Δυστυχώς, όσο και αν μου αρέσει ο Sanji, μετά το timeskip δεν έχει πάρει αυτό που του αξίζει. Ενώ έκανε τρελό power-up, δεν του έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία να το επιδείξει όπως θα περίμενε κανείς. Κουλό mini-fight με Vergo όπου ραγίζει το πόδι του, καλή στιγμή το fight με τον Doflamingo, όπου φάνηκε με σαφήνεια όμως η κατωτερότητα του, ωστόσο μέσα σε αυτό το arc υπήρχαν κάποιες στιγμές μικρών αναλαμπών, όπως η μάχη με τον πατέρα του και το ξύλο στα αδέρφια του που έδειχνε το ταμπεραμέντο του, αλλά από την άλλη δεν μπορούσε να αναπτυχθεί λόγω των απειλών και των χειροπεδών. ΟΚ, ας κρατήσουμε ότι μάθαμε το παρελθόν του, ότι έπαιξε ξύλο με Luffy, ότι μας συγκίνησε ο π***ης, και έδειξε και μίας μορφής ηγετική στάση στο κυνηγητό με την Big Mom, στο Zou, αλλά και τα απαραίτητα strawhat-ικά κάκαλα που βγήκε μαζί με το Luffy από το κάστρο του Bege κατά τη διάρκεια της απόδρασης. Καταλαβαίνω την απογοήτευση, και πιστέψτε με, τη συμμερίζομαι σε μεγάλο βαθμό, αλλά πιστεύω η υπομονή και ο χρόνος θα μας αποζημιώσουν. Και, εδώ που τα λέμε, ο χαρακτήρας του Sanji όπως έχει εξελιχθεί στο One Piece είναι πολύ περισσότερα από τη στείρα δύναμη π.χ. του Zoro, την οποία ο Oda, αντιδιαμετρικά, έχει ξεφτυλίσει στο ποζέριασμα. Είναι και μηχανορράφος, είναι και δυνατός, είναι και πολύ καλός μάγειρας. Πρέπει να δούμε λίγο απ' όλα, τι να κάνουμε...
Όσον αφορά τα 1vs1, κι εμένα μου έχουν λείψει και τα περιμένω φουλ και πιστεύω επίσης ότι θα έρθουν σύντομα. Απλά έχω εντοπίσει μία προσπάθεια του Oda να τρέξει την πλοκή (όσο αστείο και αν ακούγεται αυτό λόγω των κλασικά αργών ρυθμών του), και σε αυτή τη φάση πραγματικά οι μονομαχίες σε αυτό το επίπεδο δεν θα εξυπηρετήσουν σε κάτι. Δεν είναι το θέμα να γίνουν απλά για να γίνουν. Να υπάρχει και κάποιο λογικό υπόβαθρο. Άλλωστε έχει καταφέρει αυτήν την περίοδο να μας δείξει την εξέλιξη των χαρακτήρων με ποικίλους τρόπους.
Αφήνω Sanji και Luffy στην απέξω.
ΟΚ, για το Zoro τι να πω; Διαρκώς τουμπανιασμένο τον παρουσιάζει, όλοι είναι λίγοι μπροστά του. Το παιδί είναι Supernova με τα όλα του και πρέπει να κοντραριστεί με αντίστοιχα "φτασμένους" αντιπάλους. Θα μπορούσε να είναι αυτό ο Pika, οκ, τον μηδένισε, αλλά ο Jack θα είναι τοπ καλό matchup.
Ο Usopp; Έβγαλε haki, έπαιξε ρόλο κλειδί (με τον κωμικό μεν τρόπο που το έκανε) στη μάχη και στην υλοποίηση του σχεδίου τόσο της συμμαχίας όσο και των νάνων, έβγαλε haki, έγινε God Usopp με 200.000.000 bounty. Και ξεπέρασε τον εαυτό του όταν γύρισε πίσω να πολεμήσει για τους φίλους του (SHs και Leo).
Η Nami; Τρελό OP με το καινούργιο της όπλο, βοήθησε σημαντικά τον Luffy σε κρίσιμο fight, έσκασε τρελή επίθεση στην Big Mom.
O Chopper είναι λίγο ξεχασμένος, σίγουρα, όπως επίσης άπειρα ξεχασμένη είναι η Robin, για την οποία μπορεί να λένε όλη την ώρα πόσο σημαντική είναι που διαβάζει τα poneglyphs και τη θέλουν όλοι και θα την κυνηγάνε κλπ. αλλά η ίδια, ξέρω 'γω, έχει να κάνει καλό one-on-one από τον χοντρό ιερέα στο Skypiea; Έπιασε τον υπεργρήγορο Cavendish-kun και είπε ότι δεν της κάνει τίποτα η ταχύτητα και κάτι έγινε. Μετά έφτιαχνε ομπρέλες για την Rebecca.
Από την άλλη, Franky και Brook έχουν γίνει τρελά τούμπανα, προοδευτικά και μεθοδευμένα εδώ και καιρό. Ο Franky δε νιώθει μία, ειδικά με τον Shogun τα βάζει στα ίσια με 2 βασικούς του Doflamingo και δεν τον αγγίζει τίποτα (vs. Baby5 + Buffalo). Ο Brook από την άλλη, τους παγώνει όλους στο άψε-σβήσε, σκάει σαν από μηχανής θεός όλη την ώρα, τα βάζει με την Big Mom χωρίς δισταγμό.
Εν ολίγοις, υπάρχει καλή εξέλιξη και το θέμα είναι, πράγματι, κάποια στιγμή να δοθεί η ευκαιρία για καλά 1vs1 ώστε να έχει ο καθένας το χρόνο του να λάμψει χωρίς πίεση.
Και θα ήθελα να γίνει και λίγο πιο fun και απρόοπτο το One Piece, με καμιά μάχη με άκυρα πληρώματα, ή κάποιους Supernovas. Μη γίνουμε κολλητάρια με όλο το Worst Generation...