Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Legend of Galactic Heroes

• Please log in to reply
209 replies to this topic

#91 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:
  • LocationKamatero, Athens

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2010 - 18:43

Οι Central Anime βγάλαν DVD και Blu Ray έκδοση της ταινίας "My conquest is the sea of stars" :congrats:

Επιτέλους σε λίγο καλύτερη ποιότητα από την άλλη version που είχαν! Και με μειωμένο τον ενοχλητικό ήχο που ακουγόταν λες κι είχα μέσα κασέτα σε βίντεο!
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#92 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2010 - 17:08

Φοβερη σειρα.

Reinhard von lohenwhatever= win no1
Corrupted politicians (απο το 3ο κιολας επισοδιο)= win no2
Γερμανοπρωσικη επιροη στα παντα= win no3
Κλασσικη μουσικη σε space battles= win no 4

Παω να συνεχισω

ps: Η ταινια my conquest is the sea of starts ειναι prequel?

qzMHWHd.png

#93 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 28 Μάρτιος 2010 - 18:12

Η ταινια my conquest is the sea of starts ειναι prequel?

Ορίστε η χρονολογική σειρά των ιστοριών για όσους ενδιαφέρονται:
Spoiler:

Και προσωπική συμβουλή για το τι σειρά να ακολουθήσετε για να δείτε όλο το logh :

Spoiler:

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#94 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2010 - 12:11

Those Who Recapture (1-4) (Spiral Gaiden 23-26) (Untranslated?)
The Third Tiamat Battle (1-2) (Spiral Gaiden 27-28 ) (Untranslated?)

Και προσωπική συμβουλή για το τι σειρά να ακολουθήσετε για να δείτε όλο το logh :

Spoiler:

Επαναλαμβάνω (για μια ακόμη φορά) στον φίλο Radagast ότι τα 6 επεισόδια που έχει ως untranslated έχουν μεταφραστεί κι υπάρχουν στο internet. Απλά δεν έχουν γίνει από τους Central Anime και δεν είναι σε τόσο καλή ποιότητα όσο τα υπόλοιπα.

Συμφωνώ όμως για την λογική σειρά θέασης που προτείνει. Γιατί αν κάποιος τα δει με την πραγματική χρονολογική σειρά μπορεί να απογοητευθεί από το πιο αργό τέμπο και το ότι οι κεντρικοί πρωταγωνιστές είναι στα "ξεκινήματα" της καριέρας τους. Για τα γραφικά και το animation όσοι είναι φίλοι των anime της δεκαετίας του '80 δεν θα τους πειράξει καθόλου και μάλιστα είναι πολύ καλύτερο (ακόμα και στην 1η σεζόν) από πολλούς τίτλους της συγκεκριμένης περιόδου.
Επίσης σίγουρα τα πρώτα 14 επεισόδια του 2ου Gaiden (Spiral Labyrinth) με πρωταγωνιστή τον Yang Wenli είναι κάπως αδύναμα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα OVA (αν κι έχει λίγο δράση κι ιδιαίτερα στα επεισόδια 5 & 6 που παρουσιάζει μια ιστορική μάχη ανάμεσα στις δυο παρατάξεις). To Golden Wings είναι κάπως ιδιόρυθμο γενικά, αλλά άμα τα έχεις δει όλα το βλέπεις κι αυτό! Έχεις φάει τον γαϊδαρο (172 επεισόδια και 2 ταινίες) στην ουρά θα κολλήσεις;

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#95 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2010 - 18:17

Εγώ πάλι το Spiral Labyrinth το βρήκα καλύτερο από το A Hundred Billion stars ενώ η ιστορία του Yang Wenli μου άρεσε αρκετά
Spoiler:

Μπορεί να μην έχει πολύ δράση άλλα είναι σαν ιστορία μυστηρίου προσπαθώντας να ανακάλυψη την αλήθεια πίσω από τον Ashby και του 730 Party.

