Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 2 votes

Code Geass vs Death Note


  • Please log in to reply
180 replies to this topic

Poll: Code Geass vs Death Note (177 member(s) have cast votes)

Code Geass vs Death Note

  1. Code Geass (73 votes [41.24%] - View)

    Percentage of vote: 41.24%

  2. Voted Death Note (104 votes [58.76%] - View)

    Percentage of vote: 58.76%

Vote Guests cannot vote

#121 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 July 2010 - 13:24

Δεν ξέρω με τι να πρωτοδιαφωνήσω σ' αυτό το thread (:uhh:) οπότε θα διαλέξω 2 για αρχή.

[...] Κι εγώ εκτιμώ πολύ περισσότερο τους ιδεαλιστές(οπως ηταν ο Light). [...]

Δεν ήταν ιδεαλιστής ο Light. Ωφελιμιστής του κερατά ήταν. Μπορεί στην αρχή του anime να κρατούσε το λάβαρο της "κάθαρσης του κόσμου από τους φαύλους" or whatever, αλλά δεν του πήρε και πολλά επεισόδια για να μετατραπεί σε ένα ρεμάλι που σκοτώνει αδίστακτα αθώους ανθρώπους για να σώσει το τομάρι του. Όποιος νομίζει ότι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ιδεαλισμός, πλανάται.

[...] Αλλά, οφείλω να παραδεχτώ, το CG αντιμετώπιζε τις γυναίκες με ασύγκριτα περισσότερο σεβασμό. Σε σχέση με το DN πάντα. ( επειδή δεν υπάρχει anime που να τις αντιμετωπίζει χειρότερα απ' το DN. Αλλά θα το στραβοκαταπιώ... για σας Light και L...)

Μια χαρά πήχτρα στα cliché ήταν και οι γυναίκες του Code Geass... αν θες αξιοπρεπή αντιμετώπιση γυναικών (ή, εδώ που τα λέμε, ανθρώπων γενικά), πρέπει να κοιτάξεις πέρα από τα shounen. Εξαιρείται το FMA.

Παραδόξως, η πιο αξιοπρεπής γυναικεία παρουσία και στα δύο anime ήταν στο Death Note, και συγκεκριμένα η Misora Naomi.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#122 MikamiTeru

MikamiTeru

    Blackholistas United

  • Members
  • 467 posts

Posted 13 July 2010 - 14:31

Παμε καλα εδω στο forum ? Πως περιμενετε να επιλεξω αναμεσα στα 2 καλυτερα anime forever and ever.!! Διαλεγω Deathgeass. Για να μαθετε ! :hehe:
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#123 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 13 July 2010 - 14:56

Όλες(ή σχεδόν όλες) οι ιδεολογίες για να εδραιωθούν, χρειάστηκε να επιβληθούν απο τους φορείς τους(μερικές φορές και με βίαια μέσα). Αρα αφού ο Light σκότωσε για να εφαρμόσει την ιδεολογία του και για αυτόν τον λόγο μεταμορφώθηκε σε ωφελιμιστή, τότε όλες σχεδόν οι ιδεολογίες έχουν για υποστηρικτές ορισμένους λαοπλάνους ωφελιμιστές.
Αν λοιπόν η άσκηση βίας είναι αυτό που μεταμορφώνει εναν ιδεολόγο σε ωφελιμιστή, τότε ναι ο Light είναι ωφελιμιστής. Ακόμα κι αυτή του η ιδιότητα, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία του χαρακτήρα του.
Ο Yagami είχε οικογένεια και «στρωμένο» μέλλον. Απέρριψε τον ρόλο που του επεφύλασσε το σύστημα και αξιοποίησε την μοναδική ευκαιρία που του δώθηκε. Κατάφερε να ταράξει το οικοδόμημα της σύγχρονης κοινωνίας μόνος του(προφανώς είχε το θανατοτεφτέρι μαζί του).
Λίγο μετράει αν τελικά αντιμετωπίζεται ως ωφελιμιστής και όχι ως ιδεολόγος. Το να συγκρίνεται με ενα εκδικητικό πιτσιρίκι, είναι ανούσιο. Είναι σαν να συγκρίνεις εναν γίγαντα με εναν νάνο(κι εδώ δεν έχει σφεντόνες).

#124 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 July 2010 - 15:10

Nikos1451, δεν γίνεται να λες "θα καθαρίσω τον κόσμο από το κακό" και μετά εσύ ο ίδιος να σκοτώνεις αθώους. Από τη στιγμή που γίνεσαι εσύ ο ίδιος αυτό το οποίο υποτίθεται ότι πολεμάς, ο ιδεαλισμός έχει φύγει από το παράθυρο. Συνεπώς η αξία του χαρακτήρα του Light για μένα βρίσκεται στον πάτο του πηγαδιού, γιατί εκτός από ωφελιμιστής του κερατά, ήταν και υποκριτής χειρίστου είδους.

Και κάτι ακόμα. Το ότι απέρριψε το "στρωμένο" μέλλον δεν του εξασφαλίζει sympathy points από μένα. Ναι, απέρριψε το στρωμένο μέλλον, αλλά το έκανε γιατί πίστεψε ότι βρήκε το god mode αυτού του κόσμου, και θα μπορούσε να ζήσει μια ζωή που κανείς άλλος δεν είχε ονειρευτεί. Δηλαδή, εγκατέλειψε τα εύκολα κι ωραία για να πάει στα ακόμα πιο εύκολα κι ωραία. Ε ναι, δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του επαναστάτη...

Gawd, I hate lawful evil characters.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#125 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 13 July 2010 - 15:39

Επειδή έχει περάσει καιρός απο τότε που είδα την σειρά, δεν μπορώ να θυμηθώ ποιούς αθώους σκότωσε. Μπορεί να ηταν αθώοι στα πλαίσια του νομικού συστήματος ή της κοινής λογικής, ομως στην διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας που είχε ο Light αυτοί οι άνθρωποι ηταν εμπόδιο στην ουτοπία που ονειρευόταν να δημιουργήσει.
Στον μικρόκοσμο της ιδεολογίας του, οι πράξεις του ηταν θεάρεστο έργο. Μην ξεχνάς οτι ο Light θεωρούσε τον εαυτό του ανώτερο απο τους υπόλοιπους κι επομένως δεν δεχόταν να κριθεί για τις πράξεις του.
Τα γράφω όλα αυτά για να δείξω οτι μπορεί στα μάτια των άλλων να είναι ωφελιμιστής και παρτάκιας, ομως ο ίδιος(κι εγώ μαζί του) ποτέ δεν θεώρησε οτι εξέπεσε στο επίπεδο του ωφελιμιστή.
Η υποκρισία και η χειραγώγηση είναι απαραίτητα προσόντα για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί. Ενα αναγκαίο κακό αν θέλεις να το δείς έτσι.
Επαναστάτης μα την κλασσική έννοια δεν ηταν. Ομως ο αντίκτυπος των πράξεών του είναι μεγαλύτερος -κατ' εμέ- απο τον αντίστοιχο του Lelouch. Εξ' άλλου δεν προσπαθώ να κάνω μια αγιογραφία του Light! Αυτό που απο την αρχή τόνισα, είναι οτι σε σχέση με τον Lelouch είναι τεράστιος.

#126 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 July 2010 - 15:49

Τότε ήταν ωφελιμιστής, υποκριτής, ΚΑΙ αλαζόνας.

Ασ' το, δεν τον σώζεις. :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#127 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 13 July 2010 - 15:53

Aν o Light έπαιζε στο code geass θα ήταν ο κομπάρσος που ο Lulu θα έκανε τις δοκιμες του geass πάνω του.

#128 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 13 July 2010 - 16:01

Μα δεν προσπαθώ να το σώσω. Απλά Light>Lelouch

Αν ο Light ηταν οι νέοι εξαπύρηνοι επεξεργαστές της AMD, τότε ο Lelouch θα ηταν ενας χαλασμένος PS1 επεξεργαστής που μαζεύει σκόνες σε κάποιο ράφι.

#129 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 13 July 2010 - 16:09

Spoiler: dn+cg ending

qzMHWHd.png


#130 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 13 July 2010 - 16:10

Μα δεν προσπαθώ να το σώσω. Απλά Light>Lelouch

Αν ο Light ηταν οι νέοι εξαπύρηνοι επεξεργαστές της AMD, τότε ο Lelouch θα ηταν ενας χαλασμένος PS1 επεξεργαστής που μαζεύει σκόνες σε κάποιο ράφι.

Σ' αυτό συμφωνούμε... αλλά για να το θέσω σε σωστή κλίμακα:

Αν ο Light ήταν ψύλλος, ο Lelouch θα ήταν αμοιβάδα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#131 MikamiTeru

MikamiTeru

    Blackholistas United

  • Members
  • 467 posts

Posted 13 July 2010 - 16:54

Φιλε Νικο, λες οτι ο Light ειναι ωφελιμιστης λογω ασκησης βίας. Αν καταλαβα καλα.

Ξεχνας κατι πολυ σημαντικο. Δεν νομιζω να το έκανε για τον εαυτο του. Ουτε κραταγε κακια σε καποιον που π.χ. του σκοτωσε την οικογενεια. Οχι μονο δεν ειναι ωφελιμιστης αλλα ειναι και προθυμος να θυσιαστει για τους άλλους . Ετσι το βλεπω εγω.

Στα comment περι Lelouch συμφωνω σε ορισμενα πραγματα οπως : Light > Lelouch.

Διαφωνω καθετως ομως σε σχολια τυπου " O Lelouch δεν ηταν παρα ενα εκδικητικο πιτσιρικι. "

Μη τρελαθουμε τελειως εδω μεσα! O lelouch ητανε mastermind και ειχε μυαλο ανταξιο του Ραιτο-κουυυν.
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#132 うずまき ナルト

うずまき ナルト

    Starting...

  • Members
  • 10 posts

Posted 13 July 2010 - 20:32

Code Geass Ελα τωρα με ξενερωσε εντελωσ ο Light στο τελος. ΑΑΑ ΑΑΑ σαν να τον γαμαα***ν
Ελα τωρα και τα 2 μερη μου αρεσαν,ασε που συνεχεια στο Code Geass πωσ να το πω ο ενασ εβλεπε στην στρατηγηκη του αλλου και αυτο ειναι το πιο γαματο το πωσ δηλαδη θα ξεπερασει την στρατηγικη τουσ ο Lelouch.Ασε που το Lelouch ειναι πιο ορεο.Φινετσα καταλαβες.BTW τι ειναι to chi's sweet home?

#133 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 13 July 2010 - 21:29

Xαιρομαι που η αγαπημενη μου chi-chan ξεσκισε τον lelouch και τον Φωτη στο poll :kakaka:

.BTW τι ειναι to chi's sweet home?

This
Posted Image

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#134 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 22 July 2010 - 11:47

Chi's Sweet Home FTW!!!
Παιζει να εχω δει μονο 1 επεισοδιο :P.

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#135 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 31 July 2010 - 18:13

χμμμ γκιας
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]