Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών

tutorial iron man foam

• Please log in to reply
321 replies to this topic

#61 Asaph

Asaph

Okama's way

• Members
  • 158 posts

Posted 06 September 2009 - 11:06

Θα ειναι καπως crusty φανταζομαι..
Αλλα ειναι πολυ δυσκολη περιπτωση, το θεμα ειναι να εχεις απο την αρχη την περουκα που θες στο χρωμα που θες η εστω σε πιο ανοιχτοχρωμο καπως. Οι περουκες βαφονται ανετα με Sharpies (μαρκαδοροι απο το εξωτερικο μονο για πλαστικα, εχω δει να βαφουν περουκα απο ξανθια σε πορτοκαλι μονιμα με ΠΟΛΥ καλο αποτελεσμα) ΠΑΝΤΑ απο το ανοιχτο σε πιο σκουρο και ποτε σε πιο ανοιχτο, γιαι απλως δεν γινεται. Ειναι σαν να θες να βαψεις ενα μαυρο τζην λευκο (και οχι, οι περουκες δεν ξεβαφουν οπως τα τζηνς με χλωρινη χιχι)

Γενικα μπογιες κ περουκες dont go along well αν δεν ειναι ειδικη μπογια (δοκιμασα να βαψω σκουρα καστανη περουκα σε μαυρο/μπλε για τον Σασουκε αλλα το ακρυλικο δεν επιασε οποτε πηρα ανεξητιλο μαρκαδορο επειδη σκεφτηκα "δεν θα φευγει" με αποτελεσμα οταν γυρισα σπιτι να εχω εναν σβερκο ΜΠΛΕ και να μαι σε φαση WTF??!! αχαχαχαχαχαχαχ)

#62 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 06 September 2009 - 11:37

Mε αφορμή αυτό το περίπλοκο ζήτημα, εψαξα για πληροφορίες στο φόρουμ των "ειδικών": cosplay.com http://www.cosplay.com/forumdisplay.php?f=62 όπου υπάρχουν χιλιάδες πληροφορίες για περούκες-cosplay, αλλά ούτε μια που να αφορά το πώς μετατρέπεις σε ασπρη μια συνθετική περούκα....

Πολύ φοβάμαι πως το ζήτημα "μετατρέπω σε λευκή μια σκρουρότερη περούκα" ή " μετατρέπω μια περούκα σκούρου χρώματος σε ανοιχτότερο" είναι μονόδρομος.
Ενώ δεν είναι δύσκολο να σκουρύνεις ή να βάψεις μια περούκα σε σκουρότερο τόνο, χρησιμοποιώντας ακόμα και κοινές βαφές μαλλιών, το αντίθετο φαντάζει μάλλον αδύνατο.

#63 Asaph

Asaph

Okama's way

• Members
  • 158 posts

Posted 06 September 2009 - 22:22

Ειναι σαν να θες να ξεβαψεις ενα μπουκαλακι Σπραητ απο πρασινο σε διαφανο.. Απλα ΔΕΝ γινεται, το χρωμα ειναι μεσα στο μειγμα του πλαστικου :/

#64 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 posts

Posted 10 September 2009 - 15:01

Eτυχως λυση για περουκα βρεθηκε τωρα το μονο που μου μενει ειναι να φτιαξω και το screw που εχει στο κεφαλι του ο dr stein καμια ιδεα για το πως θα το κανω??

http://media.photobucket.com/image/dr%20stein%20screw/shado_121/DrStein.png

#65 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 10 September 2009 - 20:12

Χοντρό μακετόχαρτο από το Πλαίσιο, που θα το κόψεις στρογγυλό, για τη μια πλευρά της βίδας και λίγο χαρτονένιο κύλινδρο από χαρτί υγείας-το οποιο θα κόψεις με ενα κοπιδι, θα τυλίξεις λίγο τις άκρες ώστε να στενέψει σαν κυλινδρος όσο χρειαστεί και θα στερεώσεις τις άκρες με συρραπτικό.

Αυτά τα 2 μέρη θα τα κολλήσεις επάνω σε μια πολύ λεπτή στέκα για τα μαλλιά (θα βρεις πολύ απλές στα jumbo ή στα χαντράδικα στο Μοναστηράκι).

