To Dressrosa arc ξεκίνησε πριν δώσω Πανελλήνιες και τελείωσε αφού έδωσα τη 2η εξεταστική μου... Oh well...
Ένα chapter στο οποίο πραγματικά δεν έγινε τίποτα, ελπίζω να του φτάνει για "διάλειμμα" και να μην έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ γιορτές και πανηγύρια...
Posted 26 June 2015 - 13:07
Οκ, πάει το αρκ. Ας το ξεχάσουμε σαν ένα κακό μεθύσι.
Νομίζω πως είναι ώρα για νέο νακάμα. Νομίζω πως η Βιολέττα μπορεί να καταλήξει στο πλήρωμα.
Posted 26 June 2015 - 14:25
redpower, ειλικρινά. Τρία χρόνια μιλάω μαζί σου για το OP, σχεδόν πάντα διαφωνούσαμε, αλλά είναι πραγματικά η πρώτη φορά που νιώθω ότι διαφωνείς απλώς για να μου πας κόντρα λόγω παράδοσης ή κάτι παρόμοιο.
Παρ'όλα αυτά, πιστεύω ότι έχεις άδικο. Μια χαρά μπορούσε να πει την ίδια ιστορία με λιγότερα κομπαρσοpanels. Εδώ πέρα όμως δεν μιλάμε για ένα-δυο panels με κομπάρσους, αλλά για ολόκληρες σελίδες με κομπάρσους και κάποιον random να μας φωνάζει τι βλέπουν ή τι γίνεται τριγύρω τους. Γρηγορότερο pacing δεν σημαίνει απαραίτητα μικρότερο από άποψη τσάπτερς arc. Σημαίνει να λες αυτό που θες να πεις, να δείχνεις αυτό που θες να δείξεις και κυρίως να καταλήγεις εκεί που θέλεις να καταλήξεις πιο γρήγορα και αφού το κάνεις αυτό, αν το θεωρείς απαραίτητο να σπαταλάς περισσότερη ώρα στην κατάληξη. Μια χαρά μπορούσε να κόψει κομπάρσους για να μας δώσει καλύτερες μάχες. Μια χαρά θα μπορούσε να κόψει κομπάρσους για να αφιερώσει περισσότερα πάνελς σε άλλα γεγονότα, που μπορεί μακροπρόθεσμα να μην είχαν σημασία αλλά θα μας άρεσαν εμάς σαν θεατές, όπως τις σχεδόν off-panel μάχες του Sabo. Και αν δεν υπήρχε κάτι άλλο να αναπτύξει σε κάποια σκηνή, δεν θα χανόταν τίποτα αν πήγαινε πιο γρήγορα στην επόμενη. Το arc θα παρέμενε το ίδιο από άποψη πλοκής, αλλά θα ήταν απείρως πιο ευχάριστο στην ανάγνωση.
Όχι φίλε μου δεν έχω κάτι μαζί σου. Ίσα ίσα είσαι από αυτούς που με έκαναν να αρχίσω να βλέπω με διαφορετικό μάτι το Dressrosa arc.
Έχεις δίκαιο πιο γρήγορο pacing δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει και πιο γρήγορα. Μπόρεις όπως λες να δώσεις βάρος στις μάχες πιο πολύ.
Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι το arc ήταν μεγάλο και από όσο γνωρίζω έχουν την τάση να μεγαλώνουν και άλλο χρόνο με το χρονο. Και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα είτε αργό pacing ή πολύ λεπτομέρεια. Πάρε παράδειγμα το τελευταίο chapter πολύ λεπτομέρεια και ουσία μηδέν. Σαν να μην υπήρχε το chapter. Δηλαδή εάν έχεις (Oda) στόχο να το τραβάς κάθε φορά πιο πολύ με λεπτομέρειες για να κάνεις τα arc μεγαλύτερα και μεγαλύτερα άστο καλύτερα. Ο κόσμος θα βαρεθεί και θα σε αφήσει.
Edited by redpower1989, 26 June 2015 - 14:25.
Posted 26 June 2015 - 18:20
Οκ, πάει το αρκ. Ας το ξεχάσουμε σαν ένα κακό μεθύσι.
Νομίζω πως είναι ώρα για νέο νακάμα. Νομίζω πως η Βιολέττα μπορεί να καταλήξει στο πλήρωμα.
+1 Το μονο που με κανει να πιστευω οτι δε θα γινει, ειναι οτι δεν εχει το πολυ δεσιμο με luffy(οπως πχ εγινε με rebecca ή με τους προηγουμενους SHs με εξαιρεση τη Robin που τη δεχτηκε χωρις πολλα πολλα).
Kαι πιστευω η Viola ισως ειναι αυτη που θα κοψει το παρτι και θα ενημερωσει τον luffy για τα μπλεξιματα του sanji και της παρεας του.
Ερωτηση.
Λετε να εχουμε απαγωγη sanji??
Δηλαδη να σωσει το crew, να εχει σαπισει pekoms και tamago αλλα στο πλοιο να ειναι μεσα η B.M(θυμηθειτε που οταν ο Pekoms μιλουσε στην B.Mam οτι βρηκαν τον Ceasar χωρις den den mushi.. Αρα παιζει να ηταν στο πλοιο) και να μην μπορει να κανει πολλα παρα μονο να σωσει το crew που θα φυγει με coup de burst...
Kι ετσι ο καλυτερος μαγειρας του κοσμου να σωσει το τομαρι του φτιαχνοντας γαματα φαγητα στην B.Mam...
Edited by zoro77, 26 June 2015 - 18:21.
Posted 26 June 2015 - 18:35
Ασχετο αλλα βλεποντας ακομα και τον ουζαπο να χρησιμοπιει χακι εχω μια απορια.... τα cyborgs/pacifista μπορουν να εχουν χακι?
"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."
Posted 26 June 2015 - 19:13
^Λογικα οχι γιατι δεν ειναι "σκεφτομενοι" για να εχουν συναισθηματα και να κανουν awake το haki (με κανα plot plot no mi παλι δε ξερω)
Τώρα σχετικά με το arc θελω να πω οτι γενικά πιστεύω εισήγαγε πολλούς αχρείαστους χαρακτήρες και έσπασε το πλήρωμα χωρίς λογο και δεν μπορω να καταλαβω καν γιατι το έκανε.
Δεν κατάλαβα ας πουμε γιατι να υπάρχει ο don chnjao που εχει king's haki (που εχουν σημαντικοι χαρακτηρες στο opverse) και οποιος δεν συνεβαλε πουθενα ουσιαστικά, ουτε εβγαλε ko καποιον ουτε τιποτα
αντιθετα μαλιστα τον υποβαθμισε κιολας και με το flashback (1 hit ko απο garp) και στις μαχες.
Επισης πιστευω πρεπει να σταματησει η συνταγη του οτι καποιοι βρισκονται σε κακη κατασταση και ο Luffy τους σωζει. Θελω Pirate Luffy οχι Hero Luffy (κατι που δηωσε και ο ιδιος και κανει ακριβως το αντιθετο).
Θα σμφωνησω οτι εγινε κακη διαχειριση των μαχων. Βασικα γενικα ο Oda εκανε κακη διαχειριση. Ειχε στον παγο ολοκληρο admiral. Eπισης με προβληματισε η κατασταση του Luffy παρα πολυ και γενικα οτι εχουμε να δουμε
ενεργους SH πάρα πολυ καιρο. Να φανταστειτε το τελευταιο σοβαρο 1 vs 1 του Zoro πρεπει να ειναι με το Ryuma (αυτο με το χταποδι και το fodder του DD ειναι αστεια) και του Sanji με τον Absalom(που δεν ηταν κανονικο fight)
ενω εχει να νικησιε καποιον σοβαρο απο το Ennies Lobby!!!
To προβλημα ομως δεν ηταν αυτο γιατι ακομα και αν δεν εδειχνε αυτα εδειχνε τοσο καλα την ιστορια (Marineford, Impel Down) που δεν με ενοιαζε. Μετα το TS ομως εχει κανει 3 arc στα οποια εχει μεινει αδικαιολογητα στατικος.
Εχουν προκαλεσει σε πολεμο 2 yonku και εμεις εχουμε μεινει ακομα εγκλωβισμενοι στο Dofla.
Γενικα βλεπω οτι εκτος απο το pacing κραταει και στατικους τους χαρακτηρες και δεν μπορω να καταλαβω γιατι. Σε 2 χρονια arc η μονη αλλαγη που ειδαμε στο πληρωμα ειναι το gear4 και το haki του usopp.
Αποψη μου παντα
Posted 27 June 2015 - 14:45
Η παλια χιλιοειπωμενη θεωρια με την Lola να ναι κορη της big mom και να γινει συμμαχος η εστω να τους παρει με καλο ματι τι σας λεει;
Λετε ενω φαινεται σκυλα και ξινη οταν μαθει οτι της εσωσαν την κορη (?) να γινει φιλοσπλαχνη μαμακα οπως ο αιμοδιψης barto εγινε ενα fanboy?
Προσωπικα δε θα μου πολυαρεσε (επειδη ακριβως το χουν πει τοσα χρονια :Ρ ) αλλα δεν παυει να ειναι ενδιαφερον μιας και τωρα θα δουμε τι απεγινε με το υπολοιπο crew.
Edited by Nikos21, 27 June 2015 - 14:45.
Posted 28 June 2015 - 10:55
Βασικα και να ηταν σωστη αυτη η θεωρια, δηλαδη ετσι να το υπολογιζε ο Oda πιστευω επειδη εχει ειπωθει εδω και τοσα χρονια (thriller bark arc) μονο και μονο γι'αυτο θα το αλλαξε πιστευω
Posted 01 July 2015 - 15:19
Πάει και ο Joker. Rest in pepperonis. Πάμε λίγο ένα tribute με... ότι στο διάβολο μουσική είναι αυτό τέλος πάντων..
Posted 02 July 2015 - 08:18
http://www.mangapanda.com/one-piece/792
Βγηκε!! Αυτο το chapter για μενα δικαιολογει ολη τη συμπεριφορα τοu fujitora στο arc. Ο Oda εσωσε το arc!... Θα εξηγησω τη σκεψη μου αργοτερα
Edited by zoro77, 02 July 2015 - 08:33.
Posted 02 July 2015 - 10:29
http://www.mangapanda.com/one-piece/792
Βγηκε!! Αυτο το chapter για μενα δικαιολογει ολη τη συμπεριφορα τοu fujitora στο arc. Ο Oda εσωσε το arc!... Θα εξηγησω τη σκεψη μου αργοτερα
H μετάφραση του mangapanda είναι πολύ κακή για να βγάλω συμπέρασμα. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε ο Fujitora.
Στα + του τσάπτερ, δεν είχαμε τόση κομπαρσαρία να ζητοκραυγάζει όσο περιμένα και η πλοκή προχώρησε λίγο με τους Revolutionaries.
Στα - του τσάπτερ, το ότι η μάχη Sabo-Burgess έγινε offscreen. Έλα τώρα, θα μπορούσε να είναι τόσο καλή μάχη-βάλσαμο για τις μέτριες μάχες του αρκ...
Posted 02 July 2015 - 11:04
Οντως περιμενω κι εγω αλλη μεταφραση γιατι του mangapanda πρεπει να ταν google translate στα λογια του fuji. Οσες φορες και να τα διαβασα δεν εβγαζα νοημα.
Στα θετικα δεν κρυφτηκε απο τον κοσμο ποιος νικησε τον ντοφλα οπως τοτε με κροκο!
Posted 02 July 2015 - 12:13
Posted 02 July 2015 - 14:02
H μετάφραση του mangapanda είναι πολύ κακή για να βγάλω συμπέρασμα. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε ο Fujitora.
Στα + του τσάπτερ, δεν είχαμε τόση κομπαρσαρία να ζητοκραυγάζει όσο περιμένα και η πλοκή προχώρησε λίγο με τους Revolutionaries.
Στα - του τσάπτερ, το ότι η μάχη Sabo-Burgess έγινε offscreen. Έλα τώρα, θα μπορούσε να είναι τόσο καλή μάχη-βάλσαμο για τις μέτριες μάχες του αρκ...
Eιναι αυτο που λεει ο itachi se.
