Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών

tutorial iron man foam

• Please log in to reply
321 replies to this topic

#76 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Οκτώβριος 2009 - 17:25

Atridis....

Το φελιζόλ θα σε δυσκολέψει και στην κατασκευή και στην εφαρμογή. Θα εχει μεγαλύτερο βάρος (γιατί αν καταφύγεις σε λεπτό φυλλο φελιζόλ υπάρχει μεγαλος κίνδυνος να σπάσει) και επιπλεον θελει μια συγκεκριμμενη τεχνική με καυτό σύρμα για να του δώσεις κικλικό σχημα.

Καλύτερη λύση είναι το αφρολέξ που γεμίζουνε μαξιλάρια ή στροματα (κίτρινο, ελαφρύ, μοιάζει με σφουγγάρι με λεπτούς πόρους.

Θα πάρει ευκολα ο,τι σχημα θες, αρκει να το καλύψεις με κάτι. Πχ. πιεσμενο καλά σε μια στρογγυλή κουκούλα, θα πάρει στρογγυλό σχήμα (όπως στα μαξιλάρια).
Κόβεται και με κοπίδι και με ψαλίδι.

#77 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 16:02

hey fellows! I need some help here! :fromabove: Xρειάζομαι γυναικεία κολητή ολόσωμη μαύρη στολή (όχι για δικό μου cosplay! :hahaha: για μιας κοπέλας, τα υπόλοιπα είναι κρατικά μυστικά! XD) σε υφή πάνω κάτω κολάν (θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε 1 παντελόνι κολάν και 1 κολητό μπλουζάκι αλλά θα φαίνεται ότι είναι ξέχωρα υποθέτω... γιαυτό ψάχνω αρχικά κάτι σε ολόσωμο) έχει κανείς να προτείνει κάποιο μαγαζί or something?? :hmmm:

#78 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 16:12

Ολόσωμη φόρμα εε?
Δε μου φαίνεται και τόσο δύσκολο να εντοπιστεί, μόνο που δε μου ρχεται καποιο συγκεκριμενο μαγαζί στο μυαλό. Ας βγει αρχικά να ρωτήσει στα H&M, Berska και Tally Weijl στην Ερμού.
Υπάρχει πιθανότητα να βρει και σε καποια μεγάλα μαγαζιά με εσώρουχα (από αυτά που χουνε μεγάλη ποικιλία).
Ισως και σε καποια με αθλητικά είδη (σε στυλ ολόσωμης, στενής φόρμας γυμναστικής).

Αν θέλει βαμβακερό κολάν, χωρίς γυαλάδα και lycra-ποιότητα, πιστευω πως θα είναι ευκολο να βρει και βαμβακερή μπλούζα στην ιδια ποιότητα για να τα συνδιάσει σε περιπτωση που δε βρει ολοσωμη φόρμα.

#79 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 17:06

χμμ θα κάνουμε κάποιο search από κει πέρα όταν θα υπάρξει χρόνος, thanks πνευματική μάνα :nod2: Αν βρω κάτι θα ενημερώσω, γιατί γενικά είναι κάτι χρήσιμο για διάφορα cosplay

#80 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 18:34

Θα βρειτε, δεν υπάρχει θέμα. Απλώς μπορεί να σας φάει ο ποδαρόδρομος....

Ο "πνευματικός γυόκας" μου από δω λοιπόν, εχει να σας προτείνει ενα μαγαζί με είδη χόμπυ και υλικά για κατασκευές:

Art Center: το οποίο βρίσκεται στην Καποδιστρίου, η οποία είναι κάθετη στην 3ή Σεπτεμβρίου (το στενάκι της καποδιστρίου είναι κοντά στις 3ής σεπτεμβρίου 24-25) στην Ομόνοια. Γενικά εκεί είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον μαγαζί για cosplay μιας και έχει πολλά χρήσιμα υλικά (ειδικά στον πάνω όροφο), από διαφάνειες μάσκες και παπιέ μασέ μέχρι ξύλο

..κι εγώ εχω να προτείνω ενα κόλπο ωστε να κάνετε ενα γιλέκο να εχει ακριβώς το χρώμα που θέλετε σε περίπτωση που δε μπορείτε να το βρείτε στα μαγαζιά.

Βρειτε το γιλέκο (τη ζώνη, το σορτς ή ο,τιδήποτε) στο στυλ που πρεπει. Επειτα κόψτε και ράψτε στο χερι επάνω του υφασμα στο χρώμα και στο σχεδιο που θελετε (μπορεί να είναι καρό, εμπριμέ ή μπλέ-ελεκτρίκ κτλπ). Ράψτε τα στο χερι, για να μπορείτε μετά να τα ξυλώσετε και να επαναφέρετε το ρούχο στην αρχική κατάσταση.

#81 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 21:28

χμμ θα κάνουμε κάποιο search από κει πέρα όταν θα υπάρξει χρόνος, thanks πνευματική μάνα :nod2: Αν βρω κάτι θα ενημερώσω, γιατί γενικά είναι κάτι χρήσιμο για διάφορα cosplay

top man στο μοναστηρακι....ειχα παει αναζητοντας αξεσουαρ για κραουζερ και βρηκα εκει,κολαν αντρικο στα 20 και ολοσωμη φορμα μαυρη (σαν αυτο π φοραει ο ροκ λι ) στα 25
Δημοσιευμένη  εικόνα

#82 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 22:00

λοιπονεδω σε εχω αναγκη,ξερω πως ειναι νωρις αλλα με τισ διαφορες ιδεες να κατακλειζουν το μυαλο μου θα ηθελα καποια συμβουλη για να μπω σε προγραμμα.καλα οπως εχω πει κι αλλου για δεκεμβρη και φλεβαρη εχω ηδη αποφασισει τι θα κανω.
αλλα υπαρχει μια στολη την οποια θελω να φτιαξω και να την εχω για την παρτυ μου και να την βαλω οποτε μοθ κατσει\
προκειτε για την αγαπημενη μου
Posted Image
suiseiseki
μου φαινεται πως θα ειναι απο τις πιο δυσκολες που εχω βαλει στο ματι εως τωρα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#83 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 23:12

Δυσκολο-desu~desu :hot: κουμπάρα! Κι εγώ drool-άρω όταν βλέπω τα φουστάνια του Rozen Maiden...αλλά πρεπει να σου φύγει η παναγια και να κλατάρει η τσέπη σου.

Οταν μιλάμε για μακρια φορέματα με όγκο, δε μπορούμε να καταφύγουμε στην πατέντα μεταποίησης ενος απλου φορέματος (περίπτωση LamdaDelta-Umineko).
Τετοια φορέματα γινονται μονο με γνωσεις ραπτικής. Και δεν πάμε ποτε σε μια μοδίστρα να της αμολήσουμε ενα τόπι πρασινο υφασμα και μια φωτογραφία και να της πουμε "φτιάχτο". Αυτά τα φορέματα απαιτούν πατρόν.
Και εχε υπόψη σου, πως να ραφτεί ενα τετοιο φορεμα εχει μεγαλο κόστος. Τόσο στα ραφτικά, όσο και στο ύφασμα. Και μη ξεχνάς, πρεπει να υπάρχει απαραιτήτως πατρόν.

Αν εισαι υπομονετική και τυχερή (μα πάνω απ όλα αποφασισμένη να βάλεις την τσεπη σου να κανει χαρακίρι), μπορει να βρεις το πατρόν (pattern) του φορέματος στο ιντερνετ. Και μετά μια πολύ καλη μοδίστρα που θα φερει το πατρόν στα μέτρα σου.

