Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Cosplay progress: 50%. HELP!

• Please log in to reply
141 replies to this topic

#46 MitHuNa

MitHuNa

Annie-maki

• Members
  • 327 posts

Posted 14 February 2009 - 01:40

ΚΟΥΡΕΜΑΑΑ ΚΟΥΡΕΜΑΑΑΑ!!! ΟΧΙ ΠΕΡΟΥΚΕΣ ΣΤΑ COSPLAY!! PLZ!!

οκ οκ οκ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΠΙΣΩΩΩΩΩ!! Σήμερα έβαλα σπρέι dude!! είναι κόλαση κάνει σκατά τα χέρια σ, τα ρούχα σ και οτι υπάρχει στο διάβα του. καλύτερα περουκα τελικά αλλά να είναι καλη περούκαα όχι αυτές τις ξεμαλλιασμένες του 3ευρου!!!
Posted Image

Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#47 Xa0s

Xa0s

Gambate o kudasai !!!

• Members
  • 341 posts

Posted 20 February 2009 - 16:03

Στην προσπαθεια να ντυθω Kyouraku Shunsui
Spoiler:

Υπαρχει καμια προταση για το καπελο?Εγω εχω σκευτει 3 λυσεις
1.να το φτιαξω με χαρτονι κ επενδιση υφασμα ..αλλα δεν το βλεπω να βγενει ωραιο
2.Να παρω ενα ετιμο κιτρινο που βρικα σε ειδι αποκριων κ να προσπαθησω να το βαψω...αλλα παλι δεν το βλεπω βα βγενει κατι καλο κ 3. να παρω ψαθινο καπελο (εχω βρι ενα ιδιο με του Luffy) κ να το ανοιξω-τεντωσω με λεπτα ξυλαρακι ετσι ωστε να χασει την καμπηλη?

Και ακομα ενα ερωτημα τα σπαθια σκευτομουνα να τα αγορασω απο αποκριατικα ειδι γιατι αν φερω τα πραγματικα που εχω στο σπιτι δεν με βλεπω να με εχετε για πολυ στην παρεα σας(θα με μαζεψουν τα στρουμφακια)

θελω να εμφανιστω στο παρτυ τισ κυριακησ πριν την καθαρα δευτερα με το ''κουστουμι'' οποτε ασ εχουμε κ τον χρονο τισ 1 εβδομαδασ υποψιν μας.

Ευχαριστο

I would likePosted Image for a pet...

#48 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 21 February 2009 - 14:10

xa0s...

Wooww!! :wooi2: Τον λατρεύω αυτό τον χαρακτήρα!!!

Λοιπόν, το βασικό σου πρόβλημα είναι το καπέλο, οπότε:

* Που θα μπορούσες να βρεις ένα τετοιο? Καπέλο με κινέζικο ντιζάιν, οπότε θα πρωτοψαξεις στα προφανή μέρη: κινέζικα μαγαζιά. Όχι σε αυτά τα μικρά που υπάρχουν μαζεμένα στο κέντρο και πωλούν συνήθως μόνο ρούχα και παπούτσια, αλλά σε καποια πολύ μεγάλα που πωλούν από εργαλεία μέχρι έπιπλα.
Υπάρχει ένα τετοιο επάνω στην Κωνσταντινουπόλεως (μετά τα Σεπόλια και λιγα μέτρα μετά τη γέφυρα Ροσινιόλ).
Ισως να υπάρχουν και σε καποια μαγαζιά με είδη διακόσμησης (πολλές φορές χρησιμοποιούνται τετοια καπέλα ως διακοσμητικά). Αλλά αυτό το συγκεκριμμένο ψάξιμο, μου κάνει λίγο...μύγα στ' άχυρα....
Επίσης υπάρχει πιθανότητα να βρεις τετοιο καπέλο ψάθινο (όχι φτηνο-χαρτονενιο) σε καποια μεγάλα μαγαζιά με αποκριάτικα είδη ή θα μπορούσες να νοικιάσεις ένα από βεστιάριο (διευθύνσεις καταστημάτων βεστιάριο θα βρεις στο χρυσό οδηγό).

*Θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου ένα? Μάλλον ναι!
Το βασικό σου υλικό θα είναι το χαρτόνι. Οσο σκληρό χρειάζεται, ωστε να κρατάει μια φόρμα και όσο μαλακό χρειάζεται για να διπλώσει σωστά. Στερεώνεις τις άκρες καλύτερα με συρραπτικό, παρά με κόλλα.
Για να δώσεις στην εξωτερική επιφάνεια τη σωστή όψη, εχω δυο σκέψεις:

α) Θα βρεις στο ιντερνετ ενα pattern (εικόνες που χρησιμοποιούνται συνήθως ως backgrounds με απλά επαναλαμβανόμενα μοτίβα) που να μοιάζει με επιφανεια φτιαγμένη από ψάθα. Βρες ενα με καλή ανάλυση κι εκτυπωσε το σε απλό χαρτί. Επειτα κόλησέ το προσεχτικά επάνω στο καπέλο που εχεις φορμάρει ήδη με χαρτόνι ως βάση.
Σε αυτό το cosplay item δεν μας ενδιαφέρει το ότι το βασικό υλικό είναι χαρτόνι, αλλά η εντύπωση στο μάτι ότι η εξωτερική όψη μοιάζει ψάθινη.

β) Αυτό ίσως είναι λίγο πιο ζώρικο, αλλά αρκετά αληθοφανές. Στο praktiker ή σε μαγαζιά με είδη για κατασκευές-χόμπυ ισως βρεις ρολό-ψάθα σε καλή ποιότητα. Αν βρεις κατι τετοιο και είναι αρκετά λεπτό, μπορείς να το στερεώσεις με συρραπτικό επάνω στη χαρτονένια βάση. Αν είναι πιο χοντρό, μπορείς να το τυλίξεις κωνικά και να το χρησιμοποιήσεις απευθέιας.

Υπάρχει και η λύση-απελπισίας που λέγεται: υλικό-ψάθα θαλάσσης! Αλλά, εκτός του ότι δε θα δώσει την οπτική εντύπωση που θέλουμε, θα θέλει σίγουρα ράψιμο στις άκρες με υφασμα, γιατί άμα μαδήσει....

*Για σπαθί μη διστάσεις να καταφύγεις σε παιχνίδια, παρά να επιλέξεις να δανειστείς από καποιον μια ρέπλικα. Ειμαστε εναντιων της χρήσης σπαθιών-ρέπλικα σε cosplay parties για ευνόητους λόγους και ακόμη πιο ευνόητες πιθανότητες να προκύψουν προβλήματα!
Γι αυτό θα καταφύγεις για ψάξιμο ή σε μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών ή σε μεγάλα καταστήματα με αποκριάτικα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις! Ειχα βρει εγώ στα Jumbo και σε πληροφορώ, μοιάζουνε τρομερά κούλ!

Παγούρι για σάκε εχεις βρει??
Εχεις κάνει πρόβα...αξυρισιά & λάγνο ύφος?? :hahaha:

#49 Xa0s

Xa0s

Gambate o kudasai !!!

• Members
  • 341 posts

Posted 21 February 2009 - 15:11

Παγούρι για σάκε εχεις βρει??
Εχεις κάνει πρόβα...αξυρισιά & λάγνο ύφος?? :hahaha:

Οχι παγουρι δεν εχω βρει γιατι να πω την αληθεια δεν τον εχω δει πουθενα κα κραταει παγουρι...(αν εχεισ καμια στιλε μου να δω μηποσ βρω κατι) Ετσι κ αλιοσ εχω γενια απο μονοσ μου ...βασικα θα πρεπει να ξυριστω για να μιασω..μακρι μαλλι λιγο σπαστο εχω ετσι κ αλλιοσ(βασικα απο εκει ξεκινισα για να κανω αυτο το cosplay) . Να βρω καποιον που να τεριαζουν τα μαλια μασ κ να κριβουν τα παραπανω κιλα που εχω...Αυτο για το λαγνο υφος ειναι καθαρα θεμα αλκοολ...οσο παραπανω τοσο καλιτερο:hahaha::hahaha::hahaha:

Ωσ προσ το καπελο βγηκα για ερευνα αγορασ στα μαγαζια κ εκτοσ του οτι βρικα μεγαλεσ διαφορεσ στια τιμεσ απο μαγαζι σε μαγαζι (στα ιδια προιοντα.. 70% διαφορα) σε ενα μικρο μαγαζακι (που κατα τυχη δεν ειχε κλησει στησ 10.00 το βραδυ) ενω εγω ειχα ειδι αγορασει το κιτρινο (ελεγα να κανω πατεντα για να το φερω) κ πηγενα για καφε βρικα με 4,50 ευρο το διπλανο του.Γ@μω???Τωρα θα κολησω κ κοκινο βελουδενιο χαρτι στην μητη επανω κ τελειωσα.
Spoiler:

Τα σπαθεια που βρηκα ειναι με μασιφ πλαστικο (στην 2 φοτο φενετε καλιτερα) κ απλα θα ξησω το χοντρο πλαστικο που εχει απο την ακμη τησ λεπιδασ κ θα φενετε σαν κοφτερο.Θα βαψω κ με εναν μαρκαδορο ανεξιτιλο τα χρισα κατω κ πανω απο την λαβη κ τελοσ με τα αξεσουαρ...Ελεγα να αγορασω κ μια ροζ ομπρελα...Τι λεσ???

Spoiler:

Spoiler:

Για τα ρουχα βρικα πατρον απο το Internet κ επιδη η μητερα μου ειναι μοδιστρα θα μου τα ραψει αυτη .Σημερα πηγα κ για υφασματα βρικα αρκετα καλα κ σχετικα φτηνα (κ ροζ κ ασπρο κ γαλαζιο για την ζωνη). Μονο στα μαυρα που ειναι εσωτερικα κολησα για το ποσο χοντρα θα πρεπει να ειναι κ αν θα ειναι βαμβακερα ή οχι , χοντρα η σχετικα λεπτα κλπ κλπ ..Αλλα λογο οικονομικου κοστουσ μαλλον θα διαλεξω κατι σχετικα λεπτο αλλα ΜΑΤ κ οχι γυαλιστερο οπο\ωσ τα αλλα δυ(ροζ κ ασπρο).

Κ τελοσ για σανδαλια τα κλασικα Ασπρα παπουτσια του αδερφου μου .Διοτι
1.ουτε που θα φενοντε
2.θα εχει κρυο κ δεν λει να ξεπαγιασω
3.στην Αθηνα με σανδαλη κατευενουν μονο τουριστεσ κ ''Εθισμενοι''
4.Κ τελοσ ή θα επρεπε να τα αγορασω ή να τα φτιαξω κ ο χρονος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2

Τελοσ μια γενικη διαπιστοση που εκανα --- ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ COSLAY -- βαζοντασ κατω τα κοστοι για την ολη στολη ειναι οτι :Αν ψαξεισ βρισκεισ την ιδια στολη για αγορα σε ισοσ κ αρκετα χαμιλοτερη τιμη απο οτι να την δημιουργησεισ..χορισ βεβεα να συνυπολογιζουμε κ τον προσοπικο χρονο που επενδηεισ φτιαχνοντασ την μονοσ σου....

----> Αν λοιπον ειστε ''Μερακληδες'' φτιαχτε την μονοι σασ .Να εχετε να λετε οτι το κανατε κ αυτο...

---->Αν παλη θελετε απλα να κανετε ενα Cosplay ετσι πανω στην τρελα σασ (κ δεν εχετε κ χρονο) τοτε απλα αγοραστε το....

I would likePosted Image for a pet...

