Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών

tutorial iron man foam

• Please log in to reply
321 replies to this topic

#136 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2009 - 19:25

ελα Atridis....

η καλή "η Μάνα" πάντα σπευδει να βοηθήσει.

Λοιπόν, Silent Hill Pyramid Head cosplay:

Αρχικά να πω μπράβο γιατί εκανες καλή επιλογή, μιας και είναι κάτι για το οποιο εχεις σωστό σωματότυπο. Γι αυτή την περίσταση όντως απαιτείται ενας ψηλός σωματώδης τύπος, οχι ενας κοντός λεπτοκαμωμένος.

Το πρώτο που πρεπει να κάνεις είναι να βρεις ενα σωστό reference image, πχ. αυτό

Posted Image

Το καλυτερο μερος να ψαξεις είναι το deviant art. Είναι απαραίτητο να βρεις πως περίπου θες να μοιάζει το κράνος σου. Εχουν εμφανιστεί πολλές βερσιόν πυραμίδας και πρεπει να διαλέξεις αναλλογα με τις δυνατότητες κατασκευής και το γούστο σου.

Τώρα, θα μελετήσεις παρα πολύ καλά αυτό το λινκ

http://www.wonderhowto.com/how-to/video/how-to-build-pyramid-head-from-silent-hill-for-cosplay-214817/

περιέχει βιντεο με αναλυτικές οδηγίες απο το Α-Ω για το πως να φτιάξεις το κράνος. Ακόμη κιαν εχεις σκεφτεί να ακολουθήσεις άλλη τακτική, δες το οπωςσδήποτε να παρεις μια γενική εικόνα.

Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε κατασκευή, σκεψου πολύ καλά με ποιό τρόπο θα στηρίζεται η πυραμίδα επάνω στο κεφάλι σου. Δεν είναι κατασκευή που μπορούν να τη στηρίξουν μονάχα οι ώμοι σου.

Ολη την τεχνη πρεπει να τη βάλεις στο τελευταίο στάδιο, που ειναι το βάψιμο. Δεν είναι το σχήμα, ουτε το μεγεθος ουτε η πατέντα. Ειναι το σωστό βάψιμο που θα απογειωσει το αποτέλεσμα. Επελεξε προσεχτικά τα σπρέυ και κανε πρώτα δοκιμές βαψίματος σε άλλα υλικά πριν καταλήξεις στο σωστό τρόπο βαψίματος.

Το υλικό που θα πρότεινα εγώ, είναι το ξύλο μακέτας (Πλαισιο). Ειναι πολύ ελαφρυ (απαραίτητος παράγωντας για τοσο ογκώδη κατασκευή) και κοβεται ευκολα.

Το σπαθί θα το φτιάξεις από μακετοχαρτο χοντρό (ιδανικό υλικό για τοσο μεγάλα σπαθια). Πρόσεξε μονο την αναλλογία με το σωμα σου! Εχω δει pyramid head (οχι στο εξωτερικό, εδώ δικό μας) που το σπαθί ήταν μεγαλύτερο απ το μπόϊ του και το θεαμα μου εκανε πολύ γελοίο.

Αυτά για την ώρα, για ό,τι άλλο, ρώτα!

#137 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2009 - 21:36

hello καταρχην ευχαριστω πολλυ για το βιντεο ((το οποιο με βοηθησε παρα πολυ)) και για την γενικοτερη βοηθεια σου.
Λιπον αλλη μια ερωτηση που θελω να κανω ειναι τι μπογιες πρεπει να παρω ωστε να βαψω τα χερια μου για να φενονται λερομενα και γεματα αιμα ??
Και εκτος αυτου κατι αλλο που δεν ειμαι ακομα σιγουρος αν θα το κανω γιατι μου φενετε πολλυ δυσκολο,πως θα κανω η που θα βρω μια κουκλα σε ανθρωπινο σχημα και αρκετα μεγαλο μεγεθος ωστε να την ((σερνω)) μαζι μ σαν πτομα? ((βεβεα προσπαθησα να βρω μια φουσκοτη απο κανα sex-shop αλλα η φτηνοτερη που βρηκα εκανε 70 euro))

#138 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2009 - 22:04

Atridis...

Αμα θες να δεις πώς γίνεται σύστριγγλο ενα πάρτυ, πάρε και φερε να σούρνεις μια φουσκωτή κούκλα από sex-shop...