[SIGPIC]Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#96 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2010 - 18:31

Εγώ πάλι το Spiral Labyrinth το βρήκα καλύτερο από το A Hundred Billion stars ενώ η ιστορία του Yang Wenli μου άρεσε αρκετά

Spoiler:

Μπορεί να μην έχει πολύ δράση άλλα είναι σαν ιστορία μυστηρίου προσπαθώντας να ανακάλυψη την αλήθεια πίσω από τον Ashby και του 730 Party.

Μην νομίζεις και γω έτσι το βλέπω,
Spoiler:
και μου άρεσε πολύ το Spiral (μάλλον εξίσου με το άλλο), ούτε με κούρασε ιδιαίτερα, αλλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός μιας και δεν έχουν όλοι το ίδιο γούστο ή υπομονή για κάτι αργό οπότε το λέω.
Μην κοιτάς δλδ που εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε έχει την υπομονή και βλέπει αργές σειρές και τις εκτιμάει τόσο...

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#97 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2010 - 21:28

Spoiler:

Βασικά θυμίζει 4 επεισόδια από το A Hundred Billion stars όπου ο Kircheis είναι κι αυτός σε ρόλο ντετέκτιβ σ' ένα διαστημικό σταθμό. Φυσικά και δεν είναι άσχημα επεισόδια! Απλά διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Κι η ιστορία γύρω από την 730 Mafia ήταν πολύ καλή ως σύνολο.

ΥΓ. Εσείς οι δύο fan του Yang Wenli εξηγείστε μου, έχει ψείρες, ξηροδερμία ή κάτι άλλο και ξύνει το κεφάλι του συνέχεια;
:kakaka:
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#98 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Μάρτιος 2010 - 22:17

Βασικά θυμίζει 4 επεισόδια από το A Hundred Billion stars όπου ο Kircheis είναι κι αυτός σε ρόλο ντετέκτιβ σ' ένα διαστημικό σταθμό. Φυσικά και δεν είναι άσχημα επεισόδια! Απλά διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Κι η ιστορία γύρω από την 730 Mafia ήταν πολύ καλή ως σύνολο.

ΥΓ. Εσείς οι δύο fan του Yang Wenli εξηγείστε μου, έχει ψείρες, ξηροδερμία ή κάτι άλλο και ξύνει το κεφάλι του συνέχεια;
:kakaka:

Βασικά νομίζω ότι είναι κάποια αντανακλαστική κίνηση που κάνει όταν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα να σκεφτεί, από την άλλη πάλι μπορεί ο τεράστιος εγκέφαλος που διαθέτει να του προκαλεί φαγούρα.
Τώρα αν έχει ψείρες η ξηροδερμία δεν ξέρω καλύτερα να ρωτήσεις την Frederica.
[SIGPIC]Δημοσιευμένη  εικόνα
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews[/SIGPIC]

#99 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Απρίλιος 2010 - 10:59

Μετά από τόσες μέρες κι αφού έχει περάσει η επήρρεια από το LOGH μπορώ να πω ένα πράγμα.... ΕΠΟΣ!!! (Ναι, το επαναλαμβάνω από προηγούμενο post....) Είμαι ασυγχώρητος που περίμενα να βγάλουν οι CA σε ποιότητα DVD τα υπόλοιπα επεισόδια και δεν το τελείωσα μονορούφι πιο παλιά που το είχα ξεκινήσει! Τι υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή η σειρα πραγματικά! Ένα μάθημα ιστορίας που δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ! Υπάρχουν χαρακτήρες για όλα τα γούστα και όλοι θα βρουν κάποιον ή κάποιους να δεθούν μαζί τους. Εδώ έρχονται και τα χαρτομάντηλα αργότερα....:nanteee: Είπαμε, space opera είναι και μάλιστα με τα "όλα της"! Σίγουρα το κοινό που απευθείνεται είναι κάπως συγκεκριμένο και πιστεύω πως πρέπει να έχει και μια "άλφα" ηλικία για να το καταλάβει (δεν είναι να το βάλεται στο μικρό σας ξαδερφάκι ή στο παιδί σας κτλ. κτλ.) καθώς η μαγεία του θα εκτιμηθεί περισσότερο από άτομα που έχουν δει πώς είναι ο κόσμος γύρω μας. Πραγματικά η σειρά σε βάζει σε σκέψεις για οτιδήποτε συμβαίνει στον φανταστικό εκείνο κόσμο. Για μας τους Έλληνες πχ. η κατάσταση στην πλευρά της Free Planets Alliance μπορεί να μας θυμίσει και καταστάσεις στον τόπο μας που συμβαίνουν ή που είναι πολύ κοντά στο να συμβούν..... Ή ο Reinhard είναι σχεδόν copy-paste του Μέγα Αλέξανδρου κατ' εμέ! Όχι ότι με πείραξε, απεναντίας μάλιστα! Ο δανεισμός προσώπων και καταστάσεων μόνο ως αρνητικός δεν μου φάνηκε. Στο κάτω-κάτω η ιστορία επαλαμβάνεται! Σωστά;:thatsit:
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#100 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2010 - 19:41