Τέλος θα βάψεις τα χαρτονένια μερη με γκρί μπογιά ή μεταλλικό σπρέυ (Πλαίσιο).

Κάνε γρήγορα! :run: 2 μερούλες μείνανε μόνο!

#66 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 posts

Posted 24 September 2009 - 23:10

Τελικα αποφασησα ποιο θα ειναι το επομενο μου cosplay και θα ειναι αυτο: ((heartless-kingdom hearts))Posted Imageτο κακο ειναι οτι θελω αρκετη βοηθεια :ureshii:

λιπον ας ξεκινισουμε απο τα βασικα ,,που θα βρω μαγαζι με φτηνα υφασματα για να ραψω την ((ρομπα)) η πως αλιος θα μπορουσα να τιν φτιαξω.

#67 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 24 September 2009 - 23:30

...κι επανέρχομαι με πρόταση για μια πολύ συγκεκριμμένη κατασκευή. :thatsit:

Posted Image

Το Elfen Lied είναι ενα εξαιρετικά διάσημο ανιμε. Όσο για τη Lucy, είναι ενα δημοφιλές cosplay τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα (όπου το εχω δει να γίνεται 3 φορές). Αυτό που μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον και στις 3 περιπτώσεις, είναι πως τα κορίτσια εφτιαχναν τα "αυτακια" ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: μια πειστική αναπαράσταση, αν το εβλεπες σε φωτό, αλλά μια μονοδιάστατη κατασκευή από χαρτόνι αν το εβλεπες από κοντά. Η συνολική τους όμως εικόνα ήταν εξαιρετική, γι αυτό θα σταθώ μόνο στο θεμα

η κατασκευή των "αυτιών" και πως μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας ωστε να είναι τρισδιάστατα και πολύ αληθοφανή.

Αυτό που πρεπει να εχουμε υπόψη μας πριν ξεκινήσουμε, είναι πως στην πραγματικότητα δεν προκειται για "αυτιά", αλλά για κέρατα-που είναι χαρακτηριστικό των declonious. Οπότε δεν προκειται για κάτι που είναι ή πρεπει να μοιάζει με neko-mimi.

Να τι θα χρειαστούμε:

*Λιγο λεπτό χαρτόνι που να εχει αρκετή ελαστικότητα ώστε να τυλίγεται ευκολα. (Πολύ καλή περίπτωση σε τετοιο χαρτόνι, είναι αυτό που βρίσκουμε στη συσκευασία όταν αγοράζουμε ενα καινούργιο πουκάμισο αντρικό ή παραχωμένο μέσα στα καινούργια μας παπούτσια όταν τα βγάζουμε απο το κουτί. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα υπάρχει και στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο).
*λίγη ιατρική γάζα.
*κόλα
*3-4 φακελάκια τσάι Lipton
(θα σας πω παρακάτω, γιατί...)
*διάφανο σκληρό βερνίκι σε σπρέυ (ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάφανου βερνικιού). Θα τα βρειτε στα Πλαίσιο, Praktiker, Alex-Pak και σε όλα τα χρωματοπωλεία.
*μια διάφανη ή πολύ λεπτή στέκα για τα μαλλιά ή κλιπς για τα μαλλιά. (Jumbo ή στα χαντράδικα στο μοναστηράκι).

Ξεκινάμε με το χαρτόνι, όπου πρώτα το κοβουμε σε μια φαρδιά, σχετικά μακριά λορίδα. Επειτα το τυλίγουμε γύρω από τα δαχτυλα μας (δείκτη και αντιχειρα) για να του δώσουμε ενα κωνικό, τρισδιάστατο σχήμα, προσεχοντας όμως η κορυφή να μη βγει μυτερή αλλά φαρδιά. Δεν χρειάζεται να παλέψουμε σε αυτή τη φάση να του δώσουμε στρογγυλεμένο σχήμα με το χαρτόνι. Το στρογγύλεμα θα δούμε παρακάτω πως το πετυχαίνουμε. Κολάμε τις άκρες με κόλα ή συρραπτικό.