Κατά τη γνώμη μου δε χρειαζεται και πολύ χέσιμο το θέμα, να σ απασχωλεί που θα βρεις να σουρνεις μια κ*λονοσοκόμα! Το cosplay αυτό εχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς....

Πριν δεις το βίντεο και τα reference images, τι πίστευες? Οτι είναι απλό, κόβουμε 3 τριγωνα απο χαρτόνι, τα κολάμε με τσερίσι, τα περνάμε ενα χέρι καρβουνόνερο και όξω απ την πόρτα?

O pyramid head είναι ζωρικος. Αμα το φτιάξει κανεις πρόχειρα θα καταλήξει σε ενα fail που δύσκολα ξεχνά καποιος.

Οπως κατάλαβες λοιπόν, για να γινει καλή δουλεια, μάλλον δεν προλαβαίνεις ως τις 9/01. Γι αυτό, take your time...

Τα καλύτερα υλικά για επαγγελματικό μακιγιαζ ειδικών εφφε υπάρχουν στο κατάστημα kryolan (Παπαδιαμαντοπούλου 22, από μετρό μεγαρο μουσικής)

#139 Atridis

Atridis

Anime Fan

• Members
  • 172 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2009 - 23:33

Ναι το ξερω πως ειναι πολυ ζορικο αυτο το κοσπλει και για αυτο αλωστε ζηταω και συμβουλες ωστε να μου βγει οσο καλυτερο γινετε,,τωρα κουκλα οπως ειπα και πιο επανω δεν ειμουν σιγουρος αν θα εχω γιατι ειναι αρκετα δυσκολο,,κουκλα ενοιτε πως δεν θα μπω στον κοπο να ξαψω συστηματικα και θα παρω μια μονο στην περιπτωση που βρω καποια τυχεα που θα ειναι ετιμι και απλα θα την βαψω λιγο.
επισης για οσο αφορα το χρονο ευτηχος εχω μπολικο λογο διακοπον και ετσι για τοις 13 περιπου μερες που απομενουν για το παρτυ θα μπορω να ασχολουμε συστηματικα με την κατασκεβη.

#140 Ryoku

Ryoku

a permanent mindfuck!

• Members
  • 6 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Δεκέμβριος 2009 - 01:57

Cassiel πραγματικα με εντηπωσιασε η πολυμπραγμωσυνη σου μονο μια διευκρινηση ρε συ....που μπορω να βρω FIMO??? :P.Συγγνωμη αν και αυτο το ποστ ειναι σε λαθος thread σιγα σιγα μαθαινω

#141 Asaph

Asaph

Okama's way

• Members
  • 158 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Δεκέμβριος 2009 - 05:07

Cassiel πραγματικα με εντηπωσιασε η πολυμπραγμωσυνη σου μονο μια διευκρινηση ρε συ....που μπορω να βρω FIMO??? :P.Συγγνωμη αν και αυτο το ποστ ειναι σε λαθος thread σιγα σιγα μαθαινω

Σε hobby shops, σε καταστηματα με καλλιτεχνικα ειδη και στο Πλαισιο πρεπει να εχουν ακομα γενικα. Σορρυ, δεν ειμαι ο Cassi-kun αλαλ ειπα να απαντησω μιας κ το ειδα.

#142 Buraku-san

Buraku-san

Starting and Going!

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιανουάριος 2010 - 19:52

Μιας και το Thread είναι της μάνας του Cosplay Tomodachi έχω την εξής ερώτηση...Θέλω να κάνω cosplay Dante από Devil May Cry (το 4ο όμως)
Spoiler:

Ξέρεις αν υπάρχει κανά μαγαζί που να πουλάει καμια "φθηνιάρα" καπαρτίνα σε αυτό το χρώμα??? (και αν πουλάνε πουθενά μέτρα δέρματος?(για δερματινα φυσικα:ureshii: ))

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
"Don't use such strong words. It makes you look weak."
- Aizen.
:tensai:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#143 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιανουάριος 2010 - 21:51

Buraku-san...

Αυτό το κοστούμι είναι δυνατόν να κατασκευαστεί στο χέρι. Αλλα σε ρωτώ, είσαι απολύτως σίγουρος ότι μπορεις να διαθεσεις όσο χρόνο χρειαζεται για να το φτιάξεις απο την αρχή? Εχεις την όρεξη να το κάνεις?

