Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Βαρύμαγκες και ανήθικοι πρωταγωνιστές. Τους πάτε;

• Please log in to reply
70 replies to this topic

Poll: Βαρύμαγκες να'ούμε! Γουστάρετε; (71 member(s) have cast votes)

Βαρύμαγκες να'ούμε! Γουστάρετε;

1. Respect! Θεοί! (19 votes [26.76%])

Percentage of vote: 26.76%

2. Καλοί μέχρι ενός σημείου (20 votes [28.17%])

Percentage of vote: 28.17%

3. Μπα, βαρετοί γίνονται γρήγορα (19 votes [26.76%])

Percentage of vote: 26.76%

4. Δεν έχω πρόβλημα (13 votes [18.31%])

Percentage of vote: 18.31%

Vote Guests cannot vote

#61 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 04 June 2009 - 19:13

υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που μου προσφέρουν ευχαρίστηση να τους παρακολουθώ, αλλά δεν τους συμπαθώ. Δεν σου έχει τύχει ποτέ πχ να θαυμάσεις κάποιον που δεν συμπαθείς για κάτι που έκανε?

... θα πω ότι όποιον κακό/καλό/badass συμπαθώ σε ένα anime θα τον συμπαθούσα και irl.

Κι εγώ το ίδιο.

Αν ήξερα όσα ξέρω σε anime για κάποιον χαρακτήρα, τότε θα ένιωθα το ίδιο αν τον γνώριζα στην πραγματικότητα. Κι ας μην ήταν κούκλος με μπλε μαλλιά και υπερφυσικές ικανότητες. Κι ας δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα που υπάρχει στα anime γύρω του.

Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως τα διαχωρίζετε κάποιοι. Πως γίνεται να σου αρέσει κάποιος χαρακτήρας σε fiction, καλός, κακός δεν έχει σημασία και να μην σου αρέσει στην πραγματικότητα ή το αντίστροφο. Άλλο το θαυμάζω κάποια πράγματα πάνω του ή που έκανε και άλλο το συμπαθώ.

Posted Image

Posted Image

#62 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 04 June 2009 - 19:57

Δεν είναι παράλογο. Κι εγώ όχι μόνο συμπαθώ, αλλά λατρεύω μερικούς (badass κυρίως) χαρακτήρες όπως ο Alucard π.χ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως αν στην πραγματική ζωή συναντούσα κάποιον τόσο ψυχάκια όσο αυτόν θα τον λάτρευα. Για την ακρίβεια αν ερχόταν και μου έσφαζε τη μισή οικογένεια, πιο πολύ θα τον μισούσα.

Όπως είπα δεν είναι παράλογο. Σκεφτείτε πως πολλοί αρέσκονται στο να βλέπουν ταινίες ή anime με splatter/gore/βία/καταστροφές, όμως σε πόσους από αυτούς (ή για την ακρίβεια, σε πόσους από εμάς) αρέσει να τα βλέπουν ή να τα κάνουν στην πραγματική ζωή ? Μιλάμε για anime, ένα κατ' εξοχήν φανταστικό μέσο. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις χαρακτήρων που τους συμπαθώ όσο θα τους συμπαθούσα και στην πραγματική ζωή (π.χ. Δόκτωρ Tenma από Monster).

Σε αυτό φυσικά παίζουν ρόλο και τα anime γούστα του καθενός. Προσωπικά σε κάποιο πιο "slice of life" anime θα συμπαθήσω κάποιον χαρακτήρα για την ανθρώπινη προσωπικότητά του, ενώ σε κάποιο πιο "supernatural" anime θα συμπαθήσω τους cool/badass/ποζεράδες χαρακτήρες (όπως ο Brolly από DBZ που αναφέρθηκε προηγουμένως). Είναι ανάλογα με τον τρόπο που λειτουργεί ο καθένας μας.

E5VV38U.jpg

#63 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 04 June 2009 - 21:36

@Iristella το post μου απευθυνόταν βασικά στον Kenny.

Συμφωνώ με όσα λέει ο Phantom 100% και να προσθέσω και κάτι ακόμη.
Σε μία ταινία δράσης ο "τυπικός" καλός αφήνει πίσω του εκατόμβες. Ο Light στο Death Note επίσης. Ο Dexter στην ομότιτλης σειρά επίσης. Ο Kenshin επίσης(RuroKen). Σε μία ταινία θρίλερ ο μανιακός δολοφόνος επίσης.

