η καλή "η Μάνα" πάντα σπευδει να βοηθήσει.
Λοιπόν, Silent Hill Pyramid Head cosplay:
Αρχικά να πω μπράβο γιατί εκανες καλή επιλογή, μιας και είναι κάτι για το οποιο εχεις σωστό σωματότυπο. Γι αυτή την περίσταση όντως απαιτείται ενας ψηλός σωματώδης τύπος, οχι ενας κοντός λεπτοκαμωμένος.
Το πρώτο που πρεπει να κάνεις είναι να βρεις ενα σωστό reference image, πχ. αυτό

Το καλυτερο μερος να ψαξεις είναι το deviant art. Είναι απαραίτητο να βρεις πως περίπου θες να μοιάζει το κράνος σου. Εχουν εμφανιστεί πολλές βερσιόν πυραμίδας και πρεπει να διαλέξεις αναλλογα με τις δυνατότητες κατασκευής και το γούστο σου.
Τώρα, θα μελετήσεις παρα πολύ καλά αυτό το λινκ
http://www.wonderhowto.com/how-to/video/how-to-build-pyramid-head-from-silent-hill-for-cosplay-214817/
περιέχει βιντεο με αναλυτικές οδηγίες απο το Α-Ω για το πως να φτιάξεις το κράνος. Ακόμη κιαν εχεις σκεφτεί να ακολουθήσεις άλλη τακτική, δες το οπωςσδήποτε να παρεις μια γενική εικόνα.
Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε κατασκευή, σκεψου πολύ καλά με ποιό τρόπο θα στηρίζεται η πυραμίδα επάνω στο κεφάλι σου. Δεν είναι κατασκευή που μπορούν να τη στηρίξουν μονάχα οι ώμοι σου.
Ολη την τεχνη πρεπει να τη βάλεις στο τελευταίο στάδιο, που ειναι το βάψιμο. Δεν είναι το σχήμα, ουτε το μεγεθος ουτε η πατέντα. Ειναι το σωστό βάψιμο που θα απογειωσει το αποτέλεσμα. Επελεξε προσεχτικά τα σπρέυ και κανε πρώτα δοκιμές βαψίματος σε άλλα υλικά πριν καταλήξεις στο σωστό τρόπο βαψίματος.
Το υλικό που θα πρότεινα εγώ, είναι το ξύλο μακέτας (Πλαισιο). Ειναι πολύ ελαφρυ (απαραίτητος παράγωντας για τοσο ογκώδη κατασκευή) και κοβεται ευκολα.
Το σπαθί θα το φτιάξεις από μακετοχαρτο χοντρό (ιδανικό υλικό για τοσο μεγάλα σπαθια). Πρόσεξε μονο την αναλλογία με το σωμα σου! Εχω δει pyramid head (οχι στο εξωτερικό, εδώ δικό μας) που το σπαθί ήταν μεγαλύτερο απ το μπόϊ του και το θεαμα μου εκανε πολύ γελοίο.
Αυτά για την ώρα, για ό,τι άλλο, ρώτα!