Αν δεν είσαι και τόσο σίγουρος, ρίξε μια ματιά στο eBay όπου ισως το βρεις ετοιμο.

Αν όμως είσαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορεις να το επιχειρήσεις μόνος σου, κοιτα τι πρεπει να κανεις.

Ετοιμο τετοιο σακάκι-δερματίνη δεν ξερω να σου πω συγκεκριμμενο κατάστημα. Πόσο μάλλον για καπαρντίνα-δερματίνη και μάλιστα σε τετοιο χρώμα που ειναι ακομα πιο δυσκολο να βρεις.

Θα πάρεις λοιπόν ποδαράτο τα μαγαζιά με φτηνά ρουχα και τα κινέζικα στο κέντρο της Αθήνας. Πολύ καλη αγορά για τετοια ρούχα εχει και ο Πειραιάς (θα σου λεγα να ξεκινήσεις απο εκει).
Αν δεν βρεις σακκακι-δερματίνη, θα πάρεις ενα απλό σακκάκι (στο στυλ που πρεπει). Δε χρειάζεται να είναι μακρύ, θα το μακρύνεις εσύ με επέκταση.

Επειτα, ξεκινάς από Αιόλου και βρίσκεις την οδό Καλαμιώτου (και την οδό Νικίου) που είναι γεμάτη φτηνά υφασματάδικα και αγοράζεις αρκετή δερματίνη στο χρωμα που πρέπει, και λίγη μάυρη φόδρα.

Αν το σακκάκι που βρήκες δεν ειναι δερματίνη, το πας σε μια μοδίστρα (μαζι με υφασμα δερματίνη) και ζητάς να σου το καλύψει απο πάνω με τη δερματίνη, καθώς και να σου κάνει μια μακριά προέκταση ωστε να μοιαζει στο τελος με καπαρντίνα. Τη μαυρη φοδρα θα τη χρησιμοποιησει η μοδίστρα για επενδυση της επέκτασης. Σε αυτή τη φάση χρειάζεσαι τη μοδίστρα, γιατί θα ειναι αδύνατον να υπολογίσεις και να κοψεις μόνος σου σωστα τα κομμάτια. Επιπλεον χρειαζεται και ραπτομηχανή.

Με τον ιδιο τροπο της καπαρντίνας θα καλύψεις με κομματια δερματίνης και το τζην παντελόνι καθως και το γιλέκο.

Τα σχεδια στα πατζακια θα τα κανεις με μαρκαδόρο (προσεχτική επιλογη στην απόχρωση). Κανονικα είναι πρεσαριστά σε δέρμα, αλλα ειναι αδυνατον να το κανεις ετσι).

#144 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2010 - 00:28

Λοιπόν! Έχω μια μικρή ερωτησούλα, need a piece of wisdom.. ξέρει κανείς τι θα γίνει αν πάρω μια ολόσωμη στολή latex φάση και την τεμαχίσω? (π.χ. κόψω τα χέρια για γάντια και χωρίσω τη στολή από τη μέση και κάτω σε κολητό παντελόνι). Θα κάθονται τα γάντια στο χέρι κολητά? η θα γλυστράνε και θα φεύγουνε επειδή θα έχει χαλάσει το "δέσιμο" του συνόλου? \(O___o)

#145 Buraku-san

Buraku-san

Starting and Going!

• Members
  • 48 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2010 - 00:59

Arigato Tomodachi-sama!

Και ναι...θέλω πολύ να το φτιάξω μόνος μου...γιατί άλλη γλύκα έχει το χειροποίητο και άλλη το έτοιμο ;)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Buraku-san: 04 Ιανουάριος 2010 - 01:14

"Don't use such strong words. It makes you look weak."
- Aizen.
:tensai:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#146 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2010 - 03:25

Λοιπόν! Έχω μια μικρή ερωτησούλα, need a piece of wisdom.. ξέρει κανείς τι θα γίνει αν πάρω μια ολόσωμη στολή latex φάση και την τεμαχίσω? (π.χ. κόψω τα χέρια για γάντια και χωρίσω τη στολή από τη μέση και κάτω σε κολητό παντελόνι). Θα κάθονται τα γάντια στο χέρι κολητά? η θα γλυστράνε και θα φεύγουνε επειδή θα έχει χαλάσει το "δέσιμο" του συνόλου? \(O___o)

Αν και θα θέλαμε και μερικά παραπάνω στοιχεια....

Λοιπόν, αν δεν σε ενδιαφερει να ειναι κάτι στο χρώμα του δέρματος, προτίμησε βυνίλ υλικό, γιατί είναι πολύ πιο σταθερό σε παντελόνι ή γάντι.

Αν πρεπει να ειναι λάτεξ στο χρωμα του δέρματος, φοβάμαι πως θα "τυλίγεται" στις άκρες και δεν θα μένει στη θέση του αν το κόψεις απ το συνολο.
Και αναρρωτιέμαι και που στον κόρακα μπορει να βρεις κάτι τετοιο! sex shop ισως...

Μια λύση για να ναι πιο σταθερό το λάτεξ είναι να δοκιμάσεις να περάσεις λάστιχο στα περιθώρια, για να σταθεί στη θέση του επάνω σου, αφού θα το χεις κόψει.....

#147 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2010 - 12:36

Ευχαριστώ μάνα για την πληροφόρηση! μμ Όχι δεν την θέλω στο χρώμα του δέρματος, την θέλω σε άσπρο χρώμα, απλά θέλουμε να φτιάξουμε κολητό παντελόνι (λίγο γυαλιστερό) το οποίο να πιάνει μέχρι και τις πατούσες και ασορτί γάντια μέχρι το μπράτσο, και προσπαθώ να σκεφτώ τον καλύτερο συνδιασμό.. μιας και έχουμε να τα τεριάξουμε και τα 2 με άσπρη δερματίνη πίστευα πως το latexoειδές ολόσωμο (σαν αυτό που πουλάνε στα sex shop :P αλλά βρήκα στην e-bay κοντά στα 20 euro! μας κάνει) σκέφτομαι μια πατέντα για να δεθούν με κάποιο λάστιχο η κάτι τέτοιο όπως λες τριγύρω, αλλά θέλω πρώτα να βρω την καλύτερη πιθανή εναλακτική λύση

EDIT: να κάτι τέτοιο: http://cgi.ebay.com/Metallic-white-Sexy-Lycra-Spandex-Zentai-Catsuit_W0QQitemZ110471267911QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item19b899c647

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Six Winged Angel: 04 Ιανουάριος 2010 - 13:42

#148 Videl Uchiha

Videl Uchiha

Starting...

• Members
  • 9 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2010 - 15:25

παιδια εγω θα εδεινα τα παντα για να ντυθω sasuke αλλα δυστιχως δεν εχω καμια ιδεα πως να φτιαξω την στολη του μιπως εσεις μπορειται να μοθ δωσετε καποια ιδεα?

#149 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2010 - 20:28

παιδια εγω θα εδεινα τα παντα για να ντυθω sasuke αλλα δυστιχως δεν εχω καμια ιδεα πως να φτιαξω την στολη του μιπως εσεις μπορειται να μοθ δωσετε καποια ιδεα?

Κάνεις, ό,τι κάνει όλος ο κόσμος.

1) βρίσκεις reference images
2) βρισκεις φωτό απο cosplayers που το χουν κανει και παρατηρεις προσεχτικά πώς το εχουν κάνει
3) Αν σκυλοβαριέσαι, πας eBay...

Κοιτάς τις γραπτές οδηγίες εδώ: http://www.cosplay.com/showthread.php?t=90605

Παρακολουθείς το βίντεο εδώ (εχει 6 parts): http://www.youtube.com/watch?v=LTlwzmbeeKQ&feature=related

Παρακολουθείς αυτό το βίντεο με οδηγίες κατασκευής του σπαθιού (2 parts): http://www.youtube.com/watch?v=d1ZDLz74W_4

Ρωτάς πάρα πολύ γενικά, so, πάρα πολύ γενικές είναι και οι πληροφορίες που σου δίνω.
Αφού μελετήσεις καλά το πρώτο μάθημα (γιατί όλοι αυτό κανουμε, ψαχνουμε, παρατηρούμε και σκεφτόμαστε πώς), ελα να μας ρωτήσεις πιο συγκεκριμένες απορίες για καποια μέρη του cosplay αυτού. Δηλαδή γίνει πιο συγκεκριμμένος στο τι είναι αυτό που δυσκολευεσαι να φτιάξεις.

#150 Videl Uchiha

Videl Uchiha

Starting...

• Members
  • 9 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2010 - 17:35

ok σε ευχαριστω