετερανος.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#115 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Ιανουάριος 2011 - 06:14

Η σειρά του 1973 ξεκίνησε να μεταφράζεται από τους TsHs οπότε όποιοι ενδιαφέρεστε ορμάτε και έχετε το κατά νου. ^^

#116 The Rock

The Rock

Otaku In The Making ....

• Members
  • 53 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Απρίλιος 2011 - 20:52

Είχα δει την ταινία και την βρήκα εκπληκτική και λέω: "Δεν βλέπω και την σειρά;" Δυστυχώς έχασα τον χρόνο μου άδικα και είναι από τις λίγες σειρές που διέγραψα από τον σκληρό μου και δεν πρόκειται να τις ξαναδώ ποτέ. Και μερικοί το συγκρίνουν και με το Ergo Proxy; Αν άγγιζε έστω και στο ελάχιστο την ποιότητά του θα το είχα σε εκτίμηση.

Spoiler:

Μωρε καλλιτεχνικως , ατμοσφαιρικως και μουσικως ηταν αψογο αλλα το σεναριο του ειναι σουρωτηρι και μαλιστα αδικαιολογητα εσκεμμενα αυτο.Ανεξηγητα του ανεξηγητου και οχι δεν ειναι το κλασσικο ''τροφη για σκεψη απο τη μερια του θεατη''.Αν το τελος ηταν πιο solid και δεν σου αφηνε το 99% του τι παιζοταν σε θεωριες για χερουβειμ και σεραφειμ, ναι θα ηταν αριστο anime.:8):

^^^ Quoted for Truth :hahaha:

Κριτική:
Η σειρά κινείται στο Seinen/Mecha/Adventure/Drama με στοιχεία Action σε ένα dystopia/post-apocalyptic setting.

Στο παρακάτω review έχω μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες από τις συνήθεις κριτικές μου γιατί την είδα κάπως πρόσφατα την σειρά και θυμάμαι πράγματα.

Θετικά:
- Πολύ προσεγμένο animation, ίσως από τα πιο αξιόλογα μέρη της σειράς, με σωστά χρώματα άκρως κατάλληλα για το dystopia setting.
- Η σκηνοθεσία του επίσης πολύ καλή, τα πάντα αποδίδονταν εξαιρετικά από τις μάχες μέχρι τα φοβερά/πανέμορφα τοπία με πολύ προσοχή στις λεπτομέρειες.
- Τo σχέδιο αν και retro, θεωρώ ότι είναι ταιριαστό με το όλο setting της σειράς.
- Το μουσικό κομμάτι εξαιρετικό, κάθε φορά σε κάθε σκηνή έμπαινε κομμάτι που ταίριαζε άψογα στην ατμόσφαιρα - ήταν βέβαια ψιλο-άθλια τα op & end. themes αλλά τέσπα :oo:
- Συμπαθητικό character development ως προς την ανάπτυξη των κεντρικών κατά βάση(!) χαρακτήρων αν και είχαν κάποια κενά.

Αρνητικά:
- Τραγικά αργή πλοκή, πιο αργή και από τον θεό και σαν να μην έφτανε αυτό υπήρχαν και κάτι επεισόδια filler like τα οποία ήταν επεικώς απάλευτα (βλέπε 18 - απλά δημιουργός τάσεων αυτοκτονίας στην ψύχρα χωρίς πολύ σκέψη)
- Το πρώτο μισό της σειράς(βασικά πάνω από το 50% των συνολικών επεισοδίων γύρω στο 60-65%) κούρασε απίστευτα το συνεχώς επαναλαμβανόμενο μοτίβο
Spoiler:

- Τo story imho δεν είχε καμία συνοχή που ακόμη και στο τέλος έμειναν άπειρες απορίες - απλά κόσκινο :erk:
- IMHO τουλάχιστον το 50% των συνολικών χαρακτήρων από πρωταγωνιστές μέχρι cameos δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα ύπαρξης.
- Προβλέψιμο τέλος :uhh:
- Πάρα πολύ φλου οι μάχες, πολύ βαρετές και κάπως αδιάφορες, σαν να τις βάλανε απλά για να υπάρχουν - να χαμε να λέγαμε ένα πράγμα.

Γενικά, την σειρά με αυτά που διάβασα την είδα με σκοπό να δω action σκηνικά και να βγάλω γούστα σε αυτό το ενδιαφέρον concept/setting αλλά μου βγήκε ένα δράμα.
Για Mecha/Action fans απλά μακριά - ακόμα και για drama fans δεν την συνιστώ, απλά απελπιστικά κουραστική :yawn2:

Βαθμολογία 4/10

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από The Rock: 13 Απρίλιος 2011 - 21:10
Addition στο "Αρνητικά"

sigpic14881_9.gif

#117 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2011 - 05:44

*Bump*

Tην συγκεκριμένη σειρά ήθελα πάρα πολύ να την δω εδώ και αρκετό καιρό και επιτέλους μπόρεσα και την ολοκλήρωσα. Αν πρέπει να πω τις εντυπώσεις μου πολύ περιληπτικά, αυτήν την στιγμή είμαι σε κατάσταση σοκ. Δεν το περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλή. I mean το ήξερα ότι σίγουρα άξιζε τον κόπο αλλά δεν περίμενα να ξετρελαθώ μαζί της σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Spoiler: fangirl post

H παλιά σειρά έχει φτάσει στο 8ο επεισόδιο μέχρι στιγμής και βλέπεται αρκετά ευχάριστα και νοσταλγικά. Εν μέρη βοηθάει να συμπληρωθεί το background κάποιων χαρακτήρων και να καταλάβουμε που βασίστηκαν οι δημιουργοί (πχ Braiking Boss) και εν μέρη βοηθά να εκτιμήσουμε τις πρωτοβουλίες της Madhouse.

Mένει τώρα η live action ταινία για την οποία έχω ακούσει τελείως αντικρουόμενες γνώμες.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 03 Οκτώβριος 2011 - 05:53

#118 robostav

robostav

ηλεκτρονικός υπάλληλος...

• Members
  • 425 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Δεκέμβριος 2011 - 01:15

μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάτι θετικό...επειδή διάβασα ότι στο 2ο μισό καλυτερεύει,θα δώσω μια ακόμα ευκαιρία,αλλά δύσκολα να ανέβει πολύ στην υπόληψη μου... μεγάλο fail που η σειρά προσπαθεί να βγάλει τη σεζόν με αυτοτελή eps αντί για μια ροή της ιστορίας με ίσως cliffhangers στο τέλος κάθε επεισοδίου. όπως το βλέπω νοιώθω ότι κάποιος μαγείρεψε το kaiba με το claymore και μια εσανς mecha και βγήκε αυτό...
Δημοσιευμένη  εικόνα