Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Cosplay progress: 50%. HELP!


  • Please log in to reply
141 replies to this topic

#16 Azathoth

Azathoth

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,136 posts

Posted 17 November 2008 - 21:08

Greetings!

ετοιμαζω τον Kisame απο Naruto. Σε γενικες γραμμες ειναι ολα οκ. Το βασικο προβλημα ειναι το Samehada, η σπαθα που κραταει. Εχω μερικες ιδεες αλλα οντας cosplay noob θα προτιμουσα την συμβουλη των ειδικων.

Posted ImagePosted Image

Posted Image Posted Image


ποσταρα και μερικες φοτογραφιες ελπιζωντας να φενονται.
thank you for your time :D

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.


#17 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 17 November 2008 - 22:43

the-flame-alchemist μεγάλε!! :drink:

Το λοιπόν, εχουμε και λέμε....

Περί του Kisame (ωραίο όνομα, αν και σου φερνει στο νου μια άλλη λέξη
Spoiler:
)cosplay:

Ρομπες-Akatsuki πουλάνε στο ιντερνετ, με τη σέσουλα. Εκτος αν εχεις όρεξη να επιχειρήσεις να τη φτιάξεις μόνος σου, κατά τις οδηγίες που δίνει ο "γιόκας" μου, six-winged-angel στο thread: "cosplay που έχουμε κάνει, τι και πώς" στην 1η σελίδα. Μη ξεκινήσεις πάντως το ράψιμο, χωρίς να φοράς...δαχτυλίδρα, γιατί θα χιλιοτρουπηθείς!

Την κορδελα στην κουτέλα με το Narutόσημα, μονο στα jumbo που δεν τη βρίσκεις πλεον! (εδώ μου δειξε φωτό ο Matu-san τις προάλλες, από τη λαϊκή της γειτονιάς του, όπου πέτυχε τσάντα...Keroro Gunsho και κόντεψα να πάθω αγκύλωση!)
Τράβα μια βόλτα από του konata να συνεονοηθείτε περί του αντικειμένου...

Φάτσα-Kisame: Makeup-απ την κόλαση! Τράβα μια τσάρκα από τα παρακάτω μαγαζάκια όπου θα βρεις τα κατάλληλα χρώματα!

*Magic Shop. Spray για αλλαγή χρώματος μαλλιών, περούκες, makeup, γυαλιά, μέχρι και ψέυτικα μουστάκια!
Οδός Πατούσα, κοντα στο solaris.

*Black n' Rose. Gothic-ρούχα, κορσέδες :nanana:, extensions, makeup.
Πάνω από το solaris, προς πλατεία εξαρχείων κοντά στο AnClub.

Σπαθούμπα. Ευτυχώς ευκολη. Να σε τι θα δόσεις βάση:
Για το κύριο κομμάτι σου σπαθιού, θα χρησιμοποιήσεις ενα κομμάτι πλαστικό, κομμένο στο σωστό σχήμα, ή καποιο άλλο υλικό απαραιτήτως όμως ελαφρύ, γιατί θα το βαρύνεις επιπλέον, όταν θα το τυλίξεις. Μη το τυλίξεις με γαζα φαρμακείου. Αν χρησιμοποιήσεις λορίδες από απλό λευκό βαμβακερό ύφασμα, θα φαινεται καλύτερο στο μάτι.
Τη λαβή του σπαθιού μπορείς να τη "στολίσεις" χρησιμοποιώντας κοκκινα/καφέ και λευκά κορδόνια ή λεπτες λορίδες ύφασμα, τυλιγμένα με τετοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν με το διάκοσμο της λαβής του σπαθιού στο άνιμε.
Για να στερεώσεις τη λαβή, δε θα πρότεινα μια κολλά (εκτός αν είναι μια πάρα-παρα πολύ γερή κολλα, ικανή να αντεξει το βάρος και το μήκος του υπολοιπου μερους του σπαθιού, το οποιο θα είναι πιο βαρύ-μη σε βρει καμια νιλα και κανεις...atack-combo ninja attacks photo posing με τη λαβή στο να χερι και το υπόλοιπο σπαθί ενάμισι μέτρο πίσω σου στο πάτωμα!)
Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις λεπτές πρόκες, εαν η λαβή είναι από ελαφρύ ξύλο. Θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο, αλλα προσοχή με τα σφυριά, μη σκάσεις ως Kisame με αντιχειρες-τουμπανο απ το χανζαπλάστ....

