Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Naruto latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]

• Please log in to reply
11573 replies to this topic

#6571 gogetasjj4

gogetasjj4

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 05 March 2010 - 18:31

βαριέμαι να τα περνώ ένα ένα για αυτό θα πάρω και αυτό που μου έκατσε πιο πολύ

Εκανε τον Shikamaru απο εναν υπερβολικα εξυπνο χαρακτιρα, σε εναν ιθοποιο ο οποιος βασιζεται στη τυχη για να δουλεψουν οι στρατιγικες του

what? η τελευταία κανονική μάχη το shikamaru ήτανε με τον hidan και εκεί κάθε άλλο παρα στην τύχη Βασιζότανε το σχέδιο του
θα ήθελα πολύ να ακούσω λίγα από τα ασταμάτητα plot holes

ΥΓ: το ότι δεν δείχνει τα seals σε κάποιο panel δεν είναι απαραίτητο ότι δεν τα έκανε κιόλας μπορεί να τα είχε κάνει πιο πριν είτε να τα έκανε τόσο γρήγορα που να μην το προσέξανε καν ακόμα όμως και να μπορούσε να κάνει kawarimi στο τελευταίο chapter θα ήτανε η πιο ηλίθια κίνηση που θα μπορούσε να κάνει την ώρα που ο naruto τον ακινητοποίησε είχε ήδη έτοιμο το rasengan και κατευθυνότανε προς τον sasuke το μονο που θα μπορούσε να κάνει όπως είπε και η iristella είναι να γινότανε sakura

#6572 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 05 March 2010 - 18:36

Η ποιητητα ενως εργου δεν κρινεται απο την αποψη του καθε ενως, μιλαμε για κατι αντικειμενικο σε τετιες περιπτωσεις. Οταν βλεπεις, οτι ο Mangaka, καταστρεφει εναν-εναν τις προσοπικοτιτες των χαρακτηρων που εχει φθιαξει χωρις λογο, οταν μπλεπεις πως ο mangaka δε σταματει να αφινει plot-hole, να ξεζασει αυτα που εχει πει στο παρελθον ωστε να κανει πολλα λαθη, και επιπλεον αν ο manga δεν καταφερνει πλεον να φθαιξει τις εξιπνες μαχες που εκανε στην αρχη, αλλα κανε dragon-ball like μαχες, me ψευτικα αποτελεσματα και forced plot-driven outcomes καταλαβενεις λοιπον οτι η πιοτητα εχει παει στο διαλο.

.............

Το οτι σου αρεσει κατι, η εισαι fan κατι, δε θα πει οτι θα δεχεσαι οτι και αν σου διχνει αυτο το κατι, σαφως θα το υποστιριξεις, αλλα δε θα αφισεις την αγαπη σου για το συγκεκριμενο νασε τυφλωσει, That's not being a fan, that my friend is what i call a "Tard"

Στο πρώτο που λες εγώ διαφωνώ ειδικα στον τομέα της τέχνης. Κάθε ένας μας έχει την δική του άποψη και την δική του εκτίμηση για κάτι. Αν ένα manga/βιβλίο/έργο κλπ χαρακτηριστεί κακής ποιότητας αλλά σε κάποιους αρέσει τότε αυτόι δεν είναι ούτε λάθος ούτε τρελοί ούτε tards ούτε τίποτα. Το τι μου αρέσει/τι δεν μου αρέσει (το οπoίο στην τελική ΑΥΤΟ μετράει και όχι τι λένε οι κριτικοί/άλλοι) είναι πλήρως υποκειμενικό. Παρόλο που υπάρχουν κάποια πράγματα που κρίνονται αντικειμενικά η διασκέδαση του καθενός και το τι περιμένει ο καθένας απο ένα έργο ενός καλλιτέχνη διαφέρουν.

Το χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι το σχέδιο του One Piece. Ποιος λογικός άνθρωπος θα του άρεσε αυτό το χαζοχαρούμενο σχέδιο του Oda που αντικειμενικά είναι άθλιο ? Και όμως. Αυτή είναι η δική μου γνώμη γιατί προφανώς υπάρχουν πάρα πολλοί αναγνώστες που τους αρέσει.

Συμφωνώ πως ειδικά σε αυτά τα long-running manga είναι αδύνατον να σου αρέσει οτιδήποτε δείχνει η σειρά. Στην περίπτωση που υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν σου αρέσουν τότε πολύ απλά το κάνεις DROP και δεν γίνεσαι HATER (το αντίθετο άκρο του tard) στο οποίο παρακολουθείς την σειρά μόνο και μόνο για να κάνεις αρνητικά σχόλια. Να σε ρωτήσω, με τα παραπάνω είναι φανερό πως δεν σου αρέσει καθόλου το Shippuden γιατί συνεχίζεις να το διαβάζεις και να μην το κάνεις drop ? Η ερώτηση είναι πολύ απλή και λογική. Τι σε κρατάει δηλαδή ?

Ο Kishimoto καταφερει να κανει τα εξεις (και ειναι μονο λιγα παραδειγματα απο τα πολλα).
- Εκανε τον Kakashi απο εναν εξυπνο, εμπειρο, cool, χαρακτιρα με αρχες και πιστευω, σε εναν υποκριτη, ανοητο, χαζο χαρακτιρα και εναν ακομα Naruto-fan χωρις αξιοπρεπια και σεβασμο κανενα.
- Εκανε τον Shikamaru απο εναν υπερβολικα εξυπνο χαρακτιρα, σε εναν ιθοποιο ο οποιος βασιζεται στη τυχη για να δουλεψουν οι στρατιγικες του
- Εκανε τον Gaara απο εναν ψιχρο, ενδιαφερον, και απιστευτα καλο φθιαγμενο χαρακτιρα σε μια απο τις fangirls του Naruto που κλαιει σαν χοιρα διοτι ξερει πως ο Naruto μονο τον Sasuke θελει
- Εκανε την Sakura απο καποια την οποια ολοι θαυμασαμε οταν πολεμισε με τον Sasori, σε καποια η οποια μισει ολοι οι Naruto-fan κοινοτητα
- Εκανε τον Orochimaru απο εναν απο τους ποιο τρομακτικους και καλους φθαχμενους κακος σε shonen, σε ενα αστειο show.
- Σκοτοσε τον Kisame σαν να ηταν Filler Character
- Σκοτοσε δυο απο τους καλητερους χαρακτιρες που φθιαξε στο part II σαν να ηταν filler (Kakuzu & Hidan), και μονο και μονο για να διξει την ******* του ο naruto, εκανε τον Kakuzu, apo εξυπνο, γριγορο, και εμπειρο σε αργο, χαζο, και Genin-level ninja.
- Εφθιαξε τον Pein, ο πιο filler κακος τις ιστοριας ολων των manga.
- Εκανε τον Madara, να εχει ενα ανουσιο αποτελεσμα, με την ******* με το φεγγαρι. Τhis is not evangelion sir.
- Εκανε τον Jiraia κοροιδο
- Εφτυσε το ονομα του Sarutobi 2 φωρες.
- Ολοι οι 9 rookies, εχουν χασει την προσοπικοτητα τους με το εναν η τον αλλο τροπο, εκτο απο το οτι τους εχει ξεχασει καπου στο διαστιμα. Καμια σχεση με την detailed αναπτηξη που ειχανε ολοι οι χαρακτιρες, στι part I.

