Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 10 votes

One Piece latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]


  • Please log in to reply
16945 replies to this topic

#16771 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 22 December 2022 - 19:59

OK, για να τα πιασουμε ενα ενα γιατι τωρα οντως ξεκαθαριζει η φαση.

 

Και θα το δω μεχρι το τελος και θα το κραζω αν κρινω οτι το αξιζει σε καποια κομματια. Αυτο που γραφεις δεν βγαζει καν νοημα. Τι σημαινει αν ασκειτε αρνητικη κριτικη μην το βλεπετε; Ειμαι φαν της σειρας απο το δημοτικο. Κοντευω τα 30. Αν κρινω οτι κανει κατι λαθος θα το γραψω. Deal with it.

 

Πρωτον, το περιμενα οτι θα πεις κατι τετοιο. Το OPtards ασχολιαστο, btw  :bleh: Εχω και εγω σχολιασμους και κριτικη για διαφορα σημεια του εργου, εννοειται πως πρεπει να υπαρχει γονιμη αντιμετωπιση ενος εργου και οχι τυφλος φανατισμος, απλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο τωρα.

 

Εγω λεω οτι δεν υπαρχει νοημα να κρινεται κατι αναιτια, οταν λεμε οτι ο Luffy δεν μπορει να εχει τετοια goofy δυναμη και το συγκρινει με looney tunes, δεν καταλαβαινει κανεις οτι σε χαλαει το υφος της μαχης, αλλα οτι σε χαλαει το παιδικο-καρτουνιστικο της δυναμης καθαυτης. Τρομερη διαφορα κατ'εμε. Υπερβολη για χαριν λογου ηταν το "μην το διαβαζετε", εννοειται πως, σαν longtime fan, θα το διαβασεις μεχρι τελους. Απλα δεν μπορω να ακουω τετοιες συγκρισεις, γιατι η διαθεση δεν ηταν καθολου ξεκαθαρη. Νομιζω πραγματικα ακουγοταν υποτιμητικο και misplaced ως προς το αντικειμενο που σε ενοχλουσε (οι δυναμεις αντι για το υφος της μαχης).

 

Παρολ'αυτα, για το ιδιο το υφος, εγω διαφωνω, πιστευω οτι τα στοιχηματα ηταν ψηλα, μενει να δουμε πώς θα προχωρησει η χρηση αυτης της δυναμης και πώς θα ειναι απεικονισμενη στις επομενες μαχες. Για μενα ηταν φοβερη στιγμη το πιο δυνατο ον στον πλανητη να χανει ετσι χαλαρα απο τον Luffy που μονο να διασκεδαζει μοιαζει. Ειναι σαν να ξεφευγει το power limit του με εναν τελειως ανορθοδοξο, κωμικο και ειρωνικο τροπο. Οτι, μεσα σε αυτον τον κοσμο, ο νικητης ειναι ενας ανθρωπος που παντα βλεπει την θετικη πλευρα και αγκαλιαζει τα goofy στοιχεια του. Αν διατηρησει το ιδιο μοτιβο σε καθε μαχη, νομιζω οτι εν τελει θα κανει και μια πολυ ενδιαφερουσα (μεγαλυτερη) αντιθεση του Luffy με τους αλλους που ειναι τελειως σοβαροι και συγκεντρωμενοι. Σαν να ειναι σχεδον brainwashed, εκτος πραγματικοτητας, οσο ειναι στο gear 5. Νομιζω αυτος ειναι ο στοχος του Oda και θεωρω οτι το παει καλα. Η μαχη τωρα με τον Lucci δεν νομιζω οτι ειναι υψηλων στοιχηματων, οποτε δεν την παιρνω πολυ υποψιν μου για να ειμαι ειλικρινης.

 

Εγω αγαπησα το One Piece για το Damn Right του Luffy οταν εδωσε το καπελο στην Ναμι, για το βλεμμα του οταν κοιταξε τον Arlong μεσα στο γραφειο των παιδικων βασανιστηριων της, για το δεν με νοιαζει ποιος εισαι, θα σε ξεπερασω στον Crocodile, για την οργισμενη φωνη του οταν ο Ουσοπ του λεει δεν θα πεθανεις εδω περα και ο Λουφι του απαντησε εχεις απολυτο δικιο. Και φυσικα για τις ξεκαρδιστικες στιγμες πριν και κατα την διαρκεια των μαχων παντα με μετρο ωστε να κρατησει τις ισορροπιες. Δεν αγαπησα το One Piece για το pole dancing του Luffy στους κεραυνους οταν αντιμετωπιζει το δυνατοτερο ον στον πλανητη στο τελος της μαχης. Τωρα φαινεται να εχει χασει την ισορροπια.

 

Αν εσυ αγαπησες το One Piece για τις gag στιγμες του οταν τα πραγματα βρισκονταν σε μια λεπτη κλωστη τοτε μαλλον αλλο manga διαβαζες.

 

Επισης εδω νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει τι λεω, μαλλον δεν το εξεφρασα σωστα. Το one piece ειναι ενα αμαλγαμα συναισθηματων, στιγμων και επικιλας για ανατριχιλες. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως το αγαπησα για ολες αυτες τις στιγμες που αναφερεις. Το αγαπησα επισης και για τα σηκωμενα χερια μετα την Αλαμπαστα, για τον πονο του Luffy μετα τον θανατο του Ace, για την καμπανα που ηχησε στην Skypiea, για τα ονειρα των ανθρωπων απο τον Blackbeard, για το κλαμα του νεου Law μετα τον θανατο του φιλου του, για το καψιμο της σημαιας και την κηρυξη πολεμου στην κυβερνηση στο enies lobby, για την διχονοια που εφερε η κατασταση της merry go, και η λιστα δεν σταματαει... Ομως το στυλ στις μαχες ειναι οπως το ειπες και εσυ, εχουν πολλες αστειες στιγμες, τρομερη ενταση, πολυ ευφανταστες ιδεες.