Αυτά για την ώρα! Αν εχεις αλλες απορίες, ρώτα! :thatsit:

#18 dimitorisu

dimitorisu

    Three Days Grace fan

  • Members
  • 102 posts

Posted 20 November 2008 - 03:44

χμμ παιδια εχω αναγκη για μια συμβουλη. Τουλαχιστον για το claw και την καρδια του tyrant τι προτεινετε να κανουμε? Δεν εχουμε ιδεα:wooi2: Πιστευω οτι εαν καποιος παιξει τον ρολο του θα ειναι ακομα καλυτερα οπως εξαλου σκοπευουμε να βαλουμε Νεμεσις.

Attached Files


Resident Evil Cosplay- bhterror.web.fc2.com
Posted Image

#19 dimitorisu

dimitorisu

    Three Days Grace fan

  • Members
  • 102 posts

Posted 23 November 2008 - 02:01

Μια καρδια αγγελαδας για την καρδια του... καλη ιδεα... η γουρουνιου...:hahaha:
Resident Evil Cosplay- bhterror.web.fc2.com
Posted Image

#20 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 23 November 2008 - 13:28

dimitorisu....

Δεν εχω καταλάβει καλά. Θέλετε απλώς να κατασκευάσετε κάτι που να μοιάζει με καρδιά και claws ή ολόκληρο το nemesis? θελετε να κάνετε κάτι σαν το nemesis για να το βάλετε σε βιντεάκι που θα γυρίσετε?

Μόνο αυτά λίγο να μας ξεκαθαρίζατε, για να δούμε τι συμβουλή μπορούμε να δόσουμε :thatsit:

#21 dimitorisu

dimitorisu

    Three Days Grace fan

  • Members
  • 102 posts

Posted 23 November 2008 - 15:43

dimitorisu....

Δεν εχω καταλάβει καλά. Θέλετε απλώς να κατασκευάσετε κάτι που να μοιάζει με καρδιά και claws ή ολόκληρο το nemesis? θελετε να κάνετε κάτι σαν το nemesis για να το βάλετε σε βιντεάκι που θα γυρίσετε?

Μόνο αυτά λίγο να μας ξεκαθαρίζατε, για να δούμε τι συμβουλή μπορούμε να δόσουμε :thatsit:


Ναι λοιπον, κοιταμε να φτιαξουμε κατι που να μοιαζει με καρδια και claws. Προσπαθουμε να φτιαξουμε το τερας που εβαλα στη φωτο.

Για το προσωπο δεν εχουμε προβλημα αλλα για τα claws κ καρδια δυσκολευομαστε.
Και για το κατασπρο σωμα του αν μπορουσατε να μας δωσετε μια συμβουλη λολ.
Resident Evil Cosplay- bhterror.web.fc2.com
Posted Image

#22 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 24 November 2008 - 00:06

χμμμ... :tensai:

Η (καλύτερη) αρχή, που είναι και το ήμιση του παντός, είναι να βάλετε καποιον από την παρεα να αφιερώσει κανα-δυό απογεύματα ψάχνοντας στο ιντερνετ για tutorials και τρόπους κατασκευής ανάλλογων εφφέ ( όπως ειναι η καρδιά και τα claws-μεμονομένα). Αυτό που θα σας "προγκήξει" μάλλον στις πληροφορίες που θα βρειτε, είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες! Η' θα είναι δυσκολο να τα βρειτε ή θα είναι πανάκριβα. Ομως μη μου ανησυχείτε! Δοστε μεγάλη βαση σε ό,τι πληροφορίες βρειτε και αφορούν το χρωματισμό αυτών των αντικειμενων. Για παράδειγμα, ενα τρισδιάστατο αντικείμενο που να μοιάζει με ανθρώπινη καρδιά, δεν εχει και τόση σημασία με τι υλικό θα το φτιάξεις-εαν το σχήμα του μοιάζει σωστό. Αν όμως το χρωματίσεις λάθος, χανεται όλος ο κόπος σου.

Να θυμάστε, πως ο καλύτερος φίλος του cosplayer που εχει ν' αντιμετωπίσει το challenge να κατασκευάσει ο ίδιος parts του cosplay του, ειναι ο cosplayer που εχει ήδη αντιμετωπίσει αυτό το challenge, τα εχει καταφέρει και εχει να δοσει πληροφορίες! Αφιερώστε λίγο χρόνο σε ψάξιμο στο χαος του νετ και μαλλον θα σταθείτε τυχεροί!