Κι επειδή εδώ δεν είναι η μόνη δυσκολια το φόρεμα, αλλα και διάφορα άλλα τζάρτζαλα-μάρτζαλα όπως καταλαβαίνεις....κανε μια καλή και παράγγειλε το φόρεμα απ το ιντερνετ. Θα με θυμηθείς...:tensai:

#84 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Οκτώβριος 2009 - 14:17

Yep, όπως τα λεέι η "mum", πολλής extra κόπος και στην τελική μπορεί να σου βγει το διπλάσιο+ της e-bay τιμής και δεν αξίζει, οπότε προτείνω κι εγώ αγοραστή στολή.. αν θέλεις πάντως οπωςδήποτε handmade ένα γρύγορο pattern για την φούστα (που είναι το πιο δύσκολο μέρος) θα ήταν το εξής:

Spoiler:

(+ μια μικρότερου μήκους ίδια από πάνω)

thanks btw θα τσεκάρουμε topman XP

#85 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Οκτώβριος 2009 - 18:45

Το σχεδιάγραμμα που δίνει ο γιόκας μου ο SWA καλύτερα να μη το χρησιμοποιήσει καποιος για φούστα.
Αυτό το σχεδιάγραμμα είναι ιδανικό για short ή medium cloak ή για πολύ απλές κατασκευές που μοιάζουν με φούστες. Ειδικότερα όμως για cloac.

Οι κανονικές φούστες (και ειδικά οι μακριές φουστες που χρειάζονται και επένδυση για να εχουν όγκο) εχουν διαφορετικό σχεδιάγραμμα-πατρόν.

#86 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Οκτώβριος 2009 - 13:24

βασικα το εψαξα αρκετα και οντως για καποιες στολες και κυριως τυπου ροζεν μειντεν το ebay ειναι η οικονομικη λυση :P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#87 Kirenahana

Kirenahana

Not-so-hardworking Youth

• Members
  • 272 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Οκτώβριος 2009 - 16:13

...κι επανέρχομαι με πρόταση για μια πολύ συγκεκριμμένη κατασκευή. :thatsit:

Posted Image

Το Elfen Lied είναι ενα εξαιρετικά διάσημο ανιμε. Όσο για τη Lucy, είναι ενα δημοφιλές cosplay τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα (όπου το εχω δει να γίνεται 3 φορές). Αυτό που μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον και στις 3 περιπτώσεις, είναι πως τα κορίτσια εφτιαχναν τα "αυτακια" ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και είχαν το ίδιο αποτέλεσμα: μια πειστική αναπαράσταση, αν το εβλεπες σε φωτό, αλλά μια μονοδιάστατη κατασκευή από χαρτόνι αν το εβλεπες από κοντά. Η συνολική τους όμως εικόνα ήταν εξαιρετική, γι αυτό θα σταθώ μόνο στο θεμα

η κατασκευή των "αυτιών" και πως μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας ωστε να είναι τρισδιάστατα και πολύ αληθοφανή.

Αυτό που πρεπει να εχουμε υπόψη μας πριν ξεκινήσουμε, είναι πως στην πραγματικότητα δεν προκειται για "αυτιά", αλλά για κέρατα-που είναι χαρακτηριστικό των declonious. Οπότε δεν προκειται για κάτι που είναι ή πρεπει να μοιάζει με neko-mimi.

Να τι θα χρειαστούμε:

*Λιγο λεπτό χαρτόνι που να εχει αρκετή ελαστικότητα ώστε να τυλίγεται ευκολα. (Πολύ καλή περίπτωση σε τετοιο χαρτόνι, είναι αυτό που βρίσκουμε στη συσκευασία όταν αγοράζουμε ενα καινούργιο πουκάμισο αντρικό ή παραχωμένο μέσα στα καινούργια μας παπούτσια όταν τα βγάζουμε απο το κουτί. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα υπάρχει και στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο).
*λίγη ιατρική γάζα.
*κόλα
*3-4 φακελάκια τσάι Lipton
(θα σας πω παρακάτω, γιατί...)
*διάφανο σκληρό βερνίκι σε σπρέυ (ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάφανου βερνικιού). Θα τα βρειτε στα Πλαίσιο, Praktiker, Alex-Pak και σε όλα τα χρωματοπωλεία.
*μια διάφανη ή πολύ λεπτή στέκα για τα μαλλιά ή κλιπς για τα μαλλιά. (Jumbo ή στα χαντράδικα στο μοναστηράκι).

