Εγώ πάλι δεν πιστεύω πως ο Vergo πρόδωσε τον Corazon γιατί απλά δε το ξέρει, δε γίνεται να μη ξερουν οι marines ότι ο Vergo είναι inside man. άλλωστε ίσως να θέλησαν να τ οστείλουν στο G5 επείδη θεωρείται dead end στους marines και για αυτό να μην τον κάλεσαν στον πόλεμο ενάντια στον Whitebeard.
Εγώ πιστεύω όπως υπόθηκε ότι όντως ο Vergo μέσα από την δράση του στους marines έμαθε ότι ο Corazon είναι πράκτορας και το είπε στον Dofla. Οι marines δεν ξέρουν ότι ο Vergo είναι inside man γιατί θα τον είχαν καταλάβει από καιρό. Αυτό ήταν ξεκάθαρο από το Punk Hazard. Επίσης το γεγονός ότι ο corazon που ήταν μέσα στους executives και στον στενό κύκλο του Dofla δεν ήξερε λεπτομέριες για την αποστολή του Vergo αποδεικνύει ότι ελάχιστοι εαν όχι μόνο ο Dofla γνώριζαν για την αποστολή του.
Επίσης αυτό το chapter για μένα περιπλέκει λίγο τα πράγματα. Από την μια μας δίνει πληροφορίες για το D από ένα άτομο που είναι πράκτορας του Sengoku και του δίνει λογαριασμό για τις κινήσεις του Dofla και την προσπάθεια του να διώξει τα παιδιά και από την άλλη λέει στον Law ότι δεν δουλεύει για τους marines και προσπαθεί να τον σώσει για το will of D.
Και ρωτάω πως γίνετε να δουλεύεις για τον Sengoku και να νοιάζεσαι για τους D και τον πόλεμο εναντίον της WG και των Nobles??