Δηλαδη ο fujitora δεν βοηθησε καθολου εναντια στον DD επιτηδες για να μην παρει καθολου το credit η WG... Oπως εγινε στην arabasta και δοθηκε η νικη του croco στον smoker(που καν μαλιστα δεν παλεψε). Επιτηδες λοιπον γνωστοποιησε στον κοσμο οτι η αρχη του κακου σε μια ειρηνικη χωρα σαν της dressrosa ξεκινησε απο το λανθασμενο shichibukai system που αφησε εναν πειρατη να γινει βασιλιας φεροντας τεραστια ευθυνη η WG. Eτσι ο fujitora σαν εκπροσωπος της WG ζητησε συγγνωμη. Θα μπορουσε καλλιστα αυτη τη συγγνωμη να την εδινε και χωρις να το μαθει ο κοσμος. Ο τυπας ομως εστειλε marines και γνωστοποιησε επιτηδες τη συγγνωμη του σε 3 τουλαχιστον γειτονικους λαους χτυπωντας εμμεσως τις αποφασεις της WG.
Δηλαδη για μενα το arc το εσωσε απο την αποψη οτι μεχρι το σημερινο chapter φαινοταν οτι ο oda τα σκατωσε και με το ζορι ηθελε να κανει ηρωα τον luffy. Το ακυρωσε ομως αυτο δειχνοντας μας οτι ο fujitora ειχε τους λογους του που δεν κινηθηκε. Δεν ειναι τυχαιο που ο oda μας τον παρουσιασε ως gambler στην αρχη ουτε τυχαια τα λογια του στον Sabo, oυτε επισης τυχαια τα λογια του στον Maynard που τον απετρεψε να επιτεθει στον DD λεγοντας του: ''τι νομιζεις οτι η WG ειναι κανας θεος?''
Για μενα το σημερινο chap περνει 10/10 γιατι μας παρουσιαζει εναν διαφορετικο τυπο χαρακτηρα που ελειπε απο το OP. Toν εξυπνο πολιτικο που θα παιζει ποκερ για να κερδισει... Παιζει να γραφει τελειως στα @@ του τη θεση του ως admiral και γι αυτο την εξεθεσε σε κινδυνο μιας και ολοι γνωριζουμε οτι ο Sakazuki δεν τα γουσταρει αυτα. Για αλλη μια φορα εδειξε ο Oda οτι δεν ειναι μονοδιαστατος στους χαρακτηρες. ΟΚ ειναι γαματο οι admirals να ειναι αδυσωπητοι και κυνικοι, ομως γιατι να μην υπαρχει κι ενα εξυπνο στρατηγικο μυαλο που ρισκαρει?
Εν ολιγοις αν ηθελε ο fujitora θα ειχε τελειωσει το παιχνιδι μονος του. Το αφησε ομως γιατι εχει σχεδια..
Edited by zoro77, 02 July 2015 - 14:05.
Posted 02 July 2015 - 14:12
συμφωνω πολυ με τα σχολια σου zoro777
επίσης δε ξερω αν καταλαβε κανεις οτι ο Fujitora απλά δεν εκανε τιποτα με το κλουβι, δε βοηθησε, δεν εσπρωχνε! Εκανε πως εσπρωχνε! Στο πανελ φαινεται καθαρα ότι με το που εξαφανιζεται το κλουβι όλοι όσοι σπρώχνανε πεταχτηκανε με τη μουρη μπροστα προφανως λογω φυσικής. Ομως ο μονος που καθεται ακινητος σα να μην εγινε τιποτα ηταν ο Fujitora. Γιατί; γιατι προφανως δεν εβαζε καθολου δυναμη! δεν εσπρωχνε. Γιατι ίσως αν εβαζε φουλ δυναμη μπορει να το διελυε τοκλουβι; και γενικα ηθελε να εχει πολυ ουδετερη θεση μαχητικα, ξεκαθαριζοντας όμως οτι απο την ουδετερη θεση του (απραγιας) υποστηριζει το λουφυ! ιδου το πανελ http://readms.com/r/one_piece/791/2837/10
Γενικα πολυ ενδιαφερον χαρακτηρας ο οποιος παει να φερει ισορροπίες στο διεφθαρμενο κόσμο της παγκοσμιας κυβερνησης. Ειμαι πολυ περιεργος να δω τη συνεχεια