Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Naruto latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2010 - 18:46
Το γεγονός ότι είναι κι άλλοι ντάου-μπαραντάου στον κόσμο του Naruto, δεν είναι κάτι καινούριο, μήτε το αρνείται κανείς. Το θέμα είναι η προσωπική επιλογή του Itachi, η οποία δείχνει τη διαστροφή του. Γιατί την είχε, ψέματα να μη λέμε. Όπως και η πλειοψηφία των Uchiha. Πάλι καλά που δεν έγιναν ποτέ Hokage. Φτφτφτ...
On another tone, I do NOT believe that the Uchiha were looked down. Ο Madara τους παρουσίαζε και καλά θύματα και καταπατημένους και λοιπά. Συγγνώμη, αλλά εγώ εάν ήμουν Hokage δε θα έδινα τη θέση αστυνόμευσης σε μια οικογένεια στην οποία δε θα προσπαθούσα να δείξω την εμπιστοσύνη μου. Γιατί φυλάνε το χωριό για το οποίο είμαι υπεύθυνη και αγαπώ και νοιάζομαι, όπως είδαμε με τους άλλους Hokage.

Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2010 - 19:21
Έχεις δίκιο ότι αυτό το οποίο έκανε ο Itachi στον Sasuke ήταν το λιγότερο απάνθρωπο. Δεδομένων των περιστάσεων όμως δεν νομίζω ότι αν πάνω από τα ματωμένα πτώματα των γονιών τους του έλεγε "Sasuke σε αγαπάω γίνε δυνατός και να ακούς πάντα τον hokage" θα πετύχαινε και πολλά. Η όλη του λογική στηριζόταν στο να λειτουργεί για τον Sasuke ως εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσει. Η ψύχωση με την δύναμη του Sasuke πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στον Danzou. Αρκεί να θυμηθούμε ότι περα από το ότι τον απείλησε προσέφυγε και στον Hokage και δεν δίσταζε στιγμή να του υπενθυμίσει ότι τον κρατάει.
Στα των Uchiha θεωρώ μεροληπτικό το να "μαρκάρονται" σαν την φάρα της καταστροφής από την στιγμή που σχεδόν όλοι σε αυτήν την ιστορία την δύναμη κυνηγάνε όσο και αν το ντύνουν με ιδεολογία και ωραία λογάκια.
Δεν ξέρω και εγώ το κατά πόσο ισχύουν τα όσα λέει ο Madara, αλλά από την άλλη δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να τους επέτρεπε ο Hokage να έχουν την εξουσία της αστυνόμευσης. Θα μπορούσε κάλλιστα να μην μπορεί να κάνει αλλιώς. Αν η σχέση ήταν τόσο καλή ποιά η ανάγκη όμως για διπλούς κατασκόπους;
D. Dragon ξέρεις πολλά μακροσκελή manga στα οποία όλοι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται αμέσως και η πλοκή ξεδιπλώνεται στα πρώτα κεφάλαια?
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2010 - 20:40
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2010 - 21:37
Δεν ήταν λάθος στο σκεπτικό του Itachi μόνο. Είναι λάθος στο γενικότερο shinobi σύστημα του κόσμου αυτού και αυτό είναι που προσπαθεί να αλλάξει ο Naruto.
^Και μια θεωρια που ουσιαστικα ανεπτυξε και ο Pein περι ενος συστηματος στον κοσμο των shinobi οπου υπάρχει μόνο μισος και πονος και ολα αυτα τα συναισθηματα ανατροφοδοτουνται απο διαφορες καταστάσεις και οδηγούν σε συνθήκες all out wars. Και οπως ειπωθηκε οντως αυτο προσπαθησε και προσπαθει ο Naruto να αλλαξει με τη θεωρια του που βασιζεται στην will of fire που άρχισε με τον Hashirama Senju και του δικου του τροπου αντιμετωπισης των πραγματων με το να μην παραιτειται ευκολα απο τους στοχους του.
Ενα ειναι σιγουρο πως η αληθεια για τον Sasuke και τον Itachi μαλλον ειναι καπου στην μεση απο οτι εχει ειπωθει απο Iristella και Tea-chan. Υπηρχαν στιγμες στο manga που μας ελεγαν πως ο Sasuke ειναι θυμα των περιστασεων (ιστορια της Uchiha clan) και αλλοτε πως οδηγηθηκε μονος του στην πορεια που ακολουθησε......(π.χ. η συζητηση με Madara για το αν θα ακολουθουσε αυτο που εκανε ο Itachi για το χωριο και ο Sasuke ειχε πει πως δεν τον νοιαζει αν τον πουν συναισθηματικο αλλα ζυγιζει περισσοτερο την ζωη του Itachi απο αυτων των χωριανων της Konoha).