Ποιος σας αρέσει περισσότερο? Όλοι σκοτώνουν αλλά να μου πείτε ότι δε συμπαθείτε κανέναν από αυτούς δε θα το πιστέψω.
Προσωπικά κανέναν δε θα συμπαθούσα irl ή δε θα ήθελα να έχω φίλο μου... Αντίθετα χαρακτήρες όπως ο Ichigo που δε συμπαθώ ιδιαίτερα, irl μπορεί να ήταν και φίλος μου.

Edited by aboumonkey, 04 June 2009 - 22:49.

#64 Kirenahana

Kirenahana

Not-so-hardworking Youth

• Members
  • 272 posts

Posted 04 June 2009 - 22:13

Δεν είναι παράλογο. Κι εγώ όχι μόνο συμπαθώ, αλλά λατρεύω μερικούς (badass κυρίως) χαρακτήρες όπως ο Alucard π.χ. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως αν στην πραγματική ζωή συναντούσα κάποιον τόσο ψυχάκια όσο αυτόν θα τον λάτρευα. Για την ακρίβεια αν ερχόταν και μου έσφαζε τη μισή οικογένεια, πιο πολύ θα τον μισούσα.

Όπως είπα δεν είναι παράλογο. Σκεφτείτε πως πολλοί αρέσκονται στο να βλέπουν ταινίες ή anime με splatter/gore/βία/καταστροφές, όμως σε πόσους από αυτούς (ή για την ακρίβεια, σε πόσους από εμάς) αρέσει να τα βλέπουν ή να τα κάνουν στην πραγματική ζωή ? Μιλάμε για anime, ένα κατ' εξοχήν φανταστικό μέσο. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις χαρακτήρων που τους συμπαθώ όσο θα τους συμπαθούσα και στην πραγματική ζωή (π.χ. Δόκτωρ Tenma από Monster).

Σε αυτό φυσικά παίζουν ρόλο και τα anime γούστα του καθενός. Προσωπικά σε κάποιο πιο "slice of life" anime θα συμπαθήσω κάποιον χαρακτήρα για την ανθρώπινη προσωπικότητά του, ενώ σε κάποιο πιο "supernatural" anime θα συμπαθήσω τους cool/badass/ποζεράδες χαρακτήρες (όπως ο Brolly από DBZ που αναφέρθηκε προηγουμένως). Είναι ανάλογα με τον τρόπο που λειτουργεί ο καθένας μας.

+1

Το είδος της σειράς παίζει τεράστιο ρόλο στο πως βλέπεις έναν χαρακτήρα. Σε shounenιά π.χ., τέτοιοι χαρακτήρες συνήθως τα σπάνε, μέχρι να τους βαρεθείς, γιατί έλεος, κι άλλοι είναι μαμάτοι αλλά δεν κάνουν κι έτσι...

Posted Image

#65 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 04 June 2009 - 22:30

οι badass χαρακτήρες γενικά είναι cool στα anime/manga εκτος από φάσeiς που παραγίνονται cliche, στο τέλος ο alucard με κούρασε λίγο. εμενα γενικά με πωρώνουν σε βιβλία, σειρές, "ανιμε", μάγκα, ταινίες η ψυχάκηδες, psychopaths etc. αυτό δεν πάει να πει πως γουστάρω να κάνω παρέα με βιαστές και νεκρόφιλους IRL >_>

+1 with Phantom Duck-san :D

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#66 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 08 June 2009 - 00:53

Οπότε στην περίπτωση που λες ή κρίνει κάποιος με δύο μέτρα και δύο σταθμά (το οποίο πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται για δύο ίδιες καταστάσεις ένα άτομο να βγάζει διαφορετικό συμπέρασμα)

Αυτο που προσπαθω να σου περασω ειναι πως το να εξεταζουμε τις πραξεις ενος πραγματικου ανθρωπου και ενος ανιμε χαρακτηρα με διαφορετικα μετρα και σταθμα ειναι το φυσιολογικο επειδη ακριβως το ανιμε δεν ειναι πραγματικη ζωη. Αν καποιος συγχεει τα ανιμε με την πραγματικοτητα τοτε κατι δεν παει καλα με τον ιδιο. Απο'κει και περα,

Και αντικειμενικά μιλώντας υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο μου αρέσει ένας χαρακτήρας anime γιατί τον βρίσκω σε πλήρη αρμονία με την σειρά, το πως αποδόθηκε, το πως τον παρουσίασαν, τα κίνητρά του, etc και από το τον συμπαθώ.
(...)
ή παρασύρεσαι από την εικόνα και την γοητεία του απαγορευμένου που εκπέμπουν οι badass/evil πρωταγωνιστές χωρίς να εξετάζεις τις πράξεις.