#50 BlackRoseOfDestiny

BlackRoseOfDestiny

!°°AnimeOtaku °:-d

• Members
  • 49 posts

Posted 21 June 2009 - 21:58

Παιδια Help.Ετοιμαζω το πρωτο μου cosplay το οποιο ειναι της ηρωιδας Lina Inverse.Η τυπισα λοιπον εχι κατι προστατευτικα στους ωμους της αυτα σκεφτικα να τα φτιαξω με χαρτονι σαντουιτς και παπιε μασιε.Τι λετε ειναι καλη ιδεα; ΘΑ πετυχει η μπα;
Food glorious foood~~~~:hahaha:
"The Black Rose Of my destiny fades away with my dreams as i am walking down this valley of sins wondering do i belong here?" By BlackRoseOfDestiny:smokingg:

#51 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 22 June 2009 - 12:39

BlackRoseofDestiny...

Λίγο ζόρικες αυτές οι επωμίδες, κι αυτό γιατί εχουν 2 επίπεδα που πρέπει να ενωθούν σταθερά και τέλος πρεπει να βρεθεί ενας τρόπος να στερεωθούν επάνω στους ωμους και να ευθυγραμμιστούν σωστά.

Το παπιέ μασιέ θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη λύση, αλλά και η πιο χρονοβόρα. Το χαρτόνι είναι ευκολότερο, αρκεί ν' αναζητήσεις ενα χαρτόνι που να είναι λεπτό και να μπορεί να λυγίζει. Σιγουρα θα βρεις στο Πλαίσιο, όπως και χρωματιστές ζελατίνες για να κάνεις τις λεπτομέριες (πχ. την κόκκινη σφαιρική λεπτομέρεια). Το βάψιμο θα έλεγα να γίνει με σπρέυ.
Θα έλεγα να συνδέσεις τις επωμίδες μεταξύ τους (ωστε να τις φορέσεις) με φαρδύ λάστιχο.

Και μια γενικότερη συμβουλή. Ποτέ δε θα κουραστώ να λεω πως οι cosplayers που εχουν ήδη κάνει αυτό που θα επιχειρήσουμε είναι οι καλύτεροι βοηθοί. Γι αυτό αξίζει τον κόπο ν αφιερώσουμε λίγο χρόνο ψάχνοντας για εικόνες αυτού του cosplay. Μεσα από τις εικόνες θα πάρεις ιδέες για το πώς εκεινοι οι cosplayers εχουν ξεπεράσει το κάθε κατασκευαστικό πρόβλημα.

2 από τις καλύτερες βοήθειες βρίσκονται στο www.deviantart.com (η καλύτερη πηγή εικόνων για cosplay) και το site του www.cosplay.com

#52 Buraku-san

Buraku-san

Starting and Going!

• Members
  • 48 posts

Posted 05 July 2009 - 20:59

Εγώ αναρωτιέμαι που μπορώ να βρώ μάσκα Hollow του Ichigo! θέλω να τη κάνω δώρο σε φίλο αλλά δν βρίσκω στο νετ!
"Don't use such strong words. It makes you look weak."
- Aizen.
:tensai:

Posted Image

#53 Kurosaki_Angellust

Kurosaki_Angellust

Achieved Bankai

• Members
  • 254 posts

Posted 28 August 2009 - 12:51

Για την ακριβεια cosplay progress 90% και βαλε. αλλα μου λειπει η τελιωτικη λεπτομερεια.

Χρειαζομαι μασκα σκελετου και δεν μπορω να βρω καταστημα, πηγα στο τρυκ και δεν προλαβενουν να μου την φερουν μεχρι τις 12 του παρτυ

Αμα καποιος εχει μασκα σκελετου normal κατα προτιμηση οχι αιματα κλπ και μπορει να δανεισει,νοικιασει η πουληση ενδιαφερομαι αμεσα η αμα ξερετε μαγαζι με εποχιακα στην αθηνα που να ειναι ανοιχτο αυτη την εποχη.

thx in advance :D

Edited by Kurosaki_Angellust, 28 August 2009 - 13:14.