Όλα αυτά που ανέφερες είναι υποκειμενικά. Πχ ο χρήστης Mad_Hatter διαφώνησε σε 2 απο αυτά (συμφωνώ και εγώ μαζί του), o χρήστης gogettasjj4 στο σημείο για τον Shikamaru, εγώ διαφωνώ σε κάποια άλλα (πχ δεν θεωρώ τον Gaara gay, απλά ωριμότερο και προφανώς αλλαγμένο, πιο ευαίσθητο λόγω της ανθρώπινης επαφής που έχει πια ή είμαι ικανοποιημένος για το πως σκοτώθηκε ο Kisame αφού δεν καταλαβαίνω γιατί καθε κακός πρέπει να σκοτώνεται έπειτα απο μια τιτανοτεράστια μάχη η οποία κρίνει το μέλλον της σειράς). Κάποιος άλλος μπορεί να διαφωνεί σε άλλα, αυτό σου λέω είναι θέμα οπτικής γωνίας. Συμφωνώ μαζί σου σε κάποια αλλά αν αυτό ίσχυε για όλα τότε θα το είχα κάνει drop το manga πραγματικά.

Συγνώμη στους αναγνώστες του thread για το εκτεταμένο off-topic, εγώ το σταματώ εδώ ή το συνεχίζω σε pm. Gio κάποια πραγματα που λες είναι αντικειμενικά σωστά ενώ κάποια υποκειμενικά. Στην δεύτερη περίπτωση όμως υπάρχουν και διαφορετικά "σωστά" πράγματα.Εξάλλου οι αντικειμενικές απόψεις είναι ένα άθροισμα υποκειμενικών, σωστά ?

#6573 Gio

Gio

Rurouni

• Members
  • 47 posts

Posted 05 March 2010 - 19:17

Το διαβαζα μεχρι το προιγουμενο chapter, γιατι οπως ειπα και στην αρχη ειμαι απο αυτους που το παρακολουθουσαν απο τη πρωτη μερα, (απο τοτε που αρχισε να κυκλωφωρησει απο scans, πριν καν γινει anime), το ειδα να μεγαλωσει, να τα βγαλει περα στα ranks της shonen jump, να διχνει οτι μπορουσε να προσφερει κατι ξεχωριστο για την shonen jump, την ειδα ομως να πεφτει σιγα-σιγα μετα απο ενα συγκεκπριμενο σημειο, και δυτιχως δεν το ειδα να ξανασυκωθει ποτε.
Αδικα περιμενα ο Kishimoto να βαλει μιαλο καποια στηγμη, και με καποιο μαγικο τροπο να τα κανει τουλαχιστον, το 1/4 απο αυτο που ηταν πριν. (ειναι ηδη αδηνατον να καταφερει να κανει παραπανω). Ειχε μια ευκαιρια προσφατα, να τα φθιαξε καπως τα πραγματα, και την αφισε να φιγει, βασικα αντι να τα φθιαξει τα εκανε χειροτερα, ξαφνικα ειδοποιησα πως οσο και αν περιμενω, και οσο και αν ελπιζω δεν πρωκειται να βελτιωσει τιποτε, για αυτο δε νομιζω να ξαναδιαβαζω Naruto ποτε, αλλα δε θεωρισα λαθος να πω την αποψη μου για την ασχημη κατανδια του, πριν το κοψω το manga.

Σιγουρα, η υποκειμενικοτητα παιζει μεγαλο ρολο σε καθε ζηζητηση περι τεχνη, ειναι δυσκολο να την αφισει κανεις εξω, αλλα δε νομιζω πως ειναι αδυνατον. Ενα ευκολο παραδειγμα ειναι το Bleach, το οποιο και αυτο απο τις αρχες του το διαβασα (δε το διαβαζω αλλο), καποτε ομως μου αρεσε αρκετα, μεχρι ενα σημειο, χωρις ομως αυτο να πει πως δεν ιξερα οτι αυτο που διαβαζα δεν ειχε πιοτητα.

Αμα δε μπορουσαμε να δινουμε μια αντικειμενικη αποψη για τιποτα, τοτε ... δε θα ξεχορουσαμε ποτε ποια ειναι τα αριστουργηματα μεσα σε μια τεχνη, ειτε μιλαμε για manga, ειτε μιλατε για βιβλια, ειτε μιλαμε για ταινιες.

Κατι ακομα για τον Gaara, δεν τον ειπα gay. Ειπα οτι ειναι naruto fangirl, σε καθε 9 απο τις 10 φωρες που μιλαει αναφερει το naruto, δεν ειναι απαρετητα gay, απλα εχει γινει Naruto Fangirl, αυτο δε το θεωρω οριμανση, την οποια θα μποροσε να διξει πολυ καλα ο Kishimoto.

Check out Gaara vs Kimimaro. Εκει βλεπεις εναν Gaara ο οποιος εχει ωριμασει αρκετα απο την τελευταια φωρα που ειχε εμφανιστει, χωρεις να λεει 1000 φωρες "I'm a naruto wannabe, I wan to be more like him, Naruto taugth me, Naruto is ...."

PS = I'm not a Hater of anything, much less a Hater of the Naruto Manga Series.

what? η τελευταία κανονική μάχη το shikamaru ήτανε με τον hidan και εκεί κάθε άλλο παρα στην τύχη Βασιζότανε το σχέδιο του

-Εναντια στον Hidan ακριβως, το σχεδιο του βασιστικε σε κατι τοσο ανοητο οσο να παριστανει τον νεκρο, και σε κατι τοσο αβαιβαιο οπως να κανει αυτο που εκανε με το αιμα στο Scythe του Ηidan.
Κανονικα, το σχεδιο του Shikamaru, δεν θα επρεπε να ειχε πετυχει καν, πετυχε λογο plot (πραγμα που ο Shikamaru ποτε χριαστικε στο παρελθον). θελω να πω, ο Shikamaru ξαφνικα, απο το τιποτε outmatched Hidan's Speed, and Reflexes. Ο Ηidan ηταν χαζος, αλλα οχι αργος, και ο Shikamaru ιξερε πολυ καλα πως στην ταχητητα, και τα reflexes o Hidan ηταν σαφως ανωτερως του, γιατι να βασιζεται λοιπον το σχεδιο του στο να νικισει τον εχθρο του πανω σε κατι που ειναι καλητερο απο τον ιδιο?, ενω θα μπορουσε να εκμεταλλευτη το χαμιλο IQ του Hidan?
ξανα-τσεκαρε λιγο part I, και δες ενα πραγματικο σχεδιο του Shikamaru, και το πως ειναι flawless apo βημα 1 εως το τελικο βημα, και ακομα το πως υπολογιζει τησ δυναμεις και αδυναμιες του, καθως και τον εχθρων. Αυτος ο Shikamaru που τα εκανε ολα αυτα, που καταφερει να βει στους καλητερους χαρακτιρες τησ Jump, δεν υπαρχει πλεον. That's sad.
Posted Image

#6574 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 March 2010 - 20:39

Τhanks for the info για τον πατέρα του Kakashi Gio. Θα τσεκάρω και τα databooks τα οποία μου έχουν διαφύγει.

Στο δια ταύτα τώρα.

Sasuke had a chance to awake MS by killing Naruto on VoTe Fight, he chose not to do so, but regardless of his choice he would never be able to awake it without killing anyone. He got his MS 'cause he killed Itachi, and 'cause Itachi gave him a glance of some Ms abilities.

Ναι αλλά αυτό ακόμη δεν μας δείχνει το πώς απέκτησε ο Kakashi sharingan και αν όντως δεν σκότωσε γι αυτό. Αλλά και στην περίπτωση που βρήκε κάποιο cheat (που προσωπικά θα το θεωρήσω plot hole) δεν μου δείχνει πώς έχει καλύτερο έλεγχο του Sharingan του έναντι στον Sasuke. Και γενικά δεν μου δείχνει το πώς υπερέχει έναντι του Sasuke από την στιγμή που ο τελευταίος δεν αποφάσισε να αποκτήσει το MS αλλά του το πέρασε ο Ιtachi με το "ετσι θέλω" (σαν να περνάει τα windows σε pc ένα πράγμα). Και από μια άλλη οπτική γωνία όπως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί "μαγκιά του που βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει το MS χωρίς να σκοτώσει" άλλο τόσο μπορεί κάποιος να πει ότι " του έλειπε η αποφασιστηκότητα για να κάνει κάτι τέτοιο εξού και χρειάστηκε shortcut"

Aναφορικά με την σύγκριση τεχνικών να ρωτήσω αν εξισώνουμε τεχνικές όπως πχ το Susanoo και την Amaterasou που απαιτούν συνεχή χρήση του MS για τον πλήρη έλεγχό τους με την τεχνική του Kakashi που είναι κάπως στιγμιαία. Γιατί μπορεί πχ στην μάχη με τον Raikage να χρησιμοποιησε μια φορά Susanoo ο Sasuke αλλά το είχε activated για απίστευτο χρονικό διάστημα και όχι μόνο αυτό αλλά και στην πλήρη μορφή του. Το ίδιο πάει και για την μάχη με τον Danzo. Μια τέτοια τεχνική μου φαίνεται πιο απαιτητική από μία τεχνική που απλά την κάνει κάποιος μία φορά και αυτό στιγμιαία *. Και όπως προανέφερα ας μην ξεχνάμε ότι το γεγονός ότι ο Kakashi έχει άλλο ένα normal μάτι από το οποίο βλέπει τέλεια μπορεί να εξισορροπήσει μέχρι ενός σημείου την απώλεια όρασης από το Sharingan. (*ενδεχομένως αυτό δικαιολογεί και το γεγονός ότι έχουμε δει τον Itachi να χρησιμοποιεί το Tsukuyomi 4 φορές την Amaterasu δύο και το Susanoοο μόνο μία και μάλιστα για τις δύο τελευταίες τεχνικές αναφέρεται από πολλούς χαρακτήρες ότι ήταν αρκετά ακριβοθώρητες)

Για το αν ο Kakashi έπρεπε να αποφύγει ή όχι το Kage Bunshin του Naruto αφενός με κάλυψε η Teachan αφετέρου έχω να συμπληρώσω ότι δεν πάει να πει ότι επειδή κάποιος απέκρουσε μια επίθεση ενός Α επιπέδου μία φορά ότι θα αποκρούει και όλες τις υπόλοιπες απο αυτό το επίπεδο και κάτω. Δεν ακολουθείται λογική Wow στον τομέα αυτό.

Τέλος προσωπικά στο Pain arc αντιλήφθηκα μεν τον Naruto να έχει δυναμώσει αλλά και πάλι δεν μου έδωσε την αίσθηση του ότι έχει φτάσει God mode or anything. Αφενός γιατί στα πλαίσια της σώμα με σώμα μάχης με τον Pain κατέληξε καρφωμένος στο έδαφος, αφετέρου αυτό που τον ξελάσπωσε ήταν το Kyuubi ουσιαστικά και αφετρίτου ουσιαστικά δεν ήταν (μόνο) αυτός που νίκησε τον Pain. Έχει ακόμη δρόμο μπροστά του και πνευματικά και σε επίπεδο ικανοτήτων.

Τέλος

Now, the main problem is, if you are familiar with Jump serialization/cancelation progress, is that as long as both bleach and naruto are still being serialized new actors won't really start a new mainstream manga, since that would get them canceled quite fast, since they'd be competing in popularity against Bleach and Naruto, and we all know how popular both of them are despite of how low their current quality actually is. Jump is too strict with their popularity control system, this situation is saturating the serialization of new mainstream manga, which is why we dont see many new mainstream manga lately xD.

Σε αυτό το κομμάτι διαφωνώ οριζοντίως καθέτως και διαγωνίως.

Αφενός γιατί δεν υπάρχει μόνο το Shonen Jump. Αν δεν απατώμαι υπάρχει και το Shonen Gangan και το Jump SQ και το Shonen Sunday και είμαι σίγουρη και ακόμη περισσότερα. Οπότε αν κάποιος έχει κάποιο αξιολογο manga δεν είναι ανάγκη να δημοσιευτεί ντέ και καλά στο Shonen Jump.

Αφετέρου δεν είναι το πρόβλημα σου τα manga και οι δημιουργοί τους αυτοί καθεαυτοί. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία των οπαδών που όπως είπες και εσύ πορώνονται με μία σειρά και δεν βλέπουν τα στραβά της αλλά επιμένουν εκεί. Με αποτέλεσμα ούτε το περιοδικό ούτε οι δημιουργοί να παίρνουν το μήνυμα και επιπλέον να προσπαθούν να τραβήξουν και να αρμέξουν ιστορίες πολύ περισσότερο από ότι αυτές αντέχουν. Tα Naruto Bleach και One Piece που είναι τα τρία τοπ του Jump έχουν σίγουρα πολύ περισσότερη δημοτικότητα από αυτή που αναλογεί στην ποιότητα που προσφέρουν. Αλλά ακόμη και αν σταματήσουν να εκδίδονται αύριο η νοοτροπία του κόσμου δεν θα αλλάξει και αργά η γρήγορα τρία ανάλογης ποιότητας manga θα βρεθούν στην θέση τους.

Aυτά όσον αφορά το κομμάτι που απευθυνόσουν σε μένα. Γενικότερα θα σου πω ότι αν και σίγουρα έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά για τα οποία κατηγορείς τον Mangaka (σε κάποια άλλα διαφωνώ) από την άλλη η σειρά έχει και θετικά τα οποία αξίζουν αναγνώριση.

Spoiler:

#6575 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 posts
  • LocationΠάτρα

Posted 06 March 2010 - 00:12

Εμ συγγνωμη για το off-topic/spam/troll σχολιο που θα κανω... (εαν θελουν οι mods ας το διαγραψουν) αλλα ηθελα πολυ να το πω εδω και καιρο που διαβαζω συζητησεις για το ναρουτο...

THIS IS JUST A MANGA, NOT THE REALITY!!

οτι συμβαινει γινεται μες το μυαλο του μανγκακα και ισως πολυ περισσοτερο μες το μυαλο των editors, οποτε μην σκατε και πολυ...

Posted Image

#6576 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 March 2010 - 00:30

Εμ συγγνωμη για το off-topic/spam/troll σχολιο που θα κανω... (εαν θελουν οι mods ας το διαγραψουν) αλλα ηθελα πολυ να το πω εδω και καιρο που διαβαζω συζητησεις για το ναρουτο...

THIS IS JUST A MANGA, NOT THE REALITY!!

οτι συμβαινει γινεται μες το μυαλο του μανγκακα και ισως πολυ περισσοτερο μες το μυαλο των editors, οποτε μην σκατε και πολυ...

Όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα anime/manga/dorama threads του παρόντος forum. Your point being? (αν θες να απαντήσεις vm/pm me not in the thread please)

Με αφορμή το παρόν post αλλά και κάποια άλλα τα οποία σβήστηκαν θα υπενθυμίσω ότι από τη στιγμή που οι συζητήσεις διεξάγονται ontopic ήρεμα και πολιτισμένα δεν υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός.

Επίσης πάλι με αφορμή παραπάνω post τα forum threads δεν υπάρχουν μόνο για να φιλοξενούν θετικές απόψεις επί της σειράς. Δεκτή είναι πάντα και η επικοδομητική κριτική ειδικά όταν αυτή συνοδεύεται από επιχειρήματα. (Πάντα μέσα στα όρια του μέτρου.) Όσο και να διαφωνούν οι fan της κάθε σειράς μπορεί ενίοτε η κριτική να λειτουργήσει ως τροφή για σκέψη.

Παρακαλώ συνεχίστε (με περισσότερη κουβέντα επί της σειράς και λιγότερη για άλλα manga).

Edited by iristella, 06 March 2010 - 00:35.

#6577 Gio

Gio

Rurouni

• Members
  • 47 posts

Posted 06 March 2010 - 04:21

Τhanks for the info για τον πατέρα του Kakashi Gio. Θα τσεκάρω και τα databooks τα οποία μου έχουν διαφύγει.

Np.

Στο δια ταύτα τώρα.

Ναι αλλά αυτό ακόμη δεν μας δείχνει το πώς απέκτησε ο Kakashi sharingan και αν όντως δεν σκότωσε γι αυτό. Αλλά και στην περίπτωση που βρήκε κάποιο cheat (που προσωπικά θα το θεωρήσω plot hole) δεν μου δείχνει πώς έχει καλύτερο έλεγχο του Sharingan του έναντι στον Sasuke. Και γενικά δεν μου δείχνει το πώς υπερέχει έναντι του Sasuke από την στιγμή που ο τελευταίος δεν αποφάσισε να αποκτήσει το MS αλλά του το πέρασε ο Ιtachi με το "ετσι θέλω" (σαν να περνάει τα windows σε pc ένα πράγμα). Και από μια άλλη οπτική γωνία όπως κάποιος μπορεί να ισχυριστεί "μαγκιά του που βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει το MS χωρίς να σκοτώσει" άλλο τόσο μπορεί κάποιος να πει ότι " του έλειπε η αποφασιστηκότητα για να κάνει κάτι τέτοιο εξού και χρειάστηκε shortcut"

