Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Casshern Sins

• Please log in to reply
117 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες; (25 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες;

1. Casshern (7 ψήφοι [28.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 28.00%

2. Lyuze (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 4.00%

3. Ringo (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 8.00%

4. Ohji (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

5. Friender (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

6. Luna (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

7. Braiking Boss (3 ψήφοι [12.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 12.00%

8. Dio (4 ψήφοι [16.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.00%

9. Leda (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

10. Dune (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

11. Akoes (0 ψήφοι [0.00%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 0.00%

12. Margo (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2009 - 19:59

Posted Image

Πιστεύω ότι από τα anime της τρέχουσας σεζόν το Casshern Sins σίγουρα αξίζει το δικό του thread. Όχι μόνο για το άκρως ικανοποιητικό animation και την σε όλους τους τομείς άρτια παραγωγή (MADHOUSE γαρ, εδώ σε συνεργασία με Tatsunoko Productions), αλλά κυρίως για την απαράμιλλη ατμόσφαιρα που το διακρίνει και το "παλιομοδίτικο" ύφος του.

Περίληψη από το animenewsnetwork.com:

"Casshern, a subordinate of Braiking Boss, was sent to assassinate Luna after she appeared as a savior to the human race. After the assassination, Casshern disappears with his memory lost. Years later, he resurfaces to fight off anti-human robots in a post-apocalyptic Earth where humans and robots are dying due to "The Ruin", an unknown phenomenon which kills off robots by rotting their bodies while forcing humans to survive by hiding."

Posted Image

Και ένα πρώτο mini-review από εμένα, αρχικά postαρισμένο στο "Currently watching anime" thread:

Τέλος, ξεκίνησα να βλέπω το Casshern Sins και το βρίσκω εξαιρετική σειρά (κατά τύχη πρόκειται για remake παλαιότερης σειράς, αυτή τη φορά του 1973-1974· μάλλον τα remake με κυνηγάνε τελευταία).
:uhh:
Η σειρά είναι ongoing (βρίσκεται ακόμη στο 15ο επεισόδιο), οπότε δεν μπορεί να κριθεί ακόμα. Ωστόσο προς το παρόν αριστεύει σε όλους τους τομείς: Ανάπτυξη χαρακτήρων, μουσική, σκηνοθεσία, ρυθμός, animation. Μόνη εξαίρεση το ιδιόρρυθμο (λιγάκι retro) character design, το οποίο κάποιοι θα λατρέψουν και άλλοι όχι.

Βιβλία ολόκληρα θα μπορούσαν να γραφτούν για τον αψεγάδιαστο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί η σειρά το χρώμα για να υποβάλλει συγκεκριμένα συναισθήματα και ατμόσφαιρα. Η τελευταία είναι συγκρίσιμη με εκείνη του Ergo Proxy και το θυμίζει ελαφρά. Η πλοκή προχωρά σχετικά τεμπέλικα, αλλά το ενδιαφέρον του θεατή δε δυσκολεύεται να το κερδίσει παρουσιάζοντας ένα κόσμο σκοτεινό που αργοπεθαίνει (εξ ου και η σύγκριση με το Ergo Proxy).

Σε πρώτη φάση ο πρωταγωνιστής βρίσκεται σε ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού του και του κόσμου του, οπότε έχουμε σχεδόν αυτοτελή επεισόδια που παρουσιάζουν διάφορες πτυχές του σύμπαντος της σειράς και της ψυχολογίας των ρομπότ(!), αλλά και του τρόπου με τον οποίο αντιδρούν μπροστά στο ενδεχόμενο ή τη βεβαιότητα του θανάτου(!!). Βέβαια από το επεισόδιο 13 και μετά φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα αρχίσουν να επιταχύνονται.

Γιατί σε αυτό το anime πρωταγωνιστούν τα ρομπότ· ρομπότ ανθρωπομορφικά, με εξελιγμένη ψυχολογία και ευφυΐα και με συναισθήματα ανθρώπινα, αν και με ψυχοσύνθεση κάποιες φορές απλοϊκή. Προσωπικά το αντιμετωπίζω ως ένα εξαιρετικό εύρημα των σεναριογράφων· μετονομάζοντας τους ανθρώπους (που κανονικά θα πρωταγωνιστούσαν) σε "ρομπότ", απαλλάσσουν το θεατή από τη σύγκριση με την πραγματική ανθρώπινη ψυχολογία και του επιτρέπουν να βυθιστεί με τρόπο πειστικό σε ένα κόσμο όπου τα συναισθήματα είναι λιγότερο σύνθετα και γι' αυτό περισσότερο αγνά, δυνατά και έντονα (βλ. το χαρακτήρα Sophita). Αυτό που σε άλλες περιπτώσεις θα φαινόταν ως αυθαίρετη και χοντροκομμένη απλούστευση στην ανάλυση των χαρακτήρων, εδώ μετατρέπεται σε άκρως ποιητική περιγραφή και εξιδανίκευσή τους. Ιδιοφυές!

Ξέχασα να πω ότι και οι σκηνές δράσης είναι εντυπωσιακές και καλογυρισμένες. Αλλά ποιος νοιάζεται γι' αυτό, εδώ δε μιλάμε για το τυπικό σας shonen! Όποιος το αντιμετωπίσει σαν anime δράσης είναι σίγουρο ότι θα βαρεθεί.

Προσπαθώ να βλέπω τα επεισόδια σιγά-σιγά για να το απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος και από τη δουλειά των seiyuu. Σε ό,τι αφορά τα releases, εκείνο των Shinsen Subs είναι αξιοπρεπέστατο (υπάρχουν εμφανή compression artifacts αλλά μάλλον φταίει η πηγή).

Ακολουθούν μερικά screenshots τραβηγμένα από εμένα, από τα πρώτα κυρίως επεισόδια και (γενικώς :) spoiler-free. Ορίστε, σε χαμηλή ανάλυση αλλά υψηλή ποιότητα:

Spoiler: Ο πρωταγωνιστής

Spoiler: Μερικοί από τους άλλους χαρακτήρες, παρατηρήστε χρώματα και φωτισμούς

Spoiler: Τοπία

Spoiler: The Ruin... (spoiler από το επεισόδιο 2)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gaiseric: 28 Ιανουάριος 2009 - 08:47
μετακίνηση περίληψης πάνω από την εικόνα

#2 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2009 - 20:07

μπραβο , ωραια παρουσιαση .
οι εικονες απο το επισοδειο 2 ειναι πολυ ωραιες .
Προσωπικα το μονο κακο θα ελεγα πως ειναι το οτι υπαρχει μερικες φορες καταθλιπτικη ατμοσφαιρα , γινεται στεναχωρο και βαριεσαι .
κατα τα αλλα πολυ ωραιο και με καλες μαχες !
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#3 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.228 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2009 - 20:18

i m watching it too... πολυ καλο και αρκετα διαφορετικο απο τα συνηθισμενα

μου αρεσει πολυ το μινιμαλ σχεδιο του background

...η βλακεια ειναι οτι εχω μεινει λιγο πισω... στο επ 8 ειμαι.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#4 Shikamaru

Shikamaru

So Troublesome

• Members
  • 912 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2009 - 20:20

επισης κατι που μου αρεσε σε αυτη την σειρα ειναι οτι σου δινει την αισθηση οτι μαθαινεις και εσυ μαζι με τον πρωταγωνιστη τον κοσμο και το story της σειρας λογω της αμνησιας του και δεν σου δινει ολες τις πληροφοριες απο το πρωτο επ αλλα σιγα σιγα
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#5 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2009 - 20:31

επισης κατι που μου αρεσε σε αυτη την σειρα ειναι οτι σου δινει την αισθηση οτι μαθαινεις και εσυ μαζι με τον πρωταγωνιστη τον κοσμο και το story της σειρας λογω της αμνησιας του και δεν σου δινει ολες τις πληροφοριες απο το πρωτο επ αλλα σιγα σιγα

Σωστά, αυτός ο αργός ρυθμός δε θα αρέσει σε όλους, αλλά τελικά μπορεί να είναι πλεονέκτημα, αρκεί να δει κανείς τη σειρά με την κατάλληλη διάθεση (Το ίδιο συνέβαινε π.χ. και με το Mushishi).

Γι' αυτό άλλωστε κι εγώ ο ίδιος δεν έχω δει ακόμα τα τελευταία 2 επεισόδια.

Υ.Γ. Διόρθωσα το link μιας εικόνας.

#6 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2009 - 20:54

Αν δεν το ξέρατε, αυτήν είναι βασικά η τρίτη ενσάρκωση του ίδιου ήρωα.

Υπάρχει μια μικρή σειρά 4ων επεισοδίων που έγινε πριν 15 χρόνια και ήταν αρκετά άθλια.

Υπάρχει και η εκδοχή της σε live action που είναι από τις πιο ενδιαφέροντες ταινίες με υπερήρωες που έχουνε γίνει ποτέ.

