Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
ΥΓ:οι Νakamas μέχρι την Robin μου άρεσαν και ήταν αρκετά δημιουργικά τα αστεία τους...αλλά από τον Franky και μετά η κατάσταση άρχησε να γίνετε λιγάκι πολύ forced με τις πλάκες και τώρα πλέον δεν με ενθουσιάζουν όπως παλιά και σπάνια έχει καλές στιγμές,χωρίς να σημαίνει ότι απουσιάζουν και αυτές,απλά δεν είναι όπως παλιά πια.
Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλα μόνο αν εννοείς οτι είναι σύμπτωση το ότι οι πλάκες δεν είναι τόσο καλές όσο πρίν έρθει ο Franky. Θέλω να πω οτι για μένα δεν φταίνε τα νέα μέλη, αλλα το γεγονός οτι γίνονται οι ίδιες πλάκες και κάποια στιγμή θα καταντούσαν βαρετές (ήταν αναμενόμενο). Ελπίζω όπως λές ο Oda να βρεί τον παλιό του εαυτό αλλα με την έννοια να γίνει για ακόμη μια φορά πρωτότυπος όπως όταν του ηρθε η έμπνευση για το one piece, και να μας χαρίσει απο την αρχή συγκινητικές και ξεκαρδιστικές στιγμές σε καινούργιο επίπεδο...
Έφτασα στο 141 επεισόδιο του One Piece(το πάω λίγο πιο σιγά,γιατί είμαι ψιλοάρωστος και γιατί τα fillers μετά την Arabasta είναι καρκίνος εκτός από τα 4 πρώτα,που imhο δίνουν βάθος στους χαρακτήρες.)Και επειδή δεν έχω δει naruto και bleach θα ήθελα να πω κάποια πραγματάκια πάνω σε αυτά που είπε ο Zoro σε αυτό το thread http://www.anime.gr/forums/anime-polls-contests-trivia/1961-bleach-naruto-one-piece-23.html .
Επομενως εγω πιστευω οτι ναι μεν μπορει να δουμε happy ending[χωρις να ειναι με τπτ εγγυημενο αυτο...συζητιουνται πολλα για το αν ο Luffy θα πεθανει ακριβως οπως τον Gold Roger και αν θα τον παραδωσει ο Koby],αλλα κι ετσι να ναι,δεν θα ναι με τπτ αυτο που περιμενουμε....εγω περιμενω καποια τεραστια ανατροπη και εκλπηξη!!
Kαι εγώ σκεφτόμουν ότι αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για το one piece.Tελική μάχη Luffy vs Koby.
Θα ανέφερα και τις μάχες,που με ικανοποίησαν πιο πολύ του Naruto από το "βαράω και δέρνω και δεν πεθαίνω και έχω πάντα μια ξεκάρφωτη τεχνική την στιγμή που την χρείαζομαι" του OP,μιας και εκεί έχουν στρατηγική,αλλά όντως όσο αφορά την θεαματηκότητα,και αυτές του OP είναι πολύ ικανοποιητικές.
Μου αρέσει και εμένα η στρατηγική στις μάχες αλλά μου αρέσει και το style εφευρισκώ νέες τεχνικές την ώρα της μάχης.Αυτό το συνδιάζει το HxH.
ενώ το One Piece μέχρι τώρα έχουμε δει αναφορές στην αρχαία Αίγυπτο(Arabasta),στους ιθαγενείες της Αμερικής(Skypiea) και στην Βενετία(Water 7)...γενικά στοιχεία μυθολογίος διαφόρων χωρών βρίσκονται διάσπαρτα και σε πολλά άλλα σημεία της σειράς,που δεν θα αναφέρω.
Τελειώνω λέγοντας ότι,όπως είπες και εσύ,είναι απεριόριστες οι δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει ο Oda σχετικά με τον κόσμο της σειράς και μέχρι τώρα μας έχει ικανοποιήσει πλήρως,με τις ανατροπές και την φαντασία του κάθε φορά(τους true fans,that is).
φαντασία,το op ρουλάρει)
+1000
Τώρα για το γενικό σχόλιο πολλών ότι σχέδιο του one piece είναι χάλια,απλά θα πω ότι είναι πρωτότυπο και έχει ένα δικό του style,που μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να αντιγράφεται(fairy-tail).Για χάλια σχέδιο(gomen Τοgashi-sensei) διαβάστε HunterxHunter(το anime έχει καλύτερο σχέδιο από το manga).