 

Η συγκεκριμενη μαχη με τον Kaidou ηταν τρομερα επικη στην καταληξη της, εκει που βλεπουμε εναν γελαστο, σχεδον out-of-it, Luffy να πλακωνει τον Kaidou ετσι για πλακα. Δεν νομιζω οτι ηταν ο στοχος του Oda να ριξει τα στοιχηματα και ουτε ενιωσα οτι ξαφνικα επρεπε να υποτιμησω ή να λυπηθω τον Kaidou. Δεν σταματησε να ισχυει η ανατριχιλα και το απιστευτο intimidation που ειχα νιωσει οταν ειδαμε για πρωτη φορα Kaidou και Big Mom αντιστοιχα και η κατανοηση του ποσο δυνατοι και τρομακτικοι εχθροι ειναι. Απλά η σκέψη ήταν ότι ο Luffy είναι τόσο πιο δυνατός και μαλιστα τον κερδιζει σαν να ειναι παιχνιδι. Νομιζω ειναι υπερβολικο το μισος προς το gear 5, οταν το εχουμε δει μονο μια φορα, στο climax μιας μαχης στην οποια κατ'εμε χρησιμοποιηθηκε εξυπνα (αν και ηταν λιγο asspull το πώς εμφανιστηκε, αλλα κλαιν). Αν σε ολον τον πολεμο στο μελλον ο Oda δεν φροντισει να εχει τα στοιχηματα ψηλα, εννοειται πως δεν θα εχει τον ιδιο αντικτυπο συνολικα. Παρολαυτα, αν ο Luffy στην τελικη μαχη μπαινει σε gear 5 και γελαει συνεχως, δεν θα με ξενισει, διοτι δεν ειναι καθολου κοντρα στη φυση του ουτε στον γενικοτερο θεματικο αξονα του εργου. Αν μη τι αλλο, οπως ειπα παραπανω, υπαρχει κατι το πολυ ενδιαφερον στην κατασταση στην οποια βρισκεται ΜΟΝΟ οταν μπαινει στο gear 5, σαν να ειναι σε πληρη αγνοια.

 

Και για να το παω ενα βημα παραπερα, θα κανω μια συγκριση που ευελπιστω να συμβει και σε αυτην την περιπτωση: νομιζω πολλοι ξενιστηκαμε οταν ειδαμε στα πρωτα πρωτα αρκς οτι ουσιαστικα κανενας δεν πεθαινε. Εδω κοτζαμ Pell εφαγε βομβα και καπως μαγικα επιβιωσε, εδω ο Pagaya στην Skypiea φαινομενικα εφαγε την επιθεση του Enel κατα μετωπο, αλλα τελικα τελευταια στιγμη την απεφυγε και ηταν μια χαρα κλπ. Το μοτιβο το πιασαμε. Αυτο ομως ηταν και ο λογος που οι αληθινοι θανατοι ηταν και πολυ πιο δυνατοι στην εμπειρια. Ακομα σκεφτομαι σκηναρα ορθιου Whitebeard μετα την μαχη και ανατριχιαζω και αυτο εγινε επειδη ειχαμε συνηθισει σε κατι αλλο. Κατι αντιστοιχο νομιζω θα γινει και με το gear 5. Θα ερθει η στιγμη που αυτη η δυναμη, με τον τροπο που εχει εκδηλωθει, θα ξεχωρισει σε πολυ δυνατες στιγμες. Και δεν θα ειναι επειδη θα βρεθει μια πιο σοβαρη μορφη του gear 5, κατ'εμε. Θα εχει να κανει με το πως μοιαζει ο Luffy οταν αντιμετωπιζει καποια πολυ σοβαρη κατασταση. Φαντασου σκηνη μελλοντικα καποιο μελος του πληρωματος να ειναι ασχημα πληγωμενο και ο Luffy, οντας στο gear 5, να γελαει και να μοιαζει με καρτουν. Για μενα, αυτο δεν αποκλιμακωνει την στιγμη, αντιθετως θα την εκανε ακομη πιο disturbing. Η δυναμη αυτη λοιπον, κατ'εμε, εχει αρκετο ζουμακι ακομα.

 

Με λιγα λογια, δεν νιωθω οτι παιρνει τιποτα απο την ενταση του εργου ουσιαστικα, παρα μονο προσθετει στην αντιθεση που δειχνει ο Luffy ως χαρακτηρας.

 

Αλλα δεν θα βγαλετε κανεναn τρελο με το να λετε οτι ετσι ηταν το One Piece πριν το gear 5.

 

Για αυτο, κλαιν πλεον, οντως δεν ηταν ετσι πριν, εγω αναφερομουν στον goofy χαρακτηρα του γενικα, εσυ τελικα μιλουσες για το υφος των μαχων. Δεν διαφωνουμε εν τελει, δεν ηταν ετσι το one piece πριν το gear 5, ασχετα απο το αν μου αρεσει αυτο σαν προσθηκη ή οχι.

 

 

Οπως και να εχει, ΤΩΡΑ οντως καταλαβαινω τον προβληματισμο σου, ως τωρα ειχες (μην το παιρνεις προσωποποιημενα, απλα μονο εσυ εχεις απαντησει μεχρι τωρα) πεταξει μονο μικρες μπηχτες που εδιναν μια τελειως διαφορετικη εντυπωση για το ποιο ηταν το προβλημα.

