Με το που έδειξε ο Oda ότι η συμμαχία Kidd πάει να τα βάλει με τον Shanks, αμέσως έπεσαν όλα τα forums (κυρίως ξένα), καθώς και reviewers (στο YouTube) να πουν: R.I.P. Kidd Alliance, It was fun knowing you, κτλ. ότι δηλαδή ο Shanks με το hype που έχει (από πάντα, αλλά και από την "σύγκρουση" με τον Whitebeard και την παρουσία του στο Marineford) θα τους ξεπετάξει με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη πολύ εύκολα... Υπάρχουν πολλοί που τον hypάρουν σε σημείο να λένε ότι αυτός και ο Mihawk είναι πάνω από τους άλλους Yonkou και κοντά σε Pirate King level. Προφανώς και έχει φάει hype και από τον Oda (νομίζω ότι είπε κάπου ότι έχει το πιο δυνατό haki στον κόσμο), αλλά νομίζω ότι όντως θα συμφωνήσω (σχετικά) με τον Zem@c στο ότι πολλοί τον υπερτιμούν...
Παίζει όντως να μην είναι τόσο δυνατός όσο νομίζουμε και να είναι λίγο πιο κάτω και από Blackbeard και από Kaido. Όσο για το πλήρωμά του, όλοι φαίνεται να έχουν haki-based ικανότητες, οπότε πάλι είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Γενικά είναι καμιά 10αριά χαρακτήρες που δεν έχουμε δει το potential τους (Dragon, Mihawk, Gorosei, Kaido, Shanks, κτλ.), οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Μετά υπάρχει και ένα άλλο θέμα: ποιός είναι ο στόχος του Shanks; Δεν με πείθει εμένα ότι θέλει απλά να κάθεται και να μπεκρουλιάζει. Υπάρχουν θεωρίες ότι συνεργάζεται με τον Dragon, ότι προετοιμάζει μια επόμενη γενιά πειρατών (όπως έκανε με τον Luffy) για να ανατρέψουν την World Government, κτλ. αλλά ακόμα τσιμουδιά από τον Oda.
IMO, είναι 50-50. Θα ήθελα ο Oda να τον παρουσιάσει σαν τον πιο δυνατό Yonko (γιατί έτσι οι "καλοί" θα έχουν ένα πλεονέκτημα απέναντι στους κακούς), αλλά μπορεί για λόγους suspense να τον βάλει πιο κάτω από τον Kaido και τον Blackbeard (και ίσως να βάλει τον Blackbeard να τον σκοτώσει. -> με τον Mihawk να πάει να τον βοηθήσει και να πεθάνει από το χέρι του Shiliew ώστε να τα match-ups Luffy-Blackbeard και Zoro-Shiliew να είναι συναισθηματικά φορτισμένα)...