Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

One Piece - Γενική συζήτηση
Posted 05 December 2009 - 18:13

Posted 05 December 2009 - 19:43
Because, όπως τα ανώριμα αγοράκια συγκρίνουν τις ψωλ€ς τους για να δουν ποιο έχει τη μακρύτερη, έτσι και οι ανώριμοι manga fans συγκρίνουν τις πωλήσεις των αγαπημένων τους manga, για να δουν ποιο έχει τη μεγαλύτερη.Ή ισχύει ότι αξία σειράς =/= δημοτικότητας, οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση απλά χαίρεστε που ο Oda έβγαλε πιο πολλά λεφτά από τους υπόλοιπους mangaka στην Ιαπωνία. Because....
Είναι το ίδιο ανώριμο με το να σου αρέσει το γάλα ΔΕΛΤΑ, και να κάθεσαι να ασχολείσαι με το πόσο πουλάει η ΝΟΥΝΟΥ και η ΜΕΒΓΑΛ.
Brotip 1: Αν είσαι ώριμος άνθρωπος, δεν σε απασχολεί καθόλου το πόσο πουλάει το αγαπημένο σου manga, πόσο μάλλον το πόσο πουλάνε οι "ανταγωνιστές". Ένας ώριμος άνθρωπος επίσης δεν βλέπει τα άλλα manga σαν ανταγωνιστές, ούτε βλέπει τους fans των άλλων σειρών σαν άπιστους που πρέπει να πολεμήσει.
Το ξέρετε ότι οι Oda, Kishimoto και Kubo είναι φίλοι μεταξύ τους; Μόνο εσείς οι fans τρώγεστε μεταξύ σας. Εσείς που δεν κερδίζετε τίποτα.
Brotip 2: Αυτά τα νούμερα απασχολούν μόνο τους δημιουργούς και τους εκδότες. Το να χρησιμοποιείτε αυτά τα νούμερα για να πείσετε άλλους ότι το manga που διαβάζετε είναι το καλύτερο, δίνει την εικόνα ότι δεν έχετε δικό σας, προσωπικό γούστο, και απλά ακολουθείτε το πλήθος. Το αυτό ισχύει και για όσους λένε ότι το αγαπημένο τους manga είναι το καλύτερο "επειδή το διαβάζει και ο [insert famous person's name here]".
TL;DR: Μην αισθάνεστε υπερήφανοι και για πράγματα που δεν δημιουργήσατε εσείς οι ίδιοι.
Όσο για το τέλειο σύμπαν και την τέλεια πλοκή... διαβάστε 20th Century Boys... και τα λέμε...
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 05 December 2009 - 19:51
Edited by Robin-Chwan, 05 December 2009 - 20:04.
Devils don't ask favors from God
Posted 05 December 2009 - 20:47
Και αυτό γιατί, πέρα από ποιότητα που, όπως είπα, μπορεί να μην είναι απαραίτητα ανάλογες έννοιες*, βλέπουμε ότι η σειρά αποκτάει ένα ολοένα μεγαλύτερο κοινό από αυτό της αρχής και που της αξίζει, μιας και ο mangaka της κάνει καλύτερη δουλειά από τους άλλους σαν σύνολο.
*(αν στην περίπτωση ισχύει το πωλήσεις = ποιότητα, imo πάντα)
Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας λοιπόν, αλλά και ότι η σειρά δεν σνομπάρεται τόσο ως παιδική όσο γινόταν στην αρχή και συγκριτικά με τα άλλα 2 shonen, που είχαν μεγαλύτερο κοινό, και ότι επιτέλους παίρνει την αναγνώριση που πρέπει.
Επίσης το post του D.Dragon θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν έτσι:
... καθώς δεν έγινε ποτέ σύγκριση με τις άλλες σειρές, αλλά ξεκάθαρα μεταξύ των 3 μεγάλων shonen. Αυτό γίνεται γιατί συγκρίνουμε όμοιο με όμοιο και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όντας και τα 3 πολύ δημοφιλή και με μεγάλο κοινό, δεν αποδεικνύει αυτά που λέω από πάνω το γεγονός ότι το OP πουλάει πιο πολύ, ενώ στην αρχή περνούσε για εντελώς παιδική σειρά;Μια ακόμη λίστα με τις συνολικές πωλήσεις.
One Piece > Naruto + Bleach μαζί
Series by series
*1, 14,721,241 One Piece
*2, *6,836,494 Naruto
*3, *6,471,021 Bleach
Οι άλλες σειρές δεν έχουν θέση εδώ και κανείς δεν μίλησε γι' αυτές, απ' όσους υποστηρίζουν την σύγκριση. Γιατί δεν συγκρίνεις seinen με shonen και δεν συγκρίνεις λιγότερο δημοφιλές shonen με πολύ δημοφιλές shonen με τέτοια επιχειρήματα. Για τα πολύ δημοφιλή shonen και με μεγάλο αριθμό επεισοδίων/chapters/κοινού νομίζω είναι σημείο όπου πιάνει η σύγκριση όμως, όπως έγινε και εδώ.
Κλείνοντας, δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι "δικό" μας για να χαιρόμαστε που πάει καλά. Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος είναι επιτυχημένος ή γίνεται με τον χρόνο επιτυχημένος και το καταφέρνει με την αξία του είναι όντως σημείο θαυμασμού και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο απ' όσο ξέρω.
ΥΓ: Περί ανωριμότητας του κοινού δεν νομίζω πως υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός στον animanga κόσμο. Δηλαδή ποιος είναι πιο ώριμος, αυτός που βλέπει ecchi και βρακάκια και ενθουσιάζεται ή αυτός που χαίρεται που ο αγαπημένος του ήρωας νικάει τον κακό μετά από πολλά επεισόδια; (και πάει λέγοντας... ) Γενικά όσοι ασχολούνται με anime πρέπει ή να παραδεχτούν ότι είναι όλοι τους ανώριμοι που βλέπουν κινούμενα σχέδια ή όλοι ώριμοι, που βλέπουν και κάτι παραπάνω σε αυτά απ' όσους τα υποτιμούν.
Γνωρίζω ότι άλλο shonen και άλλο seinen και ότι το 2ο προορίζεται για μεγαλύτερο κοινό, αλλά δεν νομίζω πως λες τον θεατή του πρώτου ανώριμο και του δεύτερου ώριμο (για οποιονδήποτε λόγο). Όλα είναι θέμα γούστου, όπως και το πότε και με ποιο γεγονός θα χαρεί ο κάθε reader.
ΥΓ2:
Πρώτη φορά το ακούω. Δεν νόμιζα ποτέ ότι είναι και ορκισμένοι εχθροί, αλλά όχι και φίλοι.Το ξέρετε ότι οι Oda, Kishimoto και Kubo είναι φίλοι μεταξύ τους;
Οι μόνοι που είναι φίλοι απ' όσο ξέρω είναι ο Toriyama με τον Oda.
(Btw, πληροφοριακά, ακόμη και ο ίδιος ο Kishimoto είναι fan του One Piece)
Edited by Zoro, 05 December 2009 - 20:53.
Posted 05 December 2009 - 21:40
Το ξέρετε ότι οι Oda, Kishimoto και Kubo είναι φίλοι μεταξύ τους;
ε?εγω μεχρι τωρα ξερω οτι ο oda εχει σχεσεις με τον toriyama οπως ειπε και ο zoro που μαζι φτιαξαν και το cross epoch
Posted 05 December 2009 - 22:29
Άντε πάλι, πέφτεις στην ίδια λούμπα.Νομιζω οτι πλεον οι Bleachtards και οι Narutotards που μισουν το ΟΡ πρεπει να παραδεχτουν οτι το ΟΡ ειναι 100% καλυτερο.
Δεν έχουν να παραδεχτούν τίποτα (πόσο μάλλον με "επιχείρημα" τις πωλήσεις). Είναι καθαρά θέμα γούστου του καθενός, και μόνο.
Εγώ, ας πούμε, που τα fighting shounen δεν είναι του γούστου μου, θεωρώ και τα 3 ακριβώς τα ίδια σκατά. Μάχες, μάχες, κι άλλες μάχες, power-ups που όσο πάνε και αυξάνονται, ατελείωτα ηθικοπλαστικά λογύδρια, κι ένα σωρό πράγματα που δεν εξηγούνται ποτέ γιατί ο mangaka δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του και τα έβαλε απλά για εντυπωσιασμό. Και φυσικά, ούτε λόγος για τέλος της ιστορίας στον ορίζοντα.