 

 

Παντως, για να πω και εγω το δικο μου σχετικα προσφατο κραξιμο, νιωθω οτι η μαχη στην Dressrosa τραβηξε παρα πολυ, μας τα επρηξαν με το κλουβι. Το ιδιο και εγινε με τη μαχη στο Wano, η οποια κρατησε 90 κεφαλαια, αλλα τουλαχιστον εκει τα μετωπα που ειχαν ανοιξει το δικαιολογουσαν καπως. Οι καταληξεις παντως το αξιζαν κατ'εμε, ειδικα στο Wano. Δεν ειναι οτι δεν εχω κριτικη να ασκησω και εγω, απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ηταν πολυ frustrating να βλεπω ατομα να λενε οτι ο Oda δεν σεβεται το εργο του και να δειχνουν μια φαινομενικη απεχθεια προς το καρτουνιστικο ειδος και ταυτοχρονα μια αισθηση οτι οι μαχες ειναι πιο child friendly, ενω ουσιαστικα τα στοιχηματα ανεβαινουν συνεχως με καθε νεο αρκ.

 

edit: formatting


Edited by Angel.tze, 22 December 2022 - 20:03.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#16772 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 22 December 2022 - 20:22

Η δυναμη του Luffy, οταν αυτη ειναι να κανει τον κλοουν μεσα στην μαχη, διαμορφωνει και το υφος των μαχων. Σε μια μαχη ΠΑΝΤΑ θα πρεπει να υπαρχει η κορυφωση που θα πρεπει να δημιουργει εντονα συναισθηματα. Εντονο συναισθημα δεν ειναι το γελιο, που δεν προκαλει γελιο (αν γελασες εσυ με κατι απο αυτα που κανει τρυπα μου την μυτη), αλλα το σοβαρο δραματικο υφος που θα δειχνει την προσπαθεια του Luffy να ξεπερασει το εκαστοτε εμποδιο. Με τον Kaido, τον υποτιθεμενο δυνατοτερο ανθρωπο στο pirate world, δεν αισθανθηκαμε κατι τετοιο γιατι ο Luffy εκει που θα επρεπε να ουρλιαζει απο την υπερπροσπαθεια αυτος γελουσε και εκανε τον κλοουν.

 

Εισαι ο Oda, εχεις αφιερωσει 25 χρονια να χτισεις εναν κοσμο τοσο λεπτομερη και περιπλοκο για να μας δειξεις κατι συγκεκριμενο. Οτι ο Luffy θα δεινοπαθησει για να φτασει στο τελος, θα αντιμετωπισει τεραστια εμποδια και υπερκακους που θα τον φτασουν στα ορια. Πρεπει να μας δειξεις δηλαδη αυτο που μας δειχνεις 25 χρονια, εναν Luffy να μας ανατριχιαζει σε καθε μαχη που φτανει στα ορια του. Και μας δινεις το gear 5; Που ο Kaido του κανει τις δυνατοτερες επιθεσεις του και αυτος γελαει; Που ο Sentomaru πεθαινει και αυτος γελαει;;; Δεν βρισκω καμια λογικη σε αυτο συγγνωμη! Και μονο που γραφεις οτι τους κερδισε λες και ειναι παιχνιδι, δειχνει ποσο ΛΑΘΟΣ ειναι το gear 5. Εγω δεν το θεωρω παιχνιδι το να κερδισεις τον Kaido. Ο Oda προφανως το θεωρει. Αποδειξη οτι υποτιμαει την δουλεια που εχει χτισει με ιδρωτα και κοπο τοσες δεκαετιες.

 

Ειδικα το παραδειγμα που μου εφερες οτι καποιος νακαμα θα ειναι χτυπημενος και αυτος θα γελαει μου εφερε ταση προς εμμετο. Μου περιεγραψες εναν εφιαλτη που ετσι οπως εχει δημιουργησει το g5 δεν τον θεωρω απιθανο...

 

Για να στο πω πιο απλα. Αν το One Piece ξεκινουσε με αυτο το υφος στις μαχες, αλα παιδικο cartoon, περα οτι δεν θα ειχε την ιδια απηχηση, θα συνεχιζε να παιζει στο foxbox στην Αμερικη. Και ο νοων νοειτω...


Edited by Kaidou, 22 December 2022 - 20:24.

image.jpg


#16773 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 22 December 2022 - 21:10

Εγώ με κάποιες από τις δυνάμεις του, ναι, γέλασα  :kakaka:

Από εκεί και πέρα, είμαι αρκετά πιο οπτιμιστής για το μέλλον, σε καμία περίπτωση από δω και πέρα δεν θα τους νικάει όλους για πλάκα. Ακόμα και στη μάχη με τον Kaidou, ο Luffy είχε ήδη φτάσει στα όρια του πριν ενεργοποιηθεί το gear 5 (awakening? Awakenings συμβαίνουν όταν κάποιος φτάνει στα όρια του). Συμφωνώ ότι ύστερα από αυτό δεν υπήρχε suspense, αλλά η μάχη είχε ουσιαστικά τελειώσει τότε. Αν από δω και πέρα σε κάθε μάχη ο Luffy μπαίνει σε Nika mode και τους δέρνει όλους έτσι χαλαρά, θα μπω και εγώ στο κράξιμο club. Μέχρι τότε, είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο Oda θα το χειριστεί καλά, ακόμα και το γέλιο που αντηχεί άσχημα στις σοβαρές καταστάσεις πχ με τον Sentomaru, αν και λογικά το γέλιο δεν είναι καν του Luffy, αλλά του θεού Nika. Γενικά, νομίζω το συζητάμε με μπόλικες προβλέψεις για τη συνέχεια. Ο Oda γράφει το έργο 25 χρόνια τώρα, δεν πιστεύω ότι σκοπεύει να το "διαλύσει" ξαφνικά, ούτε παίζει να μην ξέρει ότι μπορεί να είναι overpowered gear ή ότι κάθε στιγμή θα έχει άλλο ύφος. Είναι εξαιρετικός συγγραφέας, προφανώς ξέρει τι κάνει, οπότε, ό,τι και να γίνει από δω και πέρα, θα το δεχτώ με ανοιχτό μυαλό γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποιο είναι το ουσιαστικό payoff, ποιο είναι το ακριβές end goal του με το one piece.

