Μπορούμε να βάζουμε φωτογραφίες από το cosplay μας, καθώς και του χαρακτήρα που υποδιόμαστε, έτσι ώστε να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, αν κάποιος δεν έχει δει το αντίστοιχο άνιμε. Δεκτές είναι και οι γνώμες, παρατηρήσεις, προτάσεις, ώστε να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον.
Πιστεύω ότι αρκετά παιδία που δεν έχουν κάνει cosplay έως τώρα, θα πάρουν κάποιες ιδέες, και θα δουν ότι δεν είναι και πολύ δύσκολο.
Ξεκινάω εγώ. Το μοναδικό cosplay που έχω κάνει, είναι ο Roronoa Zoro από το One Piece.
Επέλεξα το συγκεκριμένο χαρακτήρα επειδή είναι ένας από τους αγαπημένους μου, και ήθελα πολύ να κάνω cosplay του. Η στολή είναι σχετικά απλή, ένα μαύρο παντελόνι, άσπρο μπλουζάκι, τρεία σπαθιά, μαύρη μπαντάνα στο χέρι, τρεία σκουλαρίκια, και πράσινα μαλλία.

Τα ρούχα ήταν το πιο εύκολο μέρος.
Ένα υφασμάτινο μαύρο βαμβακερό παντελόνι, και ένα λευκό μπλουζάκι. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αγοράσω κάποιο με κουμπιά μπροστά, έτσι αρκέστηκα σε αυτό που είχα.
Αυτό που έχει στη μέση του, μου το έφτιαξε η μάνα μου, από ένα κομμάτι πράσινο ύφασμα. Αν και έψαξα αρκετά, δεν βρίκα το ίδιο ύφασμα 100%, έτσι πήρα απλός ένα πράσινο.
Μπαντάνα μαύρη ευτυχώς είχαμε σπίτι.
Παπούτσια, ένα ζευγάρι μποτάκια του ναυτικού, που είχα από τη θητεία μου.
Τα μαλλία ήταν επίσης εύκολα, αν και χρειάστηκε να κουρευτώ, και να ξυριστώ εκείνη τη μέρα. Πήρα και μια μάσκαρα από κατάστημα καλλυντικών, αλλά επειδή έχω σκούρα μαλλία, το πράσινο φαινόταν μόνο στο φως καλά.
Τα σκουλαρίκια, για να τα βρούμε φάγαμε όλη την Ερμού και το Μοναστηράκι, αλλά τελικά βρίκαμε κάποια που έμοιαζαν αρκετά. Τρύπες στα αυτία δεν έχω, για αυτό χάλασα κάτι άλλα σκουλαρίκια της μάνας μου, και πήρα τα κλιπσάκια. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στα συρματάκια, πέτυχα το αποτέλεσμα που ήθελα.

Τα σπαθία. Αυτό ήταν η πραγματική διασκέδαση. Δεν ήθελα να αγοράσω ψεύτικα αποκρειάτικα, και έτσι έφτιαξα τα σπαθιά του Ζόρο από το μηδέν. Επρέπε να μοιάζουν με αληθινά, αλλά και να είναι ελεφρά, για να μπορώ να κρατάω ένα στο στόμα.

Χρησημοποίησαν χαρτόνι μακέτας για τις λεπίδες, και μια τεχνική κόλλας pva και κομματιών εφημερίδας για τις θήκες.
Για τις λεπίδες, χάλασα ένα σπαθί που είχα σπίτι, και σχεδίαδα τη λάμα. Έκομψα το χαρτόνι στο σχέδιο, και μετά το έβαψα με ένα γκρι/ασημένιο χρώμα. Λιμάρισα λίγο και τις άκρες, και ήταν έτοιμες. Χρησημοποιόντας το ίδιο χαρτί, και ένα χρυσό μαρκαδόρο, έφτιξα και κομμάτια που βρίσκονται ανάμεσα στη λεπίδα και την λαβή.
Για τις λαβές, πήρα τη λαβή του σπαθιού που είχα διαλύσει, και αφού την τύλιξα με ζελοφάν, άρχισα να κολλάω λορίδες εφημερίδας, με αραιωμένη κόλλα. Μολίς στεγνώσει η πρώτη στρόση, δεύτερη και τρίτη, και το υλικό γίνεται αρκετά σκληρό, αλλά ελαφρό. Το ίδο έκανα και για τις θήκες, αλλά εκεί έντυνα με εφημερίδες ένα boken που έχω. Χρωμάτισα θήκες και λαβές με pvc χρώματα, και με το χρυσό μαρκαδόρο έκανα τις λεπτομέριες.
Ένα πρόβλημα που αντυμετόπισα ήταν το πως θα στέκονταν τα σπαθιά πάνω στη ζώνη, έτσι ώστε να μπορούν να βγαίνουν εύκολα. Τελικά κόλλησα καρφίτσες από την μέσα πλευρά κάθε θήκης, και έτσι απλός καρφόνονταν πάνω στην πράσινη ζώνη. Και έτοιμος.
Η δική μου εκτίμηση. Ήταν πετυχιμένο κοσπλέι, από την πλευρά των λεπτομεριών. Άλλα κοσπλέι του χαρακτήρα που έχω δει, δεν δίνουν σημασία στη λεπτομέρια, και κυριώς στα σπαθία.
Δεν είναι πετυχημένο από άποψη σωματότυπου, καθώς εγώ δεν είμαι γυμνασμένος.
Πάντος σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι πήγε καλά. Περιμένω να ακούσω σχόλια, και να δω κι άλλα κοσπλέι