Εγώ τι θα έκανα? Θα προσπαθούσα να ζωγραφίσω επανω στη στολή του τέρατος. Κι αν αυτό το τερας είχα να το χρησιμοποιήσω σε βιντεοσκόπηση, θα εδινα τη μεγαλύτερη βάση στους φωτισμούς και στις γωνίες λήψης.

Την καρδιά-μεμονομένα, θα την εφτιαχνα με αφρολέξ, το οποιο θα τυλιγα σφιχτά σε ενα "σακουλάκι" από λατεξ (αυτό θα το εφτιαχνα από χειρουργικό γάντι). Θα περνουσα διαγωνια και μερικά απλά λάστιχακια (για να πετυχω καλύτερα το σχήμα-καρδιάς) κι επειτα θα συγκεντρωνόμουν στο χρωματισμό του.

Τα claws θα τα εκανα από μαλακό πλαστικό (που μπορεί να κοπεί ή να λυγίσει εύκολα). Θα προσάρμωζα μακριά κομμάτια πλαστικού (κοντα στο σχήμα των claws του τέρατος) επάνω σε ενα κλασσικο γαντι που να εχει κοντινή απόχρωση με αυτή του συνολικού χρώματος του κοστουμιου. Επειτα, βουρ! Να πετύχω το ζωγράφισμα!
Ισως χρησιμοποιούσα κομμάτια αφρολέξ (ουτε πολύ μαλακού-ουτε πολύ σκληρού) τα οποια θα εκοβα στο σχημα των claws του τερατος. Επειτα θα τα τύλιγα με λάτεξ, θα τα χρωμάτιζα και θα στερεωνα αυτή την "ογκώδη" κατασκευή γύρω από το χερι μου, σα να ήταν μερος ενός γαντιού....

Βασικά, δεν ξερω εαν βοηθάω μ' όλα αυτά.... :emptyonexg1:, αλλα αν εχετε αλλες απορίες, ρωτήστε!

#23 AristidisK

AristidisK

    The white power magician

  • Members
  • 159 posts

Posted 09 December 2008 - 19:27

:emptyonexg1:Έχω βρει το κοστούμι του τύπου με τα μαύρα(ξέχασα το όνομά του:hahaha:)από το DARKER THAN BLACK και δεν βρήσκώ τη μάσκα του:uhh:.Θα ήθελα να μου πει κάποιος από που μπορώ να την αγοράσω ή να την παραγκήλω από το INTERNET δεν με πηράζει να είναι από άλλη χώρα.:nanana::nanana::nanana:Σας παρακαλώ κάποιος και άμα μπορείτε γρήγορα!:cry5:
Είμαι απελπησμένος:hehehe:
[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:A8OX73M6xu8g-M:http://www.justanimeltd.com/images/FullMetalAlchemistEng.jpg[/IMG]:king:THE BEST ALCHEMIST EVER.:chigau:
:mador2:Don't forget it:hehehe::kill4u::head:

#24 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 09 December 2008 - 21:49

Με τις αγορές μέσω ιντερνετ, ουτε εγώ θα έλεγα ότι είμαι εξοικειωμένη. Απλώς ψαχνω αυτό που μ' ενδιαφέρει, στο eBay (κάτι που δεν μπορώ να κατασκευάσω μόνη μου), βλέπω αν συμφωνώ με την τιμή και από κει και πέρα απευθύνομαι σε φιλους μου που με βοηθούν στα "διαδικαστικά" των παραγγελιών.
Αυτό που θα σου έλεγα λοιπόν, είναι να απευθυνθείς σε καποιο φίλο σου (καποιον που να γνωρίζεις καλά, να γνωρίζεις από κοντα) για να σε βοηθήσει να βγάλεις ακρη.

Από την άλλη, αν σ' ενδιαφέρει τόσο αυτή η μάσκα του τύπου από το darker than black, δείξε μας μια εικόνα της. Ισως να μην είναι και τόσο δύσκολο να την κατασκευάσεις μόνος σου (εφόσον εχεις κεφια να το κανεις) και ισως εχουμε να σου δώσουμε και καποιες συμβουλές για την κατασκευή...

#25 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,573 posts

Posted 09 December 2008 - 22:58

Μάλλον αυτόν τον χαρακτήρα εννοεί:

Posted Image

Posted Image


#26 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 09 December 2008 - 23:48

Thankies, Jiraiya!! :congrats:

Λοιπον, για όποιον θελει να προσπαθήσει να κατασκευάσει μια τετοια μάσκα....

Σε καταστήματα που πωλούν είδη χόμπι ή υλικά ζωγραφικής και χρώματα σχεδίου, πωλούνται απλές μάσκες, από διάφορα υλικά (όπως πλαστικό, κεραμεικό, γύψο, ξύλο κλπ.) οι οποιες χρησιμοποιούνται από καποιους που εχουν ως χόμπι να ζωγραφίζουν επάνω τους και να τις στολίζουν με διάφορα πραγματάκια.

Βρισκουμε λοιπόν μια τετοια, λευκή μάσκα κι επειτα ζωγραφίζουμε επάνω της τις απαραίτητες χαρακτηριστικές λεπτομεριες με τα σωστά χρώματα....

Η μάσκα στο ανιμε, δειχνει σαν να είναι τελειως μονοκόματη (σαν να μην υπάρχει δηλαδή χώρος που να καλύπτει τη μυτη ή ευδιάκριτα χείλη. Αυτό δε χρειάζεται να μας προβληματίζει στην περίπτωση που βρούμε μια λευκή μάσκα, ετοιμη να ζωγραφίσουμε επάνω της, εφόσον μεγαλύτερη σημασία εχουν οι λεπτομεριες στο χρωματισμό του χώρου των ματιών, των χειλιών και μιας μεριάς του μετώπου. Αυτά ειναι που θα τραβήξουν άλλωστε την απαράιτητη προσοχή στην κατασκευή...!

Edited by Tomodachi2, 09 December 2008 - 23:58.


#27 AristidisK

AristidisK

    The white power magician

  • Members
  • 159 posts

Posted 10 December 2008 - 21:06

:tensai:Θα ακολουθήσω αυτά που μου είπες αλλά θα περιμένω και μια άλλη απάντηση.:riiight:
[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:A8OX73M6xu8g-M:http://www.justanimeltd.com/images/FullMetalAlchemistEng.jpg[/IMG]:king:THE BEST ALCHEMIST EVER.:chigau:
:mador2:Don't forget it:hehehe::kill4u::head:

#28 Kurosaki_Angellust

Kurosaki_Angellust

    Achieved Bankai

  • Members
  • 254 posts

Posted 11 December 2008 - 14:34

Ηθελα να ρωτησω αμα ξερει κανεις που μπορω να βρω μασκα του guy fawkes ( η στην κινηματογραφικην του πρωταγινιστη στην ταινια v for vendetta)
Δεν ειναι απο ανιμε αλλα ηθελα να ξερα αμα υπαρχει σε κανενα μαγαζι απο ελλαδα γιατι μονο εξωτερικο την εχω βρει.
Posted Image
Posted Image

#29 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 11 December 2008 - 21:51

Το "κακό" με τη μάσκα του guy fawkes είναι πως εχει συγκεκριμμένα, ανάγλυφα χαρακτηριστικά που σχηματίσουν το χαμόγελο-σήμα κατατεθέν του. Οι μάσκες που μπορεί καποιος να βρει εύκολα σε μαγαζιά με είδη χόμπι είναι ανέκφραστες, εντελώς ακατάλληλες να χρησιμοποιηθούν ως βάση στην περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να κατασκευάσει μόνος του αυτή τη μάσκα.

Εγώ θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στο Χρυσό Οδηγό ή στο ιντερνετ για να βρεις διευθύνσεις αποθηκών με αποκριάτικα κοστούμια ή βεστιάριο (καταστήματα με κοστούμια αποκριάτικα και θεατρικά). Μονο και μόνο, επειδή ο χαρακτήρας αυτός προέρχεται από δημοφιλή κινηματογραφική ταινία και ίσως σε περασμένες αποκριάτικες σαιζόν να υπήρχε ενδιαφέρον για το κοστούμι του από τον κόσμο, μπορεί να σταθείς τυχερός και να τη βρεις....

#30 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 734 posts

Posted 11 December 2008 - 21:55

Δοκιμασε στο clipart λιγο ποιο κατω απο την σταση στο μοναστηρακι...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler: