OK, για να τα πιασουμε ενα ενα γιατι τωρα οντως ξεκαθαριζει η φαση.
Και θα το δω μεχρι το τελος και θα το κραζω αν κρινω οτι το αξιζει σε καποια κομματια. Αυτο που γραφεις δεν βγαζει καν νοημα. Τι σημαινει αν ασκειτε αρνητικη κριτικη μην το βλεπετε; Ειμαι φαν της σειρας απο το δημοτικο. Κοντευω τα 30. Αν κρινω οτι κανει κατι λαθος θα το γραψω. Deal with it.
Πρωτον, το περιμενα οτι θα πεις κατι τετοιο. Το OPtards ασχολιαστο, btw Εχω και εγω σχολιασμους και κριτικη για διαφορα σημεια του εργου, εννοειται πως πρεπει να υπαρχει γονιμη αντιμετωπιση ενος εργου και οχι τυφλος φανατισμος, απλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο τωρα.
Εγω λεω οτι δεν υπαρχει νοημα να κρινεται κατι αναιτια, οταν λεμε οτι ο Luffy δεν μπορει να εχει τετοια goofy δυναμη και το συγκρινει με looney tunes, δεν καταλαβαινει κανεις οτι σε χαλαει το υφος της μαχης, αλλα οτι σε χαλαει το παιδικο-καρτουνιστικο της δυναμης καθαυτης. Τρομερη διαφορα κατ'εμε. Υπερβολη για χαριν λογου ηταν το "μην το διαβαζετε", εννοειται πως, σαν longtime fan, θα το διαβασεις μεχρι τελους. Απλα δεν μπορω να ακουω τετοιες συγκρισεις, γιατι η διαθεση δεν ηταν καθολου ξεκαθαρη. Νομιζω πραγματικα ακουγοταν υποτιμητικο και misplaced ως προς το αντικειμενο που σε ενοχλουσε (οι δυναμεις αντι για το υφος της μαχης).
Παρολ'αυτα, για το ιδιο το υφος, εγω διαφωνω, πιστευω οτι τα στοιχηματα ηταν ψηλα, μενει να δουμε πώς θα προχωρησει η χρηση αυτης της δυναμης και πώς θα ειναι απεικονισμενη στις επομενες μαχες. Για μενα ηταν φοβερη στιγμη το πιο δυνατο ον στον πλανητη να χανει ετσι χαλαρα απο τον Luffy που μονο να διασκεδαζει μοιαζει. Ειναι σαν να ξεφευγει το power limit του με εναν τελειως ανορθοδοξο, κωμικο και ειρωνικο τροπο. Οτι, μεσα σε αυτον τον κοσμο, ο νικητης ειναι ενας ανθρωπος που παντα βλεπει την θετικη πλευρα και αγκαλιαζει τα goofy στοιχεια του. Αν διατηρησει το ιδιο μοτιβο σε καθε μαχη, νομιζω οτι εν τελει θα κανει και μια πολυ ενδιαφερουσα (μεγαλυτερη) αντιθεση του Luffy με τους αλλους που ειναι τελειως σοβαροι και συγκεντρωμενοι. Σαν να ειναι σχεδον brainwashed, εκτος πραγματικοτητας, οσο ειναι στο gear 5. Νομιζω αυτος ειναι ο στοχος του Oda και θεωρω οτι το παει καλα. Η μαχη τωρα με τον Lucci δεν νομιζω οτι ειναι υψηλων στοιχηματων, οποτε δεν την παιρνω πολυ υποψιν μου για να ειμαι ειλικρινης.
Εγω αγαπησα το One Piece για το Damn Right του Luffy οταν εδωσε το καπελο στην Ναμι, για το βλεμμα του οταν κοιταξε τον Arlong μεσα στο γραφειο των παιδικων βασανιστηριων της, για το δεν με νοιαζει ποιος εισαι, θα σε ξεπερασω στον Crocodile, για την οργισμενη φωνη του οταν ο Ουσοπ του λεει δεν θα πεθανεις εδω περα και ο Λουφι του απαντησε εχεις απολυτο δικιο. Και φυσικα για τις ξεκαρδιστικες στιγμες πριν και κατα την διαρκεια των μαχων παντα με μετρο ωστε να κρατησει τις ισορροπιες. Δεν αγαπησα το One Piece για το pole dancing του Luffy στους κεραυνους οταν αντιμετωπιζει το δυνατοτερο ον στον πλανητη στο τελος της μαχης. Τωρα φαινεται να εχει χασει την ισορροπια.
Αν εσυ αγαπησες το One Piece για τις gag στιγμες του οταν τα πραγματα βρισκονταν σε μια λεπτη κλωστη τοτε μαλλον αλλο manga διαβαζες.
Επισης εδω νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει τι λεω, μαλλον δεν το εξεφρασα σωστα. Το one piece ειναι ενα αμαλγαμα συναισθηματων, στιγμων και επικιλας για ανατριχιλες. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως το αγαπησα για ολες αυτες τις στιγμες που αναφερεις. Το αγαπησα επισης και για τα σηκωμενα χερια μετα την Αλαμπαστα, για τον πονο του Luffy μετα τον θανατο του Ace, για την καμπανα που ηχησε στην Skypiea, για τα ονειρα των ανθρωπων απο τον Blackbeard, για το κλαμα του νεου Law μετα τον θανατο του φιλου του, για το καψιμο της σημαιας και την κηρυξη πολεμου στην κυβερνηση στο enies lobby, για την διχονοια που εφερε η κατασταση της merry go, και η λιστα δεν σταματαει... Ομως το στυλ στις μαχες ειναι οπως το ειπες και εσυ, εχουν πολλες αστειες στιγμες, τρομερη ενταση, πολυ ευφανταστες ιδεες.
Η συγκεκριμενη μαχη με τον Kaidou ηταν τρομερα επικη στην καταληξη της, εκει που βλεπουμε εναν γελαστο, σχεδον out-of-it, Luffy να πλακωνει τον Kaidou ετσι για πλακα. Δεν νομιζω οτι ηταν ο στοχος του Oda να ριξει τα στοιχηματα και ουτε ενιωσα οτι ξαφνικα επρεπε να υποτιμησω ή να λυπηθω τον Kaidou. Δεν σταματησε να ισχυει η ανατριχιλα και το απιστευτο intimidation που ειχα νιωσει οταν ειδαμε για πρωτη φορα Kaidou και Big Mom αντιστοιχα και η κατανοηση του ποσο δυνατοι και τρομακτικοι εχθροι ειναι. Απλά η σκέψη ήταν ότι ο Luffy είναι τόσο πιο δυνατός και μαλιστα τον κερδιζει σαν να ειναι παιχνιδι. Νομιζω ειναι υπερβολικο το μισος προς το gear 5, οταν το εχουμε δει μονο μια φορα, στο climax μιας μαχης στην οποια κατ'εμε χρησιμοποιηθηκε εξυπνα (αν και ηταν λιγο asspull το πώς εμφανιστηκε, αλλα κλαιν). Αν σε ολον τον πολεμο στο μελλον ο Oda δεν φροντισει να εχει τα στοιχηματα ψηλα, εννοειται πως δεν θα εχει τον ιδιο αντικτυπο συνολικα. Παρολαυτα, αν ο Luffy στην τελικη μαχη μπαινει σε gear 5 και γελαει συνεχως, δεν θα με ξενισει, διοτι δεν ειναι καθολου κοντρα στη φυση του ουτε στον γενικοτερο θεματικο αξονα του εργου. Αν μη τι αλλο, οπως ειπα παραπανω, υπαρχει κατι το πολυ ενδιαφερον στην κατασταση στην οποια βρισκεται ΜΟΝΟ οταν μπαινει στο gear 5, σαν να ειναι σε πληρη αγνοια.
Και για να το παω ενα βημα παραπερα, θα κανω μια συγκριση που ευελπιστω να συμβει και σε αυτην την περιπτωση: νομιζω πολλοι ξενιστηκαμε οταν ειδαμε στα πρωτα πρωτα αρκς οτι ουσιαστικα κανενας δεν πεθαινε. Εδω κοτζαμ Pell εφαγε βομβα και καπως μαγικα επιβιωσε, εδω ο Pagaya στην Skypiea φαινομενικα εφαγε την επιθεση του Enel κατα μετωπο, αλλα τελικα τελευταια στιγμη την απεφυγε και ηταν μια χαρα κλπ. Το μοτιβο το πιασαμε. Αυτο ομως ηταν και ο λογος που οι αληθινοι θανατοι ηταν και πολυ πιο δυνατοι στην εμπειρια. Ακομα σκεφτομαι σκηναρα ορθιου Whitebeard μετα την μαχη και ανατριχιαζω και αυτο εγινε επειδη ειχαμε συνηθισει σε κατι αλλο. Κατι αντιστοιχο νομιζω θα γινει και με το gear 5. Θα ερθει η στιγμη που αυτη η δυναμη, με τον τροπο που εχει εκδηλωθει, θα ξεχωρισει σε πολυ δυνατες στιγμες. Και δεν θα ειναι επειδη θα βρεθει μια πιο σοβαρη μορφη του gear 5, κατ'εμε. Θα εχει να κανει με το πως μοιαζει ο Luffy οταν αντιμετωπιζει καποια πολυ σοβαρη κατασταση. Φαντασου σκηνη μελλοντικα καποιο μελος του πληρωματος να ειναι ασχημα πληγωμενο και ο Luffy, οντας στο gear 5, να γελαει και να μοιαζει με καρτουν. Για μενα, αυτο δεν αποκλιμακωνει την στιγμη, αντιθετως θα την εκανε ακομη πιο disturbing. Η δυναμη αυτη λοιπον, κατ'εμε, εχει αρκετο ζουμακι ακομα.
Με λιγα λογια, δεν νιωθω οτι παιρνει τιποτα απο την ενταση του εργου ουσιαστικα, παρα μονο προσθετει στην αντιθεση που δειχνει ο Luffy ως χαρακτηρας.
Αλλα δεν θα βγαλετε κανεναn τρελο με το να λετε οτι ετσι ηταν το One Piece πριν το gear 5.
Για αυτο, κλαιν πλεον, οντως δεν ηταν ετσι πριν, εγω αναφερομουν στον goofy χαρακτηρα του γενικα, εσυ τελικα μιλουσες για το υφος των μαχων. Δεν διαφωνουμε εν τελει, δεν ηταν ετσι το one piece πριν το gear 5, ασχετα απο το αν μου αρεσει αυτο σαν προσθηκη ή οχι.
Οπως και να εχει, ΤΩΡΑ οντως καταλαβαινω τον προβληματισμο σου, ως τωρα ειχες (μην το παιρνεις προσωποποιημενα, απλα μονο εσυ εχεις απαντησει μεχρι τωρα) πεταξει μονο μικρες μπηχτες που εδιναν μια τελειως διαφορετικη εντυπωση για το ποιο ηταν το προβλημα.
Παντως, για να πω και εγω το δικο μου σχετικα προσφατο κραξιμο, νιωθω οτι η μαχη στην Dressrosa τραβηξε παρα πολυ, μας τα επρηξαν με το κλουβι. Το ιδιο και εγινε με τη μαχη στο Wano, η οποια κρατησε 90 κεφαλαια, αλλα τουλαχιστον εκει τα μετωπα που ειχαν ανοιξει το δικαιολογουσαν καπως. Οι καταληξεις παντως το αξιζαν κατ'εμε, ειδικα στο Wano. Δεν ειναι οτι δεν εχω κριτικη να ασκησω και εγω, απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ηταν πολυ frustrating να βλεπω ατομα να λενε οτι ο Oda δεν σεβεται το εργο του και να δειχνουν μια φαινομενικη απεχθεια προς το καρτουνιστικο ειδος και ταυτοχρονα μια αισθηση οτι οι μαχες ειναι πιο child friendly, ενω ουσιαστικα τα στοιχηματα ανεβαινουν συνεχως με καθε νεο αρκ.
edit: formatting
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Angel.tze: 22 Δεκέμβριος 2022 - 20:03