Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

FullMetal Alchemist Brotherhood (2009-10)

• Please log in to reply
1539 replies to this topic

#1411 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 02 January 2011 - 17:13

Παιδες να το κρινετε ως shonen και οχι ως anime γενικα...

2bbd14fc.jpg

#1412 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 02 January 2011 - 17:14

Κάνω quote τον εαυτό μου από προηγούμενη σελίδα.

Περί του Envy.

Spoiler:

Ένας από τους λόγους που απολάμβανα το FMA στην αρχή είναι ότι κινούταν σε ηθικά γκρίζα περιοχή... way to mess it up.

Το One Piece, αν και δεν πατάει και πολύ σε τέτοια θέματα ηθικής, είναι εντούτοις απολύτως προσεγμένο σε αυτόν τον τομέα και δεν έχει παρατηρηθεί (και ούτε θα παρατηρηθεί...) παρόμοια ασυνέπεια.

Υπάρχουν κι άλλα μικροπροβλήματα εδώ κι εκεί, όπως
Spoiler:

Παραδείγματα εντοπίζονται κι άλλα, αυτό μου έχει μείνει ως το πιο χαρακτηριστικό. Πταίσματα όμως αυτά σε σχέση με τα παραπάνω.

Οι υπόλοιπες ενστάσεις μου έχουν να κάνουν με κάποιος χαρακτήρες. Aς πούμε συμφωνώ με αυτό που γράφει το spoiler της Anelis σχετικά με τους πρωταγωνιστές. Επίσης δε μου άρεσαν οι 2 mutants που εμφανίστηκαν σχεδόν από το πουθενά προς το τέλος. Αλλά τέσπα, αυτά είναι και θέματα προτίμησης φαντάζομαι.

Στο Οne Piece δε γίνεται ό,τι να'ναι παρεμπιπτόντως (αν θέλεις δώσε κανένα παράδειγμα να το συζητήσουμε), και εννοείται ότι είναι καθαρά για τους fans απλώς και μόνο επειδή είναι πολλά. Δε θα έβλεπα 500 επεισόδια από κάτι που δε μου αρέσει.

#1413 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 02 January 2011 - 17:19

Το One Piece, αν και δεν πατάει και πολύ σε τέτοια θέματα ηθικής, είναι εντούτοις απολύτως προσεγμένο σε αυτόν τον τομέα και δεν έχει παρατηρηθεί (και ούτε θα παρατηρηθεί...) παρόμοια ασυνέπεια.

Spoiler:

Παραδείγματα εντοπίζονται κι άλλα, αυτό μου έχει μείνει ως το πιο χαρακτηριστικό. Πταίσματα όμως αυτά σε σχέση με τα παραπάνω.

Οι υπόλοιπες ενστάσεις μου έχουν να κάνουν με κάποιος χαρακτήρες. Aς πούμε συμφωνώ με αυτό που γράφει το spoiler της Anelis σχετικά με τους πρωταγωνιστές. Επίσης δε μου άρεσαν οι 2 mutants που εμφανίστηκαν σχεδόν από το πουθενά προς το τέλος. Αλλά τέσπα, αυτά είναι και θέματα προτίμησης φαντάζομαι.

Στο Οne Piece δε γίνεται ό,τι να'ναι παρεμπιπτόντως (αν θέλεις δώσε κανένα παράδειγμα να το συζητήσουμε), και εννοείται ότι είναι καθαρά για τους fans απλώς και μόνο επειδή είναι πολλά. Δε θα έβλεπα 500 επεισόδια από κάτι που δε μου αρέσει.

συμφωνω σε ολα....παρ'ολα αυτα παρομοια σεναριακα κενα εχουν υπαρξει και σε αλλα animes....δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να αντιμετωπιστει ως "χαζουλικο αν και ευχαριστο shounen"(προς θεου δηλαδη)??

και το ξερω πως επαναλαμβανομαι αλλα ολα αυτα με φιλικο τονο....

#1414 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 02 January 2011 - 17:24

Ωραία. Αν δε μιλήσουμε γι'αυτά σε αυτό το thread, για τι θα μιλάμε; Μόνο για το πόσο γαμάτο ήταν;

#1415 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 02 January 2011 - 17:27

Ωραία. Αν δε μιλήσουμε γι'αυτά σε αυτό το thread, για τι θα μιλάμε; Μόνο για το πόσο γαμάτο ήταν;

αν δεν πουμε γαματο αυτο το anime τοτε ποιο θα πουμε :madtodeath:??