Επειτα παίρνουμε τη γάζα. Και εδώ ερχεται και η ώρα του τσαγιού, το οποιο βουτάμε σε βραστό νερό και αμεσως μετά βουτάμε μεσα στο τσαι τη γαζα που εχουμε ξεδιπλώσει. Το αφήνουμε για πάνω από 1 ωρα.
Το τσάι θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την επιθυμητή μπεζ απόχρωση που θέλουμε να εχει η γάζα και κατά συνέπεια η κατασκευή μας. Το υφασμα που είναι βουτηγμένο σε τσάι, μόλις στεγνώσει δεν μυρίσει καθόλου.

Μόλις η γάζα στεγνώσει, την τυλίγουμε γύρω από το χαρτόνι που του δωσαμε πριν το κατάλληλο σχήμα. Η γάζα γύρω από το χαρτόνι θα δωσει στην κατασκευή μας το χρώμα και την σωστή υφή που θέλουμε να πετύχουμε. Επιπλέων θα δωσει και ενα αρμονικό φινίρισμα στην κατασκευή, καθώς και ενα πιο αρμονικό και στρογγυλεμένο σχήμα. Και ειδικά τη στρογγυλεμένη κορυφή που θελουμε να πετύχουμε. Δεν χρειάζεται να εχουμε τεντώσει τελεια τη γάζα επάνω στο χαρτόνι. Μη ξεχνάμε πως κατασκευάζουμε "κερατάκια" και όχι "αυτάκια".

Το εσωτερικό μερος του χαρτονιού κάτω από την κατασκευή που είναι κενό, το παραγεμίζουμε με βαμβάκι ή πολύ λεπτό τσαλακωμένο χαρτί.

Αφού έχουμε κολήσει καλά τη γάζα γύρω από το χαρτόνι, φοράμε ενα ζευγάρι πλαστικά γάντια, βγάινουμε στο μπαλκόνι ή στην αυλή και ψεκάζουμε με το διαφανές βερνίκι σπρέυ ή αν εχουμε υγρό βερνίκι, το περνάμε με πινέλο και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Το βερνίκι δίνει σταθερότητα στην κατασκευή μας, καθως και ζωντάνια στην απόχρωση και αληθοφάνεια στο τελικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο βήμα, είναι να κολήσουμε τα "κερατάκια" επάνω στη στέκα ή να κολήσουμε τα κλίπς στην κάτω μεριά, για να τα στερεώσουμε μετά κατευθείαν επάνω στην περούκα.

Αντε, και με το καλό να δω κάποια στιγμή και μια Nana από το ίδιο ανιμε, που είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας...

Posted Image

#68 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 24 September 2009 - 23:36

Atridis....

Αυτό είναι mascot-cosplay (κάτι σαν το "παπί" απ το Gintama που είδαμε πρόσφατα) και θα πρέπει να σε καλύπτει ολόκληρο?

Για δώσε μου να καταλάβω λίγο καλύτερα το concept και θα σου πω...

#69 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 posts

Posted 25 September 2009 - 12:56

Λιπον αυτη η ρομπα θελω να με καλυπτει ολοκληρο εκτος απο το κεφαλι το οποιο η θα βαψω μαυρο με ειδηκη μπογια η θα βαλω ενα σκουφι fullface και πανω στο κεφαλι μου θα βαλω αυτο το ((καπελο)).

#70 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 25 September 2009 - 13:23

Νομίζω πως η περιοχή με τα περισσότερα μαγαζιά με υφάσματα είναι η οδός Αιώλου. Θα χρειαστεί όμως να την ψάξεις αρκετά και να ρωτήσεις παντού, αφού εκεί υπάρχουν και μεγάλα μαγαζιά με ακριβά υφάσματα. Μη παραλείψεις να ρωτήσεις στα μαγαζάκια που βρίσκονται στους παράδρομους της, καθώς καπου εκεί υπάρχουν και μαγαζιά που πουλάν υφασμα με 1 ευρώ το μέτρο.

Δεν ξερω ακριβώς που βρίσκονται τα μαγαζια του 1 ευρώ το μετρο και αν ξερει καποιος ας το πει γιατί είναι πολύ καλή πληροφορία....

