Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ποιο ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξατε/τερματίσατε;

• Please log in to reply
53 replies to this topic

#1 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,107 posts

Posted 21 July 2008 - 11:46

Μιας και υπάρχει ανάλογο θρεντ για τα άνιμε, σκέφτηκα να ανοίξω και εδώ ένα.
Το ερώτημα είναι απλό. Ποιο είναι το πρώτο παιχνίδι που παίξατε, και ποιο το πρώτο που τερματίσατε. Μπορεί να είναι σε κονσόλα, pc, arcade, εξομοιοτή, οτιδήποτε. Θυμάστε τα συναισθήματα σας σε κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στην ζωή σας ως gamer;

Για μένα είναι αδύνατο να θυμηθώ το πρώτο game που έπαιξα! Σίγουρα ήταν σε arcade και γω πολύ μικρός (5-6), σε κάποιο λούνα παρκ στην Πεντέλη. Θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ το phoenix, είχε το πρώτο ghouls and ghosts σε ασπρόμαυρη οθόνη, και κάποια galaga/galaxian/space invaders. Το phoenix το έπαιζα μαζί με την αδερφή μου. Εκείνη μου πάταγε τις σφαίρες, εγώ τα 2 κουμπία που είχε για κίνηση και την ασπίδα. Μετά από χρόνια, όταν έπαιζα πια άνετα street fighter 2, διαπίστωσα ότι τότε χρειαζόμουν 2 χέρια για να χειριστώ 3 κουμπία, ενώ τώρα χειρίζομαι 6 κουμπία με το ένα χέρι! Κάπως καλά ένιωσα, δεν μπορώ να πω.

Το πρώτο που τερμάτισα, πρέπει να ήταν το Super Mario 2 στο ΝΕS.

Edited by Namida, 21 July 2008 - 12:41.

#2 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 21 July 2008 - 11:54

Εσύ, κάνοντας edit νομίζω. Και στο κείμενο έχεις μερικά ορθογραφικά.

Το πρώτο που έπαιξα λογικά ήταν κάποιου άλλου και ούτε εγώ θυμάμαι.
Το πρώτο που τερμάτισα ήταν το Wario Land στο GameBoy.

#3 AquaLayzeR

AquaLayzeR

• Members
  • 239 posts

Posted 21 July 2008 - 12:12

Το πρώτο που έπαιξα δεν το θυμάμαι αλλά το πρώτο που τερμάτισα ήταν το The Legend of Zelda:Link's Awakening στο GB.

Posted Image

#4 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 21 July 2008 - 12:17

Το πρώτο που έπαιξα νομίζω ότι ήταν το Sonic the Hedgehog 2 στο Sega MegaDrive... Βασικά το Indiana Jone's Adventure του MegaDrive ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, αλλά δεν θυμάμαι αν το έπαιζα ο ίδιος, καθώς θυμάμαι ότι έβλεπα τον πατέρα μου που έπαιζε. :hihi2: Ίσως και το Dizzy's Adventure στα DOS να ήταν πρώτο, αλλά δεν θυμάμαι... :drink: Και Arcade έπαιζα αρκετά μικρός, αλλά νομίζω ότι αυτά ήταν μετά το MegaDrive, το οποίο πρέπει να ήρθε στο σπίτι γύρω στο 95-96...

Το πρώτο που τερμάτησα ήταν πάντως σίγουρα η Pokemon Red του GameBoy, συμπτωματικά και το πρώτο παιχνίδι Nintendo που πήρα, το 1999. :bleh:

Edited by Ash_Pokemaster, 21 July 2008 - 12:24.

oR4yYRl.gif

#5 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 21 July 2008 - 12:39

Αν θυμάμαι καλά το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα πρέπει να ήταν το Super mario bros 1 στο nes του ξαδέρφου μου στην Αμερική.
Το πρώτο που τελείωσα πρέπει να ήταν το super mario land 1 του gameboy. Θυμάμαι ακόμα ότι είχα φοβερή αγωνία όταν έφτασα στο τελευταίο boss, και όταν κατάφερα να τον νικήσω χοροπηδούσα από την χαρά μου!
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#6 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 21 July 2008 - 12:46

Από τα πρώτα παιχνίδια που είχα παίξει όταν ήμουν μικρός, πρέπει να ήταν κάποιο arcade (pacman, tetris κλπ) ή κάποιο από τα Arkanoid, Double Dragon, Prehistoric για Dos ή Amiga.

Το πρώτο παιχνίδι πάντως για την πρώτη μου κονσόλα (Sega Master System, Πέμπτη δημοτικού, 12.500 δρχ) ήταν το Sonic 1 το οποίο ήταν ενσωματωμένο στην μνήμη του. Αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι που τερμάτισα ποτέ μου. Θυμάμαι πως μου πήρε πάνω από 4-5 μήνες για να το τελειώσω.

E5VV38U.jpg

#7 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 21 July 2008 - 13:15

το πρωτο παιχνιδι που επαιξα ειλικρινα δε το θυμαμαι.
το πρωτο που τερματισα παντως ηταν το sonic 1 στο mega drive.

#8 Magnus_Richmoore

Magnus_Richmoore

ギリシャの富豪の

• Members
  • 126 posts

Posted 21 July 2008 - 13:36

Απο τα 1α που τερμάτισα ήταν το rick Dangerous και το golden axe χρυσές εποχές με υπολογιστή asem 8086 lulz είχε και πρόγραμμα αναγνώρισης ποντικιού
Posted Image
You cannot travel the path until you have become the path itself

#9 Marilou

Marilou

niaaa??

• Members
  • 28 posts

Posted 21 July 2008 - 13:38

Λοιποοοοόν…. Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα ήταν το sonic. Δεν έχω ιδέα πιο sonic ήταν. Ήμουν κάπου στο δημοτικό, κ η καλή, νέα γειτόνισσα που μας απασχολούσε κάθε φορά που η μητέρα μου ήθελε να μας σκοτώσει με τον αδερφό μου, είχε sega…
Φυσικά δεν μπορούσα να φτάσω τον αδερφό μου με τίποτα κ τα έπαιρνα στο κρανίο… άλλα ήταν η πρώτη φορά που έπιασα χειριστήριο (μιας κ η μαμά μου ήταν υπέρ της υγιεινής διασκέδασης… πετροπόλεμος στις αλάνες κ όχι τηλεόραση κ βιντεοπαιχνίδια… αχχ τι παιδική ηλικία πέρασα…:sadist:)
Το πρώτο που τερμάτισα ήταν το golden sun (όλα τα Pokémon από τη red και μετά δεν μετράνε… δεν τα είχα πιάσει όλα κ ας είχα τερματίσει το πρωτάθλημα 100 φορές) στο gameboy που αγοράσαμε κρυφά με τον αδερφό μου. :kakaka:

#10 Zaknafein

Zaknafein

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 21 July 2008 - 13:46

Α ρε Phantom Duck τι μου θύμισες! Τα πρώτα games που έπαιξα ήταν σε ένα 8086 PC με DOS, όταν ήμουν 5-6 χρονών (PC στο σπίτι από τότε λόγω προγραμματιστή πατέρα). Space Invaders, Test Drive και Xonix θυμάμαι. Το πρώτο που τερμάτισα ήταν το Mickey Mouse - Land of Illusion στο Sega Master System.

#11 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 posts

Posted 21 July 2008 - 14:22

Δε θυμάμαι ποιο τερμάτισα πρώτο, θυμάμαι όμως ότι τα πρώτα που έπαιξα ήταν το saboter, το donkey kong, το alley cat ♥♥♥ και ένα ράλι με πολλές πίστες ♥♥♥♥ Εκτός αν πάμε πιο πίσω στα μικρά ηλεκτρονικά χειρός♥♥♥ όπου έπαιζα μανιωδώς το θρυλικό manhole!

EDIT: Μπράβο ρε Zade και το arkanoid είναι στα πρώτα που χω παίξει! Καθώς και το dig dug xixi!

Edited by himawarinosekai, 21 July 2008 - 14:58.
προσθήκες

#12 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 21 July 2008 - 14:51

Δεν ξέρω ποιό απο τα δύο έπαιξα πρώτο πάντως και τα δύο τα τερμάτισα .

Τα δύο παιχνίδια ήταν ,
1)το πρώτο Doom (αυτό το έπαιξα όταν είχε βγει ,το 93 ' ) ,πράγμa που ίσως να δικαιολογεί την αγάπη μου προς τα FPS

2)και το arkanoid που ακόμα και τώρα θεωρώ αξεπέραστο .

Δεν υπάχουν ποιό πορωτικά παιχνίδια από αυτά που έιναι arkanoιd style . Αυτά τα δύο είναι .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#13 SirJim

SirJim

lurking

• Members
  • 587 posts

Posted 21 July 2008 - 14:59

Ή το sonic 1 στο sega , ή το super mario 64 στο nintendo 64 (άμα αφαιρέσουμε το game boy, γιατί δεν υπάρχει περίπτωσει να θυμηθώ...)Βασικά μορεί να είναι και το marsupilami για το sega αλλά δεν θυμάμαι.....

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.

#14 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 posts

Posted 21 July 2008 - 15:33

το super mario στο nes επαιξα πρωτο............. τωρα πιο τερματησα δεν θυμαμαι.......... πρεπει να ηταν το crash στο ps1

#15 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 posts

Posted 21 July 2008 - 16:48

Super Mario στο NES αλλα ποτε δεν το τερματισα..
το πρωτο που τερματισα ηταν το Need For Speed Porche το πρωτο παιχνιδι που επαιξα οταν πηρα υπολογιστη...

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr