1) Στο NBA η χρήση αναβολικών επιτρέπεται! Είναι "λογικό" αφού οι ομάδες δίνουν 3 -4 παιχνίδια την εβδομάδα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να έρχονται ντοπαρισμένοι στην Ολυμπιάδα. Τις ντόπες τους στο NBA, κι αν δεν γουστάρουν ας μην κατέβουν στην Ολυμπιάδα. Η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα από μόνη της αποτελεί τιμή για τους αθλητές κι όχι η συμμετοχή της USA (συ)Dream Team για την Ολυμπιάδα.
Και στην Ευρώπη ''επιτρέπεται''. Η διαφορά είναι στο ποια αναβολικά επιτρέπονται στη μία πλευρά και ποια στην άλλη. Δεν έχει δωθεί το ελεύθερο σε όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν για να τα παίρνουν. Και ξαναλέω, έλεγχοι γίνονται και στους αμερικάνους αθλητές, τουλάχιστον με βάση αυτά που γνωρίζω.
2) Εφόσον έχουμε μια ΣΙΓΟΥΡΑ super ντοπαρισμένη ομάδα (USA) γιατί να μην ντοπαριστούν και οι άλλες; Δεν το κατάλαβα; Οι Αμερικάνοι είναι αθλητικότατοι και σε συνδυασμό με την ντόπα γίνονται αυτό που είδαμε σήμερα. Θυμάστε τον Κροάτη αστέρα της Yugoplastica (πρέπει να το σκότωσα ορθογραφικά) τον Kukoc. Όταν πήγε στο ΝΒΑ έβαλε 20 μυικά καλά από την ντόπα και την υπερκατανάλωση κρεατινίνης.
Γιατί πιστεύει κανείς ότι οι άλλες ομάδες δεν είναι ντοπαρισμένες? Ότι οι έλληνες μπασκετμπολίστες πίνουν φρέσκο γαλατάκι προτού πάνε για ύπνο και όχι κάποιο αναβολικό? αλήθεια, αυτά περί αναβολικών πως και τα θυμούνται τώρα κάποιοι και όχι τόσο χρόνια που η ομάδα μπάσκετ έκανε όσες επιτυχίες έκανε? να υποθέσω ότι χάρη στην ελληνική ψυχή τα κερδίσανε αυτά έτσι?

Το παράδειγμα του Kukoc είναι άκυρο αν σκεφτείς ότι πήγε στο μοναδικό πρωτάθλημα που μπορούσε τότε να θεωρηθεί 100% επαγγελματικό και ότι προτού πάει ήταν μια σταλιά. Θέλοντας και μή πηγαίνοντας εκεί θα δυνάμωνε.
3) Το ότι μας έχουν βάλει στο μάτι σαν Ελλάδα (όχι μόνο στο μπάσκετ) είναι λογικό. Πολλά τολμήσαμε να κάνουμε μου φαίνεται. Νικήσαμε τους Αμερικάνους πριν 2 χρόνια στο μπάσκετ, παρακούσαμε την mammy USA και βάλαμε ΒΕΤΟ στα Σκόπια, αρχίσαμε τα πολλά πάρε δώσε με την Ρωσία (αγωγούς, εξοπλισμοί κτλ κτλ κτλ). Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν κατέβαινε η Θάνου η οποία εδώ και 2 - 3 χρόνια έχει περάσει με επιτυχία όλα τα anti doping tests και έπαιρνε στα 34 της κανά μετάλλιο;; Θα ήταν η απόλυτη ντροπή και το φιάσκο για την ΔΟΕ που την απέκλεισε το 2004 χωρίς να πιαστεί ποτέ επίσημα ντοπέ, σε αντίθεση με το μπουμπούκι τους την Marion Jones που βρίσκεται στην φυλακή για ψευδορκία αφού την πιάσανε full "φαρμακωμένη" και όχι μόνο. Οπότε για καλό και για κακό ας την αφήσουμε την Θάνου έξω με την δικαιολογία ότι προσέβαλε το Ολυμπιακό Κίνημα. Ενώ αντίθετα τα καμάρια μου οι Αμερικάνοι που έμεναν στο Queen Mary 2 το 2004 κι όχι στο Ολυμπιακό χωριό, αφήνοντας υπονοούμενα για δήθεν τρομοκρατία (στους ασφαλέστερους αποδεδειγμένα μέχρι τώρα αγώνες της Αθήνας) τίμησαν το Ολυμπιακό Κίνημα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Ναι, πράγματι, όλα είναι μια συνομωσία της αμερικάνικης κυβέρνησης για να μη κερδίσει η Ελλάδα μετάλλειο. Δηλαδή.........>

) Πάμε στην ομάδα μπάσκετ. Μην βιάζεστε να τους ξεγράψετε. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι στα ματς με Ισπανία και Αμερική δεν παίξαμε στο 100% μας και ίσως εσκεμμένα. Γιατί να ιδρώσεις να τους νικήσεις τώρα που δεν έχει αξία κι όχι στα knock out; Η Ελλάδα σήμερα κρυβόταν 100%. Δεν έπαιξε καθόλου πιεστική άμυνα, την φοβερή εκείνη άμυνα σε όλο το γήπεδο που έκανε τα Αμερικανάκια να χάνουν την μπάλα το 2006. Αντίθετα τα χαπακωμένα αστέρια του NBA στις 3 πρώτες περιόδους έπαιξαν στο 100% τους.
Πράγματι, τι και αν το να τους νικούσαν θα σήμαινε ποιο εύκολο αντίπαλο στην επόμενη φάση, τι και αν οι ίδιοι οι παίκτες δήλωναν ότι πάνε για το καλύτερο δυνατό, εμείς λέμε ότι χάσαν και εσκεμένα

Και επειδή κάποιοι δε θυμούνται καλά, η ''τρομερή'' εκείνη άμυνα είχε δεχτεί 95 πόντους. Προφανώς λοιπόν δεν κέρδισε χάρη σε αυτή εκείνο το μάτς η ελληνική ομάδα αλλά χάρη στην επιθεσή της που για μια φορά κατάφερε να αποδώσει τα μέγιστα. Όσο για σήμερα, αν κάποιος πιστεύει ότι μια αμερική που χρησιμοποιεί 3 βασικούς της παίκτες (Boozer - Redd - Prince) μόλις 6 λεπτά και σουτάρει τόσο άστοχα είναι στο 100%, καλύτερα να το ξανασκεφτεί λιγάκι.
Red pyramid κι εγώ στα 14 μου ήμουν φανατικός του NBA. Utah Jazz με Stockton, Malone και τα μυαλά στα κάγκελα.... αλλά μεγάλωσα, ωρίμασα και συνήλθα.....
απλά ασχολίαστο