Δεν είναι το αγαπημένο μου shonen,αλλά σίγουρα αξίζει όλες τις ώρες που του αφιέρωσα μέχρι τώρα.
για το γενικό σχόλιο πολλών ότι σχέδιο του one piece είναι χάλια,απλά θα πω ότι είναι πρωτότυπο και έχει ένα δικό του style,που μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να αντιγράφεται(fairy-tail).
Βασικα, εχω την εντυπωση, πως οταν λεει ενας φαν πως το σχεδιο του One Piece ειναι χαλια δεν αναφερεται στη συγκριση OP με αλλα ανιμε, αλλα του OP με παλιοτερα επεισόδια.
Μετά από πολύ καιρό είπα να πατήσω κι εγώ ξανά σε αυτό το thread και βρήκα μερικά πράγματα άξια προσοχής...
@Zoro Στο Thriller Barc ειχε φοβεροτατα αστεια,
Spoiler:
Εκει που εμπαιναν τα πνευματα στα σωματα τους,η την ολη μαχη του Usopp(που ηταν ΕΠΙΚΗ)Η εκει στο μπανιο που εκλανε ο Usopp,και μετα απο λιγο λεει ο Chopper -Ι smell something! και ο Usopp -Oh,im sorry! -NOT THAT!
Α μια ερωτηση σε rmvb ειδες τα επεισοδια?Αμα ναι,ε λογικο ειναι να μην γελασεις,καλα καλα τι γινεται στην οθονη σου δεν βλεπεις,ποσο μαλλον να διαβασεις τα Subs:bleh:
μπρρρρ και στα 2 αστεία,απλά διαφορά χιούμορ(ειδικά το 2ο,rmvb 4life:tensai:).
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το Thriller Bark δεν είχε καλά αστεία,απλά ότι δεν ήταν τόσο επινοητικά και καλά όσο προηγούμενων arcs(ειδικά όλα τα αστεία με toilet humor του Brook είναι )...κατά τ'άλλα σίγουρα υπήρχαν και πολύ καλά όπως πχ
Spoiler:
Tactics 15 Big Emperor:hihi2:
...και γενικώς πολλές φάσεις με τον Oz είχαν πλάκα
Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλα μόνο αν εννοείς οτι είναι σύμπτωση το ότι οι πλάκες δεν είναι τόσο καλές όσο πρίν έρθει ο Franky. Θέλω να πω οτι για μένα δεν φταίνε τα νέα μέλη, αλλα το γεγονός οτι γίνονται οι ίδιες πλάκες και κάποια στιγμή θα καταντούσαν βαρετές (ήταν αναμενόμενο). Ελπίζω όπως λές ο Oda να βρεί τον παλιό του εαυτό αλλα με την έννοια να γίνει για ακόμη μια φορά πρωτότυπος όπως όταν του ηρθε η έμπνευση για το one piece, και να μας χαρίσει απο την αρχή συγκινητικές και ξεκαρδιστικές στιγμές σε καινούργιο επίπεδο...
...βασικά εννοούσα και αυτό που λες,αλλά και ότι τα αστεία των Franky και Brook δεν τα βρίσκω τόσο καλά όσο των προηγούμενων Nakama(ειδικά του Brook,o Franky τουλάχιστον έχει την φοβερή φωνή του που τον σώζει),πράγμα το οποίο επηρεάζεται από άλλους παράγοντες που έχω χιλιοναφέρει και αφορούν την πρωτοτυπία των παλιών νακάμα έναντι των καινούριων,που βρήκα λιγότερο ολοκληρωμένους.
Spoiler:
πχ o Franky που έφτιαξε μεταλλικό σώμα μόνος του και σε σημείο θανάτου,αλλά όποτε τον βολεύει μόνο είναι μεταλλικός,όλες τις άλλες στιγμές είναι μαλακός σαν δέρμα.
Μου φαίνετε πολύ κουφό ότι κάποιο άτομο μόνο με γνώσεις μηχανικής και όχι βιολογίας θα έφτιαχνε,σε σημείο θανάτου,τέτοιο σώμα-αφού ήταν τόσο έξυπνος γιατί δεν το έφτιαξε νωρίτερα?
Θα έιχα προτιμήσει την εκδοχή όπου κάποιος τρίτος,πχ κάποιος γέρος επιστήμονας ζούσε στο εγκατελειμμένο πλοίο που βρήκε ο Franky και του έφτιαξε το σώμα.