#1416 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 02 January 2011 - 18:01

Spoiler:

Ε βέβαια γιατί το να σκάει ακριβώς δίπλα σου βόμβα που θα ισοπέδωνε όλη την Arabasta και τη γλιτώνεις με μερικά σπασμένα κόκαλα ή να σε χτυπάνε 1000000 βολτ και μετά από καμιά ώρα να σηκώνεσαι σαν κύριος και να σαι οκ είναι εντελώς φυσιολογικό:wis:

Posted Image

#1417 minsc

minsc

Starting...

• Members
  • 1 posts

Posted 02 January 2011 - 18:02

Προσωπικά δεν το έχω δει όλο το άνιμε, αλλά έχω διαβάσει το μάνγκα... και έτσι στο post της anelis, δε με ενδιαφέρουν και πολύ όλα τα άλλα (μιας και είναι προσωπική της άποψη), αλλά δύσκολα νομίζω θα έβρισκε κάποιος την υπόθεση "εντελώς ηλίθια"... επίσης για την "κάθε χαζοσκηνή με τη δήθεν heartfelt μουσική απόκρουση" δεν έχω ιδέα, αλλά νομίζω ότι με μουσική ή χωρίς το ανιμε έχει κάποιες πολύ δυνατές σκηνές... (εκτός και αν έχεις ήδη κάψει απειρα εγκεφαλικά κύτταρα και δεν κλαις πια...):nod2:

#1418 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 02 January 2011 - 18:04

Ε βέβαια γιατί το να σκάει ακριβώς δίπλα σου βόμβα που θα ισοπέδωνε όλη την Arabasta και τη γλιτώνεις με μερικά σπασμένα κόκαλα ή να σε χτυπάνε 1000000 βολτ και μετά από καμιά ώρα να σηκώνεσαι σαν κύριος και να σαι οκ είναι εντελώς φυσιολογικό:wis:

Φυσιολογικό στο One Piece που δεν πεθαίνει κανείς (...), ναι. Σίγουρα δεν είναι λογικό, αλλά δεν πάει κόντρα στους εσωτερικούς κανόνες του έργου.

Αν θες να δεχτείς αυτούς τους κανόνες ή όχι είναι δικό σου θέμα.

#1419 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 02 January 2011 - 18:16

Α couple of offtopic posts deleted. Και μια παραίνεση, αν και δεν είναι κακό να συγκρίνετε δύο shonen σειρές προσοχή να μη βγεί εκτός θέματος η συζήτηση. Αν θέλετε να πείτε την γνώμη σας για το One piece υπάρχει ολόκληρο subforum.

Περί Envy

Spoiler:

Edited by iristella, 02 January 2011 - 18:22.

#1420 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 02 January 2011 - 18:45

Παιδες να το κρινετε ως shonen και οχι ως anime γενικα...

Λάθος γιατί τα shonen είναι κατηγορία/demographic anime όπως θέλετε πείτε το. Και ναι το Brotherhood με κράτησε πολύ παραπάνω από άλλα "σοβαρά" anime, οπότε μόνο και μόνο επειδή δεν το βαρέθηκα παρά σε ελάχιστες στιγμές, για μένα αξίζει.
Με τον Envy ξενέρωσα και εγώ.
Για τη Winry και τον Scar δεν το πήρα καν είδηση, αλλά τέτοιου είδους μελοδραματισμούς και "τυχαίες συμπτώσεις" τους έχω συνηθίσει πλέον στα anime. Άλλες φορές με συγκινούν άλλες θέλω να σπάω την οθόνη και άλλες τις περνάω στο ντούκου. Εξαρτάται αρκετά από το πόσο μου αρέσει το anime μέχρι εκείνη τη σκηνή.

#1421 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 02 January 2011 - 18:49

Spoiler:

Spoiler:

#1422 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 02 January 2011 - 18:57

Διχάζω η πτάνα, διχάζω! xD

δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να αντιμετωπιστει ως "χαζουλικο αν και ευχαριστο shounen"(προς θεου δηλαδη)??

