Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Cardcaptor Sakura!


  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#91 Regina

Regina

    Paladin

  • Members
  • 54 posts

Posted 15 May 2012 - 20:06

Cardcaptor Sakura ή αλλιώς το Sakuri (όπως συνηθίζω να την αποκαλώ :P)

Υπάρχει κάποιος που δεν τη λάτρεψε τη μικρή μας πρωταγωνίστρια να του κόψω τα χέρια? Εεε?Ας μιλήσει!

Η Sakura πέρα του ότι σημάδεψε τα παιδικά μου χρόνια (όπως και πολλών εδώ μέσα, όπως παρατηρώ από τα διάφορα post) είναι μια δημιουργία τόσο kawaii και χαριτωμένη που πραγματικά σου φτιάχνει τη μέρα ^^ Έχει ήδη φάει 3 rewatch σε περιόδους που δεν ήμουν και πολύ καλά και θα συνεχίσει να τρώει διότι μου ανεβάζει απίστευτα τη διάθεση κάθε φορά. Οι χαρακτήρες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο ο καθένας ο,τι και να πω θα είναι πραγματικά λίγο. Αξιότιμη αναφορά σε ένα παλικάρι από τα λίγα.

Posted Image

Όσοι πιστοί, γνωρίζουν.-

Τώρα σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις που είναι και ο λόγος που αποφάσισα να απαντήσω στο παρόν θρεντ...

Το συζητάγαμε με έναν φίλο μου τις προάλλες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι...είναι θέμα οπτικήςγωνίας :P Όλα στιρίζονται σε υποψίες αφού δεν μας έχουν δοθεί χειροπιαστές αποδείξεις. Προσωπικά, τίνω να το βλέπω το θέμα εντελώς αθώα. Κι αυτό είτε επειδή είμαι αθώα κορασίδα, είτε επειδή αυτοί που υποστιρίζουν το αντίθετο
είναι πονηρούλιδες, είτε λόγω παιδικής αφέλειας λόγω το μικρό της ηλικίας μας όταν προβλήθηκε το άνιμε στην Ελλάδα.
Πάντος δεδομένου ότι όλα κινούνται γύρω από υποψίες και μόνο, εγώ προτιμώ να κάνω την πάπια και να σφυρίζω αδιάφορα :kakaka: Μου αφήνει ομορφότερη αίσθηση και με γεμίζει περισσότερο ^^ Αυτά από μένα.


Mirrors_Edge_Signature_by_aose.jpg

We don't exactly fit in. Anywhere. And we've made that our greatest strength


#92 P.Z.W.Y.S

P.Z.W.Y.S

    Οne Hell of an Otaku!

  • Members
  • 208 posts

Posted 15 May 2012 - 20:31

Όλα αυτα για ομοφυλοφυλία δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου στο anime που είναι και απο τα καλύτερα τησ ομάδας του Clamp μαζί με το Kobato και τα Chobits. Ως άρεν σας λέω πως απόλαυσα φοβερά αυτο το anime. Μάλιστα ήταν το πρώτο που είδα στα αγγλικά και μάλιστα όταν πρωτομάθενα να χρησημοποιώ και το PC μου. Είχα κόλημα γιατι στο Star το έβαζε μέχρι το επισόδιο 60 και μετα φτου και απο την αρχη. Έφαγα όλα τα πρωινά δυο καλοκαιριών με την ελπίδα να το δώ να τελιώνει και πάντα απογοητευόμουν....

Edited by P.Z.W.Y.S, 15 May 2012 - 20:31.

Here is my anime list so far..

And .... here is my manga list so far

Also i'm proud to say that i'm the founder and editor of this blog!


And yes i stole this style from you mirana_neko! I have no regrets....

#93 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 01 March 2014 - 22:17

Μου άρεζε πολύ κι εμένα! Δυστυχώς δεν το είχα δει ποτέ ολόκληρο, αλλά μόνο όσο είχε προβάλλει η ελληνική τηλεόραση

#94 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

    Sesshomaru~sama

  • Members
  • 108 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 11 April 2016 - 21:03

Λοιπον, αρχισα να βλεπω το ccs μιας και το εβλεπα μικρη και δεν καταφερα να το ολοκληρωσω ποτε γιατι το σταματησε το σταρ. Θυμαμαι μικρη μου αρεσε παρα πολυ, περιμενα  καθε σαββατοκυριακο να δω τι ρουχο θα φορεσει η Sakura και ποια καρτα θα εμφανιστει, γιατι μου αρεσαν πολυ τα σχεδια τους. 

  Τωρα που ξεκινησα να το βλεπω εχω αρχισει να παρατηρω καποια πραγματα που δεν τα ειχα προσεξει καθολου μικρη. Θυμαμαι οταν εβλεπα τον Syaoran να τρεχει καθε φορα που εβλεπε τον Yukito νομιζα οτι στο τελος θα αποδεικνυόταν κακος και οτι τον φοβοταν. Τωρα λενε οτι ειναι ερωτευμενος μαζι του και κανει κοντρα με την Sakura για να δουν ποιος θα τον παρει?? :Crying2:  Και υπαρχουν και υπονοουμενα γι τον αδερφο της Sakura με τον Yukito... :scared:   Μικρη δεν μου περνουσε τπτ απο αυτα απο το μυαλο μου τωρα ομως που τα ειδα μου καταστραφηκαν ολες οι αθωες παιδικες αναμνησεις που ειχα απο αυτο το anime. 

Ειχα ακουσει οτι και στο Sailor moon υπηρχαν ομοφυλόφιλες σχεσεις αλλα εδω το παρακαναν. Θελω να δω πως θα καταφερουν να κανουν ζευγαρι την Sakura και τον Syaoran στο τελος.


TMWsBT7.png        


#95 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 12 April 2016 - 00:29

Δεν έχω δει (πρόσφατα) το ανιμέ αυτό, αλλά δε νομίζω να έχει πιο έντονους υπαινιγμούς για ομοφυλοφυλικές σχέσεις από τη Σέιλορ Μουν. Στη Sailor Moon, τα δυο μεγάλα κορίτσια, η Sailor Ποσειδώνας και η Sailor Ουρανός, είναι ερωτικό ζευγάρι και, αν και διακριτικά, αυτό λέγεται-αφήνεται να εννοηθεί με αρκετή σαφήνεια! Επίσης, οι δυο κοπέλες υιοθετούν τη μικρή Sailor Κρόνος.

Εκτός από αυτό, δύο άντρες  κακοί στην πρώτη σεζόν  είναι ζευγάρι και είναι αρκετά σαφές καθώς πάνε πάντα μαζί και, όταν ο ένας σκοτώνεται από τις Sailor, ο άλλος επιτίθεται με το όνομα του νεκρού ως κραυγή. Επίσης, μετά την τιμωρία του από την Big Bad της σεζόν, ζητάει ως τελευταία επιθυμία να αποχαιρετήσει τον πεθαμένο σύντροφό του!

Βλέπεις, λοιπόν, έχει αρκετο υλικό κι αυτό!

Νομίζω ότι η ενσωμάτωση υλικού ριψοκίνδυνου για τα ελληνικά δεδομένα έχει να κάνει τόσο με τη διαφορετική αντίδραση στη σεξουαλικότητα στη συγκεκριμένη κουλτούρα όσο και με το λανθασμένο μάρκετινγκ εκ μέρους των Ελλήνων, ως σειρές που απευθύνονται σε παιδιά


Edited by hgatakoskylos, 12 April 2016 - 00:35.


#96 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

    Sesshomaru~sama

  • Members
  • 108 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 12 April 2016 - 01:47

Δεν εχω δει ολο το ανιμε του Sailor moon αλλα ειχα ακουσει για την σχεση των δυο Sailor.

Απλα εγραψα το παραπανω επειδη μου εκανε εντυπωση ποσο εντονο ηταν το στοιχειο για σειρα που απευθυνεται σε παιδια. Στην ιαπωνια μπορει να μην υπαρχουν τετοιες προκαταληψεις οπως στην ελλαδα αν και ειχα την εντυπωση οτι ισχυε το αντιθετο.

  Η αληθεια ομως ειναι οτι μικρη δεν ειχα καταλαβει τιποτα απο αυτα ουτε λογικα και καποιο απο τα αλλα παιδια που το παρακολουθουσαν και ηταν και πολυ ωραιο. Ξερουμε αν  κοπηκε στην ελλαδα για αυτο το λογο?