Ξεκινάμε με το χαρτόνι, όπου πρώτα το κοβουμε σε μια φαρδιά, σχετικά μακριά λορίδα. Επειτα το τυλίγουμε γύρω από τα δαχτυλα μας (δείκτη και αντιχειρα) για να του δώσουμε ενα κωνικό, τρισδιάστατο σχήμα, προσεχοντας όμως η κορυφή να μη βγει μυτερή αλλά φαρδιά. Δεν χρειάζεται να παλέψουμε σε αυτή τη φάση να του δώσουμε στρογγυλεμένο σχήμα με το χαρτόνι. Το στρογγύλεμα θα δούμε παρακάτω πως το πετυχαίνουμε. Κολάμε τις άκρες με κόλα ή συρραπτικό.

Επειτα παίρνουμε τη γάζα. Και εδώ ερχεται και η ώρα του τσαγιού, το οποιο βουτάμε σε βραστό νερό και αμεσως μετά βουτάμε μεσα στο τσαι τη γαζα που εχουμε ξεδιπλώσει. Το αφήνουμε για πάνω από 1 ωρα.
Το τσάι θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την επιθυμητή μπεζ απόχρωση που θέλουμε να εχει η γάζα και κατά συνέπεια η κατασκευή μας. Το υφασμα που είναι βουτηγμένο σε τσάι, μόλις στεγνώσει δεν μυρίσει καθόλου.

Μόλις η γάζα στεγνώσει, την τυλίγουμε γύρω από το χαρτόνι που του δωσαμε πριν το κατάλληλο σχήμα. Η γάζα γύρω από το χαρτόνι θα δωσει στην κατασκευή μας το χρώμα και την σωστή υφή που θέλουμε να πετύχουμε. Επιπλέων θα δωσει και ενα αρμονικό φινίρισμα στην κατασκευή, καθώς και ενα πιο αρμονικό και στρογγυλεμένο σχήμα. Και ειδικά τη στρογγυλεμένη κορυφή που θελουμε να πετύχουμε. Δεν χρειάζεται να εχουμε τεντώσει τελεια τη γάζα επάνω στο χαρτόνι. Μη ξεχνάμε πως κατασκευάζουμε "κερατάκια" και όχι "αυτάκια".

Το εσωτερικό μερος του χαρτονιού κάτω από την κατασκευή που είναι κενό, το παραγεμίζουμε με βαμβάκι ή πολύ λεπτό τσαλακωμένο χαρτί.

Αφού έχουμε κολήσει καλά τη γάζα γύρω από το χαρτόνι, φοράμε ενα ζευγάρι πλαστικά γάντια, βγάινουμε στο μπαλκόνι ή στην αυλή και ψεκάζουμε με το διαφανές βερνίκι σπρέυ ή αν εχουμε υγρό βερνίκι, το περνάμε με πινέλο και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Το βερνίκι δίνει σταθερότητα στην κατασκευή μας, καθως και ζωντάνια στην απόχρωση και αληθοφάνεια στο τελικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο βήμα, είναι να κολήσουμε τα "κερατάκια" επάνω στη στέκα ή να κολήσουμε τα κλίπς στην κάτω μεριά, για να τα στερεώσουμε μετά κατευθείαν επάνω στην περούκα.

Αντε, και με το καλό να δω κάποια στιγμή και μια Nana από το ίδιο ανιμε, που είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας...