οι φρασεις σου που εχω αφησει στο quote box δειχνουν οτι και εσυ αντιλαμβανεσαι οτι το να λεει καποιος οτι "συμπαθει" εναν ανιμε χαρακτηρα δεν ειναι τοσο μονοδιαστατο οσο ακουγεται, μπορει με αυτη τη λεξη να εννοει χιλια-δυο πραγματα. Ειδικα στα δυο παραδειγματα που αναφερεις ειναι προφανες οτι ο χαρακτηρας αρεσει στον θεατη ως μερος του ανιμε, κατι που συνεπαγεται οτι δεν αποκλειται να του ηταν αντιπαθης αν τον γνωριζε στον πραγματικο κοσμο. Και αυτο δενει με αυτο που ειπαμε πρωτυτερα, οτι αλλοι ειναι οι λογοι που σε κανουν να συμπαθεις εναν φανταστικο χαρακτηρα και αλλοι εναν πραγματικο.

Ρε Γιάννη, αυτό τώρα δηλαδή τί το ήθελες; Στ' αλήθεια συμπαθείς τους κακούς μιας ιστορίας επειδή η σκηνοθεσία είναι καλή και η μουσική είναι πορωτική; :fromabove:

Για να καταλαβεις τι εννοω φερε στο μυαλο σου μια σκηνη απο ανιμε του ειδους, οπου ο πρωταγωνιστης κοιταει στο απειρο με λυπημενα ματια, πιθανοτατα νυχτα υπο βροχη, και εξιστορει τα γεγονοτα που τον εφεραν στην παρουσα φαση υπο συγκινητικη μουσικη (πχ βιολιων) με closeups στο προσωπο του εκει που πρεπει, παυσεις εκει που πρεπει, πιθανη χρηση φλασμπακ κτλ κτλ κτλ, you get the point. Εφοσον ολα αυτα γινουν καλα οι περισσοτεροι θεατες θα νιωσουν καποιου ειδους συμπαθεια προς αυτον τον χαρακτηρα, κατι που δε θα ενιωθαν αν τα ελεγε ξερα κι αποτομα. Αυτο ειναι το νοημα της τεχνης της σκηνοθεσιας αλλωστε, το να προκαλει στον θεατη τα συναισθηματα που ταιριαζουν.
Posted Image

#67 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 13 January 2018 - 19:28

Είναι ανάλογα με το γενικό setting. Για παράδειγμα, χαρακτήρες όπως οι Kyubee και Bondrewd μπορεί να φαίνονται διασκεδαστικοί, αλλά στο πλαίσια των κόσμων τους κακοποιούν κόσμο ισχυριζόμενοι πως είναι για το κοινό καλό. Κανείς όμως δεν ρωτάει τους θυσιαζόμενους αν είναι πρόθυμοι να υποφέρουν για το κοινό καλό. Επομένως δεν μπορώ να τους συμπαθήσω, βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του θύματός τους.

Από την άλλη ο Makishima από το Psycho Pass φαίνεται και φέρεται ανήθικα αλλά από τη σκοπιά της ελεγχόμενης κοινωνίας. Από μια άλλη πλευρά προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο. Φυσικά, δεν δικαιούται να βασανίζει ουδέτερους για να τιμωρήσει τους κακούς αλλά μήπως και οι ουδέτεροι έχουν ευθύνη που οι κακοί πήραν τον έλεγχο της κοινωνίας με την αδιαφορία τους.

#68 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 14 January 2018 - 09:39