Το ιδιο ισχυει και για τον Itachi οπου οπως ειπε και η Tea-chan όποτε εβρισκε τον Sasuke τον προκαλουσε και τον μειωνε σε εξευτελιστικο σημειο οπου αν δεν μας αποκαλυπταν τι ειχε γινει με τους Uchiha απο τον Madara θα λεγαμε οτι τον μισουσε παθολογικα απο την αλλη ομως υπηρχε και η συζήτηση π.χ. με Naruto & Itachi οπου φαινοταν οτι ο Itachi νοιαζοταν για το χωριο οταν ρωτουσε τον Naruto για να σωσει το χωριο του τι θα εκανε για να το προστατεψει σε περιπτωση που δεν μπορουσε να πεισει τον Sasuke να γυρισει πισω. Φαινονται επισης και οι προθεσεις του Itachi να σωσει το χωριο οταν και εδωσε εκεινες τις δυναμεις στον Naruto για να τον αντιμετωπισει σε περιπτωση που τα πραγματα φτασουν στο απροχωρητο.
Ειναι παρα πολλα παντως τα παραδειγματα που μπορει ειτε να σε κανουν να εισαι απο την μια η την αλλη πλευρα για τον Sasuke και τον Itachi και αν τα αναφερουμε ολα θα μας χρειαζοταν ολοκληρη συζητηση σε ξεχωριστο thread.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από stark-sama: 02 Ιούλιος 2010 - 01:02
Καταχωρήθηκε 01 Ιούλιος 2010 - 23:22
Δεν ξέρω και εγώ το κατά πόσο ισχύουν τα όσα λέει ο Madara, αλλά από την άλλη δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να τους επέτρεπε ο Hokage να έχουν την εξουσία της αστυνόμευσης.
O Madara είναι πολύ μεγάλος πού*της, και δεν ισχύει τίποτε απ' όλα αυτά που λέει. Αυτός ελευθέρωσε το Kyuubi και μίλαγε στον Sasuke περί φυσικής καταστροφής. Αν κρίνω απ' όσα έγιναν, ήξερε ότι χαντάκωνε τους Uchiha, και κατά τη γνώμη μου τους μισούσε παθολογικά. Φλόμωσε τον Sasuke ψέματα εναντίον της Konoha, και τώρα τον χρησιμόποιει (κι ο βλάκας δεν το καταλαβαίνει. Τουλάχιστον με τον Orochimaru ήξερε που βάδιζε).
Kαι ασφαλώς και δεν περίμενα ότι ο Sasuke θα τα δεχόταν με ευκολία όσα έγιναν. Αλλά τουλάχιστον δε θα είχε στο μυαλό του ότι ο ίδιος του ο αδερφός έσφαξε την οικογένειά του από λαχτάρα για δύναμη. Θα ήξερε ότι δεν ήταν μόνος, ότι είχε κάποιον στον κόσμο που τον νοιαζόταν, και αυτό μάλλον θα τον έσωζε απ' το σκοτάδι, αφού θα έπρεπε να σεβαστεί την επιθυμία του αδελφού του. Και στην περίπτωση της σφαγής, ο Itachi κράταγε το πεπόνι, ο Itachi και το μαχαίρι. Δεν θα επηρεαζόταν το γενικότερο καλό αν τη χάριζε στη μάνα του τουλάχιστον, αυτό μόνο δεν του συγχωρώ. Πες ότι ο πατέρας του ήταν ένας κολλημένος μακάκας. Αυτή γιατί; Δε νομίζω πως έδειξε "μεγαλείο ψυχής" όταν σκότωνε τη μάνα του, να με συγχωρείτε. Δεν το λέω ανωτερότητα, αλλά καθαρή βλακεία, και μετά βυθιζόμαστε στη μιζέρια μας...
Άντε Ναρουτάκο έλα να μας σώσεις και να φέρεις that damn peace, γιατί πολύ μπερδεύτηκαν τα πράγματα...
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 03:42
Άλλωστε αυτό μας εξηγεί το flashback. Την έγινε εκείνη την νύχτα. (Βλέπω να γίνεται σλόγκαν αυτή η πρόταση
Πήραμε σβάρνα και τους Uchiha τώρα. Παιδιά οι απόψει διίστανται και γενικότερα είναι αδικημένη αλλά και χαζή clan. Για μένα ο Σάσουκε δεν ποτέ σταθερός χαρκτήρας. Ξέρουμε τι πέρασε, πως μεγάλωσε, τι αντιμετώπισε. Επίσης, άλλο κεφάλαιο και ο Ιτάτσι.
Πιστεύω ότι δεν συμπίπτουν και σε πολλά σημεία αν και αδέρφια. Ο ένας έζησε πόλεμο και έγινε το τσιράκι του χωριού για να μπορεί να επιβιώσει. Αυτό με ποιά έννοια το λέω. Μην παίρνουμε μονόπλευρα την χρήση των αρχών του χωριού. Εγώ το αντιλαμβάνομαι καλύτερα ως μια Δράση-Αντίδραση. Δηλαδή. Πρώτον, όλοι θέλουν να εχουν την εξουσία. Όλο το παιχνίδι για δύναμη και εξουσία γίνεται. Ήταν μαρκαρισμένοι οι Uchiha, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Έπρεπε κάπως να μετριαστεί η δύναμη τους. Κατά τα μάτια των Κονόχανών. Σίγουρα όποιος αποκτάει δύναμη ξεχνάει πολλά πράγματα και δεν λογαριάζει άλλα τόσο. Το θέμα είναι να μην υπάρχει μια κόντρα για δύναμη. Για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι. Να υπάρχει ένα όριο. Και το ότι κάποιοι ήθελαν να έχουν προνόμια πάνω στους Uchiha δεν σημαίνει ότι είναι αδικημένοι. Δεν έκαναν και λίγα από μέρος τους.
Το ξανα λέω, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα κυνηγάει την δύναμη. Ο μάνταρα πχ έχει και την δική τους την ιδεολογία για την ειρήνη κλπ, αλλά το ίδιο πράγμα αποζητά. Δύναμη.
Και να που ο άνθρωπος οδηγείται στην τρέλα. Στην ουσία τι ήταν η clan των Uchiha; Μια διχασμένη οικογένεια εσωτερικά και εξωτερικά. Έχουμε δει τα στρατόπεδα της και έχουμε δεί τι έπαθαν οι "κάτοχοι" της. Ο Σάσουκε λανθάνει σε χίλια δυό σημεία αλλά δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτα λάθος. Σε κάποια σημεία συμφωνώ μαζί τους. Ο Ιτάτσι πάλι διχασμένος ήταν. Εξωτερικά τοποθετημένος σε ένα στρατόπεδο και εσωτερικά να μην ξέρει που να πάει. Άλλωστε, σαν οικογένεια φυσικό και επόμενο ήταν να επηρεαστεί ο Σάσουκε από την άγνοια και την αδιαφορία του αδερφού του. Ορίστε και η πηγή του μίσους του. Tα έβγαλε όλα με τον Danzo.
Υπάρχουν χίλια δυό πράγματα για την "μερική" εξήγηση της συμπεριφοράς τους, αλλά όκ μην είμαστε κολλημένη σε ένα σημείο.
Και ξανα στην τελική ΟΛΑ αυτά είναι πιόνια που κουνιούνται από κάποιους, καθάρα για ιδιοτελή σκοπό.
Για αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη το θέμα, γιατί έχουμε να δούμε αρκετά πράγματα τα οποία είναι εξίσου σημαντικά. Madara First of all. He is the source of the evil
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 09:21
γιατι απορειτε?it's madara once again xD
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 09:32
Edit:Οι μάσκες Anbu του Konoha ήταν ζωόμορφες και σχεδιασμένες να έχουν δύο μάτια.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 02 Ιούλιος 2010 - 10:29
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 10:26
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 12:06
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 14:05
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 15:20
Mια anbu μάσκα είναι που μπορεί να την πήρε και από τον κάτοχο, και ο Κίσι ρωτάει, ποιός να κρύβεται πίσω από την μάσκα ?! Τυχαίο..Δεν νομίζω.
Μπορεί ας πούμε να δούμε τον μαθητη του4ου Obito.
σχετικά με αυτό αυτές τις βλακειούλες στα πλαγια νομίζω τις γραφουν οι editors του shounen jump και όχι οι mangaka και γενικά σε πολλά chapters/manga γραφουν ότι νάνε
Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2010 - 18:45
Δε βγάζει νόημα να είναι ο Madara ο Obito, γιατί ο Obito δεν είχε κανένα κίνητρο να καταστρέψει την Konoha και τους Uchiha. Γιατί να τα κάνει όλα αυτά; Κι εκτός αυτού, ο Obito ήταν μαθητής του Minato, και μάλιστα ολίγον κότα. Υπήρχε περίπτωση να μην τον αναγνωρίσει ο Minato; Νομίζω πως μπορούμε να διαγράψουμε τον Obito με ασφάλεια απ' τη λίστα μας.
Ναι αλλa αμα το σκεφτεις λιγο η μασκα εχει ανοικτο μονο το ενα μερος του πρωσωπου του και αυτο ειναι το ματι που δεν ειχε καταστραφει απο τον Obito τοτε στα Kakashi Chronicles αν θιμασαι.BTW πιστευω πωσ αυτα που λεει ο madara κατα της konoha ειναι λιγο αληθεια at least σιγουρη αληθεια ειναι οτι οι elders το διεταξαν γιατι ειναι και λιγο μαλ***΅ς.Ρε παιδια το καινουριο επισοδιο δε σασ φενεται λιγο παραξενο περι αποψη ζωγραφικης?(sorry για το off-topic.)