#71 evaofadawn

evaofadawn

living in Seoul for the past 2 1/2 years....

• Members
  • 152 posts

Posted 26 September 2009 - 00:31

ένα αρκετά φθηνό μαγαζί υπάρχει στη διασταύρωση Σκουζε κ Καπνικαρέας. Είναι στη γωνία προς περικλέους, κολλητά σε ένα άλλο. Βασικά έχει πολλά σε αυτή τη διασταύρωση, οπότε ψάξτο λίγο κ θα βρεις αυτό που εννοώ κ είναι φθηνό!
Φαντάσου ότι από εκεί έχω πάρει κ μάλλινα υφάσματα με 3 το μέτρο, οπότε υποθέτω θα βρεις κάτι μαύρο με λιγότερο από τόσο. Ισως ακόμα κ φόδρα να βόλευε για αυτό που θες να κάνεις..
(προς θεού μην πάρεις ζέρσευ όσο ωραίο κ αν φαίνεται, δεν ράβεται με απλές μηχανές κ κρεμάει εύκολα!)

εδιτ: επίσης, να συμπληρώσω ότι χτες που πήγα στο Claire's στο Mall, είχε τρελές εκπτώσεις του τύπου 75% κ 50% σε πολλα αξεσουάρ, όποτε αν θέλετε να πάρετε τπτ τζάτζαλα για λολιτοκαταστάσεις, τώρα είναι η ώρα :thatsit:

Edited by evaofadawn, 27 September 2009 - 21:23.

Posted Image
thanks lily. you gave true meaning to my naruto shippuden.

http://www.anime-planet.com/users/evaofadawn

#72 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 posts

Posted 06 October 2009 - 23:40

Με τιν ρομπα ενταξι βολευτηκα ((ευτηχος που βρικα ατομο να μ την ραψει:kill4u:))
το προσοπω και αυτο ενταξει,,τωρα μου μενει το καπελο το οποιο μαλον θα το φτιαξω απο αφρολεξ,,το προβλημα ειναι οτι εχω ενα αρκετα παχυ αφρολεξ και δεν ξερω πως να το κοψω και να του δοσω σχημα.....

#73 evaofadawn

evaofadawn

• Members
  • 152 posts

Posted 07 October 2009 - 01:50

το άσπρο αφρολέξ με τις φουσκίτσες δεν εννοείς?
εγώ το κάνω αυτό με ένα ειδικό εργαλείο που έχω: είναι κάτι σαν λαβίδα με ένα συρματάκι το οποίο θερμαίνεται όταν βάζεις το εργαλείο στην πρίζα! με το καυτό σύρμα κόβεις το αφρολέξ ακόμα κ σε καμπύλα σχήματα κ γίνεται τέλεια δουλειά, αλλά θέλει ΠΟΛΥ προσοχή!!
δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο, μάλλον δεν θα είναι φτηνό. Πάντως αν προσπαθήσεις να το κάνεις με κάποιο μαχαίρι κλπ, θα γίνει μάπα κ θα πετάνε κομματάκια παντού. Επίσης, μη διανοηθείς να κολλήσεις αφρολέξ με απλή κόλλα uhu! το κάνει να λιώνει!! χρησιμοποίησε ατλακόλ.
Posted Image

#74 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 posts

Posted 07 October 2009 - 17:12

βασικα ενοω αφτο π ειναι κιτρινοπο και ειναι το γεμισμα στα μαξιλαρια των καναπεδων ((σορρυ αν αυτο δεν ειναι αφρολεξ και λεγετε αλιος))

#75 evaofadawn

evaofadawn

• Members
  • 152 posts

Posted 08 October 2009 - 10:36

καλά τα λες!! απλά εγώ έχω μια τάση να μπερδεύω το αφρολέξ με το φελιζόλ!!!! σορρυ!

πάντως καλύτερα, γτ το αφρολέξ σε λεπτές λωρίδες κόβεται με κοπίδι σιγά σιγά ή κατι τέτοιο. Αλλά αφού λες ότι είναι παχύ, χμ, δε ξέρω... δυσκολάκι μου ακούγεται!
Posted Image