Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γάτες και γάτοι!!!!
Posted 31 October 2010 - 09:53
περυσι μια γατομάνα (οι γειτονες την αποκαλουν 'κοπελα') ηταν στην πορτα και νιαουριζε για να ερθουν τα γατια της, τα οποια λειπανε. Κρατουσε μια μεγαλη πρασινη σαυρα και ηθελε να τη μοιραστει.
Την πηρα απο το στομα της. Το καημενο το ερπετο ειχε την ουρα ετοιμη να κοπει και μια τρυπα στη ραχη απο τα δοντια της. Της εβαλα λιγο αντισηπτικο και εκλεινε τα ματια της απο τον πονο. Την αγγιζα με το δαχτυλο μου. Ηρεμοτερο ζωο απο τη σαυρα δεν υπαρχει.
Μετα την αφησα ελευθερη σε κατι θαμνους, κολοβη μεν ασφαλη δε. Εδωσα την ουρα της σε ενα γατακι της και την καταβροχθησε.
Ειχαμε βρει και φερει ενα αλλο γατακι απο την εξοχη στην πολη γιατι ηταν μικρο και κινδυνευε μονο του εκει. Οι γονεις μου τη βγαλαν σιντυ, αλλα επειδη κατα τη μεταφορα τα εκανε στο κλουβι στο αμαξι, προτεινα να τη λεμε (χε)σιντυ, αποψη που τελικα δεν εισακουσθηκε,χωρις ωστοσο να γελασουμε με αυτο το λογοπαιγνιο.
Posted 31 October 2010 - 10:50

Posted 31 October 2010 - 10:55
ωραιες οι γατες...αλλα σαν τα σκυλια τιποτα...
niaouuuuuuuuuuu...άντε ανοίξτε thread σκύλοι-σκύλες
sr am off
Posted 31 October 2010 - 11:00
niaouuuuuuuuuuu...άντε ανοίξτε thread σκύλοι-σκύλες
sr am off
ετσιιιι...!!
Posted 31 October 2010 - 12:16
Τα μάζεψα και τα έβαλα σε μια κούτα, στην αυλή ενός σπιτιού που δεν κατοικείται πια(άτιμη μετανάστευση).
Η μητέρα τους ηταν μια άσπρη γάτα που τα φρόντιζε πολύ. Μια μέρα πήγα να την ταϊσω κι εκεί που άνοιγα την κονσέρβα με την γατοτροφή που χίμηξε και κόπηκα!
Μια άλλη φορά που κοιμόμουν, είχε τρυπώσει απο το παράθυρο και ήρθε να κοιμηθεί στο κρεβάτι μου. Σε μια φάση που ξύπνησα ένιωσα κάτι τριχωτό στο χέρι μου και τρόμαξα. Με το ένα χέρι άναψα το φώς και με το άλλο απομάκρυνα το τριχωτό αντικείμενο.
Τελικά ανακάλυψα οτι ηταν η γάτα. Απο ότι φαίνεται προσβλήθηκε επειδή μετά απο αυτό δεν την ξανάδα.
Posted 31 October 2010 - 19:08
Posted 31 October 2010 - 20:23
Στην γειτονιά μου βλέπω αρκετά αδέσποτα γατιά με "μύξες" στην μύτη και τα μάτια. Τι πάθηση είναι αυτή?
Μάλλον ειναι η κλασσική Ρινοτραχειϊτιδα.
Το παθαίνουν παρα πολύ συχνά τα μικρά, αδεσποτα γατάκια επειδή δεν ειναι εμβολιασμένα.
Αν ενα γατάκι εμβολιαστεί από νωρίς
(από 2 μηνών ξεκινούν τα βασικά εμβόλια, αναμεσα σε αυτά της ρινοτραχειϊτιδας και της χλαμυδίας-που προκαλει υπερβολική τσιμπλα, θολωμα στα ματια και καταλήγει σε τυφλωση αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαιρα)
δεν εχει κανεναν απολυτως κινδυνο να προσβληθεί ποτέ από ρινοτραχειϊτιδα. Γι αυτό ειναι σημαντικό να εμβολιάζουμε τις οικόσιτες γάτες μας.
Η ρινοτραχειϊτιδα (νομίζω) αντιμετωπίζεται με ήπια αντιβίωση. Η τσιμπλα στα ματάκια με κολύριο ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ περιεχει κορτιζόνη (tobrex) και προσεχτικό καθαρισμό με φυσικό ορό.
(ας κανει και ο Tenshi ενα confirm, μιας κι εχουμε και κτηνιατρο στο φόρουμ)
Posted 31 October 2010 - 23:30
Στο κτηνιατρειο ειχε και ενα σκυλο που του ειχαν ριξει βιτριολι. Φριχτο θεαμα! Το καημενο στεκοταν σαλεμενο, μισοκαμμενο, μονοφθαλμο και κοιτουσε, αφου του ειχαν χορηγηθει παυσιπονα. Το χαιδεψα λιγο αλλα ηταν σοκαρισμενο.
ωραιες οι γατες...αλλα σαν τα σκυλια τιποτα...
Το πεζοδρομιο και τα παπουτσια μου εχουν αλλη αποψη...
Posted 01 November 2010 - 00:27
παντως ανεπισημα ενας κτηνιατρος μας ειπε, οταν πηγαμε ενα γατο για αφαιρεση ραμματων, πως ο ιδιος ηταν κατα της στειρωσης των γατιων. Αυτα ανηκουν στην ιδια οικογενεια με τα αιλουροειδη. Σα να στειρωνεις ενα λιονταρι ή μια τιγρη.
[...]
Πλάκα κάνεις!!???

(*μηχανισμός λογοκρισιας Νο27 κατά κρετίνων)
Λοιπόν, πολύ σοβαρά τώρα....
Κατι Τετοιοι (τετοιοι, γιατί εγώ αυτούς κτηνιάτρους ΔΕΝ τους λέω), τσαμπουνάν παρόμοιες μπούρδες, ότι θα "σε γλιτωσουνε-τάχαμου απ το να χαλάσεις 100ευρω για μια στειρωση σε θηλυκια γάτα", ωστε να τους ερθεις (πολυ πιθανόν) μετά από κανα εξάμηνο-με δωδεκάμηνο με την ιδια γάτα σε προχωρημενο στάδιο καρκίνου μαστών, πυομύτρας ή καρκίνου ωοθηκών-μήτρας για να σου "κανουνε θεραπεια που κοστιζει σαφώς περισσότερο".
Ή να σου πουλάνε καθε τετράμηνο χάπια καταστολής οιστρου (που επισης οδηγουν σε καρκίνους).
Αυτά τα μπακαλο-φραγκοφονιάδικα τερτίπια χρησιμοποιούν οι Τέτοιοι για να μαζευουν λεφτά. "Χάνουν" 100ευρώ, αλλά σου παιρνουν σίγουρα "τ αντερα τους" για θεραπείες σε παθήσεις που ΔΕΝ θα προεκυπταν αν η γατα ειχε στειρωθεί.
Λοιπόν, οι σοβαροί κτηνίατροι και οχι οι...Τετοιοι θα σου πουν πως οι στειρώσεις ειναι σημαντικές για την ποιότητα της ζωής της γάτας. Δεν είναι το θέμα μας μόνο το ν' αποφύγουμε τα γεννητούρια.
Τα "Μηηη~! Ειν' ενάντια στη Φύση~ηη! Ωω θα μου γίνει μαμούχαλο και χοντρο! Μααα θα αλοιωθεί ο χαρακτήρας του!" ειναι ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
Το κατοικίδιο απλώς δεν αναπαράγεται! Δεν του αφαιρειται η ψυχή του, "ο χαρακτήρας του που ξέραμε" οταν στειρώνεται.
Τα στειρωμένα κατοικίδια ζουν περισσότερο. Εκμηδενίζεται η πιθανότητα να εμφανίζουν καρκίνους που εμφανίζουν τα αστειρωτα. Παύουν να βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνους που θα έμπαιναν αν ήταν αστειρωτα (πχ. τα αρσενικά που το σκάνε απ το σπίτι ή πηδάνε απο μπαλκόνια για να βρουν να ζευγαρώσουν).
Ο κόσμος χρειάζεται σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση για τη στειρωση, για να πάψει, συνάμα, να έχει και προκαταλήψεις που δεν ευσταθούν.
YΓ: A, Petran79... αμα τυχει να περάσεις ποτέ απ όξω απ το "μαγαζί" κεινού που σου πε αυτά που σου ειπε, ντρέσσαρε, κατά τη γενική του κατευθυνση, ενα διπλο-φάσκελο (παρακαλώ) απο εμένα...
Posted 01 November 2010 - 08:11
Μας ειπε πως φολες συνηθως ριχνουν οι τσοπανηδες και οι ξενοδοχοι για να μη χαλα το ιματζ του ξενοδοχειου.
Απλα στη γειτονια ειμαστε οι μονοι που τα ταιζουμε και τα αφηνουμε να μπουν και μεσα (οχι ολα, μονο 3 γατια) και τα υπολοιπα ο πατερας μου τους δινει χαπι για παρασιτα ή αν τυχει κανενα να εχει προβλημα το παμε θεσσαλονικη μεχρι να συνελθει. Απλα ο κτηνιατρος εκει βολευει αν τυχει κατι.
Περισσοτερο σαν αδεσποτα τα εχουμε. Τα παμε,τα κραταμε και τα επιστρεφουμε. Δε γινεται ολα να τα φροντιζουμε. Ασε που γινομαστε γραφικοι στους αλλους (ας τους να μουρμουριζουν). Ειχαμε μια γατα 12 χρονια και πεθανε απο καρκινο οπως ειπες.
Posted 12 November 2010 - 11:46
Τιτλος στα Ρωσικα: Yushka
Tιτλος στα Ελληνικα: Γιου-γιου
http://rapidshare.com/files/430340939/yushka.zip
Posted 16 November 2010 - 18:42
Να και μια φωτογραφια της:

Posted 16 November 2010 - 19:17
Τέλος μην αφήνετε φαγητό εκτεθιμένο. Ότι και να κάνετε το ζώο θα πάει να το μυρίσει και να το δοκιμάσει γιατί είναι στη φύση του. Αν σε ενοχλεί το να ανεβαίνει στον πάγκο, βάλε στον πάγκο κομμάτια σελοτέιπ ρολαρισμένα ώστε να κολλάει η εξωτερική επιφάνεια του "κυλίνδρου" που θα φτιάξεις. Αυτό θα κολλήσει στα ποδαράκια της και θα την ενοχλήσει οπότε θα κατέβει από εκεί που είναι για να το βγάλει. Αν αυτό γίνει μερικές φορές, θα βαρεθεί τον πάγκο και θα τον αγνοεί. Πρόσεχε μόνο το σελοτέιπ να μην κολλάει τόσο ώστε να της βγάλει τις τρίχες και την πονέσει! Να ενοχληθεί θέλουμε, όχι να το υποβάλουμε σε μαρτύριο!! Είναι και κουκλίτσα, μοιάζει πολύ της μεγάλης μου γάτας!
Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο!
Edited by QueenofHearts, 16 November 2010 - 19:24.
Posted 16 November 2010 - 20:20

συνδέσει το τι κάνει με το τι της συμβαίνει και απλά θα νομίζει πως είσαι ιδιαίτερα περίεργη.
:nbleed:Im male,my friend

Posted 16 November 2010 - 21:41

Αυτό με το σελοτέιπ μπορείς να το κάνεις τα βράδια που δεν θα έχει νερά. Αν δεις ότι της αρέσει το ψέκασμα ε, προφανώς και μην το κάνεις. Δεν είναι βασικά τόσο θέμα νερού όσο αιφνιδιασμού που έχει σημασία εδώ. Καλή τύχη!!

Edit!
Έφερα και 2 γάτες μου
Edited by QueenofHearts, 16 November 2010 - 21:53.