Posted Image
Posted Image

#54 MisaYoshiko

MisaYoshiko

Anime Professional

• Members
  • 792 posts

Posted 28 August 2009 - 13:22

εχω διευθυνσεις και τηλεφωνα απο βεστιάρια που ειναι ανοιχτα ολο το χρονο. αν θελετε μπορουμε να τα αναρτησουμε καπου να φαινονται

#55 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 28 August 2009 - 22:54

εχω διευθυνσεις και τηλεφωνα απο βεστιάρια που ειναι ανοιχτα ολο το χρονο. αν θελετε μπορουμε να τα αναρτησουμε καπου να φαινονται

Μπορείς να κάνεις ενα πόστ με τετοιες πληροφορίες εδώ: http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=5445 (τίτλος: οικονομικό και χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών) :thatsit:

#56 Kurosaki_Angellust

Kurosaki_Angellust

Achieved Bankai

• Members
  • 254 posts

Posted 12 September 2009 - 01:26

Μια τελευταια κραυγη απελπισιας μπας και σωθει το cosplay μου.... ειναι στο 99% τα εχω ολα και μου λειπει μια απλη,plain , μασκα σκελετου :P εχω ψαξει τοσα μαγαζια που απλα δεν θελει ο θεος να κανω cosplay αμα τυχον κανεις εχει η ξερει που μπορω να βρω να παω αυριο εστω τελευταια στιγμη ας κανει ψυχικο να πει :P
Posted Image
Posted Image

#57 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 12 September 2009 - 08:23

Τελευταία στιγμή που να βρεις? :run:
Οπότε...."βάζεις νεύτη", κόβεις χαρτόνι, βάφεις και στερεώνεις με λάστιχο. Ψαξε στο ιντερνετ για δείγματα του πώς θα ζωγραφίσεις και θα κόψεις το χαρτόνι.

#58 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 24 September 2009 - 20:03

Οκ, θα κάνω ψιλοπερίεργη ερώτηση:hot: αλλά επειδή το χρειάζομαι για το cosplay μου, μήπως γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρώ bloomers; Την ελληνική ονομασία δέν την γνωρίζω αλλά είναι κάτι εσώρουχα σάν shorts που φορούσανε τις παλιές σεμνές εποχές. Είναι κάπως έτσι
Spoiler:

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#59 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 24 September 2009 - 21:04

Χμμμ...σε κατάστημα εσωρούχων δεν είμαι σίγουρη αν θα βρεις ακριβώς κάτι τετοιο.
Σε μαγαζιά στο κέντρο που πουλάνε γεροντίστικα ρούχα και εσώρουχα-τύπου βρακοζώνες, ασε καλύτερα, γιατί θα γυρίσει το μάτι σου με ό,τι δεις και δε θα είναι και στο τελος αυτό που ψάχνεις.

Όμως μάλλον μπορείς να το φτιάξεις, χρησιμοποιώντας ενα κλασσικό παλιό λευκό σόρτς ή βερμούδα. Θα ράψεις κορδέλα σε ό,τι χρώμα προτιμάς γύρω από το λάστιχο της μέσης και με λίγη κορδέλα που θα ράψεις χαμηλά κοντά στα μπατζάκια, θα τα κάνεις να φαίνονται σαν να εχουνε σούρα. Χαμηλά στο στρίφομα από τα μπατζάκια θα ράψεις διακοσμητική δαντέλα. Επίσης διακοσμητικές δαντέλες, κορδελίτσες και διάφορα άλλα χαριτωμένα πραμματάκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις και όλο το υπόλοιπο "του βρακιού", δίνοντας ακόμα καλύτερα την αίσθηση του αθώου και παλιομοδίτικου.
Ψάξε στο ιντερνετ να βρεις εικόνες και να πάρεις ιδέες για το τελικό σχέδιο.

Διακοσμητική δαντέλα και κορδέλες, καθώς και πολύ χαριτωμένα πραγματάκια για να στολίσεις "το βρακί" θα βρεις στα μαγαζιά που πουλάνε είδη ραπτικής.

Αμα βάλεις τη φαντασία σου και το φτιάξεις έτσι μόνη σου, θα βγει τόσο χαριτωμένο, που θα το φοράς κι εκτός cosplay! :himitsu:

#60 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 24 September 2009 - 21:36

Arigatoo gozaimasu Lia-san!

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809