Ο Brook,ομοίως...το φρούτο υποτίθετε ξαναφέρνει στην ζωή,αλλά από που βλέπει?που πάει το φαγητό που τρώει,αφού δεν έχει στομάχι?είναι μερικά πράγματα που δεν μου γέμισαν το μάτι.
Δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιες παρατηρήσεις είναι υπερανάλυση της σειράς,καθώς όλοι οι παλιοί νακάμα είχαν μια ικανοποιητική ιστορία και ρόλο στο πλοίο,με τους τελευταίους ενώ μου δώθηκε η εντύπωση ότι το έχασε κάπως στην επινοητικότητα ο Oda...κάτι σαν να λέμε "αυτούς ήθελα κι αυτούς έβαλα",αλλά δεν νοιάστηκε στο να τους δώσει μια πιο καλή ανάπτυξη.
Δεν τους μισώ,μην παρεξηγείς,τους λατρεύω,ακόμη και τον Brook που παλιά μου την έσπαγε,και έχουν ωραία flashback και οι 2,αλλά είναι πιο κενοί συγκριτικά με παλιούς χαρακτήρες για μενα.
Έφτασα στο 141 επεισόδιο του One Piece(το πάω λίγο πιο σιγά,γιατί είμαι ψιλοάρωστος και γιατί τα fillers μετά την Arabasta είναι καρκίνος εκτός από τα 4 πρώτα,που imhο δίνουν βάθος στους χαρακτήρες.)
Χαίρομαι που το έφτασες ως εκεί και αφού ήδη τώρα σου άρεσε,δεν ξέρεις τι σε περιμένει πιο κει,καθώς κάθε νέο αρκ κατά κανόνα είναι καλύτερο του προηγουμένου.
(αν και εμένα μου άρεσαν τα fillers της Arabasta,anw διαφορά γούστου)
Kαι εγώ σκεφτόμουν ότι αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για το one piece.Tελική μάχη Luffy vs Koby.
Βασικά δε θεωρώ ότι ο Koby είναι το έιδος χαρακτήρα που θα έκανε κάτι τέτοιο τελικά,αλλά από εγωισμό και μόνο σίγουρα θα έφτανε να πολεμήσει τον Luffy στο τέλος(αν και δεν νομίζω και πάλι ότι θα μπορέσει να τον νικήσει,ίσως αν είναι ξεθεομένος μόνο).
Μου αρέσει και εμένα η στρατηγική στις μάχες αλλά μου αρέσει και το style εφευρισκώ νέες τεχνικές την ώρα της μάχης.Αυτό το συνδιάζει το HxH.
Αν γινόταν που και που ναι,αλλά στο One Piece γινετέ συνεχώς και έχει καταντήσει βαρετό για μενα.
Δεν πεθαίνουν ποτέ,κάνουν μια μάχη 10 επεισόδια και εκεί που πάνε να χάσουν παπ!,ο Oda τους κάνει να βγάλουν μια νέα σούπερ τεχνική στα ξεκάρφωτα.
Δεν με τρελαίνει σαν στρατηγική...
+1000
Τώρα για το γενικό σχόλιο πολλών ότι σχέδιο του one piece είναι χάλια,απλά θα πω ότι είναι πρωτότυπο και έχει ένα δικό του style,που μάλιστα έχει ήδη αρχίσει να αντιγράφεται(fairy-tail).Για χάλια σχέδιο(gomen Τοgashi-sensei) διαβάστε HunterxHunter(το anime έχει καλύτερο σχέδιο από το manga).
Δεν είναι το αγαπημένο μου shonen,αλλά σίγουρα αξίζει όλες τις ώρες που του αφιέρωσα μέχρι τώρα.
Ομοίως συμφωνώ με όσα λες,μια χαρά είναι το σχέδιο του One Piece,απλά διαφορετικό/πρωτότυπο,μακάρι να το καταλάβoυν και κάποιοι άλλοι.
Και προχωράω στην τελική απορία μου:
Σήμερα μετά από πολύ καιρό τσέκαρα τα site των cyberfreaks και nakama-fansubs και τίποτα.
Mας παράτησαν κι αυτοί τελικά και μείναμε μόνο με τους yibis να μας στηρίζουν?
Πείτε μου ότι είναι ένα αστείο.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 03 Φεβρουάριος 2009 - 10:14
Chiisana Viking Vicke's story revolves around a plucky Viking boy who gets his father out of tight situations during their voyages. Manga creator Eiichiro Oda has said that Chiisana Viking Vicke asserted a strong influence on his One Piece pirate manga and anime.
Πολυ πλακα ειχε και το ποσο εμοιαζε ο luffy με τον goku στο τελευταιο επεισοδιο(38 8...εκει που ειχε φρικαρει:oo:
Γεινκα το anime ειναι επειρεαζμενο απο πολλες κουλτουρες και σεναρια και αυτο του δινει καθε φορα μια πρωτοτυπια που δεν συναντατε ευκολα.
Χαρακτηριστικα ο oda ειχε πει σε μια συνεντευξη ''απλα σκεφτομαι τι θα μου αρεσε να εβλεπα αν ημουν ακομα παιδι''
και αυτο ειναι μεγαλο ζητημα να περνας μυνηματα ,να πρωτοτυπεις αλλα συγχρονος να διατηρεις απλους τους χαρακτηρες και το σεναριο.
Εχει επενδυσει στο feeling του anime και τα εχει καταφερει καλυτερα απο ολους !
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από sgouver: 11 Φεβρουάριος 2009 - 11:46
Το OP ειναι οντως ενα ξεχωριστο anime. Aν και δεν υπάρχει ιχνος ρεαλισμου κερδίζει αμεσως τον θεατή! Ενας ρεαλισμός που δεν τον χρειάζεται καν... για να είναι άψογο. Χωρις αμφιβολία.
Το OP ειναι οντως ενα ξεχωριστο anime. Aν και δεν υπάρχει ιχνος ρεαλισμου κερδίζει αμεσως τον θεατή! Ενας ρεαλισμός που δεν τον χρειάζεται καν... για να είναι άψογο. Χωρις αμφιβολία.
ειδα κατι για τα αστεια οντως επαναλαμβανονται συνεχεια αλλα εμενα προσοπικα δε με πειραζει παλι γελαω ισως καμοια φορα να τα περιμενω και να μην ξαφνιαζομαι τοσο αλλα πολλες φορες δινει ο οντα καινουρια νοτα στα αστεια και ας ειναι παλια οπως τα κανει πιο υπερβολικα το σχεδιο γινεται διαφορετικο κτλ΄.πχ τωρα ο μπροοκ θα κανει τις 45 μοιρες γωνια συνεχεια αλλα πιστευω παλι θα γελαω γιατι ειναι βλακεια χαχαχα
ειδα κατι για τα αστεια οντως επαναλαμβανονται συνεχεια αλλα εμενα προσοπικα δε με πειραζει παλι γελαω ισως καμοια φορα να τα περιμενω και να μην ξαφνιαζομαι τοσο αλλα πολλες φορες δινει ο οντα καινουρια νοτα στα αστεια και ας ειναι παλια οπως τα κανει πιο υπερβολικα το σχεδιο γινεται διαφορετικο κτλ΄.πχ τωρα ο μπροοκ θα κανει τις 45 μοιρες γωνια συνεχεια αλλα πιστευω παλι θα γελαω γιατι ειναι βλακεια χαχαχα
Πέραν του ότι τα αστεία των νέων χαρακτήρων(Franky,Brook)δεν τα βρίσκω τόσο επινοητικά όσο αυτά των πρώτων(oh c'mon,σαν τον Luffy και τον Usopp κανείς!),κάποια απ' αυτά καταντάνε τραγικά επαναλαμβανόμενα και προβλέψιμα,με αποτέλεσμα να θεωρώ καλύτερη την σειρά με την απουσία τους,χωρίς πολλά από αυτά.
πχ
Spoiler:
Πόσο άλλο θα αξιοποιήσει ο Oda-sensei μας το αστείο με τον Brook και τα όργανα που του λείπουν;
όπως:
-I'm so happy my heart is gonna explode!
...
-Oh wait,I don't have a heart to start with!Yohohohohoooo!
Δεν με τρέλανε ποτέ αυτό το είδος humor στην αρχή(αλλά παραδέχομαι βλεπόταν,μερικές φορές),πόσο μάλλον τώρα που επαναλαμβάνετε συνέχεια και με κάνει να βαριέμαι τα δεύτερα που χάνω,κάθε φορά που το λέει.
Όχι άλλα τέτοια Master Υ-oda,έχεις πολύ καλύτερα αστεία να μας προσφέρεις.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 26 Φεβρουάριος 2009 - 11:48