Αποδεικνύω κάτι με τα παραπάνω; Πολύ θα το ήθελα, αλλά όχι.
Έχει η άποψή μου επίδραση στα δικά σου γούστα; Και πάλι, πολύ θα το ήθελα, αλλά όχι.
Ακόμα κι εσείς που είστε λάτρες των fighting shounen και είστε ικανοί να εκτιμάτε τις αξίες αυτού του genre (όχι, δεν το λέω υποτιμητικά), δεν συμφωνείτε ποτέ όλοι (μα ΟΛΟΙ όμως) ότι το τάδε fighting shounen είναι καλό ή όχι. Γιατί άραγε; Επειδή το καθένα από αυτά, άσχετα από το ότι κινείται πάνω στην ίδια βασική ιδέα ("Θέλω να γίνω ο ισχυρότερος!"), χαρακτηρίζεται από διάφορα γνωρίσματα και λεπτομέρειες που είτε το κάνουν ελκυστικό σε κάποιον είτε όχι.
Μερικούς τους ενθουσιάζει το concept της ζωής σαν πειρατής. Αυτοί θα διαβάσουν One Piece. Άλλους τους ενθουσιάζει το concept της ζωής σαν ninja. Αυτοί θα διαβάσουν Naruto. Κάποιοι άλλοι θέλουν σε ένα shounen να βλέπουν μανάρια άνδρες ή/και κουκλάρες γυναίκες. Αυτοί θα διαβάσουν Bleach. Κάποιοι άλλοι πάλι προτιμούν να διαβάζουν ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, που διαδραματίζονται στον πραγματικό κόσμο, με φυσιολογικούς ανθρώπους, χωρίς υπερδυνάμεις, χωρίς μάχες, στις οποίες όλη η μαγεία είναι το σενάριο. Αυτοί θα διαβάσουν... κάτι άλλο.
Ο καθένας έχει διαφορετικά κρητήρια και διαφορετικές προκαταλήψεις. Δεν πρόκειται να παραδεχτεί κανείς κάτι που δεν πιστεύει. Αφήστε λοιπόν τις μισαλλοδοξίες στην άκρη, και απλά απολαύστε ο καθένας το έργο που του αρέσει.
Ahem... Αν απλά χαιρόσουν που ανταμοίβεται για το έργο του, δεν θα ένιωθες την ανάγκη να διακυρήξεις ότι κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις. Θα σου αρκούσε η διαπίστωση ότι όντως τα πάει καλά.Εγώ χαίρομαι επειδή ένας άνθρωπος που καταφέρνει να μου δίνει ένα εξαιρετικό κεφάλαιο για κάθε εβδομάδα επί 6 μήνες, ο Όντα, ανταμοίβεται για το έργο. Το One Piece για τα manga είναι σαν το LOTR για τα βιβλία.
Το ξαναλέω: Αφήστε τις συγκρίσεις, είναι δείγμα ανωριμότητας.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 05 December 2009 - 22:44
Posted 05 December 2009 - 22:59
Άντε πάλι, πέφτεις στην ίδια λούμπα.
Εγώ, ας πούμε, που τα fighting shounen δεν είναι του γούστου μου, θεωρώ και τα 3 ακριβώς τα ίδια σκατά. Μάχες, μάχες, κι άλλες μάχες, power-ups που όσο πάνε και αυξάνονται, ατελείωτα ηθικοπλαστικά λογύδρια, κι ένα σωρό πράγματα που δεν εξηγούνται ποτέ γιατί ο mangaka δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του και τα έβαλε απλά για εντυπωσιασμό. Και φυσικά, ούτε λόγος για τέλος της ιστορίας στον ορίζοντα.
Αποδεικνύω κάτι με τα παραπάνω; Πολύ θα το ήθελα, αλλά όχι.
Έχει η άποψή μου επίδραση στα δικά σου γούστα; Και πάλι, πολύ θα το ήθελα, αλλά όχι.
Ακόμα κι εσείς που είστε λάτρες των fighting shounen και είστε ικανοί να εκτιμάτε τις αξίες αυτού του genre (όχι, δεν το λέω υποτιμητικά), δεν συμφωνείτε ποτέ όλοι (μα ΟΛΟΙ όμως) ότι το τάδε fighting shounen είναι καλό ή όχι. Γιατί άραγε; Επειδή το καθένα από αυτά, άσχετα από το ότι κινείται πάνω στην ίδια βασική ιδέα ("Θέλω να γίνω ο ισχυρότερος!"), χαρακτηρίζεται από διάφορα γνωρίσματα και λεπτομέρειες που είτε το κάνουν ελκυστικό σε κάποιον είτε όχι.
Μερικούς τους ενθουσιάζει το concept της ζωής σαν πειρατής. Αυτοί θα διαβάσουν One Piece. Άλλους τους ενθουσιάζει το concept της ζωής σαν ninja. Αυτοί θα διαβάσουν Naruto. Κάποιοι άλλοι θέλουν σε ένα shounen να βλέπουν μανάρια άνδρες ή/και κουκλάρες γυναίκες. Αυτοί θα διαβάσουν Bleach. Κάποιοι άλλοι πάλι προτιμούν να διαβάζουν ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, που διαδραματίζονται στον πραγματικό κόσμο, με φυσιολογικούς ανθρώπους, χωρίς υπερδυνάμεις, χωρίς μάχες, στις οποίες όλη η μαγεία είναι το σενάριο. Αυτοί θα διαβάσουν... κάτι άλλο.
Ο καθένας έχει διαφορετικά κρητήρια και διαφορετικές προκαταλήψεις. Δεν πρόκειται να παραδεχτεί κανείς κάτι που δεν πιστεύει. Αφήστε λοιπόν τις μισαλλοδοξίες στην άκρη, και απλά απολαύστε ο καθένας το έργο που του αρέσει.Ahem... Αν απλά χαιρόσουν που ανταμοίβεται για το έργο του, δεν θα ένιωθες την ανάγκη να διακυρήξεις ότι κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις. Θα σου αρκούσε η διαπίστωση ότι όντως τα πάει καλά.
Το ξαναλέω: Αφήστε τις συγκρίσεις, είναι δείγμα ανωριμότητας.
Αυτό που λες είναι λάθος από πολλές απόψεις. Το πόσο καλό είναι ένα fighting shonen δεν το κρίνει κάποιος σύμφωνα με το concept της ιστορίας. Αλλά σύμφωνα με το πόσο καλά παρουσιάζεται η ιστορία ανεξάρτητα από αυτό. Παρουσιάζεις τα shonen λες και είναι μόνο ξύλο χωρίς λόγο ανάμεσα σε πειρατές, νίντζα η σινιγάμηδες. Φυσικά γύρω από το ξύλο περιστρέφεται η υπόθεση, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει το κατά πόσο η σειρά έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτό και το αν ο μανγκάκα δεν κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στο One Piece δεν υπάρχουν ξεκάρφωτα και ποτέ ο συγγραφέας δεν το βάζει στον αυτόματο πιλότο (no trolling). Υπάρχουν πολλές ιδέες που κυριαρχούν εκτός από αυτή του "θέλω να γίνω ο δυνατότερος" στις οποίες εστιάζεται η υπόθεση. Παρόλο τον χρόνο που έχει περάσει, η υπόθεση του μάνγκα δεν επαναλαμβάνεται. κ.α
Συνοψίζοντας πολύ απλά καμία σύγκριση ανάμεσα στα 3 δεν γίνεται με κριτήριο το concept.
Edited by D.Dragon, 05 December 2009 - 23:07.
Posted 05 December 2009 - 23:39
Από ποια άποψη είναι και τα 3 τα ίδια σκατά; Έχεις δει κανένα από αυτά ολόκληρο ή σε ικανοποιητικό βαθμό και κρίνεις;Εγώ, ας πούμε, που τα fighting shounen δεν είναι του γούστου μου, θεωρώ και τα 3 ακριβώς τα ίδια σκατά. Μάχες, μάχες, κι άλλες μάχες, power-ups που όσο πάνε και αυξάνονται, ατελείωτα ηθικοπλαστικά λογύδρια, κι ένα σωρό πράγματα που δεν εξηγούνται ποτέ γιατί ο mangaka δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του και τα έβαλε απλά για εντυπωσιασμό. Και φυσικά, ούτε λόγος για τέλος της ιστορίας στον ορίζοντα.
Πληροφοριακά τα 100 επεισόδια του One Piece που έχεις δει =/= One Piece. Πέραν του ότι η σειρά βελτιώνεται κατά πολύ στην συνέχεια (κι εγώ παραδέχομαι πως είναι αδύναμο στην αρχή), δικαίωμά σου να μην σου αρέσουν τα shonen, αλλά δεν μπορείς να τα κρίνεις χωρίς να τα έχεις δει σε καλό βαθμό και τι πρόσφεραν ως σύνολο, στην καλύτερη μπορείς να πεις ότι τα 100 επεισόδια του OP που είδες είναι σκατά. Και όχι, τα shonen δεν είναι μόνο μάχες και power ups, προσφέρουν περισσότερα, τα οποία δεν θα δεις και εκτιμήσεις αν δεν παρακολουθήσεις την κάθε σειρά στο σύνολό της.
Προσωπικά το One Piece με τρελαίνει για 1002 λόγους πρώτα και μετά για τις μάχες του, που δεν βρίσκω τόσο πορωτικές (όχι όλες, most of them) όσο άλλων shonen όπως Naruto και Dragon Ball. Επίσης προσωπικά, δεν με τρελαίνουν καθόλου μερικά ecchi που έχω δει ότι παρακολουθούνται στο forum και τα θεωρώ ηλίθια και όχι σε καλύτερο επίπεδο από μια teen comedy με γκόμενες και βρακάκια... το έχω πει αυτό πουθενά; Όχι βέβαια, γιατί δεν έχω δει ούτε ένα και δεν το δένω και κόμπο ότι αν ποτέ παρακολουθήσω κάποιο δεν θα μου αρέσει.
Την κάθε σειρά την κρίνεις σαν την παρακολουθήσεις, εκτός κι αν ξέρεις/έχεις ακούσει ότι επαναλαμβάνεται συνεχώς, όσα επεισόδια κι αν περάσουν, όπως γίνεται με κάποιες σειρές στυλ Doraemon και Pokemon και όχι στο One Piece, που έχουμε σημαντικές αλλαγές.
Δεν είναι όλα άσπρα και μαύρα, κοινώς εμένα μου αρέσουν πιο πολύ οι πειρατές από shinobi, δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που προτιμώ το OP από το Naruto, καθώς όσο παρακολουθούσα το 2ο υπήρξαν κάποιες στιγμές που πήγε να το ξεπεράσει και άλλες που ήταν ισάξια καλές, με διάφορες του OP.Μερικούς τους ενθουσιάζει το concept της ζωής σαν πειρατής. Αυτοί θα διαβάσουν One Piece. Άλλους τους ενθουσιάζει το concept της ζωής σαν ninja. Αυτοί θα διαβάσουν Naruto. Κάποιοι άλλοι θέλουν σε ένα shounen να βλέπουν μανάρια άνδρες ή/και κουκλάρες γυναίκες. Αυτοί θα διαβάσουν Bleach. Κάποιοι άλλοι πάλι προτιμούν να διαβάζουν ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, που διαδραματίζονται στον πραγματικό κόσμο, με φυσιολογικούς ανθρώπους, χωρίς υπερδυνάμεις, χωρίς μάχες, στις οποίες όλη η μαγεία είναι το σενάριο. Αυτοί θα διαβάσουν... κάτι άλλο.
Σαν παράδειγμα σου βάζω και τον Rin, που ξεκίνησε καθαρά ως Naruto fan και με την πάροδο του χρόνου προτίμησε το OP, όχι επειδή πάει πιο πολύ τους πειρατές, αλλά επειδή η ιστορία του φάνηκε να εξελίσσεται καλύτερα στο τελευταίο. Έτσι και εγώ. Δεν είναι η προτίμηση του καθενός μας στο "επάγγελμα" των χαρακτήρων που κάνει την διαφορά, αλλά ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία και πόσο καλά παρουσιάζονται οι ανατροπές, ενώ ελαχιστοποιούνται τα κενά.
Btw το ότι υπάρχουν υπερδυνάμεις και μαγεία δεν σημαίνει πως αυτές οι σειρές δεν έχουν σενάριο. Η κάθε σειρά κρίνεται βάσει των όσων προσφέρει, το ΟP είναι απλά μια πολύ καλή σειρά για δεδομένα endless shonen, αν όχι το καλύτερο, nothing more, δεν παρουσιάστηκε σαν η απόλυτη σειρά όλων των εποχών. Δεν είναι και για πέταμα όμως.