http://www.animenewsnetwork.com/news/2010-04-29/legend-of-the-galactic-heroes-global-net-game-licensed

lol browser game.

Btw ειμαι στο 77, τελιωνω οπου νανε.

qzMHWHd.png

#101 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2.221 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDark City

Καταχωρήθηκε 29 Απρίλιος 2010 - 20:05

Κάνω quote σε ένα παλιότερο ποστ του thread που μου άρεσε και με αντιπροσωπεύει και μένα.

Παραθέτω την κατ' εμέ πιο ανθρώπινη σκηνή του anime:

Spoiler:

Δείτε το κόσμε, θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους και πιο σοφούς. :)

Θουκυδίδης, Μακιαβέλι, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, Romance of the Three Kingdoms και Ρωμαϊκή ιστορία σε ένα anime.

Πράγματι είναι όλα σε ένα, και διαχρονικότατο σαν αξία... γι'αυτό και οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν το τι μας προσφέρει...

sigpic3736_12.gif

Spoiler:

#102 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 21 Μάιος 2010 - 15:40

Για να μη γραφω και εγω τα χιλιοειπομενα, θα συμφωνησω με ολους τους απο πανω οτι η σειρα ειναι εκπληκτικη και ολλοι ανεξαρτητως προτιμησεων/γουστων πρεπει να την δουν.

Highlight για μενα ηταν οι συγκρισεις μεταξυ της χειροτερης δημοκρατιας (διαφθορα του truniht, Patriotic knights να εξοντωνουν φωνες αντιλογιας) και της καλυτερης μοναρχιας (χωρις διακρισεις και διαφθορα), ο ρολος του στρατου στο κρατος και φυσικα η opening phrase στα πρωτα επισοδια "in every age, in every place the deeds of man remain the same......."

qzMHWHd.png

#103 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

Dark Lord of the Sith

• Members
  • 318 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάιος 2010 - 17:32

Εμένα επειδή η Free Planets Alliance μου θύμιζε αρκετά την σημερινή Ελλάδα (αν το σκεφτείτε δεν απέχει και πολύ....) γι' αυτό ήμουν με το Reich και τον Μέγα Αλέξανδρο των anime (λέγε με Reinhard). :kakaka:
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#104 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Σεπτέμβριος 2010 - 23:17

Αν και χρειάστηκε να μειώσω τους ρυθμούς λόγω διαβάσματος τις τελευταίες μέρες, τελικά είδα και το τελευταίο επεισόδιο. Μπορώ να πω ότι το απόλαυσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Χωρίς υπερβολές, έχει τα πάντα. Από πολιτική, ιστορία, στρατηγική, κοινωνικά μηνύματα μέχρι γερό character development, τεράστια γκάμα συναισθημάτων και χαμό από άποψη πλοκής. Είναι από τα λίγα anime που θα πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη σε οποιονδήποτε, μιας κι έχει αίσθηση καλού βιβλίου. Μάλιστα σε κάποιες φάσεις με έκανε και προβληματίστηκα πολύ σε κάποια θέματα (το ότι παρουσιάζει όλες τις οπτικές γωνίες χωρίς να δίνει ξεκάθαρη απάντηση για το τι είναι το σωστό είναι άλλο ένα +).