 

Όσο στις μελλοντικές μάχες τα όριά του εξωθούνται ακόμη περισσότερο (που για μένα αυτό θα γίνει σίγουρα), όσο καρτουνίστικες και να είναι οι επιθέσεις, δεν με απασχολεί. Και σε παλιότερες μάχες τον έχουμε δει στην απίστευτη κλιμάκωση να χρησιμοποιεί χαζές επιθέσεις, αλλά ο κοινός παρονομαστής ήταν ότι πάντα ήταν στα όρια του και σηκώνεται ΚΑΘΕ φορά που πέφτει. Εκεί συμφωνώ ότι η ήττα του Kaidou δεν είχε την ίδια συνταγή, αλλά ουσιαστικά το ίδιο έγινε με κάθε προηγούμενη φορά.

 

Νομίζω ότι το ουσιαστικό σου πρόβλημα είναι όντως ότι είναι καρτούν, αλλά όχι επειδή είναι κακό καθαυτό, αλλά επειδή σου φέρνει πολύ κακούς οιωνούς για μετέπειτα σκηνές. Οκ, αυτό είναι απολύτως κατανοητό, αν και διαφωνώ με τον πεσσιμισμό για το μέλλον της σειράς. Είμαι σίγουρος ότι, όπως πάντα, τα στοιχήματα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν ασταμάτητα. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να κρίνουμε την δύναμη συνολικά, εκεί είναι που με χαλάνε τα σχόλια. Μένει μόνο να δούμε τι θα γίνει έμπρακτα  :riiight:

 

Edit: δηλαδή ακόμα και να δούμε τη σκηνή που σου περιέγραψα με κάποιο straw hat και ανατριχιάσει το πετσί μας από την αηδία, μέχρι να δούμε πού αποσκοπεί αυτό, μάλλον θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι και να δούμε πού ακριβώς το πάει και αν εν τέλει άξιζε τον κόπο. Λογικό το βρίσκω.


Edited by Angel.tze, 22 December 2022 - 21:12.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#16774 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 22 December 2022 - 21:21

Μενω στο οτιδηποτε γινει απο εδω και περα θα το δεχτεις. Χαρηκα για την συζητηση αλλα για εμενα αυτο δεν παιζει. Και μονο που αντιμετωπισε εναν Yonkou σαν τον Kaido με αυτον τον τροπο μου φτανει για να ειμαι απαισιοδοξος για το μελλον.


image.jpg


#16775 Zem@c

Zem@c

    "D Will Bring Another Storm"

  • Members
  • 1,994 posts

Posted 22 December 2022 - 21:38

Παιδια για να αλλαξουμε θεμα λιγο... μετα απο εναν τεραστιο πολεμο, εχουμε εναν νεο πολεμο με admiral.

Αν θεωρησουμε οτι ο οντα στην σκηνη του γκρινμπουλ vs king/queen μας εδειξε οτι μονο οι yonko μπορουν να παλεψουν με admirals τοτε μονο ο Λουφυ οτι κανει...


Η μια θεωρια ειναι οτι ισως πιασουν αιχμαλωτους τον ζορο και τον μπρουκ (χλωμο)

Επισης ξενερωσα που ειδα πλαι τον λουφυ ζαρωμενο μετα το Γ5... δεν ξερω που το παει ο οντα..


2 ειναι τα πιθανα σεναρια

Ο λουφφυ νικαει κιζαρου αλλα πεφτει παλι σε κωμα. Εκει θα παει ο Λουτσι να τον σκοτωσει αλλα ο κουμα θα τους τηλεμεταφερει ή θα θυσιαστει

Ο λουφυ χανει απο τον κιζαρου (πολυ κακο για εναν γιονκο αν σκεφτεις οτι για τον WB η WG χρειαστηκε οτι ειχε κ δεν ειχε). Και παλι το ιδιο σεναριο με τον κουμα...


Το πιστευω οτι το κλειδι της διαφυγης θα ειναι ο Κουμα

Edited by Zem@c, 22 December 2022 - 22:10.

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."


#16776 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 23 December 2022 - 11:22

Ο άλλος γράφει με αυτά που διαβάζω εδώ δεν νομίζω να ξαναγράψω. Τι να σου απαντήσουμε ρε τσακαλε τότε εφόσον υποβαθμίσεις την γνώμη μας κατευθείαν;

Λες γιατί κλαίτε και έχεις 4 παραγράφους κλάμα.

Γενικότερα τέτοια σχόλια και ass licking στον Oda έχουν φέρει την σειρά σε αυτό το σημείο. Χωρίς νέες ιδέες να αντιγράφει τα Αρκ του συνέχεια και να κάνει ass pull power ups λες και βλέπουμε fairy tail.

Θα απαντήσω σε άλλο ένα που διάβασα και θα αφήσω τα κλάματα πιο κάτω. Κραζαμε και το bounce man και το snake man. Λατρεύω την σειρά και θα συνεχισω να την βλέπω μέχρι να τελειώσει. Θα τονίζω τα αρνητικά της όσο τονίζω και τα θετικά της. Και για να έχουμε άποψη πρέπει να το διαβάζουμε το αν ασκείτε αρνητική κριτική μην το διαβάζετε είναι το πιο χαζό σχόλιο που έχω δει.