Γιατί τέτοιο είναι. Ένα χαζούλικο shounen που είναι και απλοικό γιατί κύριο κοινό του είναι τα μικρά αγοράκια. Το ότι αναφέρει "βαθειά" θέματα, όπως (λολ) ο Θεός δεν σημαίνει τίποτα, καθότι περνάει απλά ξυστά από το θέμα, χωρίς να αναλύει ή να έχει να πει κάτι παραπάνω. [Άσε που το παίζει και ψαγμένο και εκεί είναι το κωμικοτραγικό της υπόθεσης.]

Διδιμάκια ως shounen παίρνει 9-9,5 στα 10, τα είπαμε αυτά. Ως άνιμε γενικά όμως παίρνει βάση με το ζόρι.

Anw αυτά τα ολίγα γιατί βαριέμαι για περισσότερα.

Παιδάκια μη φρικάρετε που το θεωρούμε βλακεία, εξακολουθεί να μας αρέσει.
Γούστα είναι αυτά.

Posted Image

#1423 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 02 January 2011 - 19:24

Διχάζω η πτάνα, διχάζω! xD

Γιατί τέτοιο είναι. Ένα χαζούλικο shounen που είναι και απλοικό γιατί κύριο κοινό του είναι τα μικρά αγοράκια. Το ότι αναφέρει "βαθειά" θέματα, όπως (λολ) ο Θεός δεν σημαίνει τίποτα, καθότι περνάει απλά ξυστά από το θέμα, χωρίς να αναλύει ή να έχει να πει κάτι παραπάνω. [Άσε που το παίζει και ψαγμένο και εκεί είναι το κωμικοτραγικό της υπόθεσης.]

Διδιμάκια ως shounen παίρνει 9-9,5 στα 10, τα είπαμε αυτά. Ως άνιμε γενικά όμως παίρνει βάση με το ζόρι.

Anw αυτά τα ολίγα γιατί βαριέμαι για περισσότερα.

Παιδάκια μη φρικάρετε που το θεωρούμε βλακεία, εξακολουθεί να μας αρέσει.
Γούστα είναι αυτά.

εγω παντως να την πω την αμαρτια μου αυτο το "i,m what you know as god,the world,the universe"και λοιπα(το i'm also you δεν το βαζω γιατι μπορει να'ταν ψαγμενο μπορει ομως να το'γραψε και πανω στη βαρεμαρα)μου αρεσε ηταν αρκετα εξυπνο....την πρακτικοτητα της θεωριας της ισοδυναμης ανταλλαγης θα την συναντησεις ΠΑΝΤΟΥ και απο κει και περα ενα ατομο(homonculus στην περιπτωση μας)που ηθελε να μη δεσμευεται απο κανονες ειναι και αυτο αρκετα εξυπνο και ενας απ'τους καλυτερους λογους υπαρξης ενος villain για μενα.....η δε τελευταια ατακα της σειρας
Spoiler:
το γνωστο αλλιως what doesn't kill us only makes us stronger εχοντας τον αερα της σειρας τεκμηριωμενο μεσα απο 64 20λεπτα επεισοδια λιγο ηταν??νταξ δηλαδη ποσο ωριμα και πανεξυπνα animes εχετε δει πια για να θεωρειτε το fmab χαζουλικο:deadga6:??(no i'm trully interested)

μια απαντηση θελω μονο και το κοβω εδω.....

#1424 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 02 January 2011 - 19:57

Σεναριακό κόλπο για να πιστέψεις ότι δεν πεθαίνει κανένας ..
go on:hahaha:
Posted Image

#1425 Piscatella

Piscatella

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 02 January 2011 - 20:01

Το anime το ειδα μαζι με την Anelis οποτε οι αποψεις μας συγκλινουν πολυ, μπορει εμενα να μου αρεσε λιγο περισσοτερο γιατι εχω αυτη την γ@μημενη τεστοστερονη και γουσταρα οταν ηρθαν οι dragonball moments!!!!
Spoiler:

Μια σειρα πολυ χαμηλων πνευματικων απαιτησεων απο τους θεατες της (ευχαριστω Anelis) με πολυ ξυλο και κωμικοτραγικες "βαθειες" σκηνες, που βλεπεται πολυ ευχαριστα και γρηγορα απλα γιατι ειναι ενα εθιστικο shounen και τιποτα παραπανω και για αυτο που ειναι, ειναι πολυ καλο.