#7 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιανουάριος 2009 - 11:33

Όταν άρχισα να το βλέπω πίστευα ότι θα είναι ένα από τα ίδια χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Ωστόσο ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.Όπως φαίνεται και στις εικόνες παραπάνω έχει απίστευτα χρώματα και γενικά είναι χάρμα οφθαλμών.Βασικά βαριέμαι να γράφω τώρα,έτσι κι αλλιώς τα λέει όλα το review:hahaha:

Απλά must see τουλάχιστον για όσους βλέπουν ongoing.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#8 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1.087 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιανουάριος 2009 - 11:56

Η σειρά είναι beyond pure win. Καλύπτει πολλά γούστα όπως και η live action ταινία. Από κει και πέρα είναι πόσο θα μείνει ο κάθε θεατής στην επιφάνεια ή θα ταξιδέψει το μυαλό του. Ειλικρινά δεν ξέρω αν θέλω να τελειώσει κάποτε...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#9 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιανουάριος 2009 - 12:27

Δυστάζω να την ξεκινήσω γιατί τα on-going με τρελαίνουνε από το περίμενε. Και παιδιά, μακριά από τις 4 όβες casshan. Αποτελούνε παράδειγμα του "τι να μην κάνεις όταν φτιάχνεις ανιμέ".

#10 Raziel666

Raziel666

Trolling is srs bzns

• Members
  • 326 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιανουάριος 2009 - 19:41

Ειλικρινά δεν ξέρω αν θέλω να τελειώσει κάποτε...

Πέρα από το τι θέλεις, τελειώνει... Και συγκεκριμένα στο επεισόδιο 26! :P

:if:
Brighter Death Now
Δημοσιευμένη  εικόνα
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#11 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2009 - 08:27

Μόλις βγήκε από Shinsen Subs το επεισόδιο 17 και ήταν η αφορμή για να δω τα 15-16-17 σερί...

To Casshern Sins γίνεται όλο και καλύτερο! Τώρα που μας γνώρισε καλά τους πρωταγωνιστές και τον κόσμο τους, εγκατέλειψε τον επεισοδιακό χαρακτήρα του πρώτου μέρους της σειράς και προχώρησε σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με το παρελθόν, αλλά και σε περαιτέρω ανάπτυξη της ψυχολογίας τους. Μάλιστα
Spoiler:

Σχετικά με τους χαρακτήρες:
  • Lyuze --> :nbleed:
  • Leda --> :puke:
Γενικά πάντως, τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τους υπέροχους χρωματισμούς στο επεισόδιο 15, με την θάλασσα-έρημο των εύθραυστων κρυστάλλων; Την άφθονη δράση και τις σεναριακές αποκαλύψεις στο 16; Ή τις εξελίξεις στο 17, που με έκαναν να ανυπομονώ τόσο για το 18; Πραγματικά, ούτε εγώ θέλω να τελειώσει ποτέ! Κρίμα που δεν είχα χρόνο για screenshots αυτή τη φορά.
:blingeye2:

#12 sailock

sailock

One pound of flesh ...

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2009 - 11:19

Ειναι κατα τα πασα πιθανοτητα το καλυτερο action anime της περιοδου, ο χαρακτηρας ειναι τελειος original παρολο που ειναι δημιουργημα της περιοδου των 80ies και παρουσιαζεται σε απιστευτο βαθος ,σε αντιθεση με τους περισσοτερους ηρωες δρασης.

#13 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2009 - 11:33

Άντε να τελειώνει και αυτό να το δούμε, το artwork φαίνεται μούρλια...:try:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#14 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2009 - 15:52

Άντε να τελειώνει και αυτό να το δούμε, το artwork φαίνεται μούρλια...:try:

Ναι φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον αν και το char.design και το κοριτσάκι (του 1ου επ) δεν με ξετρελαίνουν. Κατά τα άλλα το background artwork πολύ καλό.
Είδα το πρώτο επεισόδιο για αρχή, μπόλικο action, (σε βαθμό να το παρακάνει για το γούστο μου) αλλά ωραίος κόσμος/concept-μουσική που άνετα με κρατάνε από μόνα τους.

Άντε να τελειώνει να δούμε κάνα της προκοπής dark scifi anime από εποχή ergo proxy έχουμε να δούμε καλό στο genre.

@gaisaric posted :
"Σε ό,τι αφορά τα releases, εκείνο των Shinsen Subs είναι αξιοπρεπέστατο (υπάρχουν εμφανή compression artifacts αλλά μάλλον φταίει η πηγή)."

Με μια άμεση σύγκριση που έκανα μεταξύ releases shs/umai, κατέληξα πως άνετα θα το δω όλο από umai. (shs=deleted)
Άρα όχι μάλλον δεν έφταιγε η πηγή...

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Radagast: 02 Φεβρουάριος 2009 - 18:07

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#15 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2009 - 17:15

Από αυτά που βλέπω, λέω να το ξεκινήσω πολύ σύντομα. Ακόμα και τελείως βλακεία να είναι από υπόθεση, και μόνο το σχέδιο είναι σκέτη απόλαυση. :wooi2:

15fkk04.jpg