Edit:
Με το gear 5 τουλάχιστον για εμένα υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο θέμα. Αρχικά το πόσα plot holes έχει η σειρά αν το φρούτο του Luffy είναι τόσο op,marines-gorosei θα έπρεπε να είχαν κινηθεί πολύ διαφορετικά. Μόνο και μόνο που το φρούτο είναι τόσο ιδιαίτερο και ειδικότερα όταν το έχει κάποιος σαν τον Luffy με τόσα feats και με τέτοια οικογένεια πίσω του. Θα έπρεπε οι marines να τον κυνηγαγαν σαν τρελοί από το Arlong Park και όχι να θυμηθούν πόσο τρομερό και φοβερό είναι το φρούτο ακριβώς στην μάχη με τον Kaido. Έστω ότι τα παραλείπουμε αυτά τα plot holes γιατί δεν είναι ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία. Πάμε στο επόμενο θέμα και το μεγαλύτερο για μένα με το g5. Ρε μαλακες ο Luffy είναι αυτός που είναι λόγω της προφητείας; Είναι ποτέ δυνατόν; Δεν έχει σημασία ούτε το will του ούτε το ότι έχει περάσει,έχει γράψει η προφητεία θα έρθει ο εκλεκτός σε 20 χρόνια έχουν μπει τα αστέρια στην σειρά και όλα θα γίνουν. Εγώ με αυτό βγάζω σπυριά δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα.

Να σχολιάσω και λίγο για τα stakes ρε μάγκες που βλέπετε να ανέβαινουν;Σκάει admiral; Κανένα πρόβλημα θα έρθει ο Shanks. Δεν μπορεί να κλάσει μια ο Λουφι στον kaido κανένα πρόβλημα ass pull power up.Δεν μπορεί να περπατήσει ο Zoro κανένα πρόβλημα καμία εξήγηση και είναι κομπλέ. Και πολλά ακόμα, οι δυνάμεις ανεβαίνουν τα stakes κατεβαίνουν και θα κατέβουν και άλλο με τα power ups που βλέπουμε.

Edited by teo13, 23 December 2022 - 12:11.


#16777 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 23 December 2022 - 16:52

Γενικότερα τέτοια σχόλια και ass licking στον Oda έχουν φέρει την σειρά σε αυτό το σημείο. [...] το αν ασκείτε αρνητική κριτική μην το διαβάζετε είναι το πιο χαζό σχόλιο που έχω δει.

 

Ρε φιλε, νιωθω λες και διαβασες μονο το πρωτο ποστ και προσπερασες ολη τη συζητηση. Εξηγηθηκα ηδη για ολα αυτα, οποτε δεν θα σταθω καθολου εδω, παρα μονο θα τονισω παλι οτι ουτε εγω λατρευω αμυαλα ο,τι κανει ο Oda. Επισης, το οτι ο κοσμος απολαμβανει το εργο chapter by chapter, απλα επειδη ειναι ανα πασα στιγμη γαματο, ειναι απολυτως valid, μην το παρουσιαζεις σαν να ειναι κατι που κατεστρεψε τη σειρα. Εκει ειναι η ελιτιστικη σκεψη για μενα, σαν δηλαδη ολοι που λατρευουν το εργο για αυτο που ειναι, οπως και να ειναι, να εδωσαν στον Oda μια ανεση να χειροτερεψει την ποιοτητα του εργου επειδη μπορει, ενω εσυ, ο σκεπτομενος, ξερεις καλυτερα απο αυτους. Τι?? Και πιο νωρις κατι ειπωθηκε για τα fanboys που θα βρεξουν με το one sided ξυλο προς τον Lucci. Αν αυτο δεν δειχνει υποτιμητικη διαθεση προς αυτους που απολαμβανουν το εργο απλοικα, για το hype βρε αδερφε, δεν ξερω τι δειχνει.

 

Ο άλλος γράφει με αυτά που διαβάζω εδώ δεν νομίζω να ξαναγράψω. Τι να σου απαντήσουμε ρε τσακαλε τότε εφόσον υποβαθμίσεις την γνώμη μας κατευθείαν;

 

Σε αυτο εχεις απολυτο δικιο. Ξαναδιαβασα και το πρωτο ποστ μου και πραγματι βγαζει χολη. Ζητω συγγνωμη, ειχα θολωσει γιατι ειχα κολλησει στην γενικη ιδεα οτι η νεα μορφη του Luffy ειναι προβληματικη και εχρηζε κραξιματος επειδη ηταν καρτουν καθ' αυτη, κατι που βρηκα ιδιαιτερα ασεβες προς και τα δυο εργα που ειχαν αναφερθει, οπως και παραξενο, διοτι δεν ειχαμε ποτε καποια ιδεα οτι θα αλλαξει το υφος. Ολα τα αλλα, κλαιν, ειναι προσωπικα θεματα του καθενος. Παντως, ο λογος που ειπα οτι δεν σκοπευα να γραψω ηταν επειδη οντως δεν ασχολουμαι με εβδομαδιαια κριτικη κεφαλαιων σε τετοιο βαθμο, αλλα και επειδη οι τελευταιες δεκα σελιδες του thread ειναι κυριως αρνητικη κριτικη για πραγματα που δεν εχουμε καν δει ολοκληρωμενα ακομα (αρα και πώς μπορουμε να κρινουμε το μελλον της σειρας?) και για πραγματα που εμενα με ειχαν κανει φοβερο hype, κατι που με ξενερωνει (ασχετο απο το rant περι gear 5 που εγινε εχτες), οποτε και προτιμησα να διαμορφωνω την δικη μου εμπειρια μακρια απο σχολια που στην τελικη απλα με ξενερωναν φουλ για την εμπειρια. Μετα απο τη χθεσινη συζητηση, ωστοσο, καταλαβαινω τη σταση του Kaidou και ισως και να συμφωνω εν μερει με το σκεπτικο του. Με το δικο σου παντως, οχι ακομα.

 

------------------------------------------------------------------------

 

Ειλικρινα θελω να κανω γονιμη συζητηση για το θεμα, οποτε θα σου απαντησω και σε αυτα που ανεφερες πιο μετα. Ολα τα παρακατω υποσχομαι οτι τα λεω ολα με πολυ ειλικρινη διαθεση, χωρις να θελω να τσιγκλησω καποιον, μην το παρετε ως επιθετικο υφος.

 

Θα τονίζω τα αρνητικά της όσο τονίζω και τα θετικά της.

 

Φυσικα. Και εγω εχω αντιμετωπισει θεματα με τη σειρα, δεν ειναι τελειο οπως λενε διαφοροι, αλιμονο. Παντως, αυτο που εβλεπα στο thread ηταν μια συνεχης εναντιωση στο νεο design και τις ικανοτητες, χωρις καμια απολυτως εξηγηση. Ποιο αρνητικο τονιστηκε? "Δεν μου αρεσει το gear 5" x 5 φορες, αλλες τοσες "μην αντιγραφεις Looney Tunes", "το χειροτερο κεφαλαιο εβερ", και κατι τετοια βαρυγδουπα που δεν ειχαν κανενα ουσιαστικο substance, οποτε και εγω τι να καταλαβω? Οπως και να εχει, ισως μεταξυ σας καταλαβαινεστε καλυτερα και εγω ειμαι απλα εξω απο τη λουπα, ειλικρινα δεν ξερω. Αλλα δεν μπορω να φανταστω καποιος να διαβαζει τα σχολια σας και να καταλαβαινει οτι το θεμα σας ειναι στο υφος του εργου ή στο asspull ή στο μελλον της σειρας, παρα μονο στο οτι cartoon = παιδικο = bad.

 

Κραζαμε και το bounce man και το snake man.

 

Να, αυτο για παραδειγμα επισης δεν το καταλαβαινω. Το One Piece ειχε ανεκαθεν ενα συγκεκριμενο υφος και νομιζω οτι ολα αυτα τα power ups και οι εξελιξεις υποστηριζονται κανονικοτατα (αυτο ισχυει και για το νεο form του Luffy κατ'εμε). Οταν παρουσιαστηκαν Bounceman και Snakeman, τα στοιχηματα δεν επεσαν, ο Luffy ακομα στο ορια του εφτανε και η μαχη ηταν στο απογειο της. Τωρα στο wano, επειδη ξαναπηγα και ειδα τα κεφαλαια με τη μαχη, ο Luffy ειχε ηδη φτασει στα ορια του, μετα εγινε το asspull (δεν διαφωνει κανεις εκει) και ειδαμε gear 5, κατα τη διαρκεια του οποιου ο Luffy οντως ειχε χασει τρομερη ενεργεια και αναγκασε τον εαυτο του να το ξανακανει για να κερδισει τον Kaidou. Ναι μεν δεν ειχε την αγωνια, αλλα τεχνικα η θεματολογια δεν εχει αλλαξει. Συν οτι μια χαρα τα ελεγε ο Kaidou (A ridiculous devil fruit isnt enough to make you king of the pirates), οποτε και φαινεται οτι ο Oda εχει ακομα στο κεφαλι του τον σωστο θεματικο αξονα, συν οτι ο Luffy δεν τον τσακισε απλα εν τελει, ειχε και εκεινος συνεπειες, και κατα τη διαρκεια της μαχης και μετα το τελος της. Οποτε, συνδυαστικα με το γεγονος οτι εκραζες και το gear 4, οπως λες, επιτρεψε μου να υποψιαστω οτι εν τελει αυτο που δεν σου αρεσει ειναι οντως τα ιδια designs επειδη σου φανηκαν "παιδικα" και αναμενεις κατι πιο σκοτεινο απο το εργο (ενω αυτο ποτε δεν στο υποσχεθηκε). Παιζει οντως να κανω λαθος, αλλα δεν εχεις φερει κανενα επιχειρημα!

 

Οσον αφορα στα plot holes σε σειρα 25 ετων, κλαιν. Στην τελικη, οσο μπορει ο ενθουσιασμος και η επικιλα να κρατιεται σε υψηλα επιπεδα, δεν αρκει? Το γεγονος οτι το one piece με κανει να νιωθω σαν παιδακι σε ολη την εκταση του ειναι υπεραρκετο για μενα, γιατι το εργο ξεχειλιζει απο ειλικρινεια. Το νεο sun god form μια χαρα λειτουργει θεματικα. Βγαζει καποια plot holes? Μενει να δουμε πώς θα τα χειριστει ο Oda. Δεν καταλαβαινω γιατι βιαζομαστε τοσο πολυ να κρινουμε πραγματα που μολις ειδαμε για πρωτη φορα. Οπως ειπα και πριν, ο Οda γραφει το one piece εδω και 25 ολοκληρα χρονια, θεωρω οτι κατι κανει καλα και εχουν μεινει τοσοι πολλοι και το διαβαζουν/βλεπουν ακομα. Και ναι, Kaidou, θα δεχτω ο,τι μας δωσει, ειτε μου αρεσει ειτε οχι, και, εφοσον το σκελος του εργου ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, θα περιμενω τον απολογισμο στο τελος για να κρινω ουσιαστικα αν εκανε καλα ή οχι για καποιες αποφασεις που πηρε. Πώς μπορουμε να ειμαστε τοσο απαισιοδοξοι για τη συνεχεια επειδη ειδαμε ενα κλεισιμο μαχης με το gear 5?

 

Και θα μπορουσε καποιος να πει, οκ να μην του εδινε το gear 5 καθολου και να τον κερδιζε επειδη η μπουνια του ηταν τοσο δυνατη. Αυτο θα ηταν η ιδια επαναληψη που εχουμε δει σε σχεδον καθε αρκ, που εκραξες και εσυ οτι δεν εχει νεες ιδεες και αντιγραφει συνεχεια. Συν οτι δεν θα λειτουργουσε εναντια στο πιο δυνατο πλασμα στον πλανητη. Καλως ή κακως, ο Luffy δεν μπορουσε να τον κερδισει ετσι, δεν ηταν αρκετα δυνατος.