-Ναι, ειναι ενα plot-hole, που λογικα θα επρεπε να καληψει καποια στηγμη. Οπως ειναι το manga τωρα ομως, νομιζω πως θα μινει σαν plot-hole για παντα πλεον. Κατι που ομως ειναι σιγουρο, ειναι πως ο Kakashi δεν σκοτοσε τον καλητερο του φιλο (ειναι ηδη νεκρος), και δεν σκοτοσε κανεναν απο την Konoha, αφου ο Kakashi οτι εχει κανει μεχρι τωρα και η ιδια του η ζωη ειναι για το χωριο του, θα ηταν τελειος off-character, και πρφανως μεγαλο λαθος εκ-μερος του Mangaka να εχει σκοτοσει καποιον αγαπημενο του ο Kakashi. Τελος, εδω οπως και αν το βλεπει κανεις, το short-cut ειναι να σκοτοσεις τον καλητερο σου φιλο, και οχι το αντιθετω. Δε λεω πως ο Kakashi ειναι καλητερο απο τον Sasuke αυτη τη στιγμη (Kishimoto ηδη εδιξε οτι ο Sasuke τον ξεπερασε, και με πολυ πιο πιστικο τροπο απο αυτα που εδιξε με τον Naruto. Απλα, to Sharingan του Kakashi δεν ειναι σε τοσο χαμιλο επιπεδο επειδη δεν ειναι Uchiha, απλα ανεφερα οτι εχει καταφερει πραγματα που ακομα οι καλητεροι Uchiha Users δεν μπορεσαν να καταφερουν.

Aναφορικά με την σύγκριση τεχνικών να ρωτήσω αν εξισώνουμε τεχνικές όπως πχ το Susanoo και την Amaterasou που απαιτούν συνεχή χρήση του MS για τον πλήρη έλεγχό τους με την τεχνική του Kakashi που είναι κάπως στιγμιαία. Γιατί μπορεί πχ στην μάχη με τον Raikage να χρησιμοποιησε μια φορά Susanoo ο Sasuke αλλά το είχε activated για απίστευτο χρονικό διάστημα και όχι μόνο αυτό αλλά και στην πλήρη μορφή του. Το ίδιο πάει και για την μάχη με τον Danzo. Μια τέτοια τεχνική μου φαίνεται πιο απαιτητική από μία τεχνική που απλά την κάνει κάποιος μία φορά και αυτό στιγμιαία *. Και όπως προανέφερα ας μην ξεχνάμε ότι το γεγονός ότι ο Kakashi έχει άλλο ένα normal μάτι από το οποίο βλέπει τέλεια μπορεί να εξισορροπήσει μέχρι ενός σημείου την απώλεια όρασης από το Sharingan. (*ενδεχομένως αυτό δικαιολογεί και το γεγονός ότι έχουμε δει τον Itachi να χρησιμοποιεί το Tsukuyomi 4 φορές την Amaterasu δύο και το Susanoοο μόνο μία και μάλιστα για τις δύο τελευταίες τεχνικές αναφέρεται από πολλούς χαρακτήρες ότι ήταν αρκετά ακριβοθώρητες)

-Οταν πρωτοειδαμε το MS του Kakashi, του επερνε υπερβολικα πολυ χρονο να το κανει, και επιπλεον δεν στοχευε καλα, αλλα απο Raw Power, αυτο που κανει MS του Kakashi ειναι μακραν πιο καταστροφικο απο τα αλλα MS που εχουμε δει, μονο που ηταν σαφως και το λιγοτερο αποτελεσματικο (λογου του οτι επερνε πολυ ωρα και δεν ειχε μεγαλο accuracy). Αυτη τη στηγμη, του λαθος του Kishimoto ειναι οτι, εκανε την τεχνικη υπερβολικα πολυ γριγορη, και υπερβολικα πολυ accurate, δινοντας ετσι στον Kakashi μια τεχνικη που μπορει να τελειωσει οποιονδηποτε αντιπαλλο, σε οποιαδηποτε στηγμη, και που για καποιο λογο ο Kakashi δεν χρισιμοποιει καθολου σωστα, (μετρα ποσες φωρες μπορουσε να ειχε τελειωσει το θεμα στα τελευταια δυο chapter), αλλα την χρησημοποιει για ανουσια πραγματα. Ετσι, μετετρεψε τον Kakashi απο υπερβολικα εξυπνο με μετριμενεσ δυναμεις, σε καποιον υπαρβολικα πολυ χαζος με την μεγαλητερη δυναμη στο naruto-verse. Θα πρωτημουσα να ειναι πολυ πιο αδυναμος απο οτι τωρα, και τοσο εξυπνος οσο παλαια, γιατι αυτον που βλεπουμε εκει δεν ειναι ο Kakashi, οπως αυτη που βλεπουμε εκει δεν ειναι η Sakura, Και ας μη μιλισω για τον Naruto καλητερα.

Για το αν ο Kakashi έπρεπε να αποφύγει ή όχι το Kage Bunshin του Naruto αφενός με κάλυψε η Teachan αφετέρου έχω να συμπληρώσω ότι δεν πάει να πει ότι επειδή κάποιος απέκρουσε μια επίθεση ενός Α επιπέδου μία φορά ότι θα αποκρούει και όλες τις υπόλοιπες απο αυτό το επίπεδο και κάτω. Δεν ακολουθείται λογική Wow στον τομέα αυτό.

-O λογος που ειναι λαθος αυτο που ανεφερες για την συγκεκριμενη περιπτωση ειναι:
Posted Image

"Ι don't fall for the same jutsu twice" - Ειναι κατι που χαρακτιριζε τον Kakashi ολο αυτον τον καιρο.
Τον Kakashi ηδη τον εβγαλε υποκριτη στο arc με τους immortals, τωρα τον βγαζει και ψευτη, τελειος off-character.

Τέλος προσωπικά στο Pain arc αντιλήφθηκα μεν τον Naruto να έχει δυναμώσει αλλά και πάλι δεν μου έδωσε την αίσθηση του ότι έχει φτάσει God mode or anything. Αφενός γιατί στα πλαίσια της σώμα με σώμα μάχης με τον Pain κατέληξε καρφωμένος στο έδαφος, αφετέρου αυτό που τον ξελάσπωσε ήταν το Kyuubi ουσιαστικά και αφετρίτου ουσιαστικά δεν ήταν (μόνο) αυτός που νίκησε τον Pain. Έχει ακόμη δρόμο μπροστά του και πνευματικά και σε επίπεδο ικανοτήτων.

- Το συγκεκριμενο Arc, δεν ειναι καθολου καλα δουλεμενο, και εχει τοσα λαθη που θα μπορουσαμε να πεθανουμε μετρωντας τα. Αλλα, θα μηλισω μονο για το τι εγινε με τους χαρακτιρες. Kishimoto gimped all Konoha, για να κανει τον Pein να φανει καλητερος απο οτι ειναι κανονικα. Κανενας απο τους Konoha ninja, δεν εδιξε καν το 1/4 απο αυτο που εχουν διξει στο παρελθον, οταν υποτιθειται επρεπαι να ηταν δυνατοτεροι τωρα. Η Tsunade φανικε να ειναι η πιο αχριστη Hokage στην ιστορια του Manga, και ο Konohamaru για καποιο λογο φανικε δυνατοτερος απο ολοι οι Jounin της Konoha (Counting Kakashi too). Φενεται, πως πλεον για τον Kishimoto, οι εχθροι μπορουν μονο να χασουν απο Rasengan και τιποτα αλλο, για καποιο αγνωστο λογο.

Η μαχη του Naruto vs Pein, ηταν απο τις χειροτερες μαχες του manga, καθολου δημιουργικη η εξυπνη, υπερβολικα πολυ απλοικη και ψεστικη. Ο Pein σε αντιθεση απο μερικα chapters εχει περισσοτερα Weak Points, και το "Delay" του, λες και τριπλασιαστικε. Ολο το training που περασε ο Naruto, και στο τελος τον βλεπουμε να νικαει με ενα πολυ "Forced" απο τον Kishimoto, Kagebunshin + Rasengan combo για ακομη μια φωρα. Ειδαμε πως ο Kishimoto κατεστρεψε ακομα περισσοτερη χαρακτιρες, οπως τον πατερα του Shikamaru, τον πατερα της Ino, τον πατερα του Shouji, τον Ebisu, την Shizune, και αλλοι πολλοι, χωρις να αναφερω ποσο κοροιδια ηταν η φαση με τον 4th...

Και ολα αυτα εγιναν, για να πεθανουν μερικοι, να ξαναερθουν στη ζωη, και να προχωρισουμε λες και δεν εγινε τπτ εντελως, ακριβως αυτο που ονομαζουμε Filler Arc.

Ολοι η μαχη ειχε μονο μια καλη σελιδα, αυτη με τις 8 ουρες του Kyuubi (Που για ενημερωση για αυτους που δεν ξερουν, ηταν μια απο τις λιγεσ σελιδες που ζωγραφισε ο Kishimoto. Αν δωσετε βαση, θα παρατηρησετε, πως εδως και πολυ καιρο, το περισσοτερο art-work δεν γινεται απο τον ιδιο, αλλα απο assistants, ενω κανονικα οι assitants μονο touches θα επρεπε να κανουν).
Posted Image

#6578 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 06 March 2010 - 11:06

γενικά σε παρα πολλά σημεία πρέπει να συμφωνήσω με την Gio. το 2ro arc fails hard σε ότι αφορά τις μάχες. indeed η μάχες δεν είναι πια έξυπνες απλά ένα show off από jutsu.

Ο Kishimoto καταφερει να κανει τα εξεις (και ειναι μονο λιγα παραδειγματα απο τα πολλα).
- Εκανε τον Kakashi απο εναν εξυπνο, εμπειρο, cool, χαρακτιρα με αρχες και πιστευω, σε εναν υποκριτη, ανοητο, χαζο χαρακτιρα και εναν ακομα Naruto-fan χωρις αξιοπρεπια και σεβασμο κανενα.
- Εκανε τον Shikamaru απο εναν υπερβολικα εξυπνο χαρακτιρα, σε εναν ιθοποιο ο οποιος βασιζεται στη τυχη για να δουλεψουν οι στρατιγικες του
- Εκανε τον Gaara απο εναν ψιχρο, ενδιαφερον, και απιστευτα καλο φθιαγμενο χαρακτιρα σε μια απο τις fangirls του Naruto που κλαιει σαν χοιρα διοτι ξερει πως ο Naruto μονο τον Sasuke θελει
- Εκανε την Sakura απο καποια την οποια ολοι θαυμασαμε οταν πολεμισε με τον Sasori, σε καποια η οποια μισει ολοι οι Naruto-fan κοινοτητα
- Εκανε τον Orochimaru απο εναν απο τους ποιο τρομακτικους και καλους φθαχμενους κακος σε shonen, σε ενα αστειο show.
- Σκοτοσε τον Kisame σαν να ηταν Filler Character
- Σκοτοσε δυο απο τους καλητερους χαρακτιρες που φθιαξε στο part II σαν να ηταν filler (Kakuzu & Hidan), και μονο και μονο για να διξει την ******* του ο naruto, εκανε τον Kakuzu, apo εξυπνο, γριγορο, και εμπειρο σε αργο, χαζο, και Genin-level ninja.
- Εφθιαξε τον Pein, ο πιο filler κακος τις ιστοριας ολων των manga.
- Εκανε τον Madara, να εχει ενα ανουσιο αποτελεσμα, με την ******* με το φεγγαρι. Τhis is not evangelion sir.
- Εκανε τον Jiraia κοροιδο
- Εφτυσε το ονομα του Sarutobi 2 φωρες.
- Ολοι οι 9 rookies, εχουν χασει την προσοπικοτητα τους με το εναν η τον αλλο τροπο, εκτο απο το οτι τους εχει ξεχασει καπου στο διαστιμα. Καμια σχεση με την detailed αναπτηξη που ειχανε ολοι οι χαρακτιρες, στι part I.
- Και αλλα πολλα που δεν εχω το χρονο η τη διαθεση να αναφερω.

Το οτι σου αρεσει κατι, η εισαι fan κατι, δε θα πει οτι θα δεχεσαι οτι και αν σου διχνει αυτο το κατι, σαφως θα το υποστιριξεις, αλλα δε θα αφισεις την αγαπη σου για το συγκεκριμενο νασε τυφλωσει, That's not being a fan, that my friend is what i call a "Tard".