Εξαρτάται και σε πιο είδος αναφέρεσαι και αν υπάρχει μια ηθική η κοσμοθεωρία πίσω από κάθε κακό.
Πχ ένας Chars, Devilman, Lelouch, Johan (Monster) ή ένας Monte Christo (Gonzo) είναι σε άλλο επίπεδο από έναν Κίρα, ο οποίος δεν λογαριάζει ούτε έθνη, ούτε έρωτα, ούτε οικογένεια. Θα λεγα πως είναι ίσως ο λιγότερος ενδιαφέρον αντι-ήρωας. Το Death Note λόγω του L αξίζει. Σε αυτό το μοτίβο πολύ καλύτερος είναι ο Chise από Texhnolyze
Η βία είναι άλλος ενας παράγοντας. Δυστυχώς πολλοί αντιήρωες δικαιολογούνται μόνο με τη χρήση βίας, προς ή από αυτούς, χωρίς παράλληλα να αναπτύσσονται ως χαρακτήρες. Και αν στην περίπτωση του Guts βάζουν ένα υπόβαθρο, στην περίπτωση του Alucard δεν το πολυκαταφέρνουν. Μου θυμίζει λίγο το Priest.
H Saya από το Blood the Last Vampire, έχει ένα καλύτερο ιστορικό υπόβαθρο, ιδίως στο βιβλίο του Mamoru Oshii.
Oι πρωταγωνίστριες στις Panty and Stocking, Kill la Kill είναι και αυτές αντι-ηρωίδες, όπως και στη Yuri Kuma Arashi, και δίνουν το δικό τους τόνο. H Devilman Lady επίσης.Αντίθετα ένα Tokyo Akazukin θα το διαβάσεις μόνο για τα σκοτεινά φετίχ.

Αυτά δεν έιναι τίποτα όμως μπροστά στους κακούς των Shojo. Τα 2 κωλόπαιδα στην Κάντυ ήθελα να τα πνίξω, όπως και το κάθαρμα Ακίτο στο Φρουτοκάλαθο, που στο manga στέλνει την Κίσα στο νοσοκομείο.

#69 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 14 January 2018 - 12:44

πωπωωω

Δυνατό ξέθαμα. Αυτο το φτυάρι ηθελε γερά μούσκουλα.

Τεσπα, εγώ μάλλον προτιμώ τη σχετική ηθική από τον αμοραλισμό. Όσο για τη μαγκιά, καλό είναι να την έχει στο ρεπερτόριο του αλλά αν είναι έτσι 24/7, βαριέμαι πολλές φορές.

stasou%2520mygdala.jpg

#70 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 posts

Posted 14 January 2018 - 16:07

Τεσπα, εγώ μάλλον προτιμώ τη σχετική ηθική από τον αμοραλισμό. Όσο για τη μαγκιά, καλό είναι να την έχει στο ρεπερτόριο του αλλά αν είναι έτσι 24/7, βαριέμαι πολλές φορές.

Αυτό ακριβώς. Εκτός αν πρόκειται για ένα έργο όπου η κοινωνία και οι νόμοι της έχουν καταρρεύσει, η υπακοή των κανόνων του συνόλου που έρχεται σε σύγκρουση με τα προσωπικά κίνητρα και ηθική του καθενός είναι πολύ πιο ενδιαφέρον θεματολογία από τον εκάστοτε ανήθικο καριόλη.

Αυτό το λέει κάποιος που είναι sucker για ιστορίες εκδίκησης (που πρακτικά συνοψίζουν τους δύο χαρακτηρισμούς της επικεφαλίδες) και που εντέλει κατάλαβε πως όταν αφαιρέσεις αυτόν τον σκοπό, συνήθως, αν και όχι πάντοτε, καταλήγουν κενοί διαστάσεων.

Και η μαγκιά ένα από τα ίδια. Κυρίως γιατί στην καθημερινή άποψη, οπότε και στα άνιμε, έχει επικρατήσει η νοοτροπία πως μάγκας είναι ο νταής, ο πολλά βαρής, ο τσαμπουκάς και άλλα τέτοια. Ο κόσμος δεν συμμερίζεται την παλιά ελληνική αντίληψη του ντόμπρου, μπεσαλή που τα κάνει όλα στο πι και φι όπως λέει και το ρεμπέτικο άσμα.

Edited by TheGunsmasha, 14 January 2018 - 16:08.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb

''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018

#71 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 January 2018 - 09:23

Και η μαγκιά ένα από τα ίδια. Κυρίως γιατί στην καθημερινή άποψη, οπότε και στα άνιμε, έχει επικρατήσει η νοοτροπία πως μάγκας είναι ο νταής, ο πολλά βαρής, ο τσαμπουκάς και άλλα τέτοια. Ο κόσμος δεν συμμερίζεται την παλιά ελληνική αντίληψη του ντόμπρου, μπεσαλή που τα κάνει όλα στο πι και φι όπως λέει και το ρεμπέτικο άσμα.

Tα κεφάλια όντως σκάνε στο πι και φι. Πλεον που να βρεις τετοιους. Δυστηχώς ακόμα και αυτός είναι παρεξηγημένος για όσους δεν έχουν διαβάσει το πρωτότυπο, όπως και το Souten no Ken

1463380570963.jpg