Από τις δυο παρατάξεις μου άρεσε λίγο παραπάνω η Alliance και συγκεκριμένα ο Yang Wenli και η παρέα του. Μπορεί οι στρατηγοί της αυτοκρατορίας να ήταν όλοι εντυπωσιακοί, larger than life και γενικά εξεραιτικοί άνθρωποι, αλλά οι δημοκρατικοί ήταν πιο προσγειωμένοι, πιο ανθρώπινοι και λιγότερο κουμπωμένοι. Είχαν τα αστεία τους, τα πειράγματά τους, τις αμπελοφιλοσοφίες, τα γκομενικά και το κέφι τους. Αγαπημένοι μου χαρακτήρες είναι ο Yang, τον οποίο συμπαθώ και σέβομαι πολύ σαν χαρακτήρα και ο Schenkopp (the middle-aged bad boy :kakaka:). Ειδικά ο τελευταίος ήταν και ο πιο badass της σειράς.

Spoiler:

Συμφωνώ απόλυτα με την ομοιότητα Reinhard-Μέγας Αλέξανδρος. Μέχρι και τη φράση "αυτός κι εγώ είμαστε το ίδιο" κράτησαν. Βέβαια ο Reinhard είχε και το καλό ότι αν και δε θα ήταν και πολύ ξένο με το χαρακτήρα του (τουλάχιστον όπως φαινόταν στην αρχή), δεν έκανε τα αίσχη που έκανε από ένα σημείο και μετά ο Αλέξανδρος.
Spoiler: season 1

Τώρα όποτε βρω χρόνο θα αρχίσω σιγά-σιγά τις ταινίες και τα ova.

15fkk04.jpg

#105 vtheofilis

vtheofilis

Anime Newbie

• Members
  • 36 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Σεπτέμβριος 2010 - 16:07

Το τέλειωσα προχθές. Το μόνο του μειονέκτημα; Όπως όλα τα καλά, κάποτε τελειώνει.:nanteee:

Το σχέδιο, παρ'ότι τεχνικά φτωχό, εξυπηρετεί άριστα την αφήγηση, καθώς η προσοχή μας στρέφεται στους διαλόγους και όχι σε πολύχρωμα λέιζερ και εκκωφαντικές εκρήξεις. Η βία χρησιμοποιείται όχι για να προκαλέσει αίσθηση, αλλά για να τονίσει την φρικαλεώδη και αποκρουστική φύση του πολέμου. Οι χαρακτήρες είναι άριστα δομημένοι και μας βοηθούν άριστα στο να εμπεδώσουμε ότι ο κόσμος δεν αποτελείται από άσπρο και μαύρο, αλλά από αποχρώσεις του γκρι.
Η μουσική ακολουθεί το δρόμο που χάραξε το Star Wars. Αλλά εδώ, έχουμε τους μεγάλους Γερμανούς μουσουργούς.:awww:
Ο ρεαλισμός στις μάχες και στις τακτικές είναι κάτι που θα εκτιμηθεί από όσους διαβάζουν στρατιωτική ιστορία. Ειδικά όταν έβλεπα να υλοποιείταιαι από τον Yang ο πόλεμος των ελιγμών όπως περιγράφεται από τον Lidell Hart... ήμουν κάπως έτσι::kill4u:
Το κορυφαίο στοιχείο της σειράς είναι οι πολιτικοί και ηθικοί προβληματισμοί. Όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω, ίσως είναι και ο λόγος που δεν προβλήθηκε επίσημα στο εξωτερικό.
Κατεβάστε την και δείτε την. Θα σας κάνει καλύτερο άνθρωπο.
Δημοσιευμένη  εικόνα