και σε αυτά συμφωνώ, μάλλον διαφωνώ λίγο για τον γύρεψα ο οποιος ούτε εμενα μου άρεσε αλλα και πάλι πέθανε πολύ ωραία. όσον αφορά τον πέιν, μπορεί να είναι ο καλύτερος μου η από τους καλύτερους μου χαρακτήρες αλλα indeed ήτανε τελείως κομπάρσος.

αν δεν σε δυσκολεύει κάποια στιγμή θα ήθελα αν μπορείς σε κάνα vm or pm να μου πεις διαφορα για τον sarutobi επειδή τον έχεις θεοποιήσει κάπως και δεν θυμάμαι πουθενά να διαβάζω τόσα καλά για αυτόν

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#6579 Gio

Gio

Rurouni

• Members
  • 47 posts

Posted 06 March 2010 - 14:47

Βασικα, αν και οντως του αξιζει να θεοποιθει, δεν το θεοποισα εγω στα παραπανω Post. Ξερεις πως οι περισσοτεροι ninja εχουν και ενα ψευδομινο, ετσι? ετσι οπως Του Kakashi ειναι "The Copy Ninja", του Gaara "Gaara of the Sand", του Sakumo "White Fang", του Minato "Yellow Flash", και ολα τα σεχετικα, του Sarutobi ηταν "The God of Ninja".

Μπορει να μην εχεις διαβασει αρκετα για αυτον, ωστε να πιστεψεις οτι το παρατσουκλι του συμβολιζει κατι στην πραγματικοτητα, αλλα ειναι ευκολο να το βγαλει κανεις σαν συμπερασμα, αν σκεφτουμε την μαχι του με τον Orichimaru. Οταν πολεμησε τον Orochimaru, ο Orochimaru του τοτε ηταν πολυ πιο δυνατος απο τον Orochimaru που ειδαμε να παιζει με τον 4-tails, και σε αυτο νομιζω ειναι κατι που θα συμφωνουσαμε ολοι και ας μην το εχει διξει ο ιδιος ο Kishimoto στο τελος της μαχης. Απο εκει και περα, ο Sarutobi, στην υλικια που ηταν πολεμισε 3 Kage-Level (Orochimaru, 1st, 2nd), πρακτικα στα ισα, και επιπλεον εκανε 3 φωρες την τεχνικη που πιρε τη ζωη του τεταρτου.

Επισης, δε ξερω κατα ποσο το προσεξατε, αλλα υποτιθετε πως τα Fire Jutsu ειναι η ιδικοτητα των Uchiha, το δυνατοτερο Fire Jutsu σε ολο το manga ομως το εκανε ο Sarutobi, παραολο που βρισκοταν στην υλικια του.

Φανταζεσαι λοιπον τι θα μπορουσε να κανει το ατομο οταν ηταν νεος, και λογικο να εχει παρει τετιο nickname. Ο Sarutobi ηταν οπωσδηποτε ο πιο ολοκληρωμενος, και δυνατοτερος ninja σε ολο το narutoverse. Αμα προσεξεις, μεσα στο manga αναφερεται πως ο Yellow Flash θα μπορουσε να τον ειχε ξεπερασει καποια στηγμη, αλλα πεθανε πριν τα καταφερει.
Posted Image

#6580 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 06 March 2010 - 15:06

Φανταζεσαι λοιπον τι θα μπορουσε να κανει το ατομο οταν ηταν νεος, και λογικο να εχει παρει τετιο nickname. Ο Sarutobi ηταν οπωσδηποτε ο πιο ολοκληρωμενος, και δυνατοτερος ninja σε ολο το narutoverse. Αμα προσεξεις, μεσα στο manga αναφερεται πως ο Yellow Flash θα μπορουσε να τον ειχε ξεπερασει καποια στηγμη, αλλα πεθανε πριν τα καταφερει.

Εισαι σιγουρος για το τελευταιο?Γιατι θυμαμε σε συνεντευξη του ο kishimoto (η οποια ειχε postaristei και εδω, και ειναι αληθινη) ειχε πει οτι ο δυνατοτερος shinobi εκ των νεκρων ηταν ο 1st hokage και ο Minatο.
Note η συνεντευξη αυτη ηταν πριν 2 χρονια.

Δε μπορω να ξερω τι εκανε στα νιατα του αλλα απο τον Oro εχασε κανονικοτατα, και μου φαινετε σχεδον αδυνατον να υπαρχει εστω και ενας shinobi που να μπορει να φτασει εστω και κοντα στη δυναμη του Rikudu sennin η του Nagato Οταν ηταν σε full power σε ενα σωμα.

qzMHWHd.png

#6581 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 06 March 2010 - 15:14

Spoiler:

WIN, WIN, WIN! :P

του Sarutobi ηταν "The God of Ninja".

Δεν θυμάμαι αν έλεγε τπτ τέτοιο στο manga, αλλά στο anime (στην μετάφραση των aone που είχα εγώ τουλ) απ' όσο είχα δει "the professor" ήταν το παρατσούκλι του, ακριβώς επειδή φημίζονταν ότι ήξερε κάθε (well, at least most of them) ninjutsu.

Ο Sarutobi ηταν οπωσδηποτε ο πιο ολοκληρωμενος, και δυνατοτερος ninja σε ολο το narutoverse.

Μάλλον εννοείς από τους μη-"cheaters", γιατί ακόμη και νέος και στην ακμή του δεν νομίζω να μπορούσε να είναι on par με τον Itachi. :P

Ο Hashirama πάλι ήταν που μου φάνηκε ο δυνατότερος hokage (ίσως και ninja): blood limit user και νίκησε τον Madara, που είχε και EMS. Monster. :canthelp:

Btw σε γενικές γραμμές συμφωνώ κι εγώ με τα όσα είπες, σχετικά με την πτώση της σειράς... κρίμα όντως, και μου είχε αρέσει πολύ στην αρχή, ειδικά οι στρατηγικές μάχες/ιδεολογία chakra/akatsuki, καθώς και τα διάφορα νοήματα που περνούσε.

#6582 Gio

Gio

Rurouni

• Members
  • 47 posts

Posted 06 March 2010 - 15:32

Posted Image

Δε μπορω να ξερω τι εκανε στα νιατα του αλλα απο τον Oro εχασε κανονικοτατα, και μου φαινετε σχεδον αδυνατον να υπαρχει εστω και ενας shinobi που να μπορει να φτασει εστω και κοντα στη δυναμη του Rikudu sennin η του Nagato Οταν ηταν σε full power σε ενα σωμα.

Ε οχι, ειπαμε, διαφωρες αποψεων, αλλα συγκρινεις τον Pein με τον Sarutobi... Thats Blasphemy.

Μάλλον εννοείς από τους μη-"cheaters", γιατί ακόμη και νέος και στην ακμή του δεν νομίζω να μπορούσε να είναι on par με τον Itachi. :P

Itachi vs Sarutobi (Old)?, Σιγουρα νικαει ο Itachi, αν και θα δυσκολευοταν αρκετα.
Itachi vs Sarutobi (prime) ? Itachi falls down before he knows whats happening.

Σιγουρα, συμφωνω πως ο Itachi ηταν μεγαλη υπερδηναμη, αν και ποτε δεν τον πιγα πρωσοπικα, η δυναμη του ειναι κατι που δεν μπορω να αρνηθω. Αλλα να τον αποκαλουμε και δυνατοτερος απο τον Sarutobi, ε οχι xD.
Posted Image

#6583 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 06 March 2010 - 15:40

Itachi vs Sarutobi (prime) ? Itachi falls down before he knows whats happening.

Το θέμα είναι ότι ο Saru δεν ήταν ούτε jinchuuriki, ούτε blood limit user. Σε αυτή την σειρά so far απ' όσο έχω δει, αν δεν κατέχεις τουλ ένα από τα 2 (όπως οι 2 πρωταγωνιστές άλλωστε, γι' αυτό και τους λέω "cheaters", γιατί αν και σίγουρα προπονήθηκαν πολύ στην ζωή τους, χωρίς το "cheat" τους θα ήταν μέτριας δύναμης shinobi) δεν μπορείς με τίποτα να γίνεις ο δυνατότερος.

Genjutsu battle, νικάει ο Itachi (και δεν είναι λίγο)

Taijutsu battle δεν νομίζω ξέρουμε σίγουρα, αλλά ας πω Saru

Ninjutsu battle ομοίως με πάνω, λόγω των πολλών τεχνικών που γνώριζε (ο Saru)

Ενεργοποιώντας τις 3 τεχνικές του MS όμως, λήγει η ιστορία. Εδώ ο Danzou που ήταν πάνω κάτω στο επίπεδο του Saru (άντε πιο κάτω), χωρίς το Sharingan/Izanagi θα ήταν αμέσως νεκρός. :P

Edited by Zoro, 06 March 2010 - 15:48.

#6584 Gio

Gio

Rurouni

• Members
  • 47 posts

Posted 06 March 2010 - 15:57

Danzo?, κοντα στον Sarutobi?, μπορει οταν ηταν μωρα, ο Danzo απεχει πολλα χιλιομετρα απο τον Sarutobi.

O Guy ξερει πως να πολεμισει Sharingan-user, λες να μη ξερει "He who was hailed as the god of shinobi" ?

Δεν εχει Jinchuuriki η Bloodline limit, so?. Ουτε ο τεταρτος ειχε τιποτα απο τα δυο, και σιγα το πραγμα, ο Weak Form Orochimaru επεξες με τον 4-Tailed Kyuubi σαν να ηταν κατικιδιο. Ο Madara ειχε τον Kyuubi σαν κατικιδιο και ητιθικε απο τον πρωτο, αφου ξερουμε οτι Sarutobi (Prime) > 1st Hokage (Prime). Τι και αν δεν ειναι τοσο θεαματικος οπως oi lousy Bloodline-limit users η Jinchuuriki dudes.

Πολυ απο τouς πιο δυνατους χαρακτιρες δεν εχουν τπτ απο τα δυο, μην αφινεις την αγαπη σου για τον Itachi να σε τυφλωσει, το οτι Part II = Sharingan Circus, δεν θα πει οτι αυτοι που δεν το εχουν σταματανε να ειναι καπιοι...

Edited by Gio, 06 March 2010 - 16:22.

Posted Image

#6585 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 06 March 2010 - 16:05

Ε οχι, ειπαμε, διαφωρες αποψεων, αλλα συγκρινεις τον Pein με τον Sarutobi... Thats Blasphemy.

Δε μπορω να καταλαβω το γιατι.Οταν ο Nagato Ηταν σε full power (aka με το κανονικο του σωμα και οχι με τα 6 realms) γιατι ειναι αδικο να μη τους συγκρινουμε και τους 2 σε top shape ειχε
1)Ιmmunity σε ολλα τα ninjutsu.
2)Απειρα summons Για καθε κατασταση.
3)Με μια λαβη εβγαζε την ψυχη του αλλου, κατι για το οποιο ο sarutobi επρεπε να θυσιασει τη ζωη του.
4)Shinra tensei-bansho tennin
5)Ολλα τα elemental affinities
6)Chakra αρκετο για να καταστρεψει το ισχυροτερο shinobi ψωριο, να το αναγεννηση (lol, ακομα γελαω με αυτη τη *******) και να κλεισει το 6tails kuyybi σε ενα φεγγαρι.

On top of that ειχε μαθει καθε Jutsu Που του διδαξε ο jirayia σε ηλικια οση ο naruto στο Part1.
Moreover Οταν ο sarutobi εριξε ενα explosive tag στον 2ο hokage, αυτος εχασε το ποδι του.ο nagato εφαγε μια 20αρια ολλες στα ποδια απο τον Hanzo Και ουτε καν γονατισε.....
In other words στο τομεα Ninjutsu και taijutsu ειναι ανικητος και δε θυμαμε τον sarutobi χρηστη genjutsu.

Οσο αφορα τον itachi, δεν εχει δειξει ενα Jutsu ο sarutobi Που να μπορει να περασει απο την αμυνα του susanoo, η ικανοτητα να κανει outrun την amaterasu.

qzMHWHd.png