 

Δεν έχει σημασία ούτε το will του ούτε το ότι έχει περάσει,έχει γράψει η προφητεία θα έρθει ο εκλεκτός σε 20 χρόνια έχουν μπει τα αστέρια στην σειρά και όλα θα γίνουν.

 

Ολα αυτα εχουν σημασια γιατι το will του και τα οσα εχει περασει τον εφεραν μπροστα στον Kaidou, για μενα αυτο ειναι αυτονοητο. Εννοειται πως ολο το ταξιδι εχει αξια και σημασια. Η προφητεια ειναι ενας τροπος για να δεσει τον Luffy με ολα τα υπολοιπα θεματικα κομματια του εργου. Απο εκει και περα, το απιστευτα σπασμενο φρουτο του ΔΕΝ γινεται να τον κανει να προσπερασει ουσιαστικα καθε εχθρο. Μου κανει εντυπωση που δεν υπαρχει πιστη στο μυαλο του Oda. Χαζος ειναι? Δεν ξερει οτι ειναι υπερβολικα δυνατο? Δεν θα ανεβασει τα στοιχηματα για να μας δωσει εναν γαματο πολεμο? Αν δεν γινει, θα ερθω και εγω, και θα απογοητευτω, και θα μπω στο κραξιμο. Μεχρι τοτε, δεν μπορω να πω τιποτα.

 

 

Με λιγα λογια, μην βιαζεστε. Θα τα δουμε ολα εν καιρω και μετα θα μπορεσουμε να τα κρινουμε ολοκληρωμενα. Αυτο δεν ειναι ο κανονας, εννοειται, αλλα σε εργο ΤΕΤΟΙΟΥ σκελους απο δημιουργο που μας εχει δωσει ΤΕΤΟΙΟ εργο, εννοειται πως θα περιμενω να δω που το παει πριν αποφασισω οτι ενα ανολοκληρωτο plot point ειναι λαθος.


Edited by Angel.tze, 23 December 2022 - 16:53.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#16778 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 23 December 2022 - 19:19

Ενταξει μην επαναλαμβανομαστε. Θα σταθω μονο στο οτι ο Λουφι με το gear 5 κερδισε ακριβως με μια πολυ δυνατη μεγαλη μπουνια. Και ετσι θα κερδιζε με οποιαδηποτε παραλλαγη του gear 5 σκεφτει καποιος. Αυτη ειναι η δυναμη του, να δινει μπουνιες. Τα υπολοιπα ειναι περιττα. Ο Λουφι κερδισε αν οχι τον δυνατοτερο, τον 2ο δυνατοτερο yonkou με ευκολια στην μορφη του gear 5 και οχι μονο αυτο, αλλα γελουσε και στα μουτρα του. Καλα Χριστουγεννα!


image.jpg


#16779 AnimeWeed

AnimeWeed

    Anime Amateur

  • Members
  • 85 posts

Posted 24 December 2022 - 13:44

Παιδια το υφος του one piece οντως εχει αλλαξη..παλια ηταν σοβαρο με χαβαλε μεσα τωρα ειναι χαβαλες με λιγο σοβαρο

Μεχρι το marineford ηταν τελειο το οπ...με το που πηγαν new world αστο καλυτερα
Πολυ μεγαλα αρκς,κανει φοκους σε ασημαντα πραγματα και σε κουραζει
Σε κουραζει τοσο πολυ που οταν φτανει η τελευταια μαχη λες αντε να τελειωσει

Ακουγαμε για γουανο λεμε σαμουραι θα ειναι κουλ και βλεπουμε σαμουραι χοντρους με ροζ μαλια στρινγκ κραγιον γελοια design γενικα.

Περα απο αυτο αρχισε να παταει γκαζι στο γουανο εκει που δεν επρεπε στις μαχες!πολυ βιαστηκες

Τελειωσε το αρκ και δεν ξερουμε ποια ειναι η μαμα της γιαματο,τι απεγηνε ο καιντο με την μπιγκ μαμ..τι χαρη εκανε η μαμ στον καιντο

Μην αναφερω οτι η μπιγκ μαμ καθοτανε αρπαζε τις επιθεσης του κιντ και του λο πολυ ευκολα ισα ισα να χασει καπως

Ο οντα με το να σ δινει πληροφοριες ειναι πολυ σπασαρχ#$^&ς...καταλαβενω οτι δεν μπορει να στα δινει ολλα αμεσως στο πιατο αλλα πιστευω το παρακανει...εγω θυμαμαι περιμενα 10 χρονια να δω τον green bull ελεος!

#16780 Zem@c

Zem@c

    "D Will Bring Another Storm"

  • Members
  • 1,994 posts

Posted 24 December 2022 - 15:36

Συμφωνω.... αν αφησουμε στην ακρη την ολη συζητηση για το Γ5, το γουανο ηταν μια απογοητευση.

Πολυ λαθος φοκους. Απειρα κεφαλαια σε ασημαντα και χαζα πραγματα. Και οταν φτασανε οι μαχες ηταν 1 κεφαλαιο για καθε μαχη. Αν ειναι δυνατον.

Η ΒΜ απο ατρωτη που ηταν, ετρωγε καρπαζιες. Ο Λοου κ ο Κιντ σηκωθηκαν μετα την μαχη για να ξαναπολεμησουν αντι να ειναι σε κωμα και οι δυο... απαραδεκτο

Ο Καιντο εχασε απο τον λουφυ με μια μπουνια οπως ακριβως και ο ντοφλα. Αν δεν ειχαμε δει το ντρεςςροσα αρκ θα ελεγα οκ.. αλλα τωρα ηταν το ιδιο πραγμα.. βαρετοτατο.