TMWsBT7.png        


#97 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 12 April 2016 - 06:57

Δεν έχω ιδέα, αλλά δεν νομίζω! Σε τέτοια ανιμέ ακόμη κι αν υπάρχουν υπαινιγμοί, δεν είναι πολύ εύκολο να τους συνειδητοποιήσεις.  Πιστεύω ότι τους υπαινιγμούς δεν τους καταλαβαίνουν τα παιδάκια, κι εγώ όταν ήμουν μικρή έβλεπα Sailor Moon και ούτε το καταλάβαινα, ούτε με ένοιαζε. Μόνο όταν τα είδα ως μεγάλη τα αντιλήφθηκα όλα αυτά που σου γράφω.



#98 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 14 April 2016 - 12:40

To cardcaptors, όπως το είχαν μεταφράσει στην αγγλική έκδοση, ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των άνιμε των 90s που δέχτηκαν εκτενές censorship κατά την μεταφορά τους στην δύση. Το ίδιο ισχύει και για υπόλοιπα γνωστά έργα των παιδικών μας χρόνων όπως Digimon, One Piece και Sailrmoon.

 

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα ερχόντουσαν οι Ιταλικές ή Ισπανικές εκδόσεις, οι οποίες ήταν ίδιες ή ελάχιστα παραλλαγμένες από την αυθεντική Ιαπωνική σε σχέση με την Αμερικάνικη, οπότε είναι πιθανόν αυτό που βλέπαμε εμείς να είχε κρατήσει όλα τα υπονοούμενα, αν και προσωπικά δεν το θυμάμαι επίσης με τέτοιο τρόπο.

 

Από τα πολύ αγαπημένα μου έργα, νούμερο ένα από τα παιδικά μου χρόνια, έκατσα να το δω λίγα χρόνια πριν ολόκληρο στα Ιαπωνικά και όντως υπήρχε ένα μικρό σοκ στην νοσταλγία μου. Από εκεί που θυμόμουν πολύχρωμα κουστούμια και υπέροχες μορφές και σχεδιασμός των πλασμάτων των καρτών, ξαφνικά βρέθηκε να υπάρχει Πλατωνικός έρωτας από την φωτογράφο φίλη της προς την Sakura, η όλη κατάσταση με τα μεγάλα αγόρια και των Syaoran και αρκετές άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες είχα παραλείψει εντελώς όταν το έβλεπα στο Star (λόγω censorship ή επειδή δεν έδινα σημασία).

 

Το cardcaptors απευθύνεται σε παιδιά ενώ η Sailormoon ανεβαίνει ηλικιακά. Βέβαια αν δεν ήταν για την νοσταλγία δεν ξέρω πόσο σοβαρά θα έπαιρνα το καθένα. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό ένα έργο που απευθύνεται σε παιδιά να είναι τόσο γεμάτο σε λίγο ή πολύ κοινωνικά ευαίσθητα θέματα.

Από την μία του δίνει επιπλέον διαστάσεις για μελλοντικό rewatch και αυξάνει το καταναλωτικό κοινό, από την άλλη, αν θες να αναπτύξεις και να αναφερθείς σε τέτοια θέματα, καλύτερα να θέσεις εκ των προτέρων το premise με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αντικρούεται αισθητά (πχ οι ηλικίες των χαρακτήρων να ανέβαιναν ένα κλικ παραπάνω γιατί τότε ο Πλατωνικός έρωτας έχει αξία να αναδειχθεί).

 

 


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#99 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 14 April 2016 - 13:30

Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν είναι και πολύ καλή ιδέα τα ανιμέ που απευθύνονται σε παιδιά να περιλαμβάνουν "ευαίσθητες" καταστάσεις ή/και να έχουν ερωτικές, έστω αγνές, καταστάσεις με χαρακτήρες παιδιά! Αλλά τι περιμένεις! Οι Γιαπωνέζοι και ιδίως οι μανγκάκα της ομάδας Clamp είναι τελείως διεστραμμένοι. (πλακίτσα)



#100 maarinos

maarinos

    Anime Freak

  • Members
  • 312 posts

Posted 06 June 2016 - 17:50

Νέο anime ανακοινώθηκε.
http://myanimelist.net/news/46295053

#101 maarinos

maarinos

    Anime Freak

  • Members
  • 312 posts

Posted 30 November 2016 - 21:04

Ανακοινώθηκε και η ημερομηνία, για το το χειμώνα 2018!!!

Με το αρχικό cast ηθοποιών, σκηνοθεσία Asaka Morio και Παραγωγή Madhouse.