Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι ο Jiraya ήταν από τους πιο μεγάλους losers, μέχρι και ο ίδιος το παραδέχτηκε.
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν μόνο, είναι ότι ο Jiraiya ήταν τόσο fail όσο και οι άλλοι 2 sannins περίπου, δλδ αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Κατά την γνώμη μου δεν ήταν από τους πιο μεγάλους (losers) πάντως, πέτυχε και πολύ μεγάλα πράγματα στην ζωή του, που ένας απλός loser δεν θα είχε καταφέρει ποτέ.
Καταρχάς αν τον συγκρίνουμε με κάποιους που παρουσιάζονται ως winners, όπως ο Kakashi, έφτασε πολύ πιο μακρυά παντού, σε ότι αφορά φήμη, τεχνικές, δύναμη και σκοπό ζωής, όλα αυτά χωρίς να έχει κανένα bijuu ή bloodline limit, πράγμα που εγώ θεωρώ αξιοθαύμαστο (ok ο Kakashi έχει ακόμα δρόμο μπροστά του, αλλά δεν τον κόβω να κάνει τόσα πια)!

Σχετικά με αυτό που ειπώθηκε πιο πριν ότι πήρε το όνομα legendary sannin από μια μάχη που έχασε, δεν τον μειώνει τόσο όσο φαίνεται πιστεύω... ήταν και πάλι ένας πολύ δυνατός ninja ήδη από πριν... και μόνο που κατάφερε και κατάφεραν να τα βάλουν με τον Hanzo είναι απόδειξη.
Αναφορικά με τους άλλους 2 που ανέφερα πάνω πάλι, η Tsunade καταρχάς απέκτησε ολόκληρο nickname "loser", για άλλο λόγο μεν, οκ, αλλά ας δούμε και τι "καλό" έκανε: οι θεραπευτικές της ικανότητες ήταν μεν πολύ προχωρημένες, αλλά δεν τις αξιοποίησε αρκετά, αφού εξαφανίστηκε από προσώπου γης και αν δεν την έφερναν πίσω ούτε hokage θα είχε γίνει (ο J ήταν ο πρώτος προτεινόμενος, μόνος του το αρνήθηκε, φαίνεται πως τα προσόντα τα είχε όμως, πως λες μεγάλο loser έναν almost hokage; ), ούτε θα είχε "αφήσει" πουθενά τις γνώσεις της, πέρα από την Shizune. Και φυσικά πέταξε ένα καλό κομμάτι της ζωής της μπεκροπίνοντας και τζογάροντας (και χάνοντας), όπου, ασχέτως αν είχε τους λόγους της, δεν μου φαίνεται πως την λες και ακριβώς winner... και ο J είχε τους λόγους του για αρκετές από τις αποτυχίες του (μερικές των οποίων ανέφερα σε προηγούμενο post).
Για τον Orochimaru αρκεί να αναφέρω 2 γεγονότα για να δείξω ότι δεν ήταν καλύτερος του J:
- ήταν genius κι όμως ξεγελάστηκε από τον μαθητή του
- ο Itachi κατάφερε να τον νικήσει με μια απλή κίνηση, ενώ του έκοψε και ένα χέρι, τον J πάλι τον φοβήθηκε όχι μόνο ο Itachi αλλά και ο Kisame. Ασχέτως από το πόσο δίκιο είχαν, είναι εμφανές ότι τον είχαν πιο ψηλά σε ικανότητες από τον Orochi.
Τέλος, μην ξεχνάμε και πόσες πληροφορίες μάζεψε ο J για τους Akatsuki. Αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαν καταφέρει να αμυνθούν επαρκώς από αυτούς στην Konoha.
Με όλα αυτά πάω να πω ότι
α) ασχέτως από το όσο δεν μου άρεσε ο θάνατός του και η όλη ιστορία με την προφητεία, είχε αρκετά κατορθώματα στην πλάτη του ήδη από πριν και
β) δεν ισχυρίζομαι ότι δεν ήταν loser, απλά δεν θεωρώ ότι είναι τίτλος που ανήκει σε όλη την περίοδο της ζωής του, αλλά μόνο σε κάποια κομμάτια... σε άλλες στιγμές έκανε και κάποια αξιοθαύμαστα κατορθώματα, που ένας loser δεν θα είχε ποτέ του καταφέρει (μέσα σ' όλα βάζω και τεχνικές, sage mode κλπ, ασχέτως από που τις έμαθε, δεν ήταν πράγματα για τον καθένα).
Κατά την γνώμη μου ήταν τόσο loser όσο και winner πάνω κάτω, ουσιαστικά.