Τότε το μισό net, όπως και αυτό το forum είναι γεμάτο ανώριμους, καθώς υπάρχουν παντού συγκρίσεις αυτού του τύπου.Το ξαναλέω: Αφήστε τις συγκρίσεις, είναι δείγμα ανωριμότητας.
Η μόνη διαφορά είναι ότι, επειδή αυτές οι σειρές συνεχίζονται ως σήμερα, οι συγκρίσεις γίνονται ακόμη, βάσει και των εξελίξεων στο καθένα.
Edited by Zoro, 06 December 2009 - 00:39.
Posted 06 December 2009 - 02:13
Συμφωνώ με το Zoro 100%. Aπλά να προσθέσω ότι επειδή κάτι διαδραματίζεται στον πραγματικό κόσμο δε σημαίνει αυτόματα και ότι έχει φυσιολογικούς ανθρώπους και ότι όλη η μαγεία είναι το σενάριο. Almost every ecchi series proves this.Από την στιγμή που έχω και έχουμε δει άπειρα άτομα να υποτιμάνε την σειρά καθαρά και μόνο επειδή άκουσαν ότι είναι παιδική της τάξης pokemon, λόγω σχεδίου ή επειδή είδαν το 1/8 των επεισοδίων και την ντρόπαραν, νομίζοντας ότι τα είδαν όλα και μπορούν να κρίνουν (καθώς η αρχή του OP είναι κάπως αδύναμη, όσο προχωράει παίρνει τα πάνω του) μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό οι fans της να χαίρονται με τον αριθμό πωλήσεων.
Τώρα όσον αφορά τις ψωλ3ς και την ανωριμότητα τα αφήνω ασχολίαστα.
P.S. Αυτός που βλέπει/διαβάζει fighting shonen και του αρέσουν πολύ =/= Δε βλέπει/διαβάζει τίποτα άλλο πέρα από fighting shonen.
Edited by aboumonkey, 06 December 2009 - 02:35.
Posted 06 December 2009 - 02:26
Όμως, αυτό που δεν έχετε καταλάβει όλοι αυτοί που φανατίζεστε με αυτά τα 3 anime είναι ότι δεν υπάρχουν μόνο αυτά εκεί έξω. Ότι όσο και να τα συγκρίνετε και να χαίρεστε που το ένα έβαλε κάτω το άλλο, δεν έχει νόημα, πόσο μάλλον για τις πωλήσεις των manga. Δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας ποιος θα κερδίσει ποιον. Αυτό δείχνει την ανωριμότητα που ανέφερε ο Kenny. Η συμπεριφορά λοιπόν των φανατικών με αυτά τα 3 anime και η εμμονή τους μ' αυτά οδήγησε στην αντίδραση του Kenny και πολλών άλλων που αν και δεν μιλάνε μην νομίζετε πως επικροτούν αυτή την κατασταση. Hell!

Λοιπόν ότι απωθημένα έχετε, όσο κι αν νιώθετε ότι δεν σας καταλαβαίνουν οι φίλοι σας και σας την λένε ότι το one piece ή οποιοδήποτε άλλο anime είναι παιδικό μην σκάτε. Δεν χρειάζεσαι αυτοεπιβεβαίωση όταν κάνεις κάτι που γουστάρεις(οπως ειπώθηκε επίσης). Αυτό είναι ώριμη συμπεριφορά.
Posted 06 December 2009 - 02:50
Anime forum είναι, ελεύθερο στην εγγραφή. Οπότε θα υπάρχουν και οι tards και οι ελιτιστές και όλοι. Εκτός και αν κατά τη διαδικασία εγγραφής στο forum υπάρχει ερωτηματολόγιο για το πόσες σειρές έχει δει κανείς και δεν το έχω πάρει χαμπάρι.
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Kenny ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα γούστα κανενός.
Προσωπικά θα πω ότι για όλες τις σειρές υπάρχει η κατάλληλη περίοδος για να τις απολαύσεις ανάλογα με το τί ζητάς κάθε φορά.
Posted 06 December 2009 - 03:08