Posted Image

Επειδή θέλω να κάνω το συγκεκριμένο κόσπλει, αλλά οι κατασκευές που έχει δει μέχρι τώρα, ή είναι απλό χαρτόνι και φαίνται κάπως όπως είπες και συ, ή από υλικά στυλ πηλού, που αντικειμενικά δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως να χρησιμοποιήσω και δε φαίνεται εύκολο. Όσον αφορά αυτή τη μέθοδο που περιέγραψες, μπορείς μήπως να γίνεις πιο συγκεκριμένη? Ίσως με κάποιο πρόχειρο σχέδιο του τι πρέπει να κάνω ακριβώς, γιατί να σου πω την αλήθεια τα μισά δε τα κατάλαβα -π.χ. πόσο χοντρή πρέπει να είναι η λωρίδα, πως να την τυλίξω γύρω απ τα δάχτυλά μου κλπ.-.
Ευχαριστώ!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#88 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Οκτώβριος 2009 - 18:04

βασικα εγω απεκτησα μια αlφα εμπειρια με τον πυλο!!(μετα απο 8 συνολικες προσπα8ειες για την δημιουργια ενος hollow mask(η μασκα η τελευταια που εκανα για το μολ ειναι τελεια)
oποτε απλα αγορασε 500 γρ πυλου η και λιγοτερο αν υπαρχει(απο το λευκο συσκευασμενο που πουλανε βιβλιοπωεια η τιμη του ειναι το πολυ 2 ευρω)
παρε μια στεκα λεπτη κι εκει που θες να κανεις τα κερατα βαλε αλουμινοχαρτο στ σχημα που θες και κολλησε το με ατλακολ.αστο να σετγνωσει,κι υστερα απλα περνα το αουμινοχαρτο με στρωσεις πυλους αλλα προσπαθησε να βαλεις ουτε πολυ πυλο ωστε να μην σπασει απο το βαρος ουτε ομως λιγο ωστε να ειναι ευθραυστο
και μια μεγαλη συμβουλη ΠΟτε μην βαλεις κολλα σε στεγνο πυλο
Δημοσιευμένη  εικόνα

#89 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Οκτώβριος 2009 - 18:34

Kirehana...

Όσον αφορά την τακτική που προτείνα εγώ, η βάση με το χαρτόνι θα εχει αυτή τη μορφή

Posted Image

Μονο που εσυ θα χρησιμοποιήσεις πιο λεπτό και μαλακό χαρτόνι, για να τυλίγεται πιο ευκολα (οχι χαρτόνι από πακέτο cornflakes που χρησιμοποιησα εγώ ως παράδειγμα).
Στερεωνεις με συρραπτικό και κόβεις ο,τι χαρτόνι περισσεύει. Γεμίζεις το εσωτερικό με βαμβάκι ή μαλακό χαρτί.

Επειτα τυλίγεις πολλές φορές το χαρτόνι με γάζα. Για να παρει όγκο και να μοιάζει πιο στρογγυλεμένο ειδικά στην κορυφή. (Ειναι που δεν ειχα γάζα πρόχειρη εδώ, αλλιώς θα στο εδειχνα κι αυτό με εικόνα)...
Τη γάζα τη στερεωνεις με κόλα στο τελος.

Τελος ψεκάζεις με διαφανο βερνίκι-σπρέυ ή βερνίκι με πινέλο (για να σκληρύνει και να χει πιο καλή όψη).

#90 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2009 - 11:27

και ηρθε παλη η ωρα να ζυτησω σημβουλες:emptyonexg1:
λιπον για το halloween αποφασησα τελικα να κανω τον executiner apo resident evil 5
αυτο δηλαδηPosted Image και θελω να κανω τοις εξης ερωτισεις
1)πως να κανω την ρομπα να φενετε ((βρομικη και λεκιασμενη))
2)πως να στερεωσω τα καρφια στο κεφαλι και τουσ ομους μου
3)που θα βρω τοσο μακρια γαντια ((ελπιζω να υπαρχουν τετια μιας χρισης σαν αυτα τα χειρουργηκα