Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Tengen Toppa Gurren Lagann

spring 2007 anime review Gainax action comedy mecha sci-fi

  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 Katan

Katan

    In love with AS

  • Members
  • 352 posts

Posted 01 September 2008 - 11:34

Tengen Toppa Gurren Lagann

Είδος: mecha, δράση, δράμα , post-apocalyptic
Αριθμός Επεισοδίων: 27
Παραγωγή:Aniplex
GAINAX
Konami


GURREN.jpg

Οι άνθρωποι είναι περιορισμένοι να ζουν κάτω από το έδαφος, και οι Kamina και Simon, κάτοικοι του υπογείου χωριού Jeeha, δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν αυτή τη «μοίρα». Όταν συναντούν μια μηχανή(mecha), με τη βοήθεια της καταφέρνουν να αποδράσουν στην επιφάνεια, η οποία κυριαρχείται από ομοειδείς μηχανές, τα Ganmen. Πιλότοι τους είναι τέρατα(beastmen) υπό την ηγεσία του μυστηριώδους Helix King, τους οποίους οι άνθρωποι πρέπει να νικήσουν προκειμένου να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην επιφάνεια.
 

GL.jpg


Ιδιόμορφο αλλά απλοϊκό σχέδιο και τετριμμένη υπόθεση αντιπαράθεσης ανθρώπινου είδους και μηχανών; Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται σε πολλούς όταν ξεκινούν να βλέπουν το Gurren Lagann, και ίσως αποτελέσει αρνητικό προϊδεασμό ή και ανασταλτικό παράγοντα για τη συνέχιση του. Ωστόσο, τα αρχικά επεισόδια κρατούν το ενδιαφέρον και όσο κατευθύνεται προς την κατάληξη της η σειρά προκαλεί πλήρη εθισμό στο θεατή, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά αποτελεί το Gurren Lagann: μια ιστορία στη βάση της συνηθισμένη για τον κόσμο των anime, που ξεκινάει χαλαρά και ευχάριστα και καταλήγει να αγγίξει ουσιώδη ζητήματα, με επίκεντρο τη δύναμη, αλλά και τα όρια, της ανθρώπινης θέλησης, την ασταμάτητη και ορμητική πορεία της εξέλιξης.
 

gurren-lagann14a.jpg

Η εκκίνηση υπήρξε κάπως αδύναμη, με την ιστορία να παρουσιάζεται πολύ πιο χαρούμενη από ότι είναι και τις αρχικές μάχες και συγκρούσεις χωρίς τίποτα ιδιαίτερο από πλευράς πλοκής και animation. Από ένα σημείο και μετά όμως το ύφος μεταβάλλεται αισθητά, οι μάχες και η θεματολογία γίνονται πιο σύνθετες.

Οι χαρακτήρες στα αρχικά επεισόδια μοιάζουν με στερεότυπες καρικατούρες, ακολουθώντας αντίστοιχη πορεία με την ιστορία χάνουν την αρχική φαινομενική ρηχότητά τους και με τις απαντήσεις που δίνουν σε σοβαρότερα διλήμματα αποκαλύπτουν το δικό τους βάθος. Τα πομπώδη και μεγάλα λόγια τους, που σε κάποια σημεία ακούγονται κωμικά χάρη στη δόση υπερβολής που έχουν, δίνουν μια πνοή αισιοδοξίας στο anime και η επανάληψή τους ως σταθερό μοτίβο διατηρεί το στοιχείο της ελπίδας σε όλες τις δραματικές στιγμές του anime.


Το σχέδιο παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές, και μοιάζει «εσκεμμένα» πρόχειρο και δισδιάστατο. Ωστόσο, γρήγορα συνηθίζεται και κατατάσσεται μάλλον στα θετικά παρά στα αρνητικά στοιχεία της σειράς. Σε κάποια σημεία παρουσιάζεται τόσο «επίπεδο» που θυμίζει περισσότερο έγχρωμες σελίδες manga, ειδικά λόγω του έντονου χρωματισμού, παρά anime.

