Δεν το λεω για να σας κρινω αλλα θυμαμαι πριν 10 χρονια αυτο το φορουμ να ειναι στο prime του και με στεναχωρει να το βλεπω ετσι. Αλλα ολοι εχουμε μεγαλωσει, εχουμε ενα σωρο προβληματα και τρεχουμε .. λογικο ειναι αλλα οσο να ναι μια νοσταλγια για την previous era σε πιανει 
Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ το One Piece τα τελευταία χρόνια με την συχνότητα που το έκανα παλιότερα. Το κλείσιμο του mangastream το 2019 συνέβαλλε σίγουρα λίγο σε αυτό, αλλά το Wano από κάποιο σημείο και μετά με κούρασε αρκετά ώστε απλώς να σταματήσω να παρακολουθώ την σειρά. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει ή το σιχαίνομαι, απλώς δεν με νοιάζει πλέον. Στην αρχή, άφηνα να μαζεύονται τσάπτερς και τα διάβαζα μαζεμένα, πλέον δεν κάνω ούτε αυτό. Μαθαίνω από άλλους ή διαβάζω εδώ όποτε έρχομαι ότι εμφανίστηκε ο Vegapunk και ότι γίνονται διάφορα τα οποία περίμενα δεκαετίες να γίνουν και είμαι "μεχ, καλά ίσως το διαβάσω κάποια στιγμή". Λίγο το ότι την βρίσκω αρκετά "παιδική" σαν σειρά σε σχέση με άλλα shonen πλέον, λίγο το πως χειρίστηκε τον Kaidou, την Big Mom και τους Beast Pirates που σκότωσε και το τελευταίο hype που μου είχε μείνει για τον μεγάλο πόλεμο που ετοιμάζει ο Oda και ίσως άλλοι λόγοι, με έχουν κάνει να μην με νοιάζει ιδιαίτερα, τουλάχιστον όχι αρκετά ώστε να έρθω εδώ ή να πάω αλλού και να ασκήσω την essay μεγέθους κριτική που έκανα παλιότερα, κατά την διάρκεια του Punk Hazard και της Dressrosa, ας πούμε.
Πέρα από το One Piece και το συγκεκριμένο φόρουμ, τα φόρουμς πεθαίνουν γενικά από το 2016ish και μετά, αργά αλλά σταθερά. Είναι μέρος της παλιότερης εποχής του ίντερνετ και κουλτούρας, και δεν χωράνε πλέον στο κεντρικοποιημένο διαδίκτυο των υπερβολικά γρήγορων ρυθμών. Μόνο τα πολύ μεγάλα έχουν μείνει ακόμα, και ακόμα και αυτά χάνουν κόσμο σιγά σιγά.