Και οπως παντα, και χωρις καμια πρωτοτυπια, υπηρχε για αλλη μια φορα μια αντιστροφη μετρηση να γινει η μαχη πριν γινει το μεγαλο κακο (να πεσει η ονιγκασιμα, να σκασει η βομβα στην αραμπαστα, να περασει η ρομπιν την πυλη, να κλεισει το birdcage, να γινουν κερια οι νακαμας,να εκτελεστει νωριτερα ο εης κτλ κτλ κτλ)


Για να μην σχολιασω τον Λαζαρο-Καντζουρο που ψωφο δεν ειχε! Και τοσες αχρηστες σελιδες με την βλακεια π εφτιαξε η οποια και δεν εκανε τιποτα στην τελικη... προτιμουσα το αρκ να ηταν 30 κεφαλαια πιο μικρο αλλα πιο to the point.. αν ο οντα εχει ως στοχο να σπασει ρεκορ σε κεφαλαια τοτε αυτο αναγκαστικα θα επηρεασει την ποιοτητα του ο.π οπως και ηδη εχει γινει


Οπως ανεφερε ενας πιο πανω το ass-licking στον Οντα μας εφερε εδω... οπως για την ταινια Ρεντ που εχει 5/5 βαθμολογια απ φανς π εβαλαν 5 χωρις καν να την δουν.. αλλα στην τελικη η ταινια ηταν απαραδεκτα money-bait

Ελπιζω να επαναφερει ο οντα την ποιοτητα αμεσα. Το εγκχεντ ως τωρα μου αρεσει γτ δεν εχει σαλτσες. Και αυτο ειναι πολυ καλο.. υπο αλλες συνθηκες θα περναγε 1 χρονος για να φτασουμε στο σημειο με την μαχη

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."


#16781 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 24 December 2022 - 19:16

Συμφωνω με οσα λετε αλλα για εμενα το G5 ετσι οπως εγινε ηταν εγκλημα. Θα μπορουσε στην τελικη να εχει το ιδιο ακριβως design δημιουργικες κινησεις με επηρεασμο του περιβαλλοντος κτλ χωρις το στροβιλο αλα Ταζ και το toon force. Μου βγαζει λες και ο Oda βαρεθηκε να φτιαχνει σοβαρες μαχες και ειπε να βαζει random δυναμεις στον Λουφι χωρις καμια συνοχη και ο τροπος που συμπεριφερεται ο Λουφι μοιαζει εντελως τρελος. Δεν ξερω αν το παρατηρησε κανεις, αλλα τα γυαλια που εβαλε τα ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ. Toon force κανονικοτατο. Και καθομαστε και μιλαμε σοβαρα.


Edited by Kaidou, 24 December 2022 - 19:17.

image.jpg


#16782 Zem@c

Zem@c

    "D Will Bring Another Storm"

  • Members
  • 1,994 posts

Posted 25 December 2022 - 20:48

Συμφωνω με οσα λετε αλλα για εμενα το G5 ετσι οπως εγινε ηταν εγκλημα. Θα μπορουσε στην τελικη να εχει το ιδιο ακριβως design δημιουργικες κινησεις με επηρεασμο του περιβαλλοντος κτλ χωρις το στροβιλο αλα Ταζ και το toon force. Μου βγαζει λες και ο Oda βαρεθηκε να φτιαχνει σοβαρες μαχες και ειπε να βαζει random δυναμεις στον Λουφι χωρις καμια συνοχη και ο τροπος που συμπεριφερεται ο Λουφι μοιαζει εντελως τρελος. Δεν ξερω αν το παρατηρησε κανεις, αλλα τα γυαλια που εβαλε τα ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ. Toon force κανονικοτατο. Και καθομαστε και μιλαμε σοβαρα.


Δεν ξερω αν με χαλαει το τουν Γ5... με χαλαει ομως οτι βαζει τοσες αθλιες σαλτσες που οταν φτανει η μαχη ειμαστε και εμεις κ ο οντα κουρασμενοι... συγκρινετε παιδια το ennies lobbyκαι το build up μαχων που ειχαμε εκει. Ανατριχιαζες.. στο wano με εξαιρεση τον Κινγκ, ολοι οι αλλοι επεσαν σε 1 κεφαλαιο.. πιο ευκολα και απο το crew tou Dofla!!!

Και η κορυφαια ατακα του κινγκ "και εγω εχω φτασει στα ορια μου" χωρις ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Αυτο νε ξενερωσε εμενα

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."


#16783 Zem@c

Zem@c

    "D Will Bring Another Storm"

  • Members
  • 1,994 posts

Posted 29 December 2022 - 16:34

1071

https://onepiecechapters.com/chapters/5586/one-piece-chapter-1071

O Lucci τολμαει να λεει οτι αρνείται να αναγνωρισει τον Λουφυ ως αυτοκρατορα... ρε φιλε θελει πολυ ξυλο

Edited by Zem@c, 29 December 2022 - 16:39.

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."


#16784 Zem@c

Zem@c

    "D Will Bring Another Storm"

  • Members
  • 1,994 posts

Posted 31 December 2022 - 13:29

Μολις ειδα οτι ο οντα θα κανει μπρεηκ ενα μηνα το καλοκαιρι... παιζει και αλλο time skip?

9fa001e999892a718bc2b94df13f9e49.gif

"True enough, this compass does not point north....It points to the thing you want most in this world."


#16785 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 31 December 2022 - 14:12

Άρα ο Κιντ οδεύει προς τον Σανκς (αυτός πιστεύω είναι ο yonkou προστάτης του νησιού) και ο Γκαρπ στον ΒΒ. Φοβερές εξελίξεις αλλά ίσως ο Garp είναι πολύ γέρος για να κερδίσει αυτήν την μάχη...

image.jpg