H μουσική είναι ανάλογη με το κλίμα της σειράς. Το κομμάτι «Happily ever after» επενδύει με ρυθμό και συναίσθημα σκηνές μάχης, ενώ σε φάσεις που η δράση κλιμακώνεται, ακούγεται το επιβλητικότερο « Libera me from Hell», που συνδυάζει rap με φωνητικά όπερας.
 

gurren-lagann.jpg

Ζωή μέσα στην ασφάλεια αλλά και τα στενά όρια μιας υπόγειας φυλακής ή συνεχής διακινδύνευσή της σε ένα εχθρικό περιβάλλον όπου όμως υπάρχει ελευθερία? Ικανοποίηση και παραμονή των ανθρώπων σε αυτά που ήδη διαθέτουν ή αέναος αγώνας, γεμάτος απώλειες, για κάτι καλύτερο? Τα μηνύματα του Gurren Lagann δεν είναι πρωτόγνωρα για ένα θεατή anime, όμως η καθήλωση που προκαλεί στο κοινό του αποδεικνύει ότι κάποιες φορές η επίδραση που ασκεί ένα anime δε στηρίζεται στην πρωτοτυπία του θεμάτων, αλλά στον τρόπο με τον οποίο αυτά προβάλλονται και αναπτύσσονται.
 

LAGANN.jpg

Έχουμε ακούσει πολλές φορές χαρακτήρες να διατυμπανίζουν την αξία της εμπιστοσύνης τους στον εαυτό τους. Στο Gurren Lagann είναι μια από τις λίγες φορές που τονίζεται η συμβολή των άλλων στην απόκτηση αυτής της «πίστης»:ο άνθρωπος βασίζεται περισσότερο στην κρίση των προσώπων που εκτιμά για τις δικές του ικανότητες, παρά στη δική του, και συχνά οι δικές τους προσδοκίες τροφοδοτούν τους στόχους του. «Πίστεψε σε εμένα που πιστεύω σε σένα» είναι τα λόγια του Kamina προς το Simon, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη για να υπερβεί τις ανασφάλειες και τους φόβους του μέχρι η πίστη που ο Kamina έδειξε σε εκείνον να μετατραπεί στην πίστη του ίδιου του Simon προς τον εαυτό του.


Στο anime βασίστηκε το manga που ξεκίνησε να δημοσιεύεται τον Απρίλιο του 2007, μια σειρά από Light novels και ένα video game για το Nintendo DS, ενώ έχουν ανακοινωθεί δύο ταινίες animation, εκ των οποίων η πρώτη θα προβληθεί στην Ιαπωνία το Σεπτέμβριο του 2008.(Gurren Lagann - Wikipedia, the free encyclopedia)
 

Tengen_Toppa_Gurren_Lagann_by_ge-1.jpg

"Believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself"


Edited by Kai, 15 June 2017 - 14:23.

Posted Image

Many thanks to Glastenen for my beautiful avatar!

Spoiler:

#2 jimmare

jimmare

    Anime Freak

  • Members
  • 339 posts

Posted 01 September 2008 - 17:18

Φοβερο review και μπραβο,Katan.Εχεις κανενα λινκ για να να δω κι αλλα επεισοδια(εχω δει μερικα αλλα θελω κι αλλα επεισοδια):congrats::congrats::congrats:

Edited by jimmare, 01 September 2008 - 21:33.

Posted Image

#3 Shikamaru

Shikamaru

    So Troublesome

  • Members
  • 912 posts

Posted 01 September 2008 - 21:25

guys το εχω δει και απο ολα τα anime που εχω δει μεχρι στιγμης ειναι το καλυτερο :respect:
Posted Image
Posted Image

#4 neeTHREE

neeTHREE

    Anime Freak

  • Members
  • 360 posts

Posted 01 September 2008 - 22:57

Αυτο το ανιμε είναι priceless,ήταν καταπληκτικό.Μου άρεσε παρα πολύ η ιστορία και οι χαρακτήρες ήτανε πολυ όμορφα φτιαγμένοι και δένανε μεταξύ τους,μεγάλωναν,άλλαζαν (βλ Simon).

Η μουσική με ξετρέλανε με κορυφαίο κομμάτι το Row Row Fight the Power (αν και δεν ακουω ραπ :P)
Posted Image

#5 Sparda

Sparda

    ~ C.C. is win ~

  • Members
  • 697 posts

Posted 02 September 2008 - 06:23

Άψογο review και ένα από τα αγαπημένα μου anime ever. Θα έπρεπε να του ρίξουν όλοι μια ματιά^^

Posted Image


#6 hoplite1986

hoplite1986

    Starting...

  • Members
  • 18 posts

Posted 02 September 2008 - 10:41

:8):

Edited by hoplite1986, 02 September 2008 - 10:57.

Posted Image

#7 Konata

Konata

    mukyu~

  • Members
  • 311 posts

Posted 02 September 2008 - 10:45

Καλό. Αλλά αρκετά κουρασμένο.
Posted Image

#8 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 02 September 2008 - 11:28

Το υπέρτατο mecha anime! Καφρίλα και πρωτοτυπία και επικές ατάκες χωρίς απαραίτητα να λείπει η σοβαρότητα και το συγκροτημένο σενάριο,
o καθένας θα έπρεπε να το τσεκάρει ακόμα και αν δεν είναι mecha fan!
:8):Who the hell do you think we are?! :8):

#9 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 02 September 2008 - 12:20

Ωραίο και πρωτότυπο, μίλια μακρυά από το average shounen/mecha.

Ίσως το μόνο shounen που με συγκίνησε σε διάφορες στιγμές του. Για την κατηγορία του είναι το καλύτερο στο να περνάει τα συναισθήματα των χαρακτήρων.
+ Έπικνεςς στο ξύλο, ακόμα και αν παρωδεί διάφορα στερεότυπα μάχης.


Τέσπα, δεν μπορώ να εξηγήσω το πως νιώθω για τούτο το κομμάτι.

Recommended for everyone, not only shounen-tards.

HnH5aB0.jpg


#10 Predator

Predator

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 September 2008 - 12:24

GURREN LAGANN SPIN ON!! WHO THE HELL DO YOU THINK WE ARE?!?!?:8):
Posted Image
WHO THE HELL DO YOU THINK WE ARE!?

#11 aiswpos

aiswpos

    Starting...

  • Members
  • 25 posts

Posted 03 September 2008 - 17:50

Ειχα καιρο να δω ανιμε που να μου προκαλεσει τοσο εντονα συναισθηματα. Ξεκιναει σαν παρωδια των mecha και καταληγει σαν ενα απο τα καλυτερα δειγματα του ειδους.
Spoiler:
The absolute anime babe

#12 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 03 September 2008 - 23:22

Πράγματι, από τα καλύτερα mecha που έγιναν ποτέ. Δεν είναι πάντοτε σοβαρό, ούτε πάντοτε αστείο και μάλιστα κοροϊδεύει και τον εαυτό του. Οκ, έχει κάμποσες "βολικές" υπερβολές που μπορεί να ξενίσουνε όποιους θέλουνε επιστημονικές εξηγήσεις αλλά ακόμα κι εγώ που ανήκω σ'αυτήν την κατηγορία, το βρήκα εκπληκτικό. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕ!!!

#13 anime-dono

anime-dono

    Back again ^_^

  • Members
  • 489 posts

Posted 04 September 2008 - 18:04

Τρομερό Animation, το soundtrack το οποίο έχω ακούσει άπειρες φορές τα σπάει, ένα από τα λίγα anime που μου δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον και μου το διατήρησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της σειράς, το story για μένα είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο εφόσον ξεκινά από την παιδική ηλικία του πρωταγωνιστή και φτάνει στο πως κατέληξε αρκετά χρόνια μετά, τέλος είναι ένα anime που παρότι ανήκει στη κατηγορία mecha μπορούν να το δουν όλοι και αυτό το λέω εγώ που δεν μου αρέσουν τα mecha.

Συμπέρασμα:
Ένα anme για όλους με πολύ ενδιαφέρον που δύσκολα θα αφήσει κάποιον αδιάφορο και κατά την γνώμη μου είναι από τους τίτλους που δεν πρέπει να λείπουν από καμία συλλογή.

Edited by anime-dono, 05 September 2008 - 20:40.

Posted Image


#14 Snakegt

Snakegt

    Starting...

  • Members
  • 2 posts

Posted 25 September 2008 - 19:43

Ενα απο τα καλυτερα anime που εχω δει.Υοkο ftw

#15 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 25 September 2008 - 19:57

πολυ καλο σχεδιο, αλλα πολυ γνωστη η ιστορια, και στο τελος κατανταει πολυ βαρετο και προβλεψιμο.
εχουμε δει και αλλους πρωταγωνιστες τυπαδες και μαλιστα πολυ περισσοτερο τυπαδες

1345977285497_zps066ae44a.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: spring 2007, anime review, Gainax, action, comedy, mecha, sci-fi