Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Η τέχνη της φωτογραφίας

• Please log in to reply
81 replies to this topic

#61 Erebos

Erebos

Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2011 - 18:23

και btw ενα πολυ καλο εργαλειο που ανακαλυψα σημερα ειναι το topaz denoise το οποιο ειναι plug in στο photoshop (*θα το βρειτε πολυ ευκολα στο isohunt* γκουχ γκουχ) και αφαιρει πολυ καλα τις "κουκουδες" απο το υψηλο iso (ειδικα στην περιπτωση της μηχανης μου που μετα τα 400 φενονται πολυ χαλια, ειναι οτι πρεπει!)

Το noise reduction του CS5 και του Lightroom 3, τα έχεις δοκιμάσει??
Το plugin που αναφέρεις θεωρείς ότι κάνει καλύτερη δουλειά?

PS. Tenshi, η εκκλησία σου γέρνει. :P
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#62 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2011 - 18:28

το cs3 εχω, δεν το εβαλα ακομη το 5 :Ρ
αλλα επειδη το προγραμμα ειναι για το cs5 κανονικα πιστευω πως ναι ,
anyways θα ξανανεβασω μετα μια φωτογραφια να δεις διαφορα
(και οταν αποφασισω να βαλω το 5 θα σχηματισω ολοκληρομενη αποψη)

#63 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2011 - 18:47

και εγώ τολμώ να πω πως άργησα να βάλω το 5, αλλά είναι πραγματικά φοβερό και κατ'εμέ πιο εύκολο στη χρήση.

;)

Tiger-stock-blog-header.jpg

#64 Erebos

Erebos

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2011 - 21:34

το cs3 εχω, δεν το εβαλα ακομη το 5 :Ρ
αλλα επειδη το προγραμμα ειναι για το cs5 κανονικα πιστευω πως ναι ,
anyways θα ξανανεβασω μετα μια φωτογραφια να δεις διαφορα
(και οταν αποφασισω να βαλω το 5 θα σχηματισω ολοκληρομενη αποψη)

Δοκίμασέ το.
Του CS5 πιστεύω κάνει φοβερή δουλειά γιατί δουλεύει χωριστά το color noise και το luminance noise στο raw.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο Photoshop, το noise reduction είναι στο Camera Raw, όχι στο κύριο πρόγραμμα. Στο Lightroom, είναι στο κύριο πρόγραμμα.

και εγώ τολμώ να πω πως άργησα να βάλω το 5, αλλά είναι πραγματικά φοβερό και κατ'εμέ πιο εύκολο στη χρήση.

;)

True dat.

Είχα προσπαθεί παλιότερα να κάνω τη μετάβαση από GIMP σε CS3, αλλά δεν μπορούσα με την καμία. Με το CS5, βολεύτηκα πολύ εύκολα.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#65 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2011 - 23:03

οριστε μερικες φωτογραφιες απο ενα προσφατο cosplay παρτυ στην θεσσαλονικη ^.^ νομιζω η τελευταια ειδικα ειναι πολυ καλη :tensai: (τις εβαλα και στο bh αλλα εκει θα θαφτουν)

http://matassos.deviantart.com/art/dark-red-200814911

http://matassos.deviantart.com/art/Cid-Highwind-201035550

http://matassos.deviantart.com/art/Japanese-Reflections-201152804

@erebos δεν τραβουσα σε raw παλιοτερα.. και γιατι δεν ηξερα πολα.. και γιατι δεν ηξερα πολυ επεξεργασια (επιφανειακα) και γιατι σε raw τραβας 180 και σε jpeg 980 :P
οπωτε αναγκαστικα το noise reduction του φωτοσοπ... ναι οντος ομως στο καμερα raw εχει πολυ παραπανω επιλογες (με αφορμη την αγορα του καινουργιου μου λαπτοπ εδω και 3 βδομαδες εβαλα και το cs5 επιτελους)

anyway erebos θα σου στειλω pm αυριο μεθαυριο γιατι τωρα δεν εχω χρονο (ναι ειδα το ποστ σου στο black hole)

#66 -RiaNicoRobin94-

-RiaNicoRobin94-

Starting...

• Members
  • 6 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2011 - 11:57

Επιτέλους βρήκα ένα thread με θέμα τη φωτογραφία! Πολύ ωραίες οι photos όλων, θέλω και εγώ να ασχολειθώ με τη φωτογραφία μιας και έχω κληρονομήσει τη λόξα από τον πατέρα μου...:wooi2: Carry on the good work! :riiight:

#67 CuBi

CuBi

Trailblazer

• Members
  • 169 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 18:00

Υάυ! Τόπικ φωτογραφίας!

Ασχολείται κανείς με φιλμ; Έχω μερικά ασπρόμαυρα και θέλω να τα εμφανίσω (σε σκοτεινό θάλαμο, να μάθω και πώς να το κάνω, μόνο εκτυπώσεις έχω κάνει στο παρελθόν). Μέχρι τώρα, από Αθήνα, έχω βρει μόνο στο ΠΟΦΠΑ, και εκεί είναι αρκετά... αυστηροί σχετικά με το ποιους θα αφήσουν να μπουν μέσα στον σκοτεινό θάλαμο.

Ορίστε μερικές που έχω στο flickr μου:

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Posted Image
Posted Image

Ένα από τα μεγαλύτερα «κακά» της ψηφιακής φωτογραφίας, και εν γένει της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ο πλουραλισμός. Ίσως από ένα σημείο και μετά, χάνει το νόημα του... Με το φιλμ, κάθε φωτογραφία είναι αναγκαστικά μοναδική. ^^P
Δημοσιευμένη  εικόνα

#68 SpeedFreak

SpeedFreak

bored of harem

• Members
  • 205 Δημοσιεύσεις:
  • Locationκοντα στη μαμακα

Καταχωρήθηκε 12 Μάιος 2011 - 18:35

^axa......το παρακάτω μετράει???...( εγώ το shootara)...
Posted Image

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από SpeedFreak: 12 Μάιος 2011 - 19:23
ζητω συγνωμη,κάτι έχει πάθει το browser

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ

#69 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούνιος 2011 - 09:03

καταρχας παρτε μια φωτογραφια για να εχει νοημα το ποστ xD

http://matassos.deviantart.com/art/mushroom-sunset-206082734

αυτον τον καιρο ετοιμαζω σελιδες και προφιλ και μαζικη ενημερωση για τις φωτογραφιες μου οπωτε θα εμφανιστει αρκετο πραγμα :P

τελικα επειτα απο ψαξιμο και αφου εφτασε ο καιρος αποφασησα να αγορασω την NIKON D5100 με τον κιτ φακο και στη συνεχεια καποιον αλλο (πιθανοτερα για πορτρετα ή μακρο f1.4 ή 1.8 )
η πιο φτηνη τιμη στην ελλαδα ειναι 700 ευρω (και αποτι φενετε παντου, εχει διαφορα 20 ευρω το πολυ προς τα κατω σε σπανιες περιπτωσεις αλλα με τα μεταφορικα κλπ δεν αξιζει)

τωρα ομως σκευτικα οτι θα χρειαστω και ενα φλας, που θα ειναι απαραιτητο αν θελω να ψαξω καμια δουλεια το καλοκαιρι για καποια εξτρα χρηματα, απο πλευρας χομπι δεν με ενδιεφερε καθολου το φλας και γι αυτο δεν το ειχα σκευτει...
αποτι φενεται εχει μεγαλη ποικιλια στα φλας, απο διαφορες εταιριες οχι μονο νικον και μεγαλη ποικιλια τιμων, αποτι ειδα ξεκινανε απο 60 και φτανουν 300-400 (και φυσικα εχει και πιο πανω)... απο τη μια δεν θελω να δωσω ομως πολα (πανω απο 100 το σκευτομαι :S) απο την αλλη δεν θελω να βγει κατι μαπα..
ελα που ομως δεν εχω ιδεα απο φλας :S

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από matassos: 03 Ιούνιος 2011 - 09:09

#70 animestarling

animestarling

Anime Amateur

• Members
  • 108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2011 - 19:05

Απο τα καλυτερα thread του φορουμ... Μπραβο στο δημιουργο του.. Ολες οι φωτογραφιες που εχω δει ειναι πολυ ωραιες..Πραγματικα ταλεντα...!!
Να ρωτησω, εγω πως μπορω να ασχοληθω με την φωτογραφια αν και δεν ακολουθω το αντικειμενο ως ακαδημαικη καριερα... Ποια ειναι τα πρωτα βηματα που πρεπει να κανω..;;

#71 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2011 - 19:14

• Κανεις διαιτα=>οικονομια
  • Δεν βγαινεις εξω
  • Μαζευεις πολλα λεφτα
  • Παιρνεις μια καλη μηχανη
  • Αρχιζει το party

2bbd14fc.jpg

#72 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1.256 Δημοσιεύσεις:
  • LocationEl Salonica

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2011 - 19:34

Απο τα καλυτερα thread του φορουμ... Μπραβο στο δημιουργο του.. Ολες οι φωτογραφιες που εχω δει ειναι πολυ ωραιες..Πραγματικα ταλεντα...!!
Να ρωτησω, εγω πως μπορω να ασχοληθω με την φωτογραφια αν και δεν ακολουθω το αντικειμενο ως ακαδημαικη καριερα... Ποια ειναι τα πρωτα βηματα που πρεπει να κανω..;;

Thank you ! :)

Γιατί όλοι συνδέετε ότι πρέπει να έχεις μια τόσο επαγγελματική φωτογραφική ώστε να ασχοληθείς με την φωτογραφία?! Δεν κάνει η μηχανή το φωτογράφο.

animestarling

Μπορείς να ξεκινήσεις πάρα πολύ εύκολα. Ακόμα και με το κινητό σου. Φωτογραφίζεις ότι σου αρέσει...ότι σου τραβάει το μάτι.

Υπάρχουν ένα σωρό θέματα που μπορείς να φωτογραφίσεις.

Είτε concept, είτε τη φύση, είτε μοντέλα (να πεις κάποιους φίλους σου να σου ποζάρουν)....κλπ.

Αν έχεις απορίες, θες να ξεκινήσεις και έχεις το μεράκι ρώτα με ότι θες.

Tiger-stock-blog-header.jpg

#73 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Ιούνιος 2011 - 23:09

Γιατί όλοι συνδέετε ότι πρέπει να έχεις μια τόσο επαγγελματική φωτογραφική ώστε να ασχοληθείς με την φωτογραφία?! Δεν κάνει η μηχανή το φωτογράφο.

Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αρκετοί που το προμοτάρουν αυτό. >_<

Tenshi εγώ θέλω να δω δικές σου φωτογραφίες, να ανεβάσεις κ άλλες!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

#74 animestarling

animestarling

Anime Amateur

• Members
  • 108 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2011 - 17:16

Δηλαδη αρχικα ξεκινας με οτι με διαθετεις... Μετα αν το δεις λιγο πιο σοβαρα κανεις διαιτα-οικονομικη παντα:kakaka:- και αγοραζεις μαι φωτογραφικη μηχανη... Στη πρασπαθεια σου αυτη μπορει να σε βοηθησει καποιος αλλος..;;π.χ. μια λεσχη φωτογραφιας η μια ερασιτεχνικη σχολη...;;
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια..
Tenshi, περιμενω και αλλα ωραια πραγματα απο εσενα....:thumbup:

#75 Erebos

Erebos

• Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2011 - 18:35

Γιατί για να θεωρείσαι φωτογράφος πρέπει είναι να έχεις τον έλεγχο των ISO/aperture/shutter speed, και αυτά δεν γίνονται με τις μηχανές του 100ευρου.
Αυτά είμαι σίγουρος τα γνωρίζεις, απλά κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.

@animestarling
Δεν χρειάζεσαι ούτε σχολές ούτε μαθήματα.
Βρες το Understanding Exposure του Bryan Peterson και το The Photographer's Eye του Michael Freeman (υπάρχουν και στα torrentάδικα) και ξεκίνα το διάβασμα. Όταν αρχίσεις να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, τότε αγοράζεις και μια φθηνή dSLR.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα