Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Λυκόφως a.k.a. Twilight


  • Please log in to reply
226 replies to this topic

#226 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 28 November 2009 - 03:23

Eίδα επιτέλους την πρώτη ταινία. Την βρήκα αδιάφορη και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκάτε και το αναλύετε τόσο. Μάλλον λόγω του θορύβου που εχει γίνει. Προσωπικά βέβαια έχω καταλάβει εδώ και καιρό ότι το ρητό "όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι" είναι πολύ σοφό. (Η πιο έντονη φορά που θυμάμαι ότι το επιβεβαίωσα ήταν όταν διάβασα το Κώδικα Νταβίντσι και αναρωτιόμουν γιατί έγινε best seller. Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι άρεσε σε οικείο μου πρόσωπο, αν και μπορεί τελικά να παίζει σ' αυτό η μετάφραση. Εγώ το είχα διαβάσει στα Αγγλικά και εκτίμησα το "ταλέντο" του συγγραφέα απο πρώτο χέρι.) Οπότε κατανοώ τον θυμό σας όταν ακούτε να εξυμνούν κάτι που είναι κάτω του μετρίου, φίλοι σας.

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, ούτε έχω σκοπό να χάσω τόσο χρόνο για κάτι που δεν βρήκα να με αγγίζει. Οπότε δεν μπορώ να πω κατα πόσο είναι σκάρτη η συγγραφέας. Οι διάλογοι όμως ήταν ανύπαρκτοι και οι σκέψεις των ηρώων επίσης ανύπαρκες. Θα περίμενα απο μια τέτοια σχέση να υπαρχει μια πιο ωριμη αντιμετώπιση για το πως θα μπορούσαν να είναι μαζί. Αλλά από την άλλη αυτό το πράγμα μόνο σχέση δεν ήταν. Καταρχάς απο που κι ως που ταιριάξανε και βρήκαν τον άνθρωπο για τον οποίο θα κάνουν τα πάντα; Δεν είχε εμβάθυνση το πράγμα. Και θα περίμενα κάποιες συγκινητικές, εντονες σκηνές που θα πάλευε μέσα του ο vampire, αλλά όσες σκηνές πήγαν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο ήταν "χαρωπά τα δυο μου χερια τα χτυπω".

Btw εμένα ο vampire δεν μου άρεσε απο καμία άποψη. Θα προτιμούσα να είχε ρόλο γλάστρας και να μην μιλούσε καθόλου. Κάθε φορά που άλλαζε έκφραση ή άνοιγε το στόμα του έλεγα ωχ. Δεν είχε τίποτα ερωτικό πάνω του. Το αναφέρω γιατί υποτίθεται ότι οι βρυκόλακες είναι σαγηνευτικά πλάσματα. Τι την σαγήνευσε τόσο που έχασε το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου της, δεν κατάλαβα. Η άλλη αντίθετα μου άρεσε πιο πολύ. Ήταν πιο πειστική στον ρόλο της. Το ότι έλεγε κοτσάνες ήταν αναπόφευκτο κομμάτι του ρόλου της.
Spoiler:
Βασικά είναι η μόνη ταινία με βρυκόλακες που είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Για κάποιο λόγο το όλο concept μου θύμισε harry potter. Ειδικά στις "οικογενειακές" σκηνές.
Spoiler:

Εντέλει, δεν με ενοχλεί που αλλάξανε τα γνωστα περι vampire, εχω δει ταινία παλιά που μου είχε αρέσει, που απλά γινόσουν έτσι εξαιτίας ιού και δεν είχε καμία επίδραση στο σώμα πέρα απο του ότι διψούσες για αίμα και πάθαινες αναφλεξη από την υπεριώδη ακτινοβολία. Και μάλιστα θεραπευόσουν με μετάγγιση. Βέβαια αν και εκεί υπήρχε κάποιο ρομάντζο δεν ήταν μελούρα του κερατά γεμάτη κλισέ. Πιστεύω ότι αν δεν είχε γίνει τόσος ντόρος ούτε που θα ασχολούμαστε μ' αυτήν την ταινία. Θα ήθελα πάντως να μάθω τι γίνεται παρακάτω από περιέργεια. Θα προτιμήσω όμως να διαβάσω κανένα wiki παρα βιβλίο γι αυτό. Μου αρκεί. Με τίποτα δεν δίνω λεφτά πάντως για αυτή την σειρά. Ούτε για ενοικίαση dvd δεν αξίζει.

Edited by Nighteyes, 28 November 2009 - 03:31.

Posted Image

Posted Image


#227 mirana_neko

mirana_neko

    Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

  • Members
  • 508 posts

Posted 15 May 2012 - 14:21

Έκανα το λάθος να διαβάσω το πρώτα δύο βιβλία. Αρνούμαι να χάσω και άλλες ώρες απο τη ζωή μου για να δω αυτόν τον γελοίο τον Πατινσον (που είναι και το απόλυτο μπάζο btw). Είδα το τρέιλερ και πραγματικά νιώθω σα να έχω δει ολόκληρο το έργο. Ο ένας ο δυσκοίλιος που δεν μπορεέι να πει ούτε μια λέξη και η άλλη μια ατάλαντη παγωκολώνα. Τους έψαχναν πολύ καιρό ήθελα να ξερα.

Edited by mirana_